Arcona Property Fund « Terug naar discussie overzicht

Arcona Property Fund (voorheen Palmer Capital Emerging Europe Property Fund): enorme discount, positieve newsflow

266 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
shaai
0
het PC Emerging Europe Property heb ik gekocht, vanwege de hoge discount, recente positieve berichten zoals herfinanciering, waarmee 1 van de laatste barrières om dividend te hervatten is geslecht, aldus het persbericht van de beheerder.

dit is het oude MEI fonds.

van openend naar closedend. Directe OPbrengstWaarde was 6.70.
The initial stock price of 2012, EUR 6.70, was based on the DOW (‘Directe opbrengstwaarde’) that was
applied for redemption of shares during the transition period from open-end fund toclosed-end fund.
Dat is de opbrengst bij een fire sale en opdoeken binnen 3 maanden, meen ik.

Intrinsieke waarde ruim 21 eur, koers rond de 8 eur.

www.palmercapital.nl/algemeen/pdf/fon...
-De intrinsieke waarde per aandeel (IW)steeg van 1 januari 2013 tot en met 17 mei 2013 met
1,2%, van EUR 21,09 naar EUR 21,36;

Recent waren er verschillende positieve persberichten,

www.palmercapital.nl/index_mere.php?c...
waaronder een refi tegen euribor + 2.75%, en dat was volgens hun 1 vd laatste opstakels tegen dividendhervatting.
De manager heeft ook een schuld op het fonds geconverteerd naar aandelen tegen de intrinsieke waarde!

dividendhervatting moet een mooie trigger gaan vormen, om de enorme discount t gaan verkleinen.

Disclaimer lijkt me duidelijk: ik ben long.
shaai
0
8.50 laat was bijna leeg, nu ligt er een mooie bestens laat order om nog even goedkoop mee in te slaan! (hoewel tempting: ik heb er al genoeg)
shaai
0
uit interview van Barker in Vastgoedjournaal over PCEEP
www.palmercapital.nl/algemeen/pdf/fon...

Na de overname van het in Deventer gevestigde Middle Europe Investements (MEI) in 2012
beheert Palmer Capital de investeringen van 1200 Nederlandse particuliere beleggers. Bij Palmer
Capital Emerging Europe Property Fund N.V. is veel afgelost op de bankleningen en de
gemiddelde loan to value is gezakt naar ongeveer 50%. De beleggers, die €230 miljoen in de
MEI-vastgoedfondsen hebben gestoken, krijgen langzaam maar zeker hun geld terug. "Ja, er is
ook verlies geleden maar de meesten zijn gezien de omstandigheden allang blij dat ze iets van
een risicovolle investering terug zien", weet Barker.
Barker gelooft ook in Centraal Europa als beleggingslocatie. “Wij zijn daar positiever over dan
onze klanten. Zij zijn bang dat de markt daar net zo functioneert als hier. Maar het is echt een stuk minder risicovol dan ze denken.” Zo verkocht Palmer Capital het afgelopen jaar zeven
panden aan lokale investeerders. “Er is plenty liquiditeit in de markt en financiering levert ook
geen problemen op. Het rendement ligt tussen de 8 en de 11% en de rente ligt op hetzelfde
niveau als hier. Er wordt dus veel cash gegenereerd.” Dat geld wordt door Palmer Capital niet
gebruikt om nieuwe aankopen te doen maar om de schulden nog verder af te bouwen naar een
'nog gezonder niveau'.
shaai
0
volgende stap op weg naar weer dividend uitkeren. Als het een aardig dividend wordt tov de NAV, dan wordt het helemaal een mooi dividend tov de koers. Ik hoop het!

PERSBERICHT: Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. zet vervolgstappen in herfinanciering

De Directie van Palmer Capital Fondsbeheer B.V., beheerder van Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund), maakt in vervolg op de publicatie van de halfjaarcijfers op 30 augustus 2013 bekend dat zij werkt aan een strategische herfinanciering van het Property Fund waardoor dividendbetaling versneld mogelijk wordt gemaakt.

Na de geslaagde herfinanciering van de banklening van Tatra Banka in augustus jl. zal de Directie de komende maanden werken aan een strategische herfinanciering van het Property Fund. Dit geeft het Property Fund de mogelijkheid om een aantal van de huidige bankleningen, geheel of gedeeltelijk af te lossen, waarbij gestreefd wordt naar een af te lossen bedrag van EUR 7 miljoen tot EUR 17 miljoen. Daarmee zullen de aan de bankleningen gekoppelde aflossingsverplichtingen van ca. EUR 2 miljoen per jaar naar beneden gebracht worden. De daaruit voortvloeiende vrijval van cashflow zal grotendeels worden gebruikt voor uitkering van dividend aan de aandeelhouders van het Property Fund.

De Directie heeft na onderzoek drie mogelijkheden geselecteerd om dit doel te bereiken: uitgifte van een convertible bond, uitgifte van nieuwe aandelen of uitgifte van een secured bond. Alle drie dragen ze bij aan een verbetering van de financiële structuur en het versneld opstarten van dividenduitkering aan de aandeelhouders van het Property Fund.

De komende weken zal het management (potentiële) aandeelhouders en mogelijke geïnteresseerde investeerders vragen waar hun voorkeur naar uit gaat.

E I N D E P E R S B E R I C H T
Polder_mania
0
Beste Shaai,

Ik zie het ook zo.
Palmer Capital Emerging Europe Property Fund is de laatste jaren druk bezig geweest met het verbeteren van allerlei zaken binnen het fonds als de kostenstructuur, winstgevendheid en terugbrengen LTV.
Als er nu een herfinanciering komt dan wordt het op zeer korte termijn weer mogelijk om dividend uit te gaan keren.
Anderhalf jaar geleden toen het fonds er een stuk minder voor stond, stond de koers op 11 en nu het veel zaken op orde heeft staat de koers 9.
Het is een kwestie van tijd dat de markt dit ook gaat beseffen en de koers weer richting intrinsieke waarde kan gaan

Ik ben zeer benieuwd naar de eerstkomende weken, waarin ze details van de herfinanciering aan gaan kondigen.
Polder_mania
0
PERSBERICHT: Tussentijdseverklaring Q3 2013 Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V.

De Directie van Palmer Capital Fondsenbeheer B.V. (de Directie), beheerder van Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (het Fonds), publiceert heden de tussentijdse verklaring. De periode 30 juni 2013 tot en met 14 november 2013 wordt vooral gekenmerkt door een geslaagde verlenging van de Tatra Banka banklening en het werken aan de strategische herfinanciering van het Fonds.

Onderstaand zijn de belangrijkste ontwikkelingen weergegeven:

• De intrinsieke waarde per aandeel (IW) steeg van 30 juni 2013 tot en met 30 september 2013 met 1,3%, van EUR 21,46 naar EUR 21,73;
• De IW na verslagperiode is per 14 november 2013 21,37. Deze 1,4% lagere IW komt omdat de Tsjechische Nationale Bank heeft aangegeven dat zij gaat interveniëren om de Tsjechische Kroon te verzwakken en de export aan te jagen. Als gevolg hiervan daalde op 7 november 2013 de Tsjechische Kroon met 4,1% in waarde;
• De beurskoers (EUR 8,50) noteert met een discount van ca. 60% ten opzichte van de IW per 14 november 2013 (EUR 21,37);
• Het resultaat na belastingen gedurende Q3 2013 is lager dan dezelfde periode vorig jaar, van EUR 372.000 naar EUR 290.000. Het resultaat is lager door de additionele energiekosten samenhangend met de relatieve koude periode in Tsjechië en hogere lokale belastingen;
• Het resultaat na belastingen is per eind Q3 2013 vrijwel gelijk aan dezelfde periode vorig jaar, van EUR 1.070.000 naar EUR 1.032.000;
• De bruto huurinkomsten in Q3 2013 zijn ten opzichte van Q3 2012 met 3,6% gedaald, van EUR 1.880.000 naar EUR 1.815.000. De reden hiervoor is grotendeels de huurcompensaties aan huurders in de gebouwen Drahobejlova en Na Zertvach in Praag tijdens de verbouwingswerkzaamheden naast de gebouwen;
• Het eigen vermogen per 30 september 2013 is met EUR 0,37 mln. gestegen ten opzichte van 30 juni 2013;
• De bezettingsgraad is gedurende Q3 2013 toegenomen, van 73,4% naar 75,2%;
• De hoogte van de uitstaande bankleningen nam in Q3 2013 t.o.v. Q2 2013 met 1,4% af, van
EUR 28,6mln naar EUR 28,2mln;
• De Loan-to-Value nam in Q3 2013 af van 48,0% tot 47,1%;
• Renovatie van het kantoorgebouw Letna 45 in Slowakije ten behoeve van de hoofdhuurder is succesvol afgerond;
• Na de geslaagde verlenging van de banklening met Tatra Banka tot eind 2014 werkt de Directie de komende maanden aan een strategische herfinanciering van het Fonds.

De in 2012 gerealiseerde kostenbesparingen op de beheeractiviteiten werken in 2013 voltijds door in het resultaat. Dit draagt positief bij aan de ontwikkeling van de IW. Het lokale asset management team en de Directie van het Fonds is positief over de verwachte bezettingsgraad ontwikkeling voor de rest van dit jaar.

De Directie werkt thans aan de strategische herfinanciering van de bestaande bankleningen zoals aangegeven in het persbericht van 23 september 2013. De Directie verwacht hier in het eerste kwartaal van 2014 meer duidelijkheid over te kunnen geven.

De tussentijdse verklaring kunt u vinden op de website www.palmercapital.nl.
shaai
0
Op naar uiteindelijk doel: jaarlijks dividend.

Persbericht:
Deventer, 20 februari 2014
Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. sluit nieuwe lening met Sberbank
Palmer Capital Fondsenbeheer B.V., beheerder van Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund), heeft overeenstemming bereikt met Sberbank over de financiering van het Tsjechische gedeelte van het portfolio. De omvang van de lening bij Sberbank bedraagt CZK 298 miljoen (EUR 10,9 miljoen). De huidige banklening van CZK 266 miljoen (EUR 9,7 miljoen) bij de Oostenrijkse Raiffeisen Bank wordt afgelost. De financiering zal naar verwachting eind maart worden afgerond.
Sberbank, opgericht in 1841, is de grootste bank van Rusland. Het hoofdkwartier van de bank is gevestigd in Moskou en de aandelen zijn genoteerd op de beurzen MICEX en RTS. Sberbank is actief in Tsjechië middels een 100% dochter welke een volledige bankvergunning heeft van de Tsjechische Nationale Bank. De lening van Sberbank aan het Property Fund betreft een annuïteitenlening met een rentevaste periode van 3 jaar. De annuïteit wordt berekend over een periode van 20 jaar. Het gewogen gemiddelde rentepercentage op de lening bedraagt 3,42%.
De aflossingscondities van de nieuwe banklening bij Sberbank zijn gunstiger dan die van de huidige lening bij de Raiffeisen Bank, waardoor er geld vrijgemaakt kan worden voor verdere aflossing van de lening bij de SNS Bank en investeringen in het portfolio. De Loan to Value van het portfolio stijgt door de herfinanciering van 46,7% naar 48,7%.
De herfinanciering van het Tsjechische gedeelte van het portfolio is een belangrijke stap in de in september 2013 aangekondigde strategische herfinanciering van het Property Fund. De volgende stap is de herfinanciering van de Tatra Banka lening, die in december 2014 afloopt. Het management is hierover in een vergevorderd stadium van onderhandeling met een aantal banken.
Uiteindelijk doel van de strategische herfinanciering is het verlagen van de financieringslasten waardoor een jaarlijks dividend aan de aandeelhouders van het Property Fund kan worden uitgekeerd. Door de lening van Sberbank krijgt het management van het Property Fund meer tijd om de voor aandeelhouders meest optimale financieringsstructuur van het fonds te kiezen.
EINDE PERSBERICHT
Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa. Aandelen van het fonds (ISIN code NL0006311706) zijn dagelijks verhandelbaar via NYSE Euronext Amsterdam als closed-end beleggingsfonds.
Voor meer informatie:
Palmer Capital Fondsenbeheer B.V. Tel: 0570-665860 E-mail:info@palmercapital.eu www.palmercapital.nl
Polder_mania
0
PCEEPF wordt gezonder en gezonder en ik verwacht dat ze eind 2014, als de herfinanciering volledig is afgerond, weer dividend uit gaan keren.
Op dit moment noteren ze 7,25 met een discount tov NAV van 60%.

PERSBERICHT: Palmer Capital Emerging Europe Property Fund wil weer groeien

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) heeft over 2013 een 34,1% hoger direct resultaat voor belasting behaald ten opzichte van 2012. Herwaarderingen leidden tot een negatief totaal resultaat. De aandacht van het management is nu vooral gericht op verdere verbetering van de financieringsstructuur. Na een succesvolle herkapitalisatie in 2014 zal het weer mogelijk zijn dividend uit te keren aan aandeelhouders. Vanaf 2015 wil het Property Fund zich gaan richten op groei van de portefeuille. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag.

Het directe resultaat van het Property Fund steeg in 2013 met 34,1% tot EUR 1,45 miljoen. De totale operationele kosten namen op jaarbasis af met 19,3% tot EUR 1,61 miljoen. Het totaalresultaat van EUR 0,13 miljoen negatief stond onder druk door het negatieve herwaarderingsresultaat van EUR 1,45 miljoen. Het verlies per aandeel kwam uit op EUR 0,10 (2012: EUR 0,33 positief).

Het Property Fund was ultimo 2013 EUR 60,71 miljoen groot. Het eigen vermogen bedroeg
EUR 26,81 miljoen en het vreemd vermogen EUR 33,90 miljoen. De bruto huuropbrengsten daalden in 2013 met 6,5% ten opzichte van 2012. Dit hing grotendeels samen met de verkoop van het Tsjechische kantoorgebouw Stefanikova in Zlin, dat gedurende 2012 nog vier maanden deel uitmaakte van de portefeuille. De netto huuropbrengsten bleven gelijk op EUR 3,56 miljoen.
De ‘Ongoing Charges Figure’ (voorheen TER) van het Property Fund nam met 3% af en bedroeg per 31 december 2013 10,24%. Dit is inclusief de netto operationele kosten gerelateerd aan het vastgoed in portfolio.

Guy Barker, Managing director van Palmer Capital Fondsenbeheer, zegt: “Het Property Fund heeft in 2013 vorderingen geboekt ten aanzien van de implementatie van het nieuwe strategische plan. Naast kostenreductie en verbetering van de financieringstructuur zijn we nu toe aan een nieuwe fase in de uitvoering en dat is groei van het fonds”.

Verbetering financieringsstructuur
In augustus 2013 is de lening bij de Tatra Banka voor het Slowaakse gedeelte van het portfolio succesvol verlengd tot eind 2014. Eind 2013 verbeterde de financieringsmarkt in Tsjechië en Slowakije waardoor er mogelijkheden zijn ontstaan om de huidige bankleningen te herfinancieren. Gedurende het eerste kwartaal van 2014 is met Sberbank overeenstemming bereikt over een nieuwe financiering voor het Tsjechische gedeelte van het portfolio. De Loan To Value (LTV) van het gehele portfolio bedraagt per jaarultimo 47,5% (2012: 49,3%).

Op dit moment is het management in overleg met Tatra Banka inzake de lening die eind 2014 afloopt. Op basis van de eerste gesprekken en een reeds ontvangen aanbieding van een andere bank zal er eind 2014 een financieringsbehoefte zijn van EUR 4 miljoen tot EUR 6 miljoen. Na succesvolle herfinanciering en herkapitalisatie, zal het mogelijk zijn om dividend uit te keren aan de aandeelhouders.

Groei van de portefeuille
Het Property Fund richt zich op verdere groei van het portfolio in de loop van 2015 middels overname van portfolio’s in Tsjechië en/of Polen. De voorkeur van het management gaat uit naar winkelobjecten in de regionale steden van deze twee landen.
Vooruitzichten 2014

Verdere kostenreductie blijft ook voor 2014 een speerpunt. Het management verwacht dat met de doorgevoerde veranderingen de weg vrij is voor een verdere groei van het Property Fund en waarde creatie voor haar aandeelhouders, waarbij de verwachting is dat de beurswaarde van het aandeel de onderliggende waarde van het Property Fund meer zal gaan reflecteren.

EINDE PERSBERICHT

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa. Aandelen van het fonds (ISIN code NL0006311706) zijn dagelijks verhandelbaar via NYSE Euronext Amsterdam als closed]end beleggingsfonds.

Voor meer informatie:
Palmer Capital Fondsenbeheer B.V.
Tel: 0570-665860
E-mail:info@palmercapital.eu
shaai
0
lijkt me ook positief, en in ieder geval wijzend op reele waardering van het vastgoed in het boek. (vanuit mijn long perpspectief)

www.participaties.nl/Column/134215/Pa...

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V.  verkoopt kantoorgebouw in Bratislava
Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (PCEEPF) heeft een verkoopovereenkomst
gesloten voor de verkoop van het kantoorgebouw Racianska 71 in de Slowaakse stad Bratislava. De
koper is een lokale ondernemer. De verkoopopbrengst bedraagt EUR 500.000, wat overeen komt
met de taxatiewaarde eind 2013. De transactie zal naar verwachting binnen anderhalve maand
afgerond zijn.
De opbrengst wordt gebruikt voor aflossing van de banklening bij Tatra Banka. Hierdoor verbetert de
banklening/vastgoedwaarde ratio (LTV) van het portfolio van 47,5% naar 47,0%. Doordat het gebouw
gedeeltelijk leegstond, stijgt de bezettingsgraad van het portfolio door de verkoop van 71,2% naar
71,9%.
De verkoop van Racianska 71 maakt deel uit van het herfinancieringsplan van PCEEPF zoals dat is
aangekondigd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van 19 juni 2014. Conform het
streven van het management neemt het aandeel van het Slowaakse vastgoedportfolio ten opzichte
van het totale vastgoedportfolio door de transactie af.  
Leeser1959
0
De ca. 100000 aandelen zijn geplaatst tegen gemiddeld 6,53. Nu een ligt oplopende koers (met kleine omzetten). Zit zelf met wat stukjes long.
Polder_mania
0
Weer een stap van Palmer Capital Emerging Europe Property NV in de herfinanciering van de portefeuille:
www.palmercapital.nl/actueel_detail.p...

De volgende stappen zijn inmiddels afgerond:
Verkoop gebouw Racianska 500.000Eur;
Plaatsing aandelen 650.000Eur;

De volgende stappen zullen nog worden gezet:
Converteerbare obligatie 2.500.000 (hiervoor is een commitment van 1mio ontvangen);
Innen lening aan Palmer European Properties van 1.100.000

In totaal levert dit 4,75 mio op.
Dit is boven de minimale behoefte van 4,3 mio.

Verder zijn ze nog bezig om nog een pand te verkopen van tenminste 1mio.

Als dit allemaal gerealiseerd is, dan is de herfinanciering compleet en kunnen ze verder.

De volgende vraag is dan: Hoe nu verder.

Hier zijn 2 scenario's:
Groeien;
Liquideren.

hiervoor zal waarschijnlijk een BAvA bijeengeroepen worden.

Er zijn wat acrtivistische aandeelhouders die het liefst aansturen op liquidatie binnen 3 jaar. Ik verwacht dat het fonds dan 15Eur per aandeel op zou kunnen brengen.

Groei zullen ze waarschijnlijk willen doen richting Polen en Tsjechie en dan met name lokale winkelcentra. Groei zal dan ook leiden tot een mooie jaarlijkse dividenduitkering.

Welk scenario ook wordt gekozen er komt een mooie tijd aan voor het fonds met mooie koerswinst en/of een mooie dividenduitkering.

Polder_mania
0
Op 10 december houdt PCEEPF een BAvA over de strategische optie mbt toekomst.
Deze opties zullen zijn:
# Groei fonds in Tsjechie en Polen richting lokale winkelcentra;
# Liquideren van de portefeuille.

@ Aandeelhouders: Gaan jullie ook naar de BAvA?

Naar mijn mening gaat dit een interessante BAvA worden.
Bijlage:
Polder_mania
0
PCEEPF verkoopt gedeelte van een gebouw in BRNO. Dit gedeelte stond leeg en de opbrengst komt overeen met de getaxeerde waarde.
Opbrengst is 725k.

Weer een mooi stukje nieuws voor het fonds. Vrijdag komt het fonds met de cijfers van Q3 en ben benieuwd of de bezettingsgraad op begint te lopen. De bezettingsgraad zal sowieso oplopen door de verkoop van vandaag.

Persbericht:

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. verkoopt deel kantoorgebouw in Brno

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van een gedeelte van het kantoorgebouw Sujanova Namesti 3 in de Tsjechische stad Brno. De koper is een lokale ondernemer. De verkoopprijs bedraagt circa EUR 725.000.

De verkoopprijs inclusief de waarde van het hoofdgebouw komt overeen met de taxatiewaarde van het gehele gebouw eind 2013. De verwachting is dat de transactie deze maand volledig afgerond is.

De verkochte ruimte is een bedrijfsruimte gelegen aan de achterkant van het kantoorgebouw. De ruimte staat al enkele jaren leeg en genereert geen huurinkomsten. De huuropbrengsten blijven daardoor na verkoop onveranderd. De leegstand van het hoofdgebouw neemt door de verkoop af van 40% naar 11%. De koper zal het gebouw vanaf het tweede kwartaal 2015 gaan herontwikkelen. Verwacht wordt dat dit een positief effect zal hebben op de waarde van het kantoorgebouw dat in het bezit blijft van het Property Fund.

De opbrengsten worden gebruikt voor de herfinanciering van het Property Fund zoals eerder dit jaar gepresenteerd. De banklening/vastgoedwaarde ratio (LTV) van het portfolio is momenteel 46,9%. De bezettingsgraad van het portfolio bedraagt 74,6%.

Directie, Palmer Capital Fondsenbeheer B.V.
shaai
0
klinkt ook niet slecht:

Deventer,12 november 2014

P E R S B E R I C H T

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. verkoopt deel kantoorgebouw in Brno

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) heeft een overeenkomst gesloten

voor de verkoop van een gedeelte van het kantoorgebouw Sujanova Namesti 3 in de Tsjechische stad

Brno. De koper is een lokale ondernemer. De verkoopprijs bedraagt circa EUR 725.000.

De verkoopprijs inclusief de waarde van het hoofdgebouw komt overeen met de taxatiewaarde van het

gehele gebouw eind 2013. De verwachting is dat de transactie deze maand volledig afgerond is.

De verkochte ruimte is een bedrijfsruimte gelegen aan de achterkant van het kantoorgebouw. De ruimte

staat al enkele jaren leeg en genereert geen huurinkomsten. De huuropbrengsten blijven daardoor na

verkoop onveranderd. De leegstand van het hoofdgebouw neemt door de verkoop af van 40% naar 11%.

De koper zal het gebouw vanaf het tweede kwartaal 2015 gaan herontwikkelen. Verwacht wordt dat dit

een positief effect zal hebben op de waarde van het kantoorgebouw dat in het bezit blijft van het

Property Fund.

De opbrengsten worden gebruikt voor de herfinanciering van het Property Fund zoals eerder dit jaar

gepresenteerd. De banklening/vastgoedwaarde ratio (LTV) van het portfolio is momenteel 46,9%. De

bezettingsgraad van het portfolio bedraagt 74,6%.

Directie, Palmer Capital Fondsenbeheer B.V.
Leeser1959
0
Nadeel is dat vrijwel niemand het fonds kent/volgt. 10 december BAVA over de toekomstige strategie, ik ga er heen.
shaai
0
Leeser1959
0
Wat mij betreft mogen ze nog meer panden tegen boekwaarde verkopen. De opbrengst dan graag uitkeren aan de aandeelhouders.
Polder_mania
0
Ik ga ook naar de BAVA van 10 december.

Een van de scenario's welke ze gaan voorstellen is om tot verkoop van panden over te gaan / volledige liquidatie. Indien alle panden tegen boekwaarde worden verkocht, dan worden wij daar als aandeelhouder niet slechter van.

Tot 10 december dan!
En houd vrijdag in de gaten, dan komen de Q3 cijfers
Leeser1959
0
Wat mij betreft liever liquideren tegen zeg 15 euro dan weer een nieuw avontuur beginnen in winkelvastgoed in Polen en Tsjechie. Nu de rente laag is vastgoed verkopen en niet kopen.

Ook de vastgoedfondsen die in winkelvastgoed in Oost-Europa zitten hebben nog een discount van ca. 30% t.o.v. NAV, bijvoorbeeld Atrium European Real Estate. Als aandeelhouder schiet je daar dus niet veel mee op.
shaai
0
quote:

Polder_mania schreef op 12 november 2014 17:07:

Ik ga ook naar de BAVA van 10 december.

Een van de scenario's welke ze gaan voorstellen is om tot verkoop van panden over te gaan / volledige liquidatie. Indien alle panden tegen boekwaarde worden verkocht, dan worden wij daar als aandeelhouder niet slechter van.

Tot 10 december dan!
En houd vrijdag in de gaten, dan komen de Q3 cijfers
Alles liquideren tegen NAV zal helaas wel niet lukken, de genoemde 15EUR lijkt me niet zo raar.Maar dat kan wel ca 2 jaar duren, en je zal toch een flinke incentive fee op de verkoop moeten zetten.
Als we doorgaan, dan met mooi continu dividend. Er zullen dan ook reele plannen om tot een groter fund te komen.

Als ze alles meteen als 1 portefeuille snel kunnen verkopen voor ca 15EUR: dan doen. Als er mogelijkheden zijn om een soort van te fuseren of een flinke portefeuille over te nemen, mede te gaan beheren oid, ook dat zou mooi zijn.

Plannen voor de langere termijn, liquideren of een groeiplan voor de langere termijn kunnen ook mooi zijn, en met een vast mooi dividend kunnen die ook tot een koers leiden die duidelijk boven de EUR 10 moet kunnen komen en op naar EUR 15 en wie weet wat nog mer in de verdere toekomst.

Maar als een partij in 1x de boel over zou nemen voor een mooie prijs: ik zou der voor tekenen/stemmen
266 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 09:30
Koers 5,450
Verschil -0,040 (-0,73%)
Hoog 5,450
Laag 5,450
Volume 1.460
Volume gemiddeld 2.610
Volume gisteren 28.841

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront