Brunel « Terug naar discussie overzicht

Jaarresultaat 2011

18 Posts
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
In Q3 was de omzet al bijna +36% t.o.v. het jaar ervoor. Dus er moeten best wel gekke dingen gebeurd zijn in Q4, dat die outlook van +30% omzetgroei niet uit is gekomen. Over de winst ben ik daarom ook wel positief. Ik heb me wel verbaasd dat na die prima cijfers van Q3 en outlook de koers toch weer poos omlaag gleed. Maar ondertussen staan we volgens mij weer op een hele redelijke prijs.
Ik ben vooral benieuwd wat de verwachtingen zijn voor komend jaar.
pim f
0
Olie wordt steeds duurder (maar je kan ook zeggen: levert steeds meer op) dus ik verwacht dat Brunels technici best een hoop werk voor de boeg hebben. Ik ben daarom voor morgen optimistisch....
pim f
0
Brunel verwacht omzetgroei in 2012
VRIJDAG 2 MAART 2012, 08:15 uur | 26 keer gelezen
AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel verwacht dat de omzet dit jaar met minimaal 10 procent zal groeien. Dat kondigde het bedrijf vrijdag aan bij de presentatie van de jaarcijfers. Hoewel in Europa de economische verwachting onzeker is, blijft Brunel naar eigen zeggen positief.

Hoewel in Europa de economische verwachting onzeker is, blijft Brunel naar eigen zeggen positief. Ook in de olie- en gasindustrie is de prognose van Brunel optimistisch. ,,Het jaar 2012 is positief gestart'', aldus Brunel.

In het vierde kwartaal van 2011 realiseerde Brunel een omzetstijging van 36 procent tot 291 miljoen euro. De brutowinst dikte met 21 procent aan tot 55 miljoen euro. Over heel het jaar werd een omzet in de boeken gezet van 980 miljoen euro en een brutowinst van 194 miljoen euro. Brunel stelt een dividend voor van 0,90 euro per aandeel, 0,10 euro meer dan in 2010.
pim f
0
Brunel omzet groeit sterk dankzij Energy-divisie

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Detacheringsbedrijf Brunel heeft in het vierde kwartaal een hoger dan verwachte omzet en bedrijfsresultaat geboekt, vooral dankzij zeer sterke groei bij Energy.

Het bedrijfsresultaat, of de winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) steeg met 53% naar EUR20,1 miljoen, van EUR13,1 miljoen in het vierde kwartaal van 2010. Het cijfer overtreft de verwachtingen van vijf analisten, die gemiddeld rekenden op een EBIT van EUR19,1 miljoen.

De omzet steeg met 36% tot EUR291 miljoen, van EUR214 miljoen een jaar eerder. Het omzetcijfer ligt ruim boven de verwachting van de analisten, die rekenden op EUR259 miljoen.

Het bedrijf zegt positief te zijn over de activiteiten in Europa, ondanks de onzekere economische situatie. Voor 2012 voorziet Brunel aanhoudende groei voor de energiedivisie, hoewel die groei deels zal afhangen van de timing van de afronding van enkele projecten en startdata van nieuwe projecten.

Voor het hele bedrijf rekent Brunel op een omzetgroei van tenminste 10% in 2012.

De sterke omzetstijging in het vierde kwartaal is vooral te danken aan een sterke groei van 47% bij Brunel Energy, waar een recordomzet van EUR202 miljoen wordt gehaald met offshore-projecten in Australie. Daarnaast was er groei in Zuidoost-Azie en de Amerika's.

In Duitsland steeg de omzet 26%. In Nederland groeide de omzet veel minder sterk, met 9%.

De brutomarge daalde naar 19% van 21%, doordat er afgelopen kwartaal minder werkdagen waren en door een wijziging van de omzetmix.

Over het hele jaar boekte Brunel een EBIT-groei van 72% tot EUR64,4 miljoen, bij een omzetgroei van 36% tot EUR980 miljoen.

Het aandeel Brunel eindigde donderdag op EUR30,21.


pim f
0
Beursblik: goede vooruitzichten Brunel
Merwin Bisseling - 2 maart 2012, 09:15

Een analist van Theodoor Gilissen is te spreken over de resultaten over 2011 en noemt de vooruitzichten voor dit jaar sterk.

Brunel heeft wederom een sterk jaar afgeleverd. Dit zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. De omzet lag met 980 miljoen euro hoger dan verwacht, waarbij de overige resultaten "netjes in lijn waren". Ook de uitspraken voor 2012 noemt Versteeg sterk. Aan begin van het jaar zegt Brunel al een omzetgroei van 10 procent te verwachten. De uitspraak is volgens Versteeg in schril contrast met andere uitzenders die in het beste geval voorzichtig optimistisch zijn of zoals USG People op een fikse omzetdaling aan begin van het jaar wijzen. Versteeg meent dat Brunel het op alle vlakken en in alle regio's goed doet, maar noemt de energieprojecten in Australië toch wel de uitblinker.

Theodoor Gilissen heeft een koopadvies op Brunel.
pim f
0
MARKET TALK: Brunel kwartaalomzet erg sterk - ABN Amro

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Brunel (BRNL.AE) over het vierde kwartaal is "erg sterk", zegt analist Teun Teeuwisse van ABN Amro, vooral dankzij de Energy-divisie. Voor de rest lijken de cijfers "niet heel spannend" op het eerste gezicht, volgens de analist. ABN Amro heeft een buy-advies en koersdoel van EUR35,00.
pim f
0
Beursblik: koersdoelverhoging Brunel door KBC
Merwin Bisseling - 2 maart 2012, 09:52

Na de jaarcijfers verhoogt een analist van KBC Securities de verwachtingen voor 2012. Het koersdoel wordt ook opwaarts aangepast naar 37 euro.

Brunel International heeft een hoger dan verwachte omzet geboekt in 2011. Dit stelt Margo Joris van KBC Securities. De omzet nam met 35 procent toe, waar de analist had gerekend op 31 procnet. Brunel verhoogde afgelopen jaar de omzetverwachting al van tenminste 20 naar tenminste 30 procent. De EBIT marge was volgens Joris in lijn met 6,6 procent. De marge nam op jaarbasis met 0,9 procentpunt toe. Voor 2012 rekent Brunel op tenminste 10 procent omzetgroei. Dit is reden voor Joris om haar verwachtingen te verhogen. KBC herhaalt het koopadvies op Brunel met een koersdoelverhoging van 32 naar 37 euro.
[verwijderd]
0
Fantastische cijfers; koersverloop valt nogal tegen; verwachtingen liggen (te) hoog om koers aandeel (nog verder) omhoog te helpen. Koersdoel KBC goede aanzet.
pim f
0
'Brunel is een winnaar'

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft afgelopen kwartaal een onverwacht sterke omzetgroei laten zien en staat er ook voor dit jaar uitstekend voor. Dat stelden analisten van Rabobank vrijdag.

Brunel boekte vorig kwartaal 36 procent meer omzet dan in de laatste 3 maanden van 2010. Rabo had op een groei met 25 procent gerekend. De groei in Nederland (9 procent) was volgens de analisten ,,indrukwekkend, afgezet tegen de markttrends.'' De belangrijke energiedivisie groeide met 47 procent, door grotere projecten en niet-gekwantificeerde wisselkoerseffecten.

Volgens Rabo staat Brunel, dat voor 2012 een omzetgroei van 10 procent voorspelt, er uitstekend voor. ,,Wij blijven Brunel op de langere termijn als een van de winnaars in deze sector zien'', concludeerde de bank.

Sterke prestaties

Of dat op korte termijn ook tot koerswinst van het aandeel leidt, is volgens de bank echter onduidelijk vanwege de sterke prestaties in de afgelopen maanden.
[verwijderd]
0
Hoe verrassend weer. Brunel goede cijfers, koers daalt. USG slechte cijfers, koers stijgt.
Een outlook +10% omzet valt ook tegen, als je ziet wat 2011 heeft gedaan. Maar ik kan de voorzichtigheid wel begrijpen.
[verwijderd]
0
Aan het begin van het jaar was de voor 2011 overigens +15% omzet. Het werd +35%. Misschien wordt 2012 ook wel twee keer de verwachting? Lage verwachtingen afgeven, dan kan het alleen maar meevallen. :)
pim f
0
quote:

The Wall Street Shuffler schreef op 4 maart 2012 14:59:

Lage verwachtingen afgeven, dan kan het alleen maar meevallen. :)
Dit lijkt mij een juiste inschatting van wat wij allemaal hopen, dat Gorgonproject is echt giga en ze weeten daar bijna van gekkigheid niet hoe ze aan personeel moeten komen.

High Demand and Low Supply leaves only Four Options for the Australia Job Market
Bookmark and Share
By Trevor Burne, Senior Vice President at Talascend on 05 Mar 12

It’s nice to be the centre of attention when the news is good. Australia is leading the world in job growth. Payrolls rose by just over 46,000 last month, the most since November 2010, compared with a median estimate for an increase of 10,000 in a recent Bloomberg News survey.

Full time jobs are up 12,300 in January, and part-time employment jumped 34,000. Overall participation rates – showing the number of eligible workers in gainful employment – also rose.

This growth is being driven by demand minerals and natural resources from the world’s two fastest growing economies – India and China who between them house a third of the world’s population. Bloomberg also reports that Oil & Gas salaries are up 17% to an average of $165,000 as the various developers fight to staff the eight major LNG ventures currently under construction.

Australia now has to face the secondary challenge – filling these jobs with relevantly skilled people. Urgent vacancies and unemployed workers do not merge seamlessly to form a perfect whole. That’s not how the job market works.

We need sources of relevant workers, mostly in the engineering and technical sector - where most of these jobs came from and where most of the empty vacancies are building up.

Logically, there are four things that can happen:
Work can be done in Australia by local workforces
Work can be shipped out of Australia
People can be shipped into Australia
The work can be left undone

As the world turns its eyes to Australia’s recent job market growth, we should focus our own energies on making sure the talent we need is available so that the demand is met with supply.

There is no quick fix, but there are things we have to do to build a stronger base for the future. Demand will remain high for a long time and that means opportunity for those leaving school right now to choose careers in engineering.

We also need to focus on training so that we can keep the necessary foreign skills that come into the country here, once overseas temporary workers are gone.

Right now, it’s time to bring the right people in to capitalize on the overall opportunity the growth offers.

www.theresourcechannel.com.au/blog/hi...

pim f
0
Of lees dit recente blogbericht:

www.theresourcechannel.com.au/blog/sa...

Saipem has been awarded another major contract within the burgeoning Australian LNG sector. Following on from contracts with both the Santos Gladstone LNG Project and Chevron’s Gorgon Project, Inpex has now awarded Saipem the E&C Offshore contract worth $1.8 billion. Construction of the Gas Export Line (GEP) will be carried out by the newly-built Castorone pipelay vessel.

In addition to this contract, Saipem was awarded the gas transmission pipeline contract for Santos’s Gladstone LNG Project and commenced mobilisation and preliminary survey work in late 2011.

The Saipem Leighton Consortium was also selected by Chevron for the Gorgon Project to develop the $900m Jetty and Marine Structures project. The scope of work includes design, material supply, fabrication, construction and commissioning of Australia’s longest LNG jetty which also includes supply, fabrication and construction of marine structures. Project design is underway and construction commenced late 2010 on Barrow Island, to be completed in 2013.

Saipem nearly always outsources the labour component and to date, this has typically gone to Brunel. However, the tender process is currently underway and no announcement has been made on who the successful labour provider will be.
pim f
0
quote:

pim f schreef op 5 maart 2012 20:31:

dat contract binnenhalen = bonanza voor Brunel!!!!!!!

en ze zijn daar onbetwist nummer 1:

Offshore construction; the majority of the work goes to Brunel for manning offshore pipeline construction. Whilst the barge and equipment may be owned by another operator, typically the manning does happen through Brunel. Other organisations to watch are OMSA and Mermaid Marine.
pim f
0
quote:

stand69 schreef op 9 maart 2012 08:10:

Ik hou m'n aandeeltjes nog ff tot koersdoel Rabo € 34
en de rest;-)
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 10:26
Koers 10,980
Verschil +0,040 (+0,37%)
Hoog 11,020
Laag 10,940
Volume 7.171
Volume gemiddeld 75.900
Volume gisteren 59.793

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront