PostNL « Terug naar discussie overzicht

Niet De Aandeelhouders Zijn Eigenaar Maar De Niet Aandeelhouder Overheid te zot voor woorden

5 Posts
[verwijderd]
1
Hoe kan het zo zijn dat anno 2016 een niet Belanghebbende partij in een bedrijf de scepter zwaait.
Wij als aandeelhouders worden gewoon buitenspel gezet
zie dit draadje als een soort van handtekeningactie van alle forumleden/aandeelhouders die tegen deze dwaze keuze zijn van PostNL om niet met BPost in gesprek te gaan.
Ze komen hedenochtend met geen enkele garantie van meerwaarde voor aandeelhouders en hoe ze dat dan wel denken te behalen richting het bodwaarde 5.75
We krijgen bij de jaarcijfers meer duidelijkheid van PostNL over meerwaarde creatie Waarom Niet NU die duidelijkheid
Ik zal morgen bellen met de VEB en als jullie dan allemaal JA geven voor mijn uiteenzetting en onvrede zoals het gegaan is kan ik in mijn gesprek ergens naar verwijzen
Ik reken op jullie
Bioteg71
0
Ik ben voor. Laat de overheid PostNL van de beurs halen en nationaliseren. Dit is het enige alternatief. Beursnotering heeft geen enkele toegevoegde waarde voor dit bedrijf, zo blijkt nu helaas.
JvH
0
Uit de oude doos, om je op te vrolijken MoneyM, want Royal Mail is geen staatsbedrijf.

24 DECEMBER 2015 OM 11:50

2015 was al het jaar dat hij cashte met Talpa. Maar zit er nog een kerstbonus in voor John de Mol nu Royal Mail biedt op PostNL?
Het zijn nog onbevestigde berichten, maar ze zouden zomaar eens waar kunnen worden. De tante Pos van Engeland loert naar PostNL. De lamme en de blinde die elkaar bibberend opzoeken? Och, het is maar hoe je het bekijkt. PostNL maakte vandaag bekend de meeste pakjes in haar geschiedenis te hebben vervoerd. De internet-industrie zou best eens de redding kunnen betekenen voor deze vergrijsde ex-staatsbedrijven.

En wie had dat allemaal al voorzien? Juist, tv-tycoon John de Mol! In november nam de man die dit jaar cashte met Talpa een 5 procent belang in de beursgenoteerde postbezorger (toen: 22,3 miljoen aandelen). Toen werd er nog gegrinnikt om zoveel naïviteit.

Maar Big Brother ziet zaken die anderen niet zagen. Als het bod van €5 per aandeel door PostNL gestand wordt gedaan is het pakketje van De Mol vandaag ineens dik €110 miljoen waard. Op de beurs katapulteert de koers van het aandeel PostNl al omhoog op basis van het overnamegerucht.

Wat De Mol voor zijn pakketje heeft betaald is niet helemaal duidelijk. In november koerste PostNL rond de €3. We kunnen rustig vaststellen dat De Mol tientallen miljoen casht met een belegging in een oudindustriële bedrijfstak. En daar hoefde hij niet eens televisieprogramma's voor te verzinnen. Knap!

Royal Mail
Postbedrijf
Royal Mail is een postbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf dat nu Royal Mail heet werd in 1516 gesticht en was tot 1969 het staatspostbedrijf. Wikipedia
Aandelenkoers: RMG (LON) 471,00 GBX +4,40 (+0,94%)
7 dec. 12:33 GMT - Disclaimer
Oprichter: Hendrik VIII van Engeland
Opgericht: 1516
CEO: Moya Greene (27 mei 2010–)
Thuisbasis: Londen, Verenigd Koninkrijk

Bestaan dus dit jaar 500 jaar, ik herhaal 500 jaar. En het is dus geen staatsbedrijf meer...
JvH
0
Volgens president-commissaris Michiel Boersma is een overname van PostNL door een andere partij niet onmogelijk, zolang dat maar niet gebeurt door een koper die deels of helemaal in handen is van een buitenlandse overheid.

www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article...
BASF en BAYER kopen
0
Herna Verhagen, de CEO van PostNL, legt de schuld voor de mislukte overname door de Belgische sectorgenoot vooral bij bpost zelf. Dat blijkt uit interviews van Verhagen in De Tijd en Het Financieel Dagblad. "De manier waarop bpost het proces heeft gevoerd, heeft eigenlijk alleen maar geleid tot weerstand, niet tot steun", klonk het scherp. Ook bpost heeft laten weten bpost niet verder te gaan met een bod op PostNL en blijft andere groeiopportuniteiten onderzoeken.
De beslissing van PostNL om het "finale en verbeterde bod" van bpost vanmorgen definitief af te wijzen, kwam er volgens Verhagen omdat "geen van de stakeholders positief stond tegenover een overname".

De schuld voor dat gebrek aan steun, legt de PostNL-topvrouw grotendeels bij de strategie van bpost zelf. Verhagen hekelt vooral de openbaarheid van het overnamebod, waardoor het Belgische postbedrijf er volgens haar "een publiek proces" van heeft gemaakt.

"Bpost heeft er bewust voor gekozen om zijn bod op 6 november publiek te maken. De weken nadien zijn verschillende interviews gevolgd, die de ontstane commotie in Nederland verder hebben gevoed. Ik zou het toch wel een beetje anders gedaan hebben", verklaarde Verhagen daarover.

Verhagen weerlegde tot slot ook de kritiek dat de beslissing van PostNL grotendeels werd ingegeven door de politieke weerstand in Den Haag. "Je kunt niet ontkennen dat postvoorziening plaatsvindt in een gereguleerde markt. Dan zal je wel degelijk rekening moeten houden met de overheid die de regels bepaalt voor die markt. Maar uiteindelijk is onze afwijzing afhankelijk van heel veel stakeholders, niet alleen de overheid", zei de topvrouw van PostNL.

Ook Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL, ontkent in een interview in De Standaard dat PostNL en de politiek een één-tweetje hebben opgezet om het bod van bpost af te slaan.

Voor Verhagen is het nu officieel over en uit met de overnamedromen van bpost. "Een zelfstandige toekomst is beter voor het bedrijf, zijn klanten, medewerkers en aandeelhouders", besluit ze.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 1,296
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,309
Laag 1,286
Volume 1.099.798
Volume gemiddeld 1.970.833
Volume gisteren 1.099.798

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront