Groene koersen in Amsterdam, koers Pharming +33%

Door ABM Financial News op 27 maart 2023 10:55 | Views: 13.434

Groene koersen in Amsterdam, koers Pharming +33%
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste maandagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,7 procent op 736,71 punten.

Daarmee volgt een herstel van de verliezen op vrijdag, toen Deutsche Bank nog door speculanten werd aangemerkt als het volgende slachtoffer in de bankencrisis, zo merkte investment manager Simon Wiersma van ING op. Het aandeel Deutsche Bank stijgt maandag ruim 4 procent.

Analist Richard Hunter van Interactive Investor stelt dat het herstel vandaag wordt gedragen door het nieuws dat First Citizens Bank grote delen van de noodlijdende Silicon Valley Bank overneemt.

"Het blijft de vraag of deze opluchtingsrally terecht is", aldus Hunter. Volgens hem blijft er nog voldoende onzekerheid totdat de problemen in de bankensector volledig zijn opgelost. Dit zal volgens Hunter leiden tot een duurzaam herstel in het vertrouwen van beleggers.

"Tot dusver hebben toezichthouders en beleidsmakers samengewerkt om de crisis onder controle te houden en hebben alle hulp ingeschakeld die zij konden vinden", aldus marktanalist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets. "Dit zorgt voor hoop in de markt dat als er daadwerkelijk problemen zijn met Deutsche Bank, die door beleidsmakers worden opgelost. Er staat teveel op het spel om de problemen op de loop te laten", zo stelde Aslam.

Op macro-economisch vlak blijft het vandaag rustig. Vanochtend werd bekend dat het Duitse ondernemersklimaat in maart is verbeterd.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0766. De olieprijzen stegen met een half procent tot 70 dollar.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won ASMI 2,9 procent en Philips 3,4 procent. Prosus daalde juist 3,5 procent.

In de AMX wonnen Inpost en Aalberts tot 1,6 procent. Flow Traders verloor 1,7 procent en OCI leverde 1,2 procent in.

In de AScX klom Ebusco 6,7 procent. Azerion verloor 5,0 procent.

Het lokaal genoteerde Pharming schoot 33 procent omhoog. De biotech onderneming ontving vrijdag goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor leniolisib voor de behandeling van APDS bij volwassen en pediatrische patiënten van 12 jaar en ouder. Op Wall Street sloot het aandeel vrijdag bijna 33 procent hoger.

Het aandeel DGB stijgt 12 procent. DGB heeft in KPMG een controlerend accountant gevonden voor DGB Green Earth Limited, dat alle projecten en activiteiten voor het bedrijf beheert. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

10 Posts
Martijn
0
Orchidee
1
Totdat WS open gaat. En die gaan de boel weer verstieren, zoals al weken het geval is.
Drdredederde
0
Prosus -3,5%? Is +1,5%
Hoelang blijven jullie nog foutieve koersen en informatie doorgeven???
havik of duif
1
Het is kwalijk als de storing nog niet is opgelost als Wallstreet open gaat, dat kan negatieve invloed hebben op de koers.
havik of duif
0
Bij Kroesdetail staat bij de slotkoers van vrijdag 26,43 dat had moeten zijn 25,43 dat aan te passen is toch niet zo moeilijk.
beterwisdanonwis
0
CTP, ALfen, shell en wellicht meer koersen gebruiken nog steeds de slotkoers van 22 maart, hoe moeilijk is het om het aan te passen? En Prosus ook mis met andere cijfers nou nou,
Sorong
1
Positief dat er wordt gemeld dat er een storing is (was?) en dat er aan een oplossing gewerkt wordt.
Dat data niet kloppen is hier schering en inslag. De standaard is dat er over gezwegen wordt.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.