oci

4 Posts
Baxi
0
Goed nieuws voor OCI volgens Bloomberg. Oci mag weer iets moois bouwen !!
Good luck
voda
0
OCI 18,5% volumedaling perkt winst in

Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kunstmestfabrikant OCI nv (OCI.AE) heeft een 18,5% volumedaling gezien in het derde kwartaal, wat resulteerde in een omzet- en winstdaling op jaar- en kwartaalbasis.

De volumes daalden naar 1,6 miljoen ton, voornamelijk als gevolg van ongeplande sluitingen van fabrieken in Algerije en een gebrek aan leveringen van aardgas aan de fabrieken in Egypte.

Als gevolg van lagere bijdragen van de operaties in Algerije en Egypte viel de omzet en operationele winst lager uit, zowel versus het derde kwartaal van 2014 als versus het tweede kwartaal van 2015. OCI verschaft hierover geen kwantitatieve data.

OCI werkt aan het samen laten gaan van zijn Europese, Noord-Amerikaanse en wereldwijde distributieactiviteiten met CF Industries Holdings Inc (CF). De deal moet nog door aandeelhouders van zowel OCI als CF worden goedgekeurd, en goedkeuring verkrijgen van mededingingsautoriteiten.

Het aandeel OCI sloot woensdag op EUR25,05.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

pd87
0
Nieuwe maatregelen IRS mogelijk negatief volgens Citi.
De Amerikaanse belastingdienst IRS heeft nieuwe maatregelen aangekondigd die volgens analisten van Citi Research de voorgenomen fusie van OCI en CF in gevaar kunnen brengen. Donderdag daalde de koers van het van origine Egyptische bedrijf met een notering op het Damrak scherp met zes procent en ook vanochtend behoort het aandeel met een daling van 2,3 procent tot de grootste verliezers.


In de voorgestelde transactie is CF van plan fiscaal te verhuizen van Amerika naar het Verenigd Koninkrijk, terwijl de ingebrachte delen van OCI juist in Nederland gevestigd zijn. Deze verhuizing zal volgens Citi leiden tot een aanzienlijke verlaging van de belastingdruk voor CF en is daarmee een belangrijke reden voor de fusieplannen.


Nieuwe maatregelen die de IRS treft, moeten echter dergelijke fiscale sluiproutes afsluiten. Daarmee zijn de plannen van de Amerikaanse belastingdienst volgens Citi mogelijk negatief voor de overname en ook een bron van onzekerheid. Beleggers kunnen volgens de Amerikaanse zakenbank dan ook voorlopig beter even aan de zijlijn blijven.


OCI wil de Europese en de Noord-Amerikaanse fabrieken en de mondiale distributie-activiteiten met CF Industries samenbrengen. In het nieuwe bedrijf krijgt OCI een belang van 25,6 procent plus nog eens uitbetaling van ruim 1,2 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

www.deaandeelhouder.nl/news/2015/11/2...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 jul 2021 17:35
Koers 20,440
Verschil -0,120 (-0,58%)
Hoog 20,620
Laag 20,040
Volume 236.980
Volume gemiddeld 296.122
Volume gisteren 272.955