Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken 2022

55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Lepre Chaun
0
Staking Heineken om meer loon

Personeel van bierbrouwerijen van
Heineken in Den Bosch en Zoeterwoude
gaat staken.
Bij de frisdrankleverancier
Vrumona,onderdeel van Heineken,leggen
werknemers ook het werk neer.

Vakbond FNV wil voor de 1250 mensen die
er werken meer loonsverhoging dan het
bod van Heineken:1,5 procent dit jaar
en 2 procent volgend jaar.

Vandaag komt het personeel bij elkaar
en de staking begint vrijdagochtend.
FNV zegt dat er genoeg leden zijn om de
productie stil te leggen.Heineken denkt
dat de actie geen gevolgen heeft voor
de levering van producten:"We hebben
voldoende voorraad."
Lepre Chaun
1
Stakingen bij Heineken dreigen, algemeen directeur ‘schaamt zich kapot’

Maarten Koudenberg, algemeen directeur van Heineken Nederland Supply, windt er geen doekjes om. “Ik schaam me kapot”, zegt hij,

“Als morgen de horeca weer open zou mogen, die met de lockdown in ongelooflijk zwaar weer zit, dan moet ik ze vertellen dat ik niet kan leveren.

www.trouw.nl/economie/stakingen-bij-h...
Opbouwer
0
Lepre Chaun
0
Analist Tom Sykes meent dat het aandeel Heineken correct gewaardeerd is voor de komende 12 maanden

. Op korte termijn vreest de analist echter tegenwind en is het wellicht verstandig om het aandeel te verkopen.

De tegenwind bestaat uit hogere grondstoffenkosten en dat betekent dat de brouwer zijn prijzen zal moeten verhogen

. Concurrenten AB InBev en Carlsberg kampen met dezelfde tegenwind, maar hier is deze al in de koers ingeprijsd, meent Sykes.

"Heineken is duurder dan sectorgenoten", aldus de bank.
Koffiezondersuiker
0
Ik vind het vreemd -en dat zal door het koersniveau zijn- dat Heineken een gemiddeld advies van 2,61 op DeGiro. Dat is een dikke hold. Heineken is een erg goed aandeel, ondanks dat het weinig dividend uitkeert.
Koffiezondersuiker
0
Erg spannend om hier nu in te zitten. Of je gaat een mooi bedrag verdienen, als die 104-105 kan worden uitgenomen, of je verliest alles met een TL op deze ronde 100, want dan kan het weleens hard omlaag gaan (richting 90 weer).

Gisteren met callopties C108 toch behoorlijk misgezeten. Wacht het nu af.
voda
0
Meevallende resultaten Heineken
Later dit jaar update van margedoel 2023 .

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2021 de bierverkoop zien oplopen en presteerde beter dan verwacht. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de Amsterdamse brouwer.

"Een sterke set resultaten", zei CEO Dolf van den Brink woensdag. "We maakten een flinke stap in ons herstel richting de niveaus van voor de pandemie en in sommige gevallen schoten we daar zelfs al voorbij", voegde de topman toe.

Van den Brink is positief gestemd voor de toekomst, hoewel er op het vlak van inflatie flinke uitdagingen liggen. Ook lijkt het herstel in de Europese horeca meer tijd te kosten dan eerder gedacht.

Afgelopen jaar steeg de geconsolideerde omzet (beia) van 19,7 miljard naar 21,9 miljard euro. Analisten rekenden op 21,5 miljard euro.

Die omzetstijging was te danken aan de afzet van meer volumes. De biervolumes stegen autonoom met 4,6 procent naar 231,2 miljoen hectoliter. Analisten rekenden ook op een stijging van 4,6 procent.

In Azië liepen de volumes met 11,7 procent terug, waar door analisten een krimp van ruim 10 procent was voorzien. Europa en de Amerika's waren goed voor plussen van 3,8 en 8,2 procent.

De operationele winst van Heineken bedroeg afgelopen jaar 3,4 miljard euro en de nettowinst 2,0 miljard euro, beide op basis van beia. Hier rekenden de analisten op respectievelijk 3,3 miljard en 1,9 miljard euro.

De operationele vrije kasstroom kwam afgelopen jaar uit op 2,5 miljard euro. Analisten hadden gerekend op een stijging van 0,4 miljard euro naar 1,9 miljard euro.

Wisselkoerseffecten raakten afgelopen jaar de resultaten van Heineken voor 515 miljoen euro. De brouwer had vooraf gerekend op 450 miljoen euro. De nettowinst werd voor 43 miljoen euro geraakt.

Voor 2022 rekent de brouwer juist op een positief effect van 465 miljoen euro.

Heineken wil over 2021 een dividend uitkeren van 1,24 euro per aandeel.

Outlook

Voor 2022 rekent de analistenconsensus op een groei van de biervolumes met 5,7 procent autonoom en op een omzet van 24,4 miljard euro.

Dit jaar denkt Heineken zelf een stabiele tot bescheiden hogere marge dan een jaar eerder te realiseren. Ook merkte de brouwer woensdag op dat de onzekerheid duidelijk is toegenomen en dat het daarom later dit jaar de marge-outlook voor 2023 zal 'updaten'.

Voorlopig denkt Heineken in 2023 nog een operationele marge te kunnen realiseren van 17,0 procent. Dat was 12,3 procent in 2020 en 15,6 procent in 2021.

Heineken zei verder goede vorderingen te maken met het besparen van kosten. Inmiddels is 1,3 miljard euro van de 2 miljard euro die de brouwer zich ten doel heeft gesteld, ook gehaald.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Lepre Chaun
0
Beurscijfers: Heineken wil dit jaar bierprijzen verhogen vanwege hogere grondstofkosten

Heineken gaat bierprijzen verhogen

Bierbrouwer Heineken denkt dit jaar last te krijgen van inflatie. Zo zijn de prijzen van grondstoffen, vervoer en energie al enige tijd hoog en die zal de bierbrouwer door gaan berekenen aan klanten, stelt het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Dat bier daardoor duurder wordt, kan tot gevolg hebben dat Heineken er wat minder van verkoopt, waarschuwt het bedrijf.

De afgelopen tijd had Heineken de gevolgen van gestegen grondstofprijzen nog afgedekt door middel van langer lopende contracten. Nu graan duur blijft, zal de bierbrouwer ook die hogere prijzen moeten gaan betalen. De kosten per hectoliter bier zullen rond de 15 procent hoger uitkomen, waarschuwt de onderneming.

Ook corona speelt nog altijd een rol. Heineken denkt dat de markten in Azië en Oceanië sterk terug zullen veren dit jaar. Het herstel van de horeca in Europa duurt mogelijk nog wat langer. Afgelopen jaar toonde Heineken al herstel ten opzichte van het eerste coronajaar 2020. Zo werd er qua volume 4,6 procent meer bier verkocht. Daarbij merkte het bedrijf dat klanten sneller kiezen voor wat duurdere biertjes. Het volume van het merk Heineken groeide bijvoorbeeld met 17,4 procent en ligt nu hoger dan voor corona.

Ook andere zogeheten premiummerken scoorden goed. Het Italiaanse Birra Moretti werd bijvoorbeeld succesvol op nieuwe markten geïntroduceerd. Problemen waren er bij het Aziatische biermerk Tiger dat veel last had van de lockdowns in Vietnam en Cambodja.

Ook de 0.0-trend blijft zich doorzetten. Heineken verkocht 10 procent meer alcoholvrij bier en maakt ook alcoholvrije varianten van meer verschillende biersoorten. Inmiddels is 0.0 goed voor 6,6 procent van al het bier dat Heineken maakt. Ook buiten de biermarkt groeit Heineken met bijvoorbeeld cider, al had het bedrijf bij de appeldrank last van de nog altijd een flink deel van vorig jaar gesloten Engelse pubs. Heineken zet verder in op hard seltzer, een soort alcoholische limonade, die het in meerdere landen onder verschillende namen op de markt brengt.

Dat alles leidde tot een omzet van 26,6 miljard euro. Onder de streep hield Heineken 3,3 miljard euro winst over.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/be...
Koffiezondersuiker
0
Wat een geluk. Gisteren net voor 17.30 calls gesloten. Premarket stond er 96.50 voor opening. Toch even naar 94.00.
Meteen opnieuw calls gekocht -het leek me niet onverantwoord- en nu mooi weer in de plus.

Cijfers zijn volgens mij goed. Flinke hogere cashflow, flink hoger dividend (maar dit wordt per jaar beoordeeld?), hogere omzet en winstmarge die weliswaar onder druk staat, maar dat lijkt me logisch.
Reality
0
Mooi moment om te shorten. Eerste puts zijn al binnen bij zo rond 97.60. Volgende puts zijn gepland bij 99.35 ; 101,2 ; 104,75 ; 107 en 112,4
Koffiezondersuiker
0
Ik heb winst genomen, had er callspreads van gemaakt. Te vroeg, maar ik denk dat Heineken niet zomaar die 104 gaat breken. Er zit heel de tijd een 'maar' bij die AEX-fondsen in de cijferpublicaties. Dat remt en zorgt voor een meer zijwaarts patroon net als bij Unilever, dan heb je weinig aan die callopties.
Hubhup
0
Uit onderzoek is gebleken dat ondanks de hoge brandstofprijzen dat er niet minder km wordt gereden. Ik denk dat dit met bier ook zo is. Ik denk dat het juist meer wordt. Vandaag stond er al het bericht dat er meer sterke dranken zijn verkocht. Heineken onder de 90 euro is koopwaardig.
Hubhup
0
AEX +1,7% en Heineken blijft gelijk. Heineken heeft zeker nog wat goed te maken. Cijfers waren best sterk. Pandemie is achter ons en de seinen staan op groen bij Heineken.
silverbullet
0
quote:

Ali F. schreef op 2 maart 2022 17:23:

AEX +1,7% en Heineken blijft gelijk. Heineken heeft zeker nog wat goed te maken. Cijfers waren best sterk. Pandemie is achter ons en de seinen staan op groen bij Heineken.
@ Ali F.

Covid Pandemie is nog niet achter de rug maar de kou is inderdaad uit de lucht, neemt niet weg dat er veel kosten zijn gemaakt en uitbaters van cafés en restaurants tot over de oren i de schulden beland zijn, uiteraard heeft dat gevolgen voor groot leveranciers als Heineken en geeft de nodige uitdaging wat ook al aangegeven was tijdens de cijfers

Daarbovenop blijft het angstvallig stil met de impact van Heineken door de invasie van de Russen van Oekraïne.
Oekraïne maakt deel uit van de markt en productie en aanlevering van grondstoffen.
Er zal voorlopig ook geen promotie meer komen van koning bier met Poetin samen aan het bier.

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Rusland is een grote markt met nog steeds groei voor Heineken dat houden ze niet overeind met de daden die Rusland op zijn geweten heeft, als zelfs de grootste olie maatschappijen Rusland de rug toe keren kan Heineken daar niet mee achterblijven, kwestie van tijd de mededeling er komt.
Eigenlijk hebben ze al gezichtverlies door niet een statement te maken naar Rusland die soevereiniteit niet respecteert.
Hoe kan je jezelf profileren als een biere de la grand in de wereld en me name het vrije Westen door dit te blijven negeren?

Wordt vervolgd


Hubhup
0
quote:

silverbullet schreef op 4 maart 2022 04:48:

[...]

@ Ali F.

Covid Pandemie is nog niet achter de rug maar de kou is inderdaad uit de lucht, neemt niet weg dat er veel kosten zijn gemaakt en uitbaters van cafés en restaurants tot over de oren i de schulden beland zijn, uiteraard heeft dat gevolgen voor groot leveranciers als Heineken en geeft de nodige uitdaging wat ook al aangegeven was tijdens de cijfers

Daarbovenop blijft het angstvallig stil met de impact van Heineken door de invasie van de Russen van Oekraïne.
Oekraïne maakt deel uit van de markt en productie en aanlevering van grondstoffen.
Er zal voorlopig ook geen promotie meer komen van koning bier met Poetin samen aan het bier.

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Rusland is een grote markt met nog steeds groei voor Heineken dat houden ze niet overeind met de daden die Rusland op zijn geweten heeft, als zelfs de grootste olie maatschappijen Rusland de rug toe keren kan Heineken daar niet mee achterblijven, kwestie van tijd de mededeling er komt.
Eigenlijk hebben ze al gezichtverlies door niet een statement te maken naar Rusland die soevereiniteit niet respecteert.
Hoe kan je jezelf profileren als een biere de la grand in de wereld en me name het vrije Westen door dit te blijven negeren?

Wordt vervolgdDank je. Ik zie de reactie op de koers. Het is al flink gedaald. Ik heb een kleine positie. Ik twijfel wat te doen. Meestal blijft het zakken. Ik wil geen tweede Just Eat Takeaway te hebben. hmmmm
Opbouwer
0
Hoeveel brouwerijen heeft Heineken in Rusland en wat is het materieel belang. Ik kan het moeilijk inschatten. Iemand een idee?
Opbouwer
1
Heineken staakt bierexport naar Rusland.
21.10 uur | Heineken stopt met exporteren naar Rusland
Heineken zet de export van bier naar Rusland stil, net als nieuwe investeringen in het land. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NRC. Rusland is goed voor ongeveer 2% van de omzet van het concern.

De zeven brouwerijen die Heineken in Rusland, heeft blijven wel open. Volgens de Russische website van het bedrijf brouwt het in twee vestigingen bekende merken zoals Heineken en Amstel. De overige brouwerijen maken lokale bieren.

In een persverklaring schrijft Heineken 'geschokt en bedroefd' te zijn over 'de tragedie in Oekraïne'. Eerder deze week kondigde topman Dolf van den Brink aan dat het AEX-bedrijf €1 mln doneert aan Oekraïense goede doelen.

Bron FD fd.nl/politiek/1432239/live-russische...
fd.nl/politiek/1432239/live-russische...
Hubhup
0
Ik vrees dat Rusland voor Heineken een schadepost met zich mee zal brengen. Heineken heeft zeven brouwerijen in Rusland. Ik ben benieuwd of dat Heineken zoals Shell zich gaat terugtrekken uit Rusland. De koers is al bijna 20% van de top gezakt, dus een voorziening is al in de koers verwerkt.
55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 jun 2024 17:39
Koers 92,940
Verschil -0,880 (-0,94%)
Hoog 93,860
Laag 92,780
Volume 1.120.583
Volume gemiddeld 602.885
Volume gisteren 596.533

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront