Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2022 -Sky is the limit

362 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Money$
1
Ben zojuist ingestapt en verwacht een mooie sprint richting €18. Er zitten grote partijen in en het zal komende tijd een veilige haven te zijn. Men zit op goed nieuws te wachten.
maci
0
Deelcitaat:

Degroof Petercam presenteert 6 nieuwe favoriete aandelen voor 2022

Een mix van cyclische en defensieve aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft voor zijn favorietenlijst voor 2022 gekozen voor een mix van cyclische en defensieve aandelen. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

De rente is volgens Degroof de belangrijkste bron van onzekerheid dit jaar.

Verder is er bij de analisten van de zakenbank geen twijfel dat de inflatie dit jaar hoog zal blijven, omdat een aanzienlijk deel van van de kostenstijgingen nog moet worden doorberekend in alle onderdelen van de aanvoerketen. Dit maakt bedrijven die prijskracht hebben een aantrekkelijke belegging, aldus de analisten.

Met al deze onzekerheid in het achterhoofd, heeft Degroof Petercam een mix van cyclische en meer defensieve aandelen geselecteerd.

Favorieten

Bekaert, Fagron, Greenyard, Kinepolis, TKH Group, VGP worden toegevoegd aan de lijst, waarop AB InBev, ASML, Deceuninck en Just Eat Takeaway al stonden.

Over Fagron schrijft Claassen dat de koersdaling van bijna 30 procent in 2021 een mooi instapmoment biedt. Volgens de analist zal de beleggersdag medio maart het structurele groeiverhaal van Fagron wel moeten bevestigen.
maci
0
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 13 januari 2022 – 9:30u CET
Fagron publiceert ESG doelstellingen voor 2022

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in de activiteiten en strategie van Fagron. De producten en diensten van Fagron dragen elke dag bij aan het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. Fagron streeft er naar:
haar impact op het milieu te verminderen;
producten te leveren die voldoen aan alle relevante kwaliteits- en veiligheidsnormen;
goed te zorgen voor haar mensen;
verantwoordelijkheid te nemen in de toeleveringsketen; en
iets terug te geven aan de gemeenschappen waarin Fagron actief is.
Om aan dit streven concrete invulling te geven, publiceert Fagron haar ESG doelstellingen voor 2022.

In aanvulling op de al eerder gedefinieerde doelen ter reductie van broeikasgasintensititeit van de activiteiten van Fagron, stelt Fagron zichzelf in haar 2022 ESG plan onder andere ook ten doel om in 2025 50% van haar elektriciteit van hernieuwbare bronnen in te kopen en om afval te scheiden op al haar locaties. Op het gebied van gendergelijkheid streeft Fagron niet alleen naar een 50/50 genderverdeling van al haar personeel, maar voor 2025 ook op managementniveau. Verder wil Fagron dat in 2025 van haar toeleveranciers tenminste 75% (in inkoopwaarde) de Fagron Business Partner Code of Conduct hebben geaccepteerd. Het volledige 2022 ESG plan van Fagron, inclusief alle doelstellingen is na te lezen op onze website (alleen beschikbaar in het Engels).

Rafael Padilla, CEO van Fagron: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat voor Fagron centraal: door medicijnen te personaliseren, worden ze toegankelijk voor nog meer mensen. In 2021 presenteerden we onze ESG strategie en rapporteerden we in ons 2020 jaarverslag voor het eerst uitgebreid over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sindsdien hebben we een aantal belangrijke stappen gezet, zoals een belangrijke reductie van de broeikasgasintensititeit van onze activiteiten (scope 1, 2 en zakenreizen) en een stijging van het aantal jaarlijkse prestatie- en ontwikkelingsgesprekken van onze medewerkers naar 85%. We moeten onszelf echter blijven ontwikkelen. Fagron past haar ESG strategie daarom voortdurend aan naar aanleiding van ontwikkelingen op ESG gebied, trends in de sector en regio’s waar we actief zijn en de input die we krijgen van onze stakeholders. Ik ben er dan ook trots op dat we onszelf voor 2022 weer uitdagende doelen hebben gesteld om onze bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

Fagron onderschrijft alle 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) die in 2015 door de Verenigde Naties zijn gedefinieerd. Op basis van de gedefinieerde duurzaamheidsstrategie heeft Fagron vijf categorieen geselecteerd waar zij zich actief op richt en waar zij denkt de hoogste bijdrage te kunnen leveren: milieu, onze mensen, ketenverantwoordelijkheid, giving back en goed bestuur.
Umi1
1
quote:

JTTT schreef op 20 januari 2022 12:46:

Vandaag ook terug onder vuur
Ik denk/hoop dat je 'onder stoom' bedoelt ipv 'onder vuur' :)

Nog even geduld tot 10 Februari (FYE) & vooral 15 Maart (CMD).
Margin Call
0
On 28 January 2022, Fagron received a notification that the shareholding of FMR LLC had crossed the disclosure threshold of 5% on 26 January 2022 as the result of the acquisition of voting securities or voting rights.
maci
0
Het hele bericht:

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 31 januari 2022 – 7:00u. CET
Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van FMR LLC

Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Fagron een kennisgeving ontvangen van FMR LLC.

Kennisgeving van FMR LLC
Op 28 januari 2022 heeft Fagron een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van FMR LLC op 26 januari 2022 de kennisgevingsdrempel van 5% heeft overschreden door de verwerving van stemrechtverlenende effecten of stemrechten.
De kennisgeving vindt plaats door een ‘moederonderneming of een controlerende persoon’.
Op 26 januari 2022 bezit FMR LLC in totaal 3.692.481 stemrechten. 1.596.897 stemrechten worden gehouden door Fidelity Management & Research Company LLC, 953.081 aandelen worden gehouden door FIAM LLC, 577.308 stemrechten worden gehouden door FMR Investment Management (UK) Limited, en 565.195 aandelen worden gehouden door Fidelity Institutional Asset Management Trust Company.
Op basis van de noemer van 72.960.154 (totaal aantal stemrechten), bezit FMR LLC op 26 januari 2022 5,06% van het totaal aantal stemrechten.
Keten van gecontroleerde ondernemingen via de dewelke de deelneming daadwerkelijk wordt gehouden: Fidelity Institutional Asset Management Trust Company en FIAM LLC worden gecontroleerd door FIAM Holdings LLC; FIAM Holdings LLC wordt gecontrolleerd door FMR LLC; Fidelity Management & Research Company LLC wordt gecontroleerd door FMR LLC; FMR Investment Management (UK) Limited wordt gecontroleerd door Fidelity Management & Research Company LLC. FMR LLC is geen gecontroleerde onderneming.
De kennisgeving van FMR LLC kan op investors.fagron.com worden geraadpleegd via deze link.
JTTT
0
wiegveld
1
Benieuwd of Fagron nu een strategie gaat presenteren om de concurrentie beter weerstand te kunnen bieden in EU.
Dollar/Eurokoers heeft in Q4 wel juiste richting voor Fagrons resultaten gehad,
in meerdere landen zie je nu een strategie om bereidingen / compounding producten met grote omzet te registreren. Fagron probeert dat zelf ook met bv. Dexamfetamine 2,5 mg, maar het wil ze op een of andere manier niet lukken. Dat blijft dus een lastig probleem voor Fagron.
We gaan het volgende week zien wat prevaleert, de EU of USA resultaten.
Ik,verwacht een lauwe reactie en een koers tussen 15-16 euro. Maar ja het kan verkeren.
voda
0
PERSBERICHT: Fagron verstevigt positie in VS met aankoop van Letco en verkoop van niet-kernactiviteiten
Gereglementeerde informatie

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 2 februari 2022 -- 7:00u CET

Fagron verstevigt positie in VS met aankoop van Letco en verkoop van niet-kernactiviteiten

Fagron heeft vandaag Letco Medical gekocht. Letco is een leverancier van farmaceutische grondstoffen, benodigdheden en apparatuur voor magistrale bereidingen in de Verenigde Staten met een verwachte omzet in 2021 van ongeveer US$ 40 miljoen en een verwachte EBITDA-marge van zo'n 11%. De koopprijs voor Letco bedraagt US$ 34 miljoen.

Ook heeft Fagron vandaag 80% van haar contract manufacturing divisie verkocht aan een syndicaat bestaande uit onder andere Signet Healthcare Partners, Bionpharma, Inc en GMS Capital Partners. Deze divisie levert contract manufacturing en private label diensten aan bedrijven in de consumentengezondheidszorg en detailhandel in de Verenigde Staten en genereert zo'n US$ 20 miljoen aan omzet op jaarbasis. De verkoopprijs bedraagt US$ 6 miljoen, waarvan US$ 4 miljoen in contanten en US$ 2 miljoen in de vorm van een seller's note, en nog eens US$ 4 miljoen bij het realiseren van bepaalde mijlpalen.

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "We zijn erg blij met de aankoop van Letco. Samen vormen we een sterke combinatie met een uitgebreid productaanbod, een mooi klantenbestand en uitstekende groeimogelijkheden. Met de aankoop van Letco verstevigt Fagron haar positie in Brands & Essentials in de Verenigde Staten. Hiermee komen we weer een stap dichterbij het realiseren van onze ambitie om de marktleider in dit segment te zijn in de landen waar we actief zijn. We zien er naar uit om de Letco medewerkers te verwelkomen in de Fagron familie. Tegelijkertijd bevordert de verkoop van onze contract manufacturing activiteiten onze focus op het creëren van de toekomst van gepersonaliseerde medicatie."

Andrew Pulido, Area Leader van Fagron Noord Amerika: "Letco vormt een mooie aanvulling op onze Brands en Essentials activiteiten in Noord Amerika, met hun complementaire productaanbod. Door onze activiteiten te combineren zijn we uitstekend gepositioneerd om verder te groeien, kansen te bieden aan onze werknemers en toonaangevende service te bieden aan onze klanten en de miljoenen patiënten die zij elk jaar bedienen. We kunnen niet wachten om met het gecombineerde team aan de slag te gaan. De afsplitsing van onze contract manufacturing divisie stelt ons in staat om ons te focussen op onze kernactiviteiten. We zien er naar uit om als minderheidsaandeelhouder de groeiplannen van de nieuwe onderneming te ondersteunen."

De aankoop van Letco financiert Fagron uit haar eigen middelen. Als onderdeel van de verkoop van haar contract manufacturing divisie behoudt Fagron een 20% belang in de nieuwe onderneming. Daarnaast zal de nieuwe onderneming enkele producten voor Fagron blijven produceren.

Verder heeft Fagron overeenstemming bereikt met haar banken over de aanvulling van de huidige duurzame gesyndiceerde kredietfaciliteit van EUR375 miljoen met een nieuwe gesyndiceerde kredietfaciliteit van EUR105 miljoen onder vergelijkbare voorwaarden als de bestaande faciliteit.

Voor meer informatie

Karen Berg

Global Investor Relations Manager

Tel. +31 6 53 44 91 99

karen.berg@fagron.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=RNDePFJM8n9pQNep3NcDwxdPTyv5vow3_6lcTQb20dKtCi6NbIZmqMlzFWLejyxdtbIW2M6nlqCcfb16jImcXu8_BUNm-8n9iaymQCLbLcM=

Over Letco

Letco richt zich op de Amerikaanse markt voor magistrale bereidingen en biedt een uitgebreide portefeuille van chemicaliën, die een breed scala aan therapeutische categorieën bestrijken, evenals benodigdheden, een uitgebreid assortiment doseringsvormen en afgiftesystemen, vooraf gemaakte topische bases, capsules en apparatuur. Letco is gevestigd in Wayne (PA), in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting in 1993 heeft Letco een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve bedrijven in de magistrale bereidingen industrie. Letco streeft naar de hoogste kwaliteit, wat zich vertaalt in toonaangevende kwaliteitsborgingsprogramma's, strikte kwaliteitscontroleprocedures en een goede staat van dienst bij de FDA.

Profiel Fagron

Fagron is een toonaangevende mondiale onderneming actief in farmaceutische bereidingen en richt zich op het leveren van gepersonalizeerde farmaceutische zorg aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten in 35 landen wereldwijd.

De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Nazareth en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam onder het ticker symbool 'FAGR'. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Open onderstaande link voor het persbericht:

Fagron verstevigt positie in VS met aankoop van Letco en verkoop van niet-kernactiviteiten www.globenewswire.com/Tracker?data=Yk...

(END) Dow Jones Newswires
stockholder
0
quote:

effegenoeg schreef op 2 februari 2022 10:31:

De markt pakt het goed op.
Met een hele mooie omzet. Prima deal.
Nu de koop aanbevelingen nog en we kunnen omhoog.........
Umi1
1
Overname aan 7,7x EV/Ebitda. <-- 40M omzet 11% Ebitda-marge. Overname 34M
Doelstelling van Fagron is om na integratie steeds de ebitda-marge op te krikken naar hun groepsniveau (+20%).
Daarnaast mogelijkheid tot cross-selling opportunities...

Q4 resultaten gaan wel niet fraai zijn in de Benelux met de planbare zorg die alweer dicht moest eind 2021.
Vooral benieuwd of ze inflatie kunnen doorrekenen & over de organische groei in USA.
wiegveld
1
belangrijke vraag deze week wordt of het Fagron lukt om gestegen grondstofprijzen door te berekenen aan de apothekers en hun klanten.
Zo niet dan zal het fors tegenvallen donderdag.
Door kostenstijgingen zijn sommige grondstofprijzen meer dan verdubbeld ( incl duurdere transportkosten)
Dus ik durf niet te zeggen of the sky the limit is of dat de bodem verdiept zal worden.
janneman 1
0
maci
0
Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 10 februari 2022 – 7:00u CET
Jaarresultaat 2021 Fagron in lijn met verwachtingen
Fagron versterkt positie in Belgische markt
Hoofdpunten
• Omzet steeg met 3,2% naar €573,8 miljoen (5,9% CER)
• REBITDA daalde met 4,5% naar €118,3 miljoen (-1,5% CER)
• Nettowinst nam met 2,2% toe tot €61,4 miljoen
• Operationele kasstroom van €78,4 miljoen
• Netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,11 per ultimo 2021
• Dividendvoorstel van €0,20 per aandeel
• Operationeel werkkapitaal verbeterd ten opzichte van H1 2021 naar 10,3% van omzet
• Broeikasgasintensiteit gedaald met 20% in vergelijking met 2019 (doelstelling 2021: 10%
reductie)
• Fagron versterkt haar positie in de Belgische markt met overname van Pharma-Pack en
minderheidsdeelneming in HeW Pharma
• Raad van Bestuur voornemens om Ann Desender voor te dragen als onafhankelijke en
niet-uitvoerende bestuurder
Rafael Padilla, CEO van Fagron: “Met trots kijk ik terug op hoe we met ons allen als één Fagron
geopereerd hebben in een zeer dynamisch jaar. Ondanks de uitdagingen die de Corona pandemie
ook in 2021 met zich meebracht, slaagden we er in onze omzet te verhogen naar €574 miljoen. Dat
hebben we bereikt door een mooi aantal nieuwe producten en innovaties op de markt te brengen,
nieuwe klanten aan ons te binden en onze positionering verder te versterken in vooral het Brands en
Essentials segment wereldwijd en Fagron Sterile Services (FSS) in de Verenigde Staten.
Gedurende 2021 zagen we aan de ene kant de vraag naar COVID-19 gerelateerde producten
wereldwijd wegvallen, terwijl we tegelijkertijd vooral in de tweede helft van het jaar in Noord-Amerika
herstel zagen optreden van de planbare zorg. In EMEA herstelde de planbare zorg zich slechts
beperkt en deze bleef vooral in Noord-Europa afgeschaald. Daarnaast bleef wereldwijd de druk op de
toeleveringsketen ook in de tweede helft van het jaar hoog, met blijvend hoge prijzen voor transport,
verpakkingsmateriaal en sommige grondstoffen. Deze kostenstijgingen kunnen we inmiddels
grotendeels doorbelasten of verwachten we dat met enige vertraging te kunnen doen. Dit bracht
echter een tijdelijk negatieve impact op onze marge en REBITDA met zich, waardoor we - in lijn met
onze verwachtingen - een REBITDA hebben gerealiseerd aan de onderkant van de door ons
afgegeven bandbreedte.
De genoemde ontwikkelingen vertaalden zich in een omzetdaling binnen EMEA van 4,6%. Wel zagen
we in het vierde kwartaal een verbetering optreden. We verwachten dat deze trend zich zal
doorzetten in 2022, zodat EMEA in 2022 naar verwachting weer omzetgroei gaat laten zien. In
Latijns-Amerika, waar Fagron vooral actief is in Brands en Essentials, realiseerden we een mooie
omzetgroei van 9,3%, ondanks dat de vraag naar COVID-19 gerelateerde producten in 2021 wegviel.
Onze sterke positie in Brands en Essentials en onze investeringen in Compounding Services in Noord-Amerika vertaalden zich in een robuuste omzetgroei van 11,3%. In december 2021 zat FSS op
een run rate (omzet; jaarbasis) van ruim US$80 miljoen, waarmee we op koers liggen om onze
omzetdoelstelling voor eind 2022 te realiseren.

Het hele PB met alle cijfers lees je hier:
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
362 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 18,380
Verschil -0,140 (-0,76%)
Hoog 18,480
Laag 18,140
Volume 30.981
Volume gemiddeld 53.585
Volume gisteren 31.468

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront