Forum: Unibail-Rodamco » URW 2019 | DeBeurs.nl

URW 2019

1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
crux
0
Onverwacht goed nieuws uit het VK:

"De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in juli onverwacht met 0,2 procent gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 3,3 procent.

Economen rekenden vooraf op een daling op maandbasis van 0,1 procent en op een toename van 2,7 procent op jaarbasis."
buy&hold-style
2
Lezen voordat het achter de paywall verdwijnt...

seekingalpha.com/article/4286215-unib...


conclusie: Substantial investments will be needed to modernize malls and create such experiential destinations. Landlords will need to commit significant CAPEX amounts to succeed in this challenge, and for this reason, I believe the best-capitalized players have a considerable advantage. Therefore, the market is correctly considering high discounts on financially leveraged small players who might not make it through the next recession. However, I also think investors have been in a rush to reach for the emergency exit without considering the positive results reported by best-in-class REITs. The reliable profits of these companies give me confidence that well-positioned players like URW will successfully enter 2020 and beyond.
matin
0
En ondanks de cijfers en dit positieve stukje wil URW maar niet echt herstellen.
Koers SPG ligt ook onder druk.
Wanneer krijgt de markt er weer vertrouwen in URW en dat ze het idee krijgen dat de koers te ver is doorgelsagen.

Als je ziet wat de koers is van de 30 jarige obligatie!!!! 109% met een effectief rendement van ca 1.45% en het dividendrendement is 9%
Branco P
0
Iedereen weet dat URW de allerbeste grote winkelcentra van Europa heeft. Interessante vergelijking die URW zelf maakt met hun "peers" waaruit tevens blijkt dat vooral Wereldhave (Peer 1) en toch ook wel Kleppiere (Peer 5) een flink aantal "mindere kwaliteit" winkelcentra in portefeuille heeft. En daar ligt het aandachtspunt, wat mij betreft met name bij Wereldhave, die veel "twijfelachtige" winkelcentra in portefeuille heeft die in de problemen zouden kunnen gaan komen.. Verder valt aan de hand van de vergelijking nog te concluderen dat ECP (Peer 3) géén winkelcentra in de slechtere regionen bezit. En daar gaat het hier met name om: géén twijfelachtige objecten in portefeuille hebben.

Nu kan URW wel steeds zo veel nadruk leggen op hun geweldige Europese winkelportefeuille, maar dat is oude koeien uit de sloot halen. Bij URW ligt het aandachtspunt wat mij betreft op de winkelcentra in de VS. Die aankoop is mij tot op de dag van vandaag één groot raadsel. URW heeft alleen maar Top-Europees spul en dan kopen ze er in de VS ineens een hele hoop "regional Malls" bij. Onbegrijpelijk! Het tweede raadsel voor mij is waarom URW in hemelsnaam de namen van haar fantastische Europese Winkelcentra nu aan het veranderen is in namen met "Westfield" erin verwerkt (zoals bijvoorbeeld Westfield Mall of the Netherlands). Daarmee hevelen ze in mijn optiek alleen maar het "slechtere" imago van de relatief slecht presterende winkelcentra in de VS over naar Europa. Het zou mij ook niks verbazen wanneer op termijn de naam van het bedrijf veranderd wordt van U-R-W in Westfield. De eenheidsworst-strategie die in de VS wellicht werkt, die werkt in Europese landen volgens mij niet. Daarvoor speelt nationalisme in de Europese landen (Fr, Nl, Dld, Sp, It, etc) een veel te grote rol. Europa is geen VS.

Disclaimer: Ik heb mijn positie in URW vorige week gehalveerd (op koers 123 euro) na het nieuws over JCPennys en Macy's. En met Sears gaat het op het moment ook belabberd. Daarop ben ik de plattegronden van de Westfield Centra in de VS gaan bekijken en het viel mij op dat het gemiddelde centra zo'n 3 warenhuizen huisvest waarbij de namen Sears en JCPenny's heel erg vaak voorkomen en in bijna ieder centra stond ook een warenhuis unit leeg. "Store comming soon" staat er dan steeds in die units. Hopelijk werkt URW op dit moment aan een grote deal met Primark of wat mij betreft huisvesten ze een goede supermarkt/hypermarktketen (een Walmart heeft goede resultaten laten zien) in de centra. Als ze met een dergelijk nieuws naar buiten komen (bijvoorbeeld: URW sluit overeenkomst met Partij x voor >10 winkelcentra in de VS) dan ga ik mijn positie weer wat uitbreiden.
junkyard
0
US regional mall portefeuille is slechts circa 10% van de Westfield assets, de Westfield overname was vooral gericht op de flagship US en UK winkelcentra, regional malls werden liever niet overgenomen maar waren part of the deal. Bij Westfield overname werd al bekend dat EU winkelcentra zouden worden hernoemd naar Westfield (dit lijkt door de verkoper bedongen), en het is ook al ruim een jaar bekend dat retailers als JC Pennys en Sears het niet zullen redden. Afgelopen jaar zijn de marktomstandigheden (US-UK-EU) sterk verslechterd, wat vele retailers ervaren, en bij al het winkelvastgoed merkbaar is. Ook het verdienmodel van hypermarkten staat onder druk, dit is geen generieke oplossing voor winkelcentra.
langetermijner
0
@branco P Je hebt gelijk dat westfield regional malls bagger zijn (-7,8% LFL h1) maar deze malls zijn zoals junkjard ook al zegt maar 3,7% van de totale URW nav terwijl de Amerikaanse westfield flagship malls 20% van de totale nav zijn, de regional malls hebben dus amper effect op de totale resultaten van de portefeuille.

De andere Westfield assets zijn net zoals de meeste Europese assets stuk voor stuk van de allerbeste kwaliteit. Het klopt dat er in de VS veel faillissementen zijn maar als de Amerikaanse flagship malls(85% van VS) 5,5%! lfl groei kunnen behalen terwijl er anchor retailers failiet gaan of vertrekken laat dat volgens mij alleen maar de kracht van de portefeuille zien.

In de investor day presentatie is te zien dat URW actief bezig is een nieuwe bestemming te vinden voor elk leeg warenhuis. Ik zou geen grote deal verwachten die specifiek alle warenhuis retailers te vervangen met een nieuwe grote (supermarkt) retailer, elk mall is uniek en vraagt een andere aanpak. URW heeft al aangeven dat in sommige warenhuis locaties simpelweg nieuwe retailers komen en andere locaties helemaal omgebouwd gaan worden tot entertainment en woonvastgoed.

In de oude Sears ruimte van Westfield Montgomery wil URW bijvoorbeeld 650 appartementen om/bijbouwen(slide 41) En dat in een wijk/regio waar de huren voor een 2 kamer appartement op meer dan 2k per maand liggen. Dit is een heel goed voorbeeld hoe er zelf bij retail faillissementen waarde gecreëerd kan worden voor ons de aandeelhouders.

www.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites...
tiny.cc/i19bbz
1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-aug-19 17:36
Koers 120,350
Verschil +0,950 (+0,80%)
Hoog 120,800
Laag 118,450
Volume 656.856
Volume gemiddeld 614.561
Volume gisteren 696.913