Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 1e kwartaal 2019

92 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam zet Fagron op kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
15,17 0,43 2,92 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Bank Degroof Petercam heeft zijn advies voor het aandeel Fagron verhoogd van Toevoegen naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 17,50 euro naar 19,00 euro. Dat bleek dinsdag uit een rapport.

Degroof Petercam verhoogde zijn verwachting voor de samengestelde jaarlijkse groei van 6,8 procent tot 7,5 procent, vooral vanwege hogere groeiverwachtingen in de Verenigde Staten.

Volgens analist Frank Claassen biedt Fagron goed zicht op groei en betere marges, in een aantrekkelijke mix en een gezonde kasstroom voor waardevolle overnames.

Het aandeel Fagron noteerde dinsdag 3,4 procent hoger op 15,24 euro. De Smallcap-index steeg 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ChefInkoop
1
Pippa E.
0
Fagron heeft volgens mij nog heel wat opwaarts potentieel. 20 in 2019 is niet onrealistisch.
Atlas
0
Als de cijfers meevallen verwacht ik inderdaad ook nog een boost bovenop de recente stijging en dan zouden we wel eens rond de 20€ kunnen uitkomen. Fingers crossed voor goede resultaten voor 2018.
maci
1
"Fagron mikt op de rol van ziekenhuisapotheker."

Zo luidt de kop van een positief artikel in het FD vandaag.

De strekking ervan is dat er in Hoogeveen in een 300 m² grote 'clean room' m.b.v. robots steriele kant en klaar producten worden bereid voor ziekenhuizen en thuiszorg, zoals zware pijnstillers en medicatiecassettes.

Men verwacht dat deze methode een groot deel van de ziekenhuisapotheken veel werk uit handen gaat nemen.
Het werk in operatiekamers kan veel sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

Om die reden is er geïnvesteerd in een veel grotere steriele fabriek in Wichita (Kansas). Deze moet Fagron helpen om een sterke positie te bemachtigen in de VS waar de grootste markt van medische bedrijven is gevestigd.
W@ston
0
FD 29-1

Fagron mikt op de rol van ziekenhuisapotheker
De eerste keer dat apotheker Jan Dillingh in een operatiekamer kwam schrok hij zich een ongeluk. 'Het was er ongelooflijk druk, dat had ik me nooit zo gerealiseerd. Er liepen wel tien mensen rond en in een heel complexe omgeving', vertelt Dillingh. 'Midden in die hectiek moesten verpleegkundigen een injectiespuit klaar maken. Een ampul openbreken, de vloeistof optrekken en in de juiste verhouding verdunnen. Het is vragen om moeilijkheden.'

Apotheker Jan Dilling van farmaceutisch bedrijf Fagron, voor het glas van de cleanroom waar zijn medewerkers bezig zijn.
Apotheker Jan Dilling van farmaceutisch bedrijf Fagron, voor het glas van de cleanroom waar zijn medewerkers bezig zijn.Foto: Herman Engbers voor het FD
Al vertellend maakt een zekere verontwaardiging zich meester van Dillingh. 'Het gaat vaak fout, ook elders in het ziekenhuis. De tijdsdruk bij verpleegkundigen neemt toe. Uiteindelijk is wel 30% van de injecties op een of andere manier besmet met micro-organismen. Dat leidt lang niet altijd tot problemen, maar soms wel. Er gaan in Nederland nog steeds patiënten dood door besmette geneesmiddelen.'

Ruim twaalf jaar lang was Dillingh in dienst van het UMC Groningen, een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Ruim een jaar geleden maakte hij de overstap naar Fagron, een beursgenoteerd bedrijf en een toeleverancier van apotheken en ziekenhuizen. 'Hier kan ik veel meer betekenen', zegt Dillingh, een lange man met rechtopstaand bijna wit haar.

‘Er gaan in Nederland nog steeds patiënten dood door besmette geneesmiddelen’• Jan Dillingh, apotheker bij Fagron
Clean rooms
Bij bedrijven als Fagron vinden tegenwoordig steeds vaker bewerkingen plaats die ziekenhuizen vroeger zelf uitvoerden, zoals het prepareren van injecties. De apotheker vertelt zijn verhaal in een nieuwe vestiging van Fagron in Hoogeveen. In 300 m² aan clean rooms maakt het bedrijf sinds kort 'steriele bereidingen', kant-en-klaar producten voor ziekenhuizen en thuiszorg, waar onder zware pijnstillers en medicatiecassettes.

De eisen aan dit soort steriele bereidingen zijn toegenomen, zo vertelt Dillingh, waardoor ziekenhuizen zouden moeten investeren in nieuwe productiefaciliteiten. Daar komt het vaak niet van. 'Ziekenhuizen zien bereidingen van apothekers steeds minder als een kernactiviteit. Dat zag ik ook bij het UMCG. Daar zaten ze al jaren tegen nieuwe investeringen aan te hikken.'

Hogere eisen
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers bevestigt dat de eisen voor steriele bereidingen omhoog gaan. ‘Dat is ook goed’, zegt bestuurslid Mirjam Crul. ‘De ziekenhuisapotheken voldoen aan die eisen.’Apotheken in de ziekenhuizen maken volgens Crul al een groot deel van de injecties en infusen klaar. Ziekenhuizen trainen verpleegkundigen ook in het veilig afvullen van injecties.
Gesteriliseerd de fabriek uit
In Hoogeveen is te zien hoe Fagron in zijn clean rooms met behulp van een robot honderd injecties tegelijk afvult, onder meer met morfine (pijnstiller), metoclopramide (tegen misselijkheid) en dexamethsaon (ontstekingsremmer). De injecties worden nog een keer gesteriliseerd voor ze de fabriek verlaten.

Apotheker Jan Dilling van farmaceutisch bedrijf Fagron, bij de cleanroom in Hoogeveen.
Apotheker Jan Dilling van farmaceutisch bedrijf Fagron, bij de cleanroom in Hoogeveen.Foto: Herman Engbers voor het FD
De 'steriele bereidingen' vormen een belangrijke groeimarkt voor Fagron. Sinds zijn oprichting in 1990 nam het bedrijf de lokale stadsapotheken al veel werk uit handen. Die apotheken maakten vroeger veel medicijnen zelf; ze verwerkten de werkzame stoffen in een pil, een siroop of een zalf. Maar inmiddels beschikt het overgrote deel van die apotheken niet eens meer over een eigen bereidingsruimte.

Nieuwe poging in de VS
Fagron en zijn concurrenten verwachten dat dit proces zich zal herhalen, nu bij de veel grotere ziekenhuisapotheken. Het biedt de bedrijven de kans op te klimmen in de waardeketen. Om die reden investeerde Fagron in de nieuwe bereidingsfaciliteit in Hoogeveen en ook in een veel grotere steriele fabriek in Wichita in Kansas. Die laatste moet Fagron helpen om een sterke positie te bemachtigen in de Verenigde Staten - veruit de grootste markt voor medische bedrijven.

'Tot nu toe is onze aanwezigheid in de Verenigde Staten geen succes geweest', zegt Rafael Padilla, de ceo van Fagron. Die uitspraak mag gerust een understatement heten. Het Rotterdamse bedrijf ging vijf jaar geleden bijna ten onder na twee grote miskopen in de Verenigde Staten. Padilla nam begin vorig jaar de leiding over van Hans Stols, de topman die Fagron in 2015 nog van de ondergang redde.

‘Tot nu toe is onze aanwezigheid in de Verenigde Staten geen succes geweest’• Rafael Padilla, ceo Fagron
Serieus meedoen
De nieuwe bestuursvoorzitter is ook aangeschoven in Hoogeveen, onder meer voor een toelichting op een hernieuwde poging om Amerika te veroveren. Want Fagron investeerde niet alleen in Wichita. Padilla deed ook meteen van zich spreken door de overname van Humco, een Amerikaanse branchegenoot, voor tientallen miljoenen dollars. 'Die overname was van belang om te laten zien: we gaan het spel serieus meespelen', zegt Padilla, een veertigjarige Spanjaard.

De steriele bereidingsfaciliteit in Wichita is als toeleverancier van ziekenhuizen van groot belang bij het realiseren van de Amerikaanse ambities. Fagron verwacht dat de fabriek volgend jaar goed zal zijn voor een extra omzet van $100 mln. Dat is veel geld voor een bedrijf dat over 2018 een omzet van naar verwachting iets meer dan €450 mln zal melden.

450
De omzet van Fagron komt over 2018 rond €450 mln uit

Ziekenhuizen overtuigen
De strengere eisen waar ziekenhuisapotheken mee te maken hebben, speelden Fagron vorig jaar danig zelf parten. Het bedrijf moest de productie in een andere vestiging - van dochterbedrijf Pharma Assist, ook in Hoogeveen - deels stilleggen. Het resulteerde vorig jaar in een omzetverlies van circa €2 mln en verontruste vragen van beleggers. Alleen door de productie deels stil te leggen, kon het bedrijf de noodzakelijke verbeteringen doorvoeren.
Apotheker Jan Dilling met spuiten die in Hoogeveen worden afgevuld
Apotheker Jan Dilling met spuiten die in Hoogeveen worden afgevuldFoto: Herman Engbers voor het FD
De uitdaging zit hem nu vooral in het overtuigen van de ziekenhuizen dat het uitbesteden van de productie van kant-en-klaar-medicijnen echt verstandiger is. Want de 'klaar-voor-toediening'-injecties zijn wel een stuk duurder. Een van te voren afgevulde injectie kost, inclusief medicijn, bij Fagron al snel vijf euro. Als een ziekenhuis diezelfde injectie zelf afvult, kost dat slechts een euro of twee - maar dan wel zonder de loonkosten van de verpleegkundige mee te rekenen.

Thieu Vaessen
zaansie
0
maci
0
quote:

zaansie schreef op 6 februari 2019 13:24:

Zijn er nog verwachtingen aangaande de cijfers van Fagron voor morgen?
Jazeker:

14:09 Beursblik: Noord-Amerika jaagt groei Fagron aan.

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2018 meer omzet behaald dankzij indrukwekkende groeiprestaties in Noord-Amerika. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Enerzijds groeien de steriele activiteiten van Fagron in het Amerikaanse Wichita en anderzijds deed Fagron vorige jaar april de overname van Humco.

In 2018 behaalde Fagron volgens de analisten een omzet van 471 miljoen euro, een stijging van 8,6 procent ten opzichte van 2017.

Aan deze omzet droeg Noord-Amerika een 46,3 procent hogere omzet van 113,8 miljoen euro bij. Europa behaalde een omzet van 248,1 miljoen euro, een stijging van 0,9 procent, maar Zuid-Amerika zag de omzet met 1,3 procent dalen naar 101,9 miljoen euro. HL Technology tot slot was goed voor een omzet van 6,9 miljoen euro, denken de analisten, wat een stijging van 1,5 procent zou zijn.

In Nederland kampte Fagron met het stilleggen van een productielijn. Dit stilleggen gebeurde in de eerste weken van april en pas in de eerste helft van 2019 zal de lijn opnieuw worden gelanceerd, afhankelijk van groen licht van de toezichthouder. De kwestie kostte in het derde kwartaal 1,5 miljoen euro aan omzet en zal volgens schattingen van Fagron elke maand dat de lijn stil ligt nog eens 0,5 miljoen euro aan omzet kosten.

De verwachte omzet van 471 miljoen euro leverde Fagron volgens de analisten een 2,2 procent hogere EBITDA op van 94,2 miljoen euro, of 99,6 miljoen euro aangepast voor eenmalige posten.

De nettowinst daalde echter met 3,9 procent, zo voorzien de analisten, naar 45,2 miljoen euro. De belastingen liepen met 27 procent op naar 11,3 miljoen euro en Fagron waarschuwde al dat de opschaling van de steriele faciliteit in Wichita op korte termijn de winst drukt.

Door: ABM Financial News.
maci
0
quote:

zaansie schreef op 6 februari 2019 14:41:

bedankt Maci! De koers loopt wel wat op inmiddels.
Opvallend is dat de koers opliep direct na publicatie van het Beursblikbericht.
Badeend
0
quote:

maci schreef op 6 februari 2019 16:23:

[...]

Opvallend is dat de koers opliep direct na publicatie van het Beursblikbericht.
Opvallend, maar ga er vanuit dat het toeval is. Denk dat Amerika net wakker werd en die kunnen zelf het beste inschatten van Fagron in Amerika doet. Ben benieuwd wat de cijfers gaan brengen.
Dividend Hunter
0
Jaardividend 2018 Fagron:

Confidence in the future in combination with the solid cash flow enables Fagron to, in addition to pursuing the buy-and-build strategy, pay out a dividend to its shareholders. The Board of Directors will propose to the General Meeting of Shareholders to pay a gross dividend of € 0.12 per share for 2018, an increase of 20% compared to € 0.10 per share for 2017.

Ter goedkeuring AVA. Verdere data nog niet bekend.

dividendinfo.nl/fagron

Voor de algehel dividendkalender 2019 en actuele beursagenda:

dividendinfo.nl/dividend-en-beursagen...
maci
0
Published: 07:00 CET 07-02-2019 /GlobeNewswire /Source: Fagron NV / : FAGR /ISIN: BE0003874915

Fagron realiseert omzetgroei van 14,5%; REBITDA stijgt naar € 99,1 miljoen

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 7 februari 2019

Versnelling organische omzetgroei in tweede halfjaar


Hoofdpunten - Financieel
Omzet bedraagt in 2018 € 471,7 miljoen, een stijging van 14,5% CER[1]
Organische omzetgroei versnelt in de tweede jaarhelft naar 10,1% CER
REBITDA[2] stijgt naar € 99,1 miljoen (+8,8% CER)
Sterke operationele kasstroom van € 73,3 miljoen
Netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,63 per ultimo 2018
Dividendvoorstel van € 0,12 per aandeel
Verdere groei van omzet en winstgevendheid verwacht in 2019

Strategisch - Operationeel
Strategische focus op innovatie en kwaliteit biedt competitief voordeel met oog op strenge kwaliteitseisen
Fagron Steriele Bereidingsapotheek in Nederland verkrijgt GMP-certificaat
Lancering van Fagron Genomics - opstart NGS[3] laboratorium in Barcelona
Focus op Brands leidt tot organische omzetgroei van 23,4% CER, gedragen door alle regio's
Alle activiteiten in de VS laten een zeer sterke groei zien

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Fagron heeft in 2018 een sterke performance laten zien, zowel wat betreft omzetgroei als resultaatontwikkeling. De omzet stijgt naar € 471,7 miljoen, terwijl de REBITDA stijgt naar € 99,1 miljoen. Bij constante wisselkoersen stijgt de omzet met 14,5% in 2018 en de REBITDA met 8,8%. De organische omzetgroei laat in het tweede halfjaar een duidelijke versnelling zien, waar al onze activiteiten aan hebben bijgedragen.

We zijn bijzonder tevreden over de ontwikkelingen in de segmenten waarin Fagron actief is. In Noord-Amerika stijgt de organische omzet tegen constante wisselkoersen in 2018 met 25,1%. De 28,0% organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen in de tweede jaarhelft is een duidelijke versnelling in vergelijking met de eerste jaarhelft. De activiteiten gericht op Brands en Essentials realiseren een groei van 13,9% in de tweede jaarhelft, terwijl Compounding Services een groei van 32,6% realiseert. De REBITDA-marge in Noord-Amerika bedraagt 13,1% in 2018 en ook hier zien we in de tweede jaarhelft met 14,8% een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerste jaarhelft.

In Zuid-Amerika hebben we onze leidende marktpositie in 2018 verder kunnen versterken. De organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen bedraagt 12,7% in 2018. Deze toename werd vooral gedreven door de sterke groei van de bereidingsmarkt in Brazilië, een goede productbeschikbaarheid en de focus op de ontwikkeling en introductie van innovatieve en onderscheidende Brands. Bijna 36% van de omzet in Zuid-Amerika in 2018 wordt gerealiseerd met Brands.

In Europa zien we ook een duidelijke groeiversnelling in de tweede jaarhelft. De organische omzet tegen constante wisselkoersen stijgt met 3,5% in de tweede jaarhelft en met 2,7% in geheel 2018. Het besluit om de capaciteit bij een van de Nederlandse steriele bereidingsfaciliteiten tijdelijk terug te brengen, heeft een negatief effect gehad op zowel de omzetgroei als de winstgevendheid. Het negatieve effect op de omzet in 2018 bedraagt € 4,0 miljoen.

In 2018 hebben we fors geïnvesteerd in onze faciliteiten, gekwalificeerde mensen en organisatie. Met deze investeringen spelen wij effectief in op de steeds strenger wordende kwaliteitseisen die inspecties stellen aan het onder GMP condities herverpakken van grondstoffen en het bereiden van gepersonaliseerde medicatie; een ontwikkeling die voor veel marktpartijen maar ook ziekenhuizen een steeds grotere (toetredings)drempel vormt. Deze investeringen in gekwalificeerde mensen en faciliteiten verschaffen Fagron een steeds groter competitief voordeel ten opzichte van onze concurrenten. Hierdoor kunnen wij onze klanten en patiënten nog beter bedienen en verdere groei voor Fagron realiseren.

In het laatste kwartaal van 2018 is Fagron Genomics van start gegaan. Fagron Genomics is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van innovatieve genetische testen. De genetische analyse vindt plaats, met door Fagron ontwikkelde op algoritme gebaseerde software, in het state-of-the-art Next Generation Sequencing laboratorium van Fagron Genomics in Barcelona (Spanje). Met de genetische testen van Fagron Genomics kan de voorschrijver de meest geschikte gepersonaliseerde therapie voorschrijven aan zijn patiënten. In 2019 zal Fagron Genomics onder meer een genetische test lanceren die het voor anesthesisten mogelijk maakt om de optimale medicatie aan de patiënten toe te dienen.

Wij zullen onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen via organische groei en strategische overnames. Gezien de positieve ontwikkelingen en kansen in de markt voor gepersonaliseerde medicatie zijn wij ervan overtuigd dat we met onze strategische focus sterk gepositioneerd zijn om significante waarde te realiseren in 2019.

Het hele PB vind je hier: goo.gl/onGMNS
maci
0
Fagron lanceert nieuwe brand identity en purpose

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 7 februari 2019

Fagron heeft vandaag haar nieuwe brand identity gelanceerd, inclusief haar 'purpose' "Samen creëren we de toekomst van de gepersonaliseerde medicatie". De nieuwe identiteit weerspiegelt Fagron, haar cultuur, haar waarden, haar bedrijfssegmenten en de toewijding en passie om gepersonaliseerde medicatie te verbeteren.

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Onze 'purpose' weerspiegelt ons streven om gepersonaliseerde medicatie te verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie. Samen met voorschrijvers, apothekers en klanten maken we gebruik van de innovatieve kracht van onze groeiende onderneming en omarmen we de mogelijkheden die gepersonaliseerde medicatie te bieden heeft. Als toonaangevende speler willen we leidend zijn en de verantwoordelijkheid nemen om de wereld van de gepersonaliseerde medicatie verder vorm te geven en te laten groeien. Daarmee verbeteren we de kwaliteit van leven en stimuleren we onze eigen groei."

Nieuw logo - 'Connecting the dots'
De nieuwe merkidentiteit bestaat uit een krachtig logo, een nieuwe merkarchitectuur en een merklijn. Het geheel vormt één onderscheidend wereldwijd merk en ondersteunt de strategische visie van Fagron om de toekomst van de gepersonaliseerde medicatie te creëren.

Het logo bestaat uit negen 'dots', waarbij iedere dot een belangrijk element van de identiteit van Fagron vertegenwoordigt. Erkenning van wat het verleden heeft voortgebracht, waardering van het heden en omarming van de toekomst. Fagron stelt haar klant op de eerste plaats: de klant wordt vertegenwoordigd door de eerste rode dot. De rode dots daaromheen vertegenwoordigen die bedrijfswaarden die van cruciaal belang worden geacht om invulling te geven aan datgene waar wij voor staan: snelheid van uitvoering, ondernemerschap, creativiteit en kwaliteit. Kwaliteit staat in het midden van ons nieuwe logo, waarmee we benadrukken dat kwaliteit centraal staat bij alles wat we doen en ons belangrijkste referentiepunt is. De zesde en laatste rode dot staat voor onze kernactiviteit: farmaceutische bereidingen.

De drie erop volgende grijze dots symboliseren de evolutie van nieuwe bedrijfssegmenten die onlangs zijn geïntroduceerd:
Fagron Genomics: Ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van innovatieve genetische testen. De genetische analyse vindt plaats, met door Fagron ontwikkelde op algoritme gebaseerde software, in het state-of-the-art Next Generation Sequencing laboratorium van Fagron Genomics in Barcelona (Spanje).
FagronLab: R&D en analytische diensten voor gepersonaliseerde medicatie.
Fagron Tech: Software en digitale technologische oplossingen voor gepersonaliseerde medicatie.

Ook te lezen via: goo.gl/AcRx4F
maci
0
7-2-2019 08:12:40

*Fagron in gesprek over nieuwe overnames.

7-2-2019 08:12:40

*Fagron in gesprek met aantal partijen.

7-2-2019 08:12:40

*CEO Fagron: indien geen verrassingen dan mogelijk aankondiging in komende maanden.

Bronnen: Binck.

7-2-2019 09:46:07

Beursblik: weinig verrassingen in cijfers Fagron
(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2018 conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van ING donderdag.

De omzet en aangepaste EBITDA waren grofweg in lijn met de taxaties van zowel ING als de consensus.

Analist Stijn Demeester merkte daarbij op dat de omzetgroei werd gedreven door Noord-Amerika, waar de omzet met 46 procent toenam. Dat was echter ook verwacht, aldus de analisten, wijzend op de overname van Humco en het steeds beter presterende Wichita. Wel denkt ING dat de groei van Wichita daalde van 76,2 procent in de eerste helft van 2018 naar 72,8 procent voor heel 2018, gerekend tegen constante wisselkoersen. "Dit is een kleine verrassing, aangezien we op een hogere groei hadden gerekend na de 84 procent groei in het derde kwartaal", aldus de analisten.

Maar, zo benadrukte ING, Wichita ligt volgens Fagron op schema om tussen 2020 en 2022 voor 100 miljoen dollar aan extra omzet te genereren.

ING heeft een Houden advies op Fagron met een koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel won donderdag 5,4 procent.

Door: ABM Financial News.

maci
0
quote:

africa2 schreef op 7 februari 2019 09:52:

winst 9 procent onderuit en toch omhoog???????????
Misschien dat dit (IEX verslag) je visie bijstelt?

goo.gl/pu6UoN
92 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2024 13:16
Koers 18,340
Verschil -0,040 (-0,22%)
Hoog 18,440
Laag 18,340
Volume 2.980
Volume gemiddeld 53.389
Volume gisteren 30.981

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront