Winst voor OCI

19 Posts
Diegy
0
Winst voor OCI
Gepubliceerd op 29 apr 2014 om 08:41 | Views: 157

Winst voor OCI

AMSTERDAM (AFN) - OCI is in 2013 teruggekeerd naar winst. Het in Amsterdam genoteerde Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf rapporteerde dinsdag een resultaat van 295,2 miljoen dollar (212 miljoen euro), waar een jaar eerder nog een verlies van zo'n 1,9 miljard dollar in de boeken werd gezet.
Marktkenners rekenden in doorsnee op een winst van 245,6 miljoen dollar. OCI realiseerde een omzet van ruim 6,1 miljard dollar, tegen 5,3 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 742,3 miljoen dollar.

OCI voorziet dat de omstandigheden bij het onderdeel Fertilizer & Chemicals in 2014 zullen normaliseren. Daarbij wijst het bedrijf ook naar de volle bezettingsgraden. Bij de bouwactiviteiten verbeteren de omstandigheden in de belangrijkste markten.

OCI kondigde verder aan om, in lijn met de strategie, het belang van 50 procent in Besix Group te willen verkopen. Daarvoor zijn inmiddels gesprekken begonnen met geïnteresseerde partijen.
Diegy
0
Dat zijn super goede cijfers. Analisten gingen uit van 245 miljoen doller winst en dat is 295 miljoen doller geworden. Koers stond vorige maand nog op 38 euro. Valt dus een hoop in te halen. Je kan dus een leuke rit maken met OCI. Cijfers zijn super!
Diegy
0
OCI begint altijd rustig aan de dag volume is nu ook nog erg laag. In de middag valt me op dat het volume vaak sterk toeneemt. Verwacht dan vanmiddag ook zeker nog een stuk hoger te gaan dan de 30,80 euro van nu.
Diegy
0
Koers stond vorige maand nog op 38 euro!! Hebben nog een hoop in te halen. Cijfers en vooruitzichten zijn top. Kan dan ook niet anders dan dat er koersdoel verhogingen gaan komen de aankomende dagen. OCI komt duidelijk in een up trend.
Stefan S
0
Ik had ze iig al. Prima aandeel, weinig in de picture nog. Serietje koersdoel verhogingen en we zitten gebakken.
voda
0
OCI boekt winst in 2013, voorziet verbetering winstgevendheid - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'OCI boekt winst in 2013, voorziet verbetering winstgevendheid' om extra informatie toe te voegen.)

Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI nv (OCI.AE) heeft 2013 met winst afgesloten waar een jaar eerder nog een verlies onder aan de streep resulteerde, en verwacht dit jaar een verbetering van de winstgevendheid.

"Ondanks een uitdagend en bewogen 2013, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt en zijn nu goed gepositioneerd om onze groeistrategie uit te voeren in de komende jaren", zegt CEO Nassef Sawiris.

OCI verwacht dat de marges vanaf het tweede kwartaal een geleidelijk herstel zullen laten zien. Over heel 2014 rekent het concern erop dat de nettowinst en operationele winst (EBITDA) zullen verbeteren.

De nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders kwam uit op $295,2 miljoen. In 2012 werd een verlies geboekt van $1,89 miljard, toen de resultaten gedrukt werden door een provisie van $1,05 miljard inzake een schikking met de belastingdienst in Egypte en een afboeking op goodwill van $900 miljoen.

Zonder eenmalige items steeg de nettowinst in 2013 naar $159,4 miljoen van $60,9 miljoen.

De omzet steeg 16% naar $6,13 miljard van $5,29 miljard.

Het bedrijf meldt ook te overwegen om zijn 50% belang in het Belgische bouwbedrijf BESIX Group te verkopen. BESIX realiseerde in 2012 een omzet van EUR2,1 miljard. OCI stelt gesprekken te zijn begonnen met geinteresseerde bedrijven over een mogelijke verkoop.

OCI kondigde ook de desinvestering aan van het 13,5% belang in Notore Chemical Industries die dit jaar moet plaatsvinden.

Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel 1,7% hoger op EUR30,95, terwijl de AEX met 0,2% stijgt.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


Diegy
0
quote:

Diegy schreef op 29 april 2014 10:55:


OCI begint altijd rustig aan de dag volume is nu ook nog erg laag. In de middag valt me op dat het volume vaak sterk toeneemt. Verwacht dan vanmiddag ook zeker nog een stuk hoger te gaan dan de 30,80 euro van nu.


En kijk eens, precies zoals ik vanmorgen voorspeld had. Koers nu 31,80. Heb nu een hele mooie winst. Twijfel om winst te nemen maar verwacht eigenlijk een nog hogere koers aan het einde van de week.
Stefan S
0
quote:

Diegy schreef op 29 april 2014 15:54:


[...]
En kijk eens, precies zoals ik vanmorgen voorspeld had. Koers nu 31,80. Heb nu een hele mooie winst. Twijfel om winst te nemen maar verwacht eigenlijk een nog hogere koers aan het einde van de week.


Tsja, ben je belegger of trader? Ik hou ze zeker vast.
Diegy
0
Iemand enig idee waarom de koers van OCI zo zakt? Koers nu 30,55. Cijfers waren gister boven verwachting. Verwacht eigenlijk nog wel koersdoel verhogingen deze week n.a.v. de prima cijfers.
voda
0
Deze?

OCI koersdoel omlaag naar EUR31 van EUR33 - Rabo
OCI advies blijft hold - Rabo
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Ik begrijp niet zo goed waarom er sinds maart ruim 20% van de koers is afgegaan, terwijl het bedrijf er volgens mij toch heel behoorlijk bij ligt. Zeker na de cijfers van een paar weken geleden zou je toch een stijging verwachten?
kammetje
0

Stabiele resultaten voor OCIRedactie ABM Financial News - 19 mei 2014, 09:14
Eerste kwartaal bood weinig verrassing.

OCI heeft in de eerste maanden van 2014 vergelijkbare resultaten geboekt als een jaar eerder. Dit bleek uit de trading update die het in Amsterdam genoteerde Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf maandag voorbeurs afgaf over het eerste kwartaal.Volgens OCI lagen zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (EBITDA) in het eerste kwartaal op een vergelijkbaar niveau als in de eerste maanden van 2013.De orderportefeuille liep licht terug van 4,0 miljard dollar aan het einde van 2013 naar 3,9 miljard dollar ultimo maart dit jaar. De orderinstroom lag met 504 miljoen dollar evenwel 42 procent hoger dan de instroom in het vierde kwartaal van 2013.OCI merkte daarbij op dat als de orderportefeuille van BESIX, waarvan OCI de opties voor het belang van 50 procent in deze Belgische bouwer herziet, was meegerekend er voor 5,9 miljard dollar aan werk zou uitstaan, gelijk aan de waarde per eind 2013. De orderinstroom in het afgelopen kwartaal zou in dat geval 1 miljard dollar hebben bedragen van 773 miljoen dollar vorig kwartaal.Verder merkte OCI op dat het blijft werken aan expansie in de verschillende kernmarkten van de onderneming, in Amerika, Egypte, Saoedi-Arabië en Algerije. Daarbij verwacht OCI dat de marges bij de bouwactiviteiten zullen verbeteren dankzij de toekenning van enkele nieuwe projecten, vooral in Saoedi-Arabië.Ook voor Amerika sprak OCI van "sterke" vooruitzichten als gevolg van het herstel van de economie en stijgende uitgaven aan energie.Verder lieten de prijzen voor de diverse kunstmest- en chemieproducten van OCI een herstel zien ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis lagen de prijzen nog wel lager.OCI steeg in lijn het met Damrak maandag 0,2 procent op 28,49 euro.


voda
0
Gemengd eerste kwartaal voor OCI - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI (OCI.AE) heeft een gemengd eerste kwartaal achter de rug, vindt Rabobank. Dat de geconsolideerde EBITDA even hoog is uitgekomen als een jaar terug is voor de analisten teleurstellend. Zij hadden gerekend op een dubbelcijferige toename, gedreven door een hogere kunstmestproductie. Toch was die productie met een totaal van 1,41 miljoen ton niet slecht. Rabo rekende namelijk op 1,35 miljoen ton. De bijdrage van het in de VS genoteerde OCI Partners, was echter enigszins teleurstellend, door een ongeplande stilstand van de productie vanwege een stroomstoring. Het advies bij Rabo voor OCI is hold met een koersdoel van EUR31. Maandag omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR28,68, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTZ)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Scipio Maior
0
Vandaag ingestapt!

Vind op internet alleen maar positief nieuws over dit bedrijf (weer winst, aantrekkende markt) terwijl de koers lijkt op te veren uit een bodempunt.

Koersdoel: rond 30-35 voor mezelf.
[verwijderd]
0
Er lijkt inderdaad een bodem gevormd de laatste weken. Ben benieuwd, ik was al op 29 ingestapt. Toekomst voor OCI ziet er goed uit, hopelijk verder up de komende dagen
Stefan S
0
Mooi. Nieuwe instappers. Ik zit er al een tijdje in. Naar mijn idee is het aandeel zeer goedkoop maar de belangstelling onder beleggers is nog niet groot. Komt goed.
voda
0
Southeastern vergroot belang in OCI

DONDERDAG 12 JUNI 2014, 08:43 uur | 74 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Southeastern Asset Management heeft zijn belang in OCI vergroot, zo bleek donderdag uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten.
De investeerder heeft nu een belang en stemrecht van 6,82 procent in het Egyptische bedrijf. Bij een eerdere melding vorig jaar stond het belang en stemrecht van Southeastern nog op 4,34 procent.

Scipio Maior
0
Op zich ook goed nieuws voor de koers nu het leger de touwtjes weer strak in handen heeft daar.

Liever wens ik het Egyptisch volk een echte democratie toe maar het ziet er naar uit dat dat alleen maar uitloopt op elkaar de hersens in slaan en middeleeuwse taferelen herinvoeren.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2020 15:07
Koers 10,280
Verschil +0,020 (+0,19%)
Hoog 10,480
Laag 10,220
Volume 244.971
Volume gemiddeld 878.825
Volume gisteren 761.679