Forum: Sligro Beheer » Sligro 2018 » Pagina: 2 | DeBeurs.nl

Sligro 2018

147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Fred is back: eindelijk :)
0
Ik handel zelden in NL fondsen.

Echter vandaag maart calls in Sligro opgepikt.


Heb het idee er broeit iets. Nu maar hopen dat het gevoel goed is. :)
Sligro vind ik toch wel een van de "leukere" aandeeltjes in NL.


PS: Heb vroeger wel eens aandelen in Sligro gehad. Maar zoals gezegd heb misschien al meer dan een jaar geen posities meer gehad in NL fondsen.
armeJob
0
Met 'n koersdoel van €50 en 'n dividend (23 maart) van €0,90 moet er toch nog wel wat 'rek' in dit aandeel zitten.
bram313
0
Er komt maar geen nieuws over emte en de koers is zonder bericht al flink gestegen. Waarom wordt dit niet afgestraft? Duurt toch allemaal veels te lang?
willem_PL
0
bram 313 het gaat niet om verkoop van een doosje eieren , maar wel om 230 supermarkten , en dan nog willen ze ook een goede prijs of samenwerking . En er is geen haast bij want er wordt altijd nog een leuke winst gedraaid bij EMTE .
hanssalot
0
hanssalot
0
quote:

willem_PL schreef op 23 februari 2018 23:11:


bram 313 het gaat niet om verkoop van een doosje eieren , maar wel om 230 supermarkten , en dan nog willen ze ook een goede prijs of samenwerking . En er is geen haast bij want er wordt altijd nog een leuke winst gedraaid bij EMTE .
130 stuks, iets minder

mercedes
0
quote:

hanssalot schreef op 25 februari 2018 11:50:


[...]130 stuks, iets minder


131 stuks en 6800 werknemers die werkzaam zijn voor Emte.
willem_PL
0
quote:

hanssalot schreef op 25 februari 2018 11:50:


[...]130 stuks, iets minder
sorry , was een type fout .
bram313
0
Ik snap wel waarom sligro er zo lang over doet. Verkoop = gezichtsverlies en ze schieten er niks mee op. Als ze nu flink cashen kunnen ze niks anders met het geld dan een super dividend uitkeren.
De vraag is waarom de aandeelhouder niet reageert op deze afwachtende houding!!
Biobert
0
Koers van Sligro daalt behoorlijk. Het loopt kennelijk niet zo soepel met de verkoop van Emtee. Misschien heeft Jumbo zich teruggetrokken uit het verkoopproces. Sommige Brabo''s weten meer dan anderen.
Coldplay
0
FA [UPDATE-1] Splitsing FoodService & Retail cf. IFRS 5

Resulteert cp in verbeterde profitability ratio's, echter dit effect gaat deels verloren door de aanvullende korte en lange termijn financiering.

www.aandelenfabriek.nl/sligro/

sambaron
0
Jumbo en Coop nemen branchegenoot Emté over

VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Emté komt in handen van zijn branchegenoten Jumbo en Coop. De twee partijen betalen daarvoor in totaal 410 miljoen euro aan de huidige eigenaar, groothandelsbedrijf Sligro.

De verkoop betreft 130 supermarkten, de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Emté was vorig jaar goed voor een omzet van 828 miljoen euro.

Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaar. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden.

La Place

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Jumbo en Coop werden steeds genoemd als de voornaamste gegadigden. Vorig jaar wees het bedrijf een bod op Emté evenwel nog van de hand.

Het groothandelsbedrijf houdt aan de deal daarnaast een meerjarig contract over waardoor het de belangrijkste toeleverancier wordt van Jumbo's restaurantdochter La Place. Daarmee verstevigt Sligro volgens topman Koen Slippens zijn positie als toeleverancier van de horeca in Nederland. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
sambaron
1
Top-deal, zeker ls je weet dat Jumbo en Coop vorig jaar juli nog slechts 300 miljoen hebben geboden (http://www.distrifood.nl/formules/nieuws/2017/07/jumbo-en-coop-bieden-e300-miljoen-op-emte-101109806).
[verwijderd]
0
"De totale waarde van de transacties beslaat € 410 miljoen dat is opgebouwd uit €275 miljoen voor de retailactiviteiten, € 60 miljoen voor het vastgoed en € 75 miljoen compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van Foodservice- en Foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven."

www.sligrofoodgroup.nl/pers/nieuws-1/...
sambaron
0
'Verkoop Emté goede stap voor Sligro'

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities vinden een verkoop van de supermatktketen Emté de beste uitkomst voor Sligro. Ze verhogen daarom hun advies van accumulate naar buy. Ook het koersdoel gaat omhoog van 40,50 euro naar 51,00 euro.

De marktvorsers van KBC geven aan dat Sligro zich nu volledig gaan richten op de groothandelsmarkt. Het aandeel is daardoor klaar voor een herevaluatie. De onzekerheid over de toekomst van Emté drukte namelijk op de koers van het aandeel, menen de kenners. De deal die Sligro heeft gesloten met Jumbo en Coop voor in totaal 410 miljoen euro is bovendien een goede, vinden de KBC-analisten.
voda
0
Beursblik: meevaller bij Sligro met Emte
NIBC verrast door snelheid en opbrengst.

(ABM FN-Dow Jones)Sligro Food Group heeft Emté vlotter en tegen een hoger dan verwachte prijs verkocht. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC maandag.

Emté gaat voor 410 miljoen euro over aan Jumbo en Coop.

Onderdeel van de deal is dat Sligro de voorkeursleverancier van La Place wordt, dat eigendom is van Jumbo. Hoeveel hiermee is gemoeid, is niet bekend.

Dat de deal rond is, is goed volgens Roeg, aangezien Sligro nog voldoende uitdagingen heeft, zoals het implementeren van een nieuw ERP-systeem, de groei in België er in te krijgen en de integratie van de deal met Heineken af te ronden.

De waarde van de verkoop aan Jumbo en Coop kan worden uitgesplitst in 275 miljoen euro voor de retailactiviteiten, 60 miljoen voor het vastgoed en 75 miljoen euro compensatie voor werkkapitaalposten. De waarde van retail becijferde Roeg vooraf op 300 miljoen euro. De verkoop van het vastgoed had de analist niet op gerekend en noemde hij een extra.

De verkoop zal echter ook een negatieve impact hebben op de winst per aandeel Sligro, zo benadrukte NIBC. Roeg rekent in 2019 op een winstdaling van 10 tot 21 procent, afhankelijk hoeveel synergie er verloren gaat met de verkoop.

Onduidelijk is nog wat Sligro gaat doen met de verkoopopbrengst. Eind 2017 had Sligro een nettoschuld van 149 miljoen euro en volgens de analist zijn er geen directe plannen om een derde land te betreden.

Roeg houdt er rekening mee dat Sligro op termijn de mogelijkheden voor een aandeleninkoop of een aandelenconsolidatie bekijkt om zo overtollig kapitaal te kunnen laten terugvloeien naar aandeelhouders.

NIBC heeft een Neutraal advies op Sligro met een koersdoel van 44,00 euro. Het aandeel steeg maandag 8,8 procent naar 43,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC Securities zet Sligro op Kopen
Koersdoel naar 51,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones)KBC Securities heeft maandag het advies voor Sligro Food Group verhoogd van Accumuleren naar Kopen, waarbij het koersdoel scherp opwaarts werd bijgesteld van 40,50 naar 51,00 euro.

Analist Alan Vandenberghe reageerde met de advieswijziging op het nieuws dat Sligro overeenstemming verwacht te bereiken over de verkoop van supermarktketen Emté aan een consortium van Jumbo en Coop. "Wij verwelkomen deze overeenkomst en verwachten dat het gunstig zal uitpakken voor de aandelenkoers", aldus de analist, die voorziet dat Sligro zal transformeren in een toegewijde 'Foodservice player' met sterke ambities in zijn twee thuismarkten, Nederland en België.

Door deze ontwikkeling is een onderwaardering ten opzichte van sectorgenoten niet langer gerechtvaardigd, aldus KBC Securities.

Het aandeel Sligro koerste maandagochtend kort na aanvang van de beurshandel acht procent hoger naar 43,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 feb 2020 17:35
Koers 24,300
Verschil -0,200 (-0,82%)
Hoog 24,600
Laag 24,300
Volume 17.714
Volume gemiddeld 33.863
Volume gisteren 20.998