Zilver - Silver World Spot (USD) « Terug naar discussie overzicht

Zilver kopen !!!

573 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
wieweet
0
Sinds een aantal maanden ben ik een voorraadje aan het aan leggen van Fysieke zilver baren. Uitsluitend baren van 1 tot 250 gram. Wil dit jaar tot de 10 kg gaan. Daarna evt. Munten. Al deze baren zijn verkregen rond de spotprijs plus soms 10 a 20% boven op de spotprijs. Mijn vermoeden is dat de zilver prijs haar bodem wel zo beetje heeft bereikt.

De grote vraag is: Wat gaat de prijs van zilver de aankomende jaren doen? Is goud te duur of is zilver te goedkoop? Hoe schaars zal zilver in de toekomst worden?

vrgr

www.bestebank.org/zilver-kopen/
voda
1
Mijn hemel, houd je er wel rekening mee, dat op baren, 21% BTW zit!!!
Die zit er niet op de de b.v. zilveren 1 ounce munten.

En ja, zilver zou in de toekomst schaars kunnen worden, omdat het verbruikt wordt, en niet alles terug gewonnen wordt.
wieweet
0
Voda volgens mij heb ik alle baartjes zonder BTW gekocht..lol

Als je goed en juist zoekt en heb je ze net duur/ goedkoop als de munten.

vrgr
wieweet
3
De grillige zilverprijs

edelmetaal

Edelmetalen zijn geen gemakkelijke beleggingscategorie. De prijs van een troy ounce zilver klom afgelopen zomer voor het eerst in twee jaar weer eens boven de grens van 20 dollar. Het edelmetaal kon dit niveau echter niet vasthouden.

Dit neemt niet weg dat zilver dit jaar met voorsprong het best presterende edelmetaal is met een prijsstijging van bijna 40 procent (in Amerikaanse dollar). Deze prestatie staat in schril contrast met de prijsontwikkeling van de voorgaande jaren. De afgelopen vijf jaar kon zilver slechts één keer een (bescheiden) positief rendement van acht procent voorleggen, dat was in 2012. De andere jaren werden verliezen met dubbele cijfers geboekt, zoals -20 procent in 2014 en zelfs -36 procent in 2013. In het voorjaar van 2011 stond de zilverprijs nog op bijna 50 dollar.

China neemt een derde deel af

Zilver is in de eerste plaats een industrieel metaal waarbij industriële toepassingen voor meer dan de helft van de totale vraag instaan (56 procent volgens Thomson Reuters). Daarbij tekent China in zijn eentje voor ongeveer een derde van de industriële zilverconsumptie. Juwelen, staven, munten en alle andere aan investeringen gerelateerde vraag nemen de rest voor hun rekening.

Aan de aanbodzijde wordt zilver in hoofdzaak als bijproduct van goud, maar ook van andere basismetalen als koper, zink en lood geproduceerd. Door de overproductie van de jongste jaren is ook het zilveraanbod naar een recordniveau gestegen. Dit jaar lijken de meeste grondstoffenbedrijven eindelijk werk te maken van productieverminderingen. Dit is onder meer het geval bij koper en zink. Onderzoeker CPM Group ziet de zilverproductie dit jaar met 2,4 procent afnemen naar 784,8 miljoen troy ounce of ruim 24.400 ton, de eerste daling sinds 2011. Capital Economics rekent zelfs op een daling met 3 procent.

Batterijen en zonnepanelen

Met name in het segment van batterijen en zonnepanelen groeit de vraag naar zilver. Het edelmetaal is namelijk een uitstekende elektrische geleider. De hoeveelheid zilver die in de sector van zonne-energie wordt gebruikt, nam vorig jaar met 23 procent toe. Bloomberg New Energy Finance voorspelt dat de globale capaciteit om zonne-energie op te wekken tussen nu en 2020 met 150 procent zal toenemen naar 605 GigaWatt (GW).

De eerste maanden van 2016 bleef zilver achter bij goud. Daardoor liep de goud/zilver ratio (de verhouding tussen de goud- en zilverprijs) verder op naar bijna 84 waarmee het vorige hoogtepunt van 84,5 uit 2008 heel dichtbij kwam. Een historisch record was het niet, want aan het begin van de jaren 90 van vorige eeuw steeg de prijsverhouding tussen beide metalen tot boven de 100. Zilver zette tijdens de zomermaanden een flinke inhaalbeweging in en de ratio daalde naar 65,5 in juli. Dit was het laagste cijfer sinds de zomer van 2014, maar wel nog boven het historische gemiddelde van 56. Deze ratio kan op twee manieren worden geïnterpreteerd: ofwel goud is te duur ofwel zilver is te goedkoop

vrgr
wieweet
3
zilvergoudwinkel.nl/goudprijs

Op dit moment is zilver 50 cent per gram en goud 35,00 euro per gram. Oftewel 70/1. Economische ellende en rampspoed of niet, consumeren en save opslaan zal in de toekomst door blijven gaan. Nu de vraag, hoe schaars is zilver en goud eigenlijk? Is de mogelijkheid daar dat over pakweg 10 a 20 jaar nog meer schaarste is en dat nog meer partijen hun kluizen vol gaan stouwen..
Zilver naar de helft of 1/3 van de goud prijs in de toekomst?

vrgr
wieweet
2
Tot hoever is de zilver prijs manipulatie eigenlijk gegaan..?

Word het nog steeds gemanipuleerd..?

Zal zilver altijd het "metaal" van de armoede blijven of staat zilver de aankomende jaren op het punt van uitbreken.

Leuk leesvoer.....

www.geldcorner.com/Art/603/307/Zal-de...

zilvergoudwinkel.nl/blog/einde-aan-de...

www.bestebank.org/zilverprijs/

www.hollandgold.nl/nieuws/deutsche-ba...

vrgr
[verwijderd]
0
Applausse Wieweet !!! een mooie documentatie en uiteenzetting hoe tboeltje in elkaar steekt ..we hebben niets te zeggen de banken en regeringen bepalen de prijs tot de zaak klapt en dan kun je spekkoper zijn. Thank you Wieweet!! grrrww
wieweet
1
jdreport.com/het-rommelt-op-de-wereld...

Stof tot nadenken..

Als je het mij vraagt word het de aankomende paar jaar echt spannend en een aankomend jaar met grote koers dalingen. Schulden zijn sinds 2008 niet afgebouwd, integendeel. De banken in de zuidelijke landen staan op omvallen. De Duitse Bank is Lehman in het kwadraat ,en de ECB is de Holle Bolle Gijs van de geld pers.

www.nrc.nl/nieuws/2016/06/06/derivate...

www.analist.nl/berichten/7672-forse-d...

In Nederland hebben ze door de lage Hypho rente de laatste Zombie`s kopers uit de markt getrokken die nog de giftige woningmarkt op de rails kon en wilde houden. Dit kan gewoon niet meer goed gaan. Er is een giga schuldenberg wereld wijd ontstaan. Als alles straks gaat klappen dan zal het ook goed gaan klappen ook.

vrgr

[verwijderd]
0
AB top 10 ken ik wel ..hi ,zul je wel niet bedoelen denk ik .
Ben het helemaal eens met je dat de banken weer op omvallen staan maar de regeringen verpakken het iedere keer weer zo dat de belastingbetalers betalen maar dat de bevolking dat niet direct door heeft!! T zijn boeven hoor !!!

Happy days grraauuwwwww
voda
1
quote:

wieweet schreef op 21 december 2016 22:33:

Tijgertje waar blijven mijn AB...lol

vrgr
Nah, van mij een AB (3x) hoor. Nuttige info! Leuke draad zo.
wieweet
1
Nog steeds erg onbekend wat de Derivaten Tijdbom inhoud...

Ongelooflijk hoe groot de Derivaten Exposure eigenlijk is. Alleen al kijkende naar Duitse Bank. Maar wat te denken bij alle banken wereldwijd.
En daarbij ook nog alle schulden van Landen, Bedrijven en Burgers. Indrukwekkend hoeveel schuld er eigenlijk is.

Op zich dus geen raar idee om wat in fysiek goud of zilver te stoppen.

Brrrrr

Lees en huiver...

Zomaar een kleine opsomming.

925.nl/archief/2014/09/26/derivaten-d...

biflatie.nl/artikelen/de-markt/tijdbo...

www.economie-macht-maatschappij.com/d...

www.niburu.co/index.php?option=com_co...

www.niburu.co/index.php?option=com_co...

vrgr

[verwijderd]
1
bik
0
AB,Tijgertje one/six,al weder beter,of nog sickmans?Zou Silver op bodumbel zijn?De letste daggen is het wel une peu aan ut opstijgen,als die vermaladijde Bitcoin de boel nu maar weer nie nog doffer verpest.Goede uitwissel maer weer,en tot ziens vlgd.jaer 2017,mein Teigetje.Grmpfft.
bik
0
[verwijderd]
0
Ha Bik ,ben nog niet ok ..arts constateerde acute bronchites en ben aan t kuren ., kan snel weer de oude zijn ,silver schuift weer up kant toe en ben weer ingestapt ..die Bitcoin is enorm risico , Fijn uiteinde en gezond 2017 Bikske ....wie weet wat t silver us brings ..hopelijk mooi pensioen ..whoeeha !!
[verwijderd]
0
Gute morgen silverfriends ..,wat een uiteinde wordt t nog voor t glommend spul ..,zie met meer dan 13% up vur EXK ouwerwets weer toch !!
Have a nice day ..up to 2017 !!! Allen een mooi uiteinde en goed gesilverd nieuwjaar..!?
bik
0
Vanderzelfde TIJG,beterschap,en een goed eind eruit/erin.Remember De veere[taxi] mutte vaaren.grmpfft.
[verwijderd]
0
573 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 16:33
Koers 32,01
Verschil -0,11 (-0,35%)
Hoog 32,31
Laag 31,61
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront