ICT 2015

276 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Louis Pasciuto
0
Nee, andere tak van sport vooral, zie weinig overlap. Maar, eigenlijk wel meer dan met DPA, maar daar is niet veel voor nodig.
Louis Pasciuto
0
Kort en bondig: Dat het jaar voor ICT beter is verlopen dan voor DPA en dat de koers van DPA is gezakt ondanks de waardevermeerdering van het belang in ICT.
Louis Pasciuto
0
Maar DPA zat Nel dan ook enorm te pluggen, net als Macintosh en beide vond ik al niks, nu is het Ctac dat door Nel geplugged wordt en dat is nou jammer want dat is best een ondergewaardeerd bedrijf, maar ja, nu Nel dat aandeel tot vervelens toe promoot vind ik dat een contra-indicatie ;)
Nel
0
als forums weinig worden bezocht en men er aandacht aangeeft valt het gelijk onder pluggen
zonde deze uitspraak .
Nel
0
Een fusie die geen fusie werd. Trouwe volgers van de effectenbeurs hebben zo hun eigen klassiekers: Wolters Kluwer en Reed Elsevier, ABN Amro en ING, Ahold en Delhaize, het blauwtje dat SABMiller afgelopen najaar liep bij Heineken, Shell en BP (althans volgens Reuters). En laten we toch vooral niet vergeten (DPA Group: 1,60 -2,32% -0,04) en ( ICT Automatisering: 5,85 +1,37% +0,08).

Anderhalf jaar geleden stelde detacheerder DPA een huwelijk voor met ICT Automatisering, nadat het vlak er voor 20% van de aandelen in het automatiseringsbedrijf uit Barendrecht had verworven. De poging mislukte, omdat ICT de meerwaarde niet inzag van deze bundeling. DPA deed de plannen daarop in de ijskast, al heeft het nooit helemaal afscheid genomen van de gedachte.

'Njet'

Heeft ICT Automatisering zijn aandeelhouders een dienst bewezen met zijn 'njet' van destijds? DPA wilde een 50/50-fusie en stelde een ruilverhouding voor van 4 aandelen ICT tegen 13 aandelen DPA. Op de laatste koers van ICT betekende dit een bonus van een derde voor het aandeel. Met zijn prompte afwijzing leek de beursgenoteerde automatiseerder zijn eigen aandeelhouders dus te duperen.

Nu zijn we ruim achttien maanden verder. ICT Automatisering klom van €3,50 voorafgaand aan het huwelijksaanzoek tot eerst €4,60, zijnde de waardering die DPA aan het aandeel gaf. Daarna werd het management vervangen, ging een beoogde maar omstreden overname niet door en volgde een sanering in Duitsland. Inmiddels staat het aandeel rond €5,75. Per saldo werd het fonds twee derde meer waard.

Schrale troost

De aandeelhouders DPA hebben daarentegen minder reden tot vreugde. Hun bedrijf deed in de tussentijd een aantal overnames, kwam met een emissie, maar het aandeel staat nog altijd op eenzelfde niveau, zo rond €1,50.

Wel hebben zij één schrale troost. Hun bedrijf verwierf ten slotte ruim 20% van de ICT-aandelen, tegen een prijs van €4,60. Daarop bedraagt de koerswinst nu zo'n €2 mln. Na aftrek van ruim een half miljoen rentekosten resteert een (papieren) nettowinst op dit pakket van €1,5 mln.

Lachen en huilen

Opgeteld is het ICT-pakket nu €10 mln waard. Dat is een aanzienlijk bedrag voor DPA dat zelf een beurswaarde van pakweg €75 mln heeft. Alleen vertaalt zich dit niet in een hogere koers van de detacheerder.

Mocht DPA nog eens aan de deur kloppen, dan volstaat de ruilverhouding van destijds al lang niet meer. Op 50/50-basis zouden op vier aandelen ICT geen 13 aandelen DPA moeten worden ingeleverd, maar iets meer dan 15. Als DPA opnieuw een premie van een derde zou voorstellen, zouden de aandeelhouders maar liefst 20 stukken moeten inleggen voor het huwelijk.

Van ruilen komt huilen, luidt een oude beurswijsheid. Ruim anderhalf jaar na dato hebben de ICT-aandeelhouders volop reden om te lachen. Maar die van DPA waren misschien nog niet zo slecht af geweest met het ruiltje.
Nel
0
ICT rondt overname Strypes Bulgaria af





AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) heeft de overname van softwarebedrijf Strypes Bulgaria afgerond.

De aankoop, die in november werd aangekondigd, heeft direct een positieve impact op de winst per aandeel. ICT meldde destijds dat de overnamesom bestaat uit een directe betaling van EUR4,3 miljoen en een earn-out, die wordt vastgesteld aan de hand van resultaten over 2015.

Strypes Bulgaria werd in 2008 opgericht, en heeft meer dan 50 mensen in dienst. Over 2014 wordt een winstgevende omzet van EUR4,0 miljoen verwacht.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires

January 07, 2015 03:40 ET (08:40 GMT)



*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
Dongen
0
Leuke (incidentele?) omzet ja. Laatste bericht van ICT dat "enig" inzicht gaf in hun activiteiten dateert van november (mbt Evonik).
Ik laat me dit jaar (hopelijk prettig) verrassen door ICT maar op grond van de summiere berichtgeving is er werkelijk geen peil op te trekken welke kant het opgaat. Investorrelations staat kennelijk vooralsnog niet hoog in het vaandel.
guusje
0
Misschien valt er weinig te zeggen, hoop al zo lang op mooie berichten,
mijn visie is er op gericht dat die er ook zal komen,
ik zit hier met een flink aantal al jaren in ICT
de aanhouder wint zullen we maar denken.
Nel
0
voor goede winstgroei moet je nu in de ICT branche zijn

en er is een flinke overname golf gaande en hier op de beurs zijn er nog maar 3 genoteerd die slachtoffer kunnen zijn in deze markt.

ICT en Ordina en C/Tac

fijn weekend
guusje
0
quote:

Nel schreef op 23 januari 2015 11:40:


voor goede winstgroei moet je nu in de ICT branche zijn

en er is een flinke overname golf gaande en hier op de beurs zijn er nog maar 3 genoteerd die slachtoffer kunnen zijn in deze markt.

ICT en Ordina en C/Tac

fijn weekend

Ook een goed weekend, hoop wel in positieve zin,
dan wel opwaarts.
guusje
0
quote:

Nel schreef op 23 januari 2015 11:48:


zo ziet er het er wel naar uit voor ICT

Tis wel een aandeel die redelijk op peil blijft, denk dat er niet zo veel beleggers in het aandeel ICT zit,
veel zijn in vaste handen, gunstig.
Nel
0
klopt guusje maar vandaag lijkt er weer ruimte te ontstaan om de 6 euro grens op te zoeken.
ICT en C/Tac zijn mijn favorieten en Ordina zal met goede cijfers moeten komen om de smet van zich af te halen
in het eigen onderzoek van het bedrijf geef ik geen waarde aan.
276 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 sep 2021 17:06
Koers 14,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,500
Laag 14,250
Volume 1.584
Volume gemiddeld 5.758
Volume gisteren 1.584