Zilver - Silver World Spot (USD) « Terug naar discussie overzicht

Zilvermijnen

75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Schip0100
0
Hierbij mijn initiatief om een forum te starten omtrent Zilvermijnen. Deze zijn zonder overdrijving booming te noemen de laatste tijd. Door het ongebreidelde geld drukken, onzekerheid over de economie, maar daarnaast toch ook de schaarste van dit edelmetaal, wat ook in hoge mate een industrieele toepassing kent, is een forse stijging van zilver bijna 100% voorspelbaar. Contracten op zilver hebben een grote onzekerheid , de verhouding fysiek zilver en papieren zilver is volledig uit het lood. Er dreigt nu zelfs dat de mogelijkheid van het inwisselen van papieren zilver voor fysiek zilver onmogelijk, danwel uiterst lastig wordt. Komt nog eens bij dat de onderlinge prijsverhouding van goud/ zilver ( Goud / zilver ratio) nog steeds historisch laag staat ten nadele van zilver.
Stijgt zilver dan volgen de zilvermijnen met factor 3 tot 7.Andersom helaas ook.
Het is voor ons best moeilijk de juiste zilvermijnen te kiezen, omdat hier een vergaande studie en de benodigde kennis voor vereist is. Beursman bv welke voor een redelijk bedrag inzage geeft in zijn posities heeft blijkbaar die know how. Ik zal uit respect voor zijn verdienmodel hier dan ook nooit zijn posities noemen.Voor een makkelijk te behalen rendement beveel ik dit bedrijf zeker aan. Het bracht mij mooie winsten. Maar vanzelfsprekend is zijn visie niet alleszaligmakend. Ik nodig u allen uit met tips , maar dan ook met de onderbouwing te komen voor de juiste aankoop.Graag niet dat gewouwel over hoe veel je al verdiend hebt, en die onderlinge afzeikerij wat ik zo vaak zie. Daar kun je terecht bij de forums van Pharming en Flow traders bijvoorbeeld. Voorzien in die behoefte.

Mijns inziens gaat tech verbleken vergeleken met de potentie van de Zilvermijnen. De grote bekende silver (en goud) miners zullen ook echt wel stijgen, maar zeker benedengemiddeld ten opzichte van de pareltjes in deze sector.Als er animo is voor dit forum, zal ik enige kandidaten benoemen.Maar schroom er niet voor om de eerste te zijn!
Bennyboy
0
Goedemorgen, goed initatief Schip, en om maar meteen met de deur in huis te vallen:
Endeavour staat op mijn aankooplijstje, staan op verschillende beurzen genoteerd, maar ik koop ze het liefst daar waar het meest gehandeld wordt (US of Canada). In Duitsland bijv. lage omzetten en relatief hoge spread.
2de puntje: hoe denk jij over "wisdomtree metal silver". Dit is een EFT die fysiek zilver bewaard.
Loop je risico met dit aandeel, wanneer papieren zilver EFT niet meer verhandeld zouden worden? (Comex)

Groet Ben.
Bennyboy
0
quote:

Bennyboy schreef op 10 augustus 2020 08:50:

Goedemorgen, goed initatief Schip, en om maar meteen met de deur in huis te vallen:
Endeavour staat op mijn aankooplijstje, staan op verschillende beurzen genoteerd, maar ik koop ze het liefst daar waar het meest gehandeld wordt (US of Canada). In Duitsland bijv. lage omzetten en relatief hoge spread.
2de puntje: hoe denk jij over "wisdomtree metal silver". Dit is een EFT die fysiek zilver bewaard.
Loop je risico met dit aandeel, wanneer papieren zilver EFT niet meer verhandeld zouden worden? (Comex)

Groet Ben.
Geen EFT, maar ETF natuurlijk ;)
Schip0100
0
Hallo Ben, Over endeavour heb ik niet direct een opinie, zoals ik al schreef, het analyseren van miningcompanies vraagt veel tijd en ook kennis van zaken. Wat ik zie is dat ze een behoorlijke koerswinst hebben laten zien.Maar welke miner niet? Kun je mij misschien aangeven waarom jij je keus op Endeavour hebt laten vallen. Zit hier nog een factor wat nog niet in de koerswinst is verwerkt. Bijvoorbeeld, mijnen in bezit , die nog slapende zijn, maar nu bij deze zilverprijs erg rendabel kunnen worden?
Koop bij voorkeur in the Usa, want in Frankfurt( Bijv) zijn sommige aandelen weliswaar genoteerd, maar zijn het soms slechts tussenhandelaren. Verhandelbaarheid laat te wensen over, en bijvoorbeeld bij een reverse split, is het leed niet te overzien.Zeker als je belegd bij de Giro. Ook de aankoopprijzen zijn veel hoger, zoals vaak ook het verschil in bied en laat koersen,natuurlijk in het voordeel van de tussenhandelaar.
Als ik de tijd heb, wil ik ook nog wel eens research doen naar Endeavour.

Een etf in fysiek zilver is uiteraard veel veiliger dan een etf in papieren zilver.Zij verplichten zich om jouw aankoop in zilver rechtstreeks op te slaan in kluizen. Dit kost uiteraard geld. Zie er achter te komen welk percentage dit is. Dit moet natuurlijk wel in verhouding zijn met het door jouw geinvesteerde bedrag..

Met de verhandelbaarheid zit het wel goed, naar mijn idee.
ebub
0
Schip0100
0
[quote alias=ebub id=12638733 date=202008101345]
DSV Discovery metal gekocht. Niet normaal een raket naar boven de laatste weken
Inderdaad, een raket, een dubbeltrapsraket zelfs. Is het een juniormijn? Lijkt me wel.
Let wel, ook in de plotselinge opmars van de Silverminingcompanies zit er een hype soms.Wat ik al eerder schreef, gedegen onderzoek naar de onderliggende waarde en vooruitzichten zijn echt essentieel. Ook hier wil ik onderzoek naar doen, als ik de tijd kan vinden, maar misschien kun je mij daar al een beetje mee op weg helpen?
Overigens is het Frankfurt genoteerd,Ja ook op de Canadese beurs, maar ik handel bij de Giro en daar is het maar moeilijk aan en verkopen te doen op de wat minder reguliere Canadese beurzen.Lynx is daar veel beter in, maar aanmerkelijk duurder.
Zo wou ik op het giro platform Silver mines LTD aankopen, daar hebben ze om hele vage redenen dit aandeel on hold gezet. Hier dus al heel veel winst mis gelopen, dit is ook zo,n raket.
Bennyboy
0
DSV Discovery heb ik ook 3 dagen gehad; in duitsland gekocht, weinig handel/grote spread, dus snel weer vd hand gedaan.

Over Endeavour gesproken: podcast van de CEO op YouTube gehoord (ook al spreekt hij voor zichzelf natuurlijk), verder nog niets over uitgezocht.

First Majestic idem dito.

Voor nu wacht ik op een correctie...
Schip0100
0
En hierbij zoals beloofd, een steady silverbedrijf, met tevens een beschrijving van de strenghts en weaknesses.
Silvercorp Metals (SVM)
Silvercorp Metals Inc. is een in China gevestigd edelmetaalbedrijf met het hoofdkantoor in Canada, dat zich bezighoudt met de verwerving, exploratie en ontwikkeling van zilver. Daarnaast zoeken ze ook naar lood en zinker in Chinese mijnen. Voorheen was Silvercorp Metals bekend onder de naam SKN Resources maar 2005 wijzigde ze de naam naar Silvercorp Metals.

Het bedrijf heeft vele activiteiten in de provincies Henan en Guangdong. Daar liggen mijnen die nog voor zeker 15 jaar gebruikt kunnen worden. Het bedrijf heeft een duidelijke strategische visie. Ten eerste wil het bedrijf een locatie selecteren om vervolgens onderzoek te doen naar het potentieel van de mijn. Daarnaast wil men dat de mijn snel winstgevend is, zodat de inkomsten gebruikt kunnen worden voor het vinden van nieuwe mijnen. Afgelopen jaar werd er een omzet van $158,8 miljoen behaald en een positieve vrije kasstroom van $77,2 miljoen.

Afgelopen kwartaal was dramatisch door de sterke prijsdaling van zilver in maart. Silvercorp stelde het laatste kwartaal dan ook teleur op het vlak van omzet. De analisten hadden verwacht dat Silvercorp een omzet zou halen van $38,4 miljoen. Maar de werkelijke omzet kwam uit op $18,86 miljoen. Silvercorp Metals heeft echter een sterke balans met $142,5 miljoen aan liquide middelen, een stijging van $27,2 miljoen of 24% ten opzichte van $115,3 miljoen per 31 maart 2019. Het bedrijf betaalt twee keer per jaar een dividend van $0,0125 per aandeel, wat neerkomt op een dividendrendement van 0,5% bij de huidige koers.

De zilverprijs is weer snel hersteld, waardoor de vooruitzichten over het lopende kwartaal stukken beter zijn. Voor het huidige fiscale jaar (2021) verwacht Silvercorp ongeveer 930.000 – 970.000 ton erts te verwerken, wat 6,2 miljoen tot 6,5 miljoen ounces aan zilver oplevert, 66,1 miljoen tot 68,5 miljoen pond lood en 24,5 miljoen tot 26,7 miljoen pond aan zink. De omzet en winst zullen sterk afhangen van de zilverprijs. Bij het huidige niveau ligt een omzet rond de $150-$160 miljoen voor de hand. Dan kan het concern een winst van circa $35 miljoen behalen. Bij de huidige waardering van $906 miljoen staat daar een K/W van 26 tegenover. Dit is wat aan de hoge kant, maar kan uiteraard snel afnemen als de zilverprijs stijgt.

Het aandeel wordt zowel op de Canadese als de Amerikaanse beurs verhandeld.
aandeel Silvercorp Metals (SVM)
Bennyboy
0
Dank voor je bericht en onderzoek Schip0100, ziet er idd goed uit, historisch gezien zitten ze helaas niet zo heel ver (50%) van hun top af in 2011.

Puur technisch heeft endeavour dan meer potentieel, voor wat het waard is natuurlijk;)

Gaat zilver naar 100 dollar zit je met bijna alles goed....

Vooralsnog heb ik mijn grootste winst behaald met PSLV en turbo's, nog niet echt met mijnaandelen...
mjmj
0
sunyata
0
AG had vrij zwakke uitslag voor Q2. Q3 zal normaal véél beter zijn. CEO Keith Neumeyer had zilver in de kluis gehouden om later aan hogere koers te kunnen verkopen (goeie zet lijkt me, op termijn want zilver stond toen slechts de helft van wat het nu staat).

Wanneer Silver Spot zo snel stijgt, sluipt de verwachting van nog weer hogere prijzen in de koersen van de miners. Had zelf ook meer verwacht van AG, Wheaton, etc.
Schip0100
0
quote:

mjmj schreef op 11 augustus 2020 08:03:

SA artikel met een lijst van zilvermijnen:
seekingalpha.com/article/4367147-silv...
Heel interessant artikel, met name door het onderscheid te maken in producenten en niet producenten,Zijn uitgangspunt van een zilverprijs van 100 is wel heel erg optimistisch, naar mijn idee.Als dat zo is zullen miners 20 x of nog veel meer over de kop gaan.Een mooie gedachte, maar dat is echt nog ver weg.
Maar nogmaals interessant artikel waar hij ook een inteligente aan en verkoopstrategie aanreikt.Ik kan me er op vele punten in vinden.
Schip0100
0
quote:

mjmj schreef op 10 augustus 2020 19:43:

10 zilvermijnen:
www.investopedia.com/articles/investi...
Erg boeiend, maar met de kantekening dat de grootsten nooit de meest lucratieve zullen zijn.Gek genoeg is schaalgrootte hier toch niet alleszaligmakend. Heb Wheaton in portefeuille, leuk ,maar rendementen zijn niet schokkend bij een dusdanig stijgende zilverprijs.Ook heb ik als alternatief voor de grote broer van ziver, nl goud een Etf van Vaneck aangeschaft. Leuk rendement, het middelt enorm, maar zal nooit booming worden. Anderzijds is het risico natuurlijk ook veel lager.
Ik hoop dan ook dat we in dit forum ergens de meest kansrijke miners zullen vinden, hetgeen echt een uitdaging is hoor.
Schip0100
0
We zien vandaag een forse dip in zilver, dat was te verwachten. De uptrend op iets langer dan de korte termijn is nog steeds in tact. Zoals ik het zie is een dag als vandaag een koopmoment.
Ik vind het erg moeilijk om te timen.Ik denk dat de buy en hold strategie nog het beste is.
Wat denken jullie?
Dividend Collector
0
Met alle respect, maar ik begrijp niet waarom er NOG een draad wordt geopend. Over mijnen kan hier prima gepost worden:

www.iex.nl/Forum/Topic/1303382/Goud_G...

Voordeel is dat mensen zich kunnen concentreren op slechts een paar discussies en informatie niet versnipperd raakt.
simon'74
0
Heb weer wat bijgekocht.
Maar ik speel short en long
Short op 27 verkocht en bijgekocht long op 27
Ik verwacht dat de 30 nog wordt aangetikt
Komt ie op 25 koop ik nog eens bij met een ruime booster .
simon'74
0
Ik zie namelijk geen redenen waarom goud ineens 4 procent moet zakken dus, gezonde correctie.
Winstnemers en angsthazen.
Dadelijk weer in de rij om ze zsm binnen te harken. Dan gaat t weer hard
[verwijderd]
0
quote:

Schip0100 schreef op 11 augustus 2020 15:55:

We zien vandaag een forse dip in zilver, dat was te verwachten. De uptrend op iets langer dan de korte termijn is nog steeds in tact. Zoals ik het zie is een dag als vandaag een koopmoment.
Ik vind het erg moeilijk om te timen.Ik denk dat de buy en hold strategie nog het beste is.
Wat denken jullie?
Ik denk het ook je moet wel een glazen bol hebben om dat goed te timen. Gisteren geprobeerd met een turbo long en schort twee keer pech.
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 16:35
Koers 32,07
Verschil -0,06 (-0,19%)
Hoog 32,31
Laag 31,61
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront