Philips onderuit in licht lagere AEX

Door ABM Financial News op 29 november 2023 09:07 | Views: 7.258

Philips onderuit in licht lagere AEX
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager geopend. Kort na opening van de beurzen, koerste de AEX 0,3 procent lager op 759,35 punten.

Philips verloor 5,8 procent. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft dinsdagavond gewaarschuwd voor een nieuw probleem met beademingsapparaten van Philips, die oververhit lijken te kunnen raken. 

Prosus verloor 1,3 procent. De investeerder heeft in de eerste helft van dit jaar de vrije kasstroom zien verzesvoudigen, terwijl de balans sterk blijft. Het bedrijf boekte ook een verbetering van de winstgevendheid, waardoor Prosus zijn doel voor de winstgevendheid van de e-commerce portefeuille met zes maanden naar voren kon halen.   

IMCD won 0,6 procent na een kleine overname in China.

In de AMX won Aalberts 0,4 procent. OCI daalde 0,7 procent.

B&S steeg onder de kleinere aandelen 2,6 procent, terwijl Sligro 1,2 procent bijschreef. CM.com daalde met 0,7 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Jochie1962
0
Wat is er van "onze" Philips overgebleven?

Vroeger deden ze uitvinding na uitvinding, en tegenwoordig vliegen zelfs de 'simpele' apparaatjes van hun in de brand??!!
derftrep
0
Sinds dat het hoofdkantoor naar Amsterdam is verhuisd is het kommer en kwel bij Philips. Wellicht terug naar Eindhoven (de gekste)?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.