Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Steunaanvragen VS dalen
Cijfer vorige week neerwaarts aangepast.

(ABM FN-Dow Jones)Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 17 februari gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen daalden met 7.000 tot 222.000. Er was door economen gerekend op 230.000. Een week eerder kwam het totaal aantal eerste steunaanvragen uit op 229.000, bijgesteld van een eerdere raming van 230.000 stuks.

Het vierwekelijkse voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 2.250 af tot 226.000 stuks.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 10 februari kwam uit op 1.875.000 stuks, een daling van 73.000.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street koerst af op hogere start
Tegenstrijdige reacties op Fed-notulen.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoe, nadat Wall Street woensdag schrok van de Federal Reserve die in zijn notulen bij de laatste monetaire beleidsvergaderingen hintte op meer renteverhogingen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden kort voor opening van Wall Street tot 0,5 procent in het groen, terwijl de Dow Jones-future 0,3 procent steeg.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,6 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

Beleggers kijken naar de hoger yields op Amerikaanse staatsleningen en een sterkere dollar, terwijl de Europese en Aziatische aandelenbeurzen donderdag ook een stap terug deden, nadat de aanvankelijk positieve reactie op de notulen op op Wall Street woensdagavond omsloeg in verlies.

"De marktreactie was een goed voorbeeld van hoe dezelfde cijfers op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd", zei Jasper Lawler van London Capital Group. "De aandelenmarkt focuste op het feit dat er bij de Fed nog zorgen leefden dat de inflatiedoelen niet worden gehaald. De obligatiemarkt keek naar het feit dat de Fed een sneller tempo van renteverhogingen overweegt." De koersdaling bij de tienjarige staatsleningen luidde een omslag van de Dow Jones-index met zo'n 300 punten punten.

Het rendement op tienjarige staatslening bleef donderdagochtend relatief hoog rond 2,92 procent, nadat het woensdag naar het hoogste niveau in vier jaar tijd klom op 2,94 procent. Een hoger rendement maakt obligaties aantrekkelijker, vergeleken met aandelen.

Beleggers zullen donderdag mogelijk aandacht hebben voor toespraken van Fed-beleidsmakers, waaronder William Dudley van de New York Fed, en Raphael Bostic van de Atlanta Fed.

Eerder donderdag zei de vicevoorzitter toezicht van de Fed, Randall Quarles, in Tokio dat de recente hogere inflatiecijfers "geen grote zorg" zijn en dat de economie "het erg goed doet."

De wekelijkse nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen zijn vorige week met 7.000 gedaald tot 230.000 euro, wat overeenkwam met de verwachtingen. Om 16.00 uur volgt een cijfer over leidende economische indicatoren in januari.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 61,89 dollar, terwijl een april-future Brent 0,2 procent duurder werd op 65,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2323. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2320 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2286 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Pandora Media stond in de handel voorbeurs 3 procent hoger, na het koersverlies van 8,6 procent de voorgaande dag. De muziekdienst boekte beter dan verwachte kwartaalresultaten.

Ook autoverhuurder Avis boekte meevallende resultaten en stond 12 procent hoger in de handel voorbeurs.

Roku verliest 22 procent in de elektronische handel. De aanbieder van televisie en video, bekend van het spel Angry Birds, gaf woensdag nabeurs een teleurstellende verwachting af, hoewel de kwartaalcijfers meevielen. Het aandeel zag de koers meer dan verdrievoudigen sinds de beursgang in september.

Slotstanden

De toonaangevende S&P500-index eindigde 0,5 procent lager op 2.701,33 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,7 procent inleverde tot 24.797,78 punten. De Nasdaq Composite-index verloor 0,2 procent op 7.218,23 punten

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Leidende indicatoren VS verder omhoog in januari
Index stijgt sneller dan voorgaande twee maanden.

(ABM FN-Dow Jones)De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in januari opnieuw verbeterd, net als in de voorgaande twee maanden. Dat bleek donderdag bij de publicatie door Conference Board.

De snelle groei blijft volgens de Conference Board wijzen op sterke economische groei in de eerste helft van 2018.

De index steeg in januari met 1,0 procent op maandbasis, na stijgingen van 0,6 procent in december en 0,4 procent in november.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hoger slot
Rentevrees zakt weer even weg.

(ABM FN-Dow Jones)Wall Street lag donderdag op koers voor een overwegend hoger slot. De Dow Jones index steeg een half uur voor de slotbel met 0,8 procent en de S&P 500 won 0,2 procent. Techbeurs Nasdaq noteerde vlak.

Woensdag kwamen de Amerikaanse beurzen nog onder druk te staan na het verschijnen van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve. Daarin leek de Fed te hinten op extra renteverhogingen in 2018. Hierop stegen zowel de dollar als de Amerikaanse tienjaarsrente, de voornaamste boosdoener van de recente correctie. Donderdag zakte de rente weer wat terug.

Donderdag benadrukte de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard juist dat het zo'n vaart vermoedelijk niet zal lopen met de renteverhogingen. "Het idee dat we de rente dit jaar met 100 basispunten moeten verhogen lijkt wat overdreven", zei Bullard in een interview op CNBC.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda gaat de markt toch uit van zeker drie renteverhogingen door de Fed en groeit de verwachting op vier. Wat betreft het herstel op Wall Street lijkt dat de afgelopen dagen daarom wat te stagneren, aldus de marktvorser.

"De markten zijn nog steeds gevoelig voor schokken en het vooruitzicht van meer dan drie renteverhogingen kan heftige reacties uitlokken", aldus Erlam.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 7.000 zijn gedaald tot 222.000 stuks. Daarmee liggen de aanvragen weer rond het laagste niveau in 45 jaar. Verder bleek dat de leidende economische indicatoren in januari zijn gestegen.

De olieprijs liep donderdag op nadat uit het wekelijkse voorradenrapport uit Amerika bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week zijn gedaald. De aprilfuture op een vat West Texas Intermediate steeg 1,09 dollar, of 1,8 procent, op een settlement van 62,77 dollar.

Volgens analisten was de daling van de olievoorraden vooral te danken aan de daling van de import en de stijging van de export. "De olievoorraden stijgen niet zoals ze dat in het verleden wel deden omdat er nu meer wordt geëxporteerd vanaf diverse locaties rond de Golf van Mexico", aldus marktanalist Andy Lipow van Lipow Oil Associates.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,2325. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2273.

Bedrijfsnieuws

Qualcomm heeft een brief gestuurd naar zijn aandeelhouders om tegen de door Broadcom voorgestelde bestuursleden te stemmen tijdens de jaarvergadering van Qualcomm volgende maand. Volgens het bedrijf is het bod van Broadcom nog altijd niet substantieel. Eerder deze week verhoogde Qualcomm zelf het bod op het Nederlandse NXP, waarna Broadcom zijn vijandige bod vervolgens verlaagde. Analisten sluiten ondanks de onenigheid tussen de partijen niet uit dat het toch tot een overname van Qualcomm door Broadcom komt. Donderdag noteerde Qualcomm 1,4 procent lager, terwijl Broadcom 0,8 procent steeg.

Aandelen Roku daalden meer dan 17 procent. De videostreamingdienst kwam woensdag nabeurs met beter dan verwachte resultaten maar de outlook viel tegen. Chesapeake Energy kwam met beter dan verwachte resultaten en steeg liefst 20 procent.

Mediabedrijf Pandora kwam ook met beter dan verwachte cijfers maar het aandeel leverde toch een dikke 7 procent in vanwege de zwakke outlook. Daar stond een stijging van ruim 15 procent voor autoverhuurbedrijf Avis Budget Group tegenover. De resultaten waren beter dan verwacht.

Wayfair leverde 22 procent in. In het vierde kwartaal zal de retailer het verlies sterker dan verwacht oplopen.

Na de slotbel komen Newlett Packard Enterprise en HP Inc nog met resultaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hewlett Packard Enterprise presteert boven verwachting
Outlook sterk en aandeel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones)Hewlett Packard heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op zakelijke infrastructuur en software, donderdag nabeurs.

Het waren de eerste kwartaalcijfers onder de kersverse CEO Antonio Neri.

Hewlett Packard boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 1,44 miljard dollar, in vergelijking tot 267 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,34 dollar per aandeel, ruim boven de 0,22 dollar per aandeel waar de markt op rekende.

De omzet steeg van 6,9 miljard dollar naar 7,7 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Er werd door analisten gerekend op een omzet van 7,1 miljard dollar.

Outlook

Het concern voorziet voor het boekjaar 2018 een aangepaste winst per aandeel variërend van 1,35 dollar tot 1,45 dollar. Hier gaan analisten uit van 1,18 dollar.

In het tweede kwartaal moet de aangepaste winst uitkomen in een bandbreedte van 0,29 tot 0,33 dollar, wat ruim boven de 0,32 dollar is die de markt voorziet.

Het aandeel Hewlett Packard noteerde nabeurs ruim 7 procent hoger. In de reguliere handel steeg het aandeel 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
HP Inc verhoogt outlook
Cijfers beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones)HP Inc. heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Verder ging de outlook voor het boekjaar omhoog. Dit bleek donderdag nabeurs uit de publicatie van de resultaten van de fabrikant van onder meer printers en kopieermachines.

HP boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,94 miljoen dollar en een omzet van 14,5 miljard dollar. De aangepaste winst steeg van 0,38 dollar naar 0,48 dollar oer aandeel. Dit was ruim boven de 0,42 dollar winst per aandeel en een omzet van 13,5 miljard dollar waar de markt op rekende.

De aangepaste winst kwam bovendien uit boven de verwachting van HP van 0,40 tot 0,43 dollar.

Outlook omhoog

Het concern voorziet voor het hele boekjaar niet langer een aangepaste winst per aandeel van 1,75 dollar tot 1,85 dollar, maar verhoogde die outlook naar 1,90 tot 2,00 dollar per aandeel.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 8 procent hoger. In de reguliere handel steeg het aandeel 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening
Rentevrees voorlopig weer naar de achtergrond.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd lag er voor de S&P 500 en de Dow Jones een openingswinst van circa 0,3 procent in het verschiet.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig. Daarom zullen beleggers vooral letten op een reeks aan Fed-sprekers. Eerder deze week zorgden de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve nog voor onrust, omdat de markt daaruit dacht af te lezen dat de Amerikaanse rente dit jaar mogelijk vier keer omhoog kan. Dit leidde tot een stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente tot circa 2,95 procent. Vrijdag noteerde de rente op 2,90 procent.

De directe rentevrees wist St. Louis Fed voorzitter James Bullard donderdag al wat weg te nemen. Hij verklaarde in een interview met CNBC dat een stijging van 100 basispunten van de federal funds rate, ofwel vier verhogingen, dit jaar wel erg veel van het goede zou zijn.

Vrijdag spreken onder meer New York Fed voorzitter William Dudley en zijn collega van de Boston Fed Eric Rosengren.

Ook de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams, verschijnt ten tonele en voor de markt zal hij de belangrijkste Fed-spreker zijn, aldus marktstrateeg Marshall Gittler van ACLS Global, omdat hij wordt beschouwd als vrij gematigd binnen het beleidscomite van de Fed.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,2307. Donderdagavond verhandelde het muntpaar nog op 1,2330.

Olie werd vrijdag een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise en voormalig onderdeel HP Inc openden donderdagavond laat de boeken. Beide techconcerns kenden een goed eerste kwartaal van hun gebroken boekjaar. Hewlett Packard presteerde boven de verwachting van de markt en gaf een sterke outlook af. Het aandeel steeg donderdag in de elektronische nabeurshandel dan ook zo'n 7 procent. Vrijdagmiddag dikte het aandeel met nog eens 10 procent aan.

HP Inc deed het ook boven verwachting goed en verhoogde bovendien de outlook voor heel het jaar. Het aandeel steeg donderdag nabeurs circa 8 procent en zag de beurswaarde vanmiddag in de handel voorbeurs met nog eens zo'n 6 procent toenemen.

Aandelen van Blue BuffaloPet Productsstegen voorbeursliefst 17 procent nadat bekend werd dat het bedrijf, dat voer voor dieren verkoopt, wordt overgenomen door General Mills voor 8 miljard dollar.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg donderdag 0,7 procent op een slot van 24.962,48 punten en de S&P 500 won 0,1 procent tot 2.703,96 punten. Techbeurs Nasdaq leed een nipt verlies van 0,1 procent op een slot van 7.210,09 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Subsea7 en Schlumberger willen nieuwe joint venture
Joint venture bouwt voor op reeds bestaand samenwerkingsverband.

(ABM FN-Dow Jones)Subsea7 en Schlumberger voeren exclusieve onderhandelingen over de oprichting van een joint venture, die voortbouwt op het succes van Subsea Integration Alliance. Dit meldden de Noorse en Amerikaanse oliedienstverleners in een gemeenschappelijk persbericht.

Subsea Integration Alliance werd in 2015 opgericht en betreft een samenwerking tussen OneSubsea en Subsea7. OneSubsea is een dochterbedrijf van Schlumberger. Het doel is het leveren van technologie en expertise om de levenscyclus van olievelden te verlengen, de productie te maximaliseren en daarentegen de kosten te minimaliseren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
General Mills koopt producent dierenvoeding

Gepubliceerd op 23 feb 2018 om 12:39 | Views: 182

WILTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern General Mills trekt de portemonnee voor Blue Buffalo. Het bedrijf betaalt 8 miljard dollar (6,5 miljard euro) voor de maker van biologische dierenvoeding.

Blue Buffalo was in 2017 goed voor een omzet van bijna 1,3 miljard dollar en wist de afgelopen jaren keer op keer dubbelcijferige groei te realiseren. De honden- en kattenbrokken en andere producten voor dieren worden na de overname ondergebracht in de General Mills-divisie, waar ook de ijsjes van Haagen Dasz en de ontbijtgranen van Cheerios onder vallen.

De overname van Blue Buffalo past in de strategie die grote levensmiddelenconcerns veelvuldig hanteren. Zij proberen wereldwijd meer en meer een slaatje te slaan uit de vraag naar meer biologische artikelen. Volgens de baas van General Mills zijn consumenten ook voor hun huisdieren steeds meer op zoek naar natuurlijke producten.
voda
0
'Wall Street begint sessie met winst'

Gepubliceerd op 23 feb 2018 om 14:38 | Views: 14

NY-DJ-Industrial Avg 22 feb
24.962,48 +164,70 (+0,66%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting met winsten aan de laatste sessie van de week. Beleggers verwerken onder meer een pluk bedrijfsresultaten. Verder zal in verschillende toespraken van Fed-bestuurders op zoek worden gegaan naar aanwijzingen over aanstaande rentestappen en andere monetaire geluiden.

Fed-bestuurders van New York, Boston, Cleveland, Kansas en San Francisco geven verspreid over het land toespraken en toelichtingen op het beleid van de koepel van centrale banken. Bij de Fed staat sinds kort Jerome Powell aan het hoofd. Hij nam eerder dit jaar het stokje over van Janet Yellen.

Aan het bedrijvenfront weten onder meer de cijfers van HP Inc en HP Enterprises gewogen. De bedrijven die tot kort geleden nog onder een vlag opereerden, gaven afzonderlijk van elkaar een kijkje in de boeken.

HP Inc

Computer- en printermaker HP Inc deed tijdens de feestdagenperiode in december goede zaken, ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel in het slotkwartaal van 2017 voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder.

IT-dochter HP Enterprise zag afgelopen kwartaal de omzet en winst zien toenemen vergeleken met een jaar eerder. Het software- en serverbedrijf groeide naar eigen zeggen op alle fronten. Ook stelde het aandeelhouders meer dividend in het vooruitzicht, een cadeautje dat mede mogelijk is gemaakt door de belastingverlaging in de Verenigde Staten.

Snap

Verder staat Snap in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat verloor donderdag flink aan beurswaarde, die volgens kenners kan worden toegeschreven aan reality-ster Kylie Jenner. Die liet zich op Twitter laatdunkend uit over de applicatie. Ook cosmeticamerk Maybelline vraagt aan zijn volgers of het bedrijf actief moet blijven op Snapchat.

Overnameperikelen rondom de producent van biologische dierenvoeding Blue Buffalo lijken de koers van het bedrijf vooruit te helpen. Het Amerikaanse levensmiddelenconcern General Mills maakte bekend 8 miljard dollar neer te tellen voor de overname van het bedrijf.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen sloot donderdag 0,7 procent hoger op 24.962,48 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2703,96 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen ging 0,1 procent lager de handel uit op 7210,09 punten.
voda
0
Wall Street op koers voor hogere opening
Rentevrees voorlopig weer even naar de achtergrond.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur lag er voor de S&P 500, de Dow Jones index en de Nasdaq een openingswinst van circa een half procent in het verschiet.

"De vraag is of deze ommezwaai in het sentiment ook duurzaam is", volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. Met name volgende week moet dit duidelijk worden, met een aantal belangrijke Amerikaanse macro-economische data op de rol, zoals groeicijfers en inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig. Daarom zullen beleggers vooral letten op een reeks aan Fed-sprekers. Eerder deze week zorgden de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve nog voor onrust, omdat de markt daaruit dacht af te kunnen lezen dat de Amerikaanse rente dit jaar mogelijk vier keer omhoog kan. Dit leidde tot een stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente tot circa 2,95 procent. Vrijdag noteerde de rente onder de 2,90 procent.

De directe rentevrees wist St. Louis Fed voorzitter James Bullard donderdag al wat weg te nemen. Hij verklaarde in een interview met CNBC dat een stijging van 100 basispunten van de federal funds rate, ofwel vier verhogingen, dit jaar wel erg veel van het goede zou zijn.

Vrijdag spreken onder meer New York Fed voorzitter William Dudley en zijn collega van de Boston Fed Eric Rosengren. Ook de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams, verschijnt ten tonele en voor de markt zal hij de belangrijkste Fed-spreker zijn, verwacht marktstrateeg Marshall Gittler van ACLS Global, omdat hij wordt beschouwd als vrij gematigd binnen het beleidscomité van de Fed.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,2296. Donderdagavond verhandelde het muntpaar nog op 1,2330.

De olieprijs noteerde vanmiddag nagenoeg vlak rond 62,75 dollar.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise en voormalig onderdeel HP Inc openden donderdagavond laat de boeken. Beide techconcerns kenden een goed eerste kwartaal van hun gebroken boekjaar. Hewlett Packard presteerde boven de verwachting van de markt en gaf een sterke outlook af. Het aandeel steeg donderdag in de elektronische nabeurshandel zo'n 7 procent. Vrijdagmiddag dikte het aandeel met nog eens 13 procent aan.

HP Inc deed het ook boven verwachting goed en verhoogde bovendien de outlook voor heel het jaar. Het aandeel steeg donderdag nabeurs circa 8 procent en zag de beurswaarde vanmiddag in de handel voorbeurs met nog eens 6 procent toenemen.

Aandelen van Blue Buffalo Pet Products stegen voorbeurs bijna 17 procent nadat bekend werd dat het bedrijf, dat voer voor dieren verkoopt, wordt overgenomen door General Mills voor 8 miljard dollar. General Mills daalde 4 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg donderdag 0,7 procent op een slot van 24.962,48 punten en de S&P 500 won 0,1 procent tot 2.703,96 punten. Techbeurs Nasdaq leed een nipt verlies van 0,1 procent op een slot van 7.210,09 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
General Motors offers USD 2.8 billion investment in South Korea over 10 years

Reuters reported that General Motors has proposed USD 2.8 billion of fresh investment into its South Korean operations over the 10 years as part of its plan to restructure the embattled unit, a South Korean senior government official said. The offer comes as the Detroit carmaker and the South Korean government discuss restructuring options at loss-making GM Korea, one of GM's largest offshore operations.

The official with direct knowledge of the matter said GM had also asked South Korea to inject funds into GM Korea in which the country's state bank also holds a stake.

However, the official added that a close look into GM's proposal was necessary to determine whether the investment plan was sufficient to rescue the unit, which directly employs some 16,000 workers.

The official said that "We need to have a closer look through the audit."

South Korea's trade minister said the government has also asked for an audit into GM's "opaque" management in the country.

Minister Paik Un-gyu told lawmakers in parliament that "By opaque we mean the high rate of profits to raw material costs, interest payments regarding loans and unfair financial support made to GM's headquarters."

Source : Reuters
voda
0
Wall Street opent in het groen

Gepubliceerd op 23 feb 2018 om 15:48 | Views: 0

NY-DJ-Industrial Avg 22 feb
24.962,48 +164,70 (+0,66%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers verwerkten onder meer een pluk bedrijfsresultaten. Verder wordt in verschillende toespraken van Fed-bestuurders gespeurd naar aanwijzingen over aanstaande rentestappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 25.128 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 2720 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7261 punten.

Fed-bestuurders van New York, Boston, Cleveland, Kansas en San Francisco geven verspreid over het land toespraken en toelichtingen op het beleid van de koepel van centrale banken. Bij de Fed staat sinds kort Jerome Powell aan het hoofd. Hij nam eerder dit jaar het stokje over van Janet Yellen.

HP Inc

Computer- en printermaker HP Inc deed tijdens de feestdagenperiode in december goede zaken, ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel in het slotkwartaal van 2017 voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel HP Inc won ruim 7 procent.

HP Enterprise (plus 10 procent) zag afgelopen kwartaal de omzet en winst toenemen vergeleken met een jaar eerder. Het software- en serverbedrijf groeide naar eigen zeggen op alle fronten. Ook stelde het aandeelhouders meer dividend in het vooruitzicht, een cadeautje dat mede mogelijk is gemaakt door de belastingverlaging in de Verenigde Staten.

Verder stond Snap in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat verloor donderdag flink aan beurswaarde. Die daling kon volgens kenners worden toegeschreven aan reality-ster Kylie Jenner. Die liet zich op Twitter laatdunkend uit over de app. Ook cosmeticamerk Maybelline vraagt aan zijn volgers of het bedrijf actief moet blijven op Snapchat. Snap ging 2 procent omhoog.
voda
0
Fed houdt vast aan geleidelijke renteverhogingen
Centrale bank worstelt nog steeds met inflatie ontwikkelingen.

(ABM FN-Dow Jones)De Federal Reserve houdt vast aan geleidelijke renteverhogingen maar wil die rente aan de lage kant houden. Dit zei de centrale bank vrijdag in zijn halfjaarlijkse rapport aan het Amerikaanse Congres over het monetaire beleid

Hiermee lijkt de Fed voorlopig af te rekenen met de kans dat de federal funds rate dit jaar vier keer omhoog gaat in plaats van drie keer. Eerder deze week leek de centrale bank nog wel te hinten op een extra verhoging in de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

In het rapport, waarover de kersverse voorzitter Jerome Powell volgende week verantwoording aflegt aan het Congres, sprak de Fed van een breedgedragen verbetering van de Amerikaanse economie en een opleving van de inflatie richting het eind van 2017.

Toch hield de centrale bank vast aan de verwachting dat de inflatie dit jaar blijft steken onder de doelstelling van 2 procent. Evenwel verwacht de centrale bank wel dat de inflatie in de loop van het jaar wel steeds dichter bij de gewenste 2 procent in de buurt komt.

"Met een inflatie die aanhoudend onder de doelstelling uitkomt, zal het beleidscomité de actuele en verwachte inflatie ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden", benadrukte de Fed vrijdag. De centrale bank tast nog altijd in het duister over waarom de inflatie de afgelopen jaren zo achterbleef bij de verwachtingen.

De recente stevige loongroei, van 2,9 procent op jaarbasis in januari, baart de Fed nog geen zorgen, omdat deze groei "gematigd is", aldus de centrale bank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street
Federal Reserve in de spotlights deze week.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

"De markten bereiden zich voor op een drukke week in aanloop naar de eerste getuigenis van de nieuwe Amerikaanse Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor het Congres", zei marktanalist Mihir Kapadia van Sun Global Investments. "Aziatische aandelenmarkten startten de handelsweek sterk, terwijl de Europese beurzen tevens groene borden schreven. "Het vertrouwen lijkt te zijn teruggekeerd na de onrust eerder deze maand, maar handelaren zullen de getuigenis van Powell in de komende dagen nauwgezet volgen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten slechts de nieuwe woningverkopen in januari geagendeerd.

Olie noteerde maandag licht lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent lager op 63,45 dollar, terwijl een april-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 67,20 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2341. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2329 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2034 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Fitbit kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel. In de elektronische handel vrijdag nabeurs steeg het aandeel 0,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 2.747,30 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 25.309,99 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 7.337,39 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening
Federal Reserve in de spotlights deze week.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

"De markten bereiden zich voor op een drukke week in aanloop naar de eerste getuigenis van de nieuwe Amerikaanse Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor het Congres", zei marktanalist Mihir Kapadia van Sun Global Investments. "Aziatische aandelenmarkten startten de handelsweek sterk, terwijl de Europese beurzen tevens groene borden schreven. "Het vertrouwen lijkt te zijn teruggekeerd na de onrust eerder deze maand, maar handelaren zullen de getuigenis van Powell in de komende dagen nauwgezet volgen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten slechts de nieuwe woningverkopen in januari geagendeerd. St. Louis Fed-voorzitter James Bullard spreekt maandag voor the National Association of Business Economics in Washington. Fed-vice-voorzitter Randall Quarles spreekt ook tijdens het evenement.

Olie noteerde maandag licht lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent lager op 63,42 dollar, terwijl een april-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 67,04 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2322. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2329 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2034 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Fitbit kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers voorafgaand aan de resultaten die de onderneming nabeurs bekend maakt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,5 procent hoger.

United Parcel Service steeg voorbeurs 1,3 procent, na het nieuws dat de pakketbezorgingsdienst de antitrustwaakhond van de Europese Unie gaat aanklagen voor 2,15 miljard dollar plus rente over het besluit de fusie van 7 miljard dollar met TNT Express in 2013 te blokkeren.

Hibbett Sports won 1,6 procent, nadat de retailer zijn outlook voor het vierde kwartaal verhoogde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 2.747,30 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 25.309,99 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 7.337,39 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Minder nieuwe huizen verkocht in VS
Afname van procent ten opzichte van december.

(ABM FN-Dow Jones)In januari werden er onverwacht minder nieuwe eengezinswoningen in de VS verkocht dan een maand eerder. Dat bleek maandag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen daalde vorige maand met 7,8 procent tot 593.000 stuks. Het cijfer voor december werd opwaarts herzien naar 643.000, van het eerder gemelde aantal van 625.000 verkochte nieuwbouwhuizen.

Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een stijging van 4 procent tot 650.000 verkochte nieuwe woningen.

Op jaarbasis daalde het aantal verkochte nieuwe huizen in januari met 1,0 procent. In december was dit nog een stijging van 14 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Qualcomm zet deur open voor Broadcom

Gepubliceerd op 26 feb 2018 om 14:56 | Views: 635

QUALCOMM Incorporated 23 feb
63,32 +1,14 (+1,83%)

SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Qualcomm wil onderhandelen met Broadcom over een overname. Dat heeft het bedrijf gezegd na een ontmoeting met het bestuur van de belager. Ook stelt Qualcomm voor met een boekenonderzoek te beginnen.

Qualcomm wees eerder tot twee keer een bod van Broadcom af, maar ging toch het gesprek aan met de branchegenoot. Qualcomm zei de eerdere biedingen te laag te vinden en de risico's op een dure mislukking van een samensmelting te groot. Door de sterke marktpositie van de beide chipmakers zouden toezichthouders de fusie kunnen tegenhouden of kunnen eisen dat de twee partijen onderdelen verkopen.

Dat de prijs te laag is, vindt Qualcomm nog steeds. Voorzitter Paul Jacobs benadrukte dat maandag in een brief. Jacobs wil ook 9 procent van de overnamesom ontvangen als de samenvoeging niet door kan gaan. Broadcom bood eerder al 8 miljard dollar voor een dergelijke situatie.

Broadcom deed eerder een bod van 146 miljard dollar inclusief schuld op Qualcomm. Dat bod werd later verlaagd naar 142 miljard dollar, nadat Qualcomm op zijn beurt het bod op het Nederlandse NXP had verhoogd. Broadcom vindt dat Qualcomm te veel schulden moet maken om NXP over te nemen.
voda
0
Broadcom gelooft niet in oprechtheid Qualcomm

Gepubliceerd op 26 feb 2018 om 19:11 | Views: 0

QUALCOMM Incorporated 23 feb
63,32 +1,14 (+1,83%)

SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Broadcom is er niet van overtuigd dat de uitgestoken hand van branchegenoot Qualcomm oprecht is. Qualcomm wees tot twee keer toe een overnamebod van Broadcom resoluut af, maar liet eerder op de dag weten nu toch bereid te zijn mee te werken aan een overname.

Vertegenwoordigers van de twee chipgiganten hebben vrijdag met elkaar gesproken. Qualcomm zei mee te willen werken aan een boekenonderzoek door Broadcom. Broadcom zit daar echter helemaal niet op te wachten en spreekt van een ,,vertragingstactiek".

Hoewel een boekenonderzoek gebruikelijk is bij grote overnames, stelt Broadcom dat dit geen voorwaarde voor een overname is. Dat Qualcomm daar nu toch over begint zou een poging zijn om een geplande aandeelhoudersvergadering op 6 maart te vertragen.

Kansen

Broadcom wil op die vergadering een aantal eigen kandidaten voor het bestuur bij Qualcomm naar voren schuiven. Op die manier wil Broadcom zijn invloed bij het bedrijf vergroten en daarmee de kansen op een succesvolle overname ook.

Qualcomm noemde de eerdere biedingen te laag en de risico's op een dure mislukking van een samensmelting te groot. Door de sterke marktpositie van de beide chipmakers zouden toezichthouders de fusie kunnen tegenhouden of kunnen eisen dat de twee partijen onderdelen verkopen. Dat de prijs te laag is, vindt Qualcomm overigens nog steeds.

Broadcom deed eerder een bod van 146 miljard dollar inclusief schuld op Qualcomm. Dat bod werd later verlaagd naar 142 miljard dollar, nadat Qualcomm op zijn beurt het bod op het Nederlandse NXP had verhoogd. Broadcom vindt dat Qualcomm te veel schulden moet maken om NXP over te nemen.
voda
0
Wall Street stevig in het groen

Gepubliceerd op 26 feb 2018 om 19:50 | Views: 366

NY-DJ-Industrial Avg 23 feb
25.309,99 +347,51 (+1,39%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag halverwege de handel stevig in het groen. Het sentiment op de beurzen is positief sinds de inflatievrees vrijdag in een rapport van de Federal Reserve verder naar de achtergrond werd verdrongen. Die angst zorgde eerder deze maand nog voor een flinke dip van de koersen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,4 procent hoger op 25.661 punten. De breder samengestelde S&P 500 won 0,9 procent tot 2771 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg eveneens 0,9 procent tot 7399 punten.

De Fed benadrukte in een halfjaarlijkse publicatie de positieve geluiden over de Amerikaanse economie en de verwachtingen voor de inflatie. De koepel van centrale banken hield daarbij vast aan de eerdere aankondiging van geleidelijke renteverhogingen. Signalen over een op de beurzen gevreesd agressiever rentebeleid dit jaar bleven uit. Wel wordt nog angstvallig uitgekeken naar de eerste openbare optredens van de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag.

Bij de bedrijven verloor General Electric (GE) 1,3 procent. Het technologieconglomeraat sprak in een brief aan aandeelhouders van een ,,zeer moeilijk jaar" en liet weten onder meer het bestuur op de schop te nemen.

Pakketbezorger UPS won 1,9 procent. Het bedrijf maakte bekend 1,7 miljard euro compensatie te willen van de Europese Unie, na de mislukte overname van het Nederlandse TNT Express in 2013.

Chipproducent Qualcomm noteerde een plus van 4,1 procent. Qualcomm zou Broadcom (min 0,1 procent) hebben gemaand om met concrete voorstellen te komen voor aan de onderhandelingstafel en stelde een boekenonderzoek voor. Broadcom liet weten te twijfelen aan de oprechtheid van Qualcomm en sprak van een vertragingstactiek.

Voedingsmiddelengigant Kraft Heinz werd 0,5 procent meer waard. Miljardair en meesterbelegger Warren Buffett maakte afgelopen weekend bekend aan het einde van zijn termijn terug te treden als commissaris.

Speelgoedmaker Mattel verloor 3,4 procent. De Barbie-producent kreeg een afwaardering aan de broek.

De euro was 1,2305 dollar waard, tegen 1,2306 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 63,86 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder, op 67,54 dollar per vat.
25.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.330,46 -0,07%
 EUR/USD 1,0727 -0,02%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront