Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
'Concurrent Pharming zet stap met middel'

Gepubliceerd op 23 feb 2018 om 10:25 | Views: 5.066

Reacties (7)

Pharming 13:20
1,31 -0,05 (-3,53%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnologiebedrijf Pharming ging omlaag na nieuws over de Britse branchegenoot Shire. Dat bedrijf krijgt mogelijke eerder goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor een middel dat helpt tegen aanvallen erfelijk angio-oedeem.

Volgens analisten van N+1 Singer heeft de ontwikkeling van een soortgelijk middel van Pharming de laatste tijd juist voor een stevige koerswinst gezorgd bij het in Amsterdam genoteerde bedrijf. De FDA meldde eerder dat ook het Pharmings verzoek tot een aanvullende licentie voor zijn medicijn Ruconest, ter voorkoming van aanvallen bij volwassen en adolescente patiënten van erfelijk angio-oedeem, gaat onderzoeken.

De FDA neemt voor 26 augustus dit jaar een beslissing over landaleumab van Shire. Een beslissing over de aanvraag van Pharming volgt uiterlijk op 21 september.

Het aandeel Pharming stond vrijdag omstreeks 10.20 uur 0,7 procent lager op 1,35 euro.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-230218-052/Conc...
voda
0
Alcohol raakt zoek bij farmabedrijf Sanquin

Bij de productie van medicijnen raakt Sanquin - vooral bekend van de Bloedbank - substantiële hoeveelheden alcohol kwijt. Dat geldt in de farmaceutische industrie als een verontrustend signaal.

Het verlies van alcohol is een nieuwe aanwijzing dat Sanquin met zijn commerciële activiteiten tegen ernstige problemen aanloopt.

De vermissing van alcohol kan ook financiële consequenties hebben. Het farmabedrijf van Sanquin vreest over 2016 en 2017 een naheffing van de belasting omdat mogelijk alsnog accijns moet worden betaald, zo blijkt uit een vertrouwelijke, interne rapportage van Sanquin. Als de balans van ingaande en uitgaande alcohol niet klopt, heft de fiscus over het verschil alsnog accijns.

Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Het Amsterdamse farmabedrijf SPP - met 800 werknemers het grootste onderdeel van Sanquin - kampt al langere tijd met productieproblemen. Mede daardoor trekt de belangrijkste opdrachtgever, het farmabedrijf Shire, zich stapsgewijs terug. SPP (Sanquin Plasma Products) voorziet in de nabije toekomst 'zware verliesjaren', zo meldde het FD eerder deze maand.

In de politiek leeft al langer de vrees dat een mogelijk bankroet van SPP ook consequenties heeft voor de Bloedbank en de bloedvoorziening aan Nederlandse ziekenhuizen. Om die reden is de afgelopen jaren een aantal maatregelen genomen om de farmatak op grotere afstand van de Bloedbank te zetten.

Schrik
Kenners van industriële productie van medicijnen reageren verbaasd op het kwijtraken van alcohol door Sanquin. 'Het kán helemaal niet dat je alcohol kwijtraakt', aldus een goed ingevoerde bron op voorwaarde van anonimiteit. 'Een farmabedrijf hoort iedere stap in het productieproces volledig te controleren.' Een andere ingewijde zegt: 'Hier schrik ik echt van. Diefstal kan ik me nauwelijks indenken. Maar als het weglekt of verdampt, is dat ernstig genoeg.'

‘Het kán helemaal niet dat je alcohol kwijtraakt’• Ingewijde in industriële medicijnenproductie

In de interne Sanquin-rapportage staat het alcoholverlies bovenaan een lijst 'pijnpunten'. De organisatie spreekt van 'een vooralsnog onverklaard verschil'. Niettemin stelt Sanquin nu in een reactie dat een alcoholverlies van circa 25% gebruikelijk is bij het fractioneren (een scheidingsproces) van bloed. De organisatie is in gesprek met de belastingdienst om het verschil tussen ingaande en uitgaande alcohol toe te lichten en daarmee een naheffing af te wenden. Volgens Sanquin is het uitgesloten dat de alcohol is gebruikt voor menselijke consumptie.

Lees ook
Monopolie Sanquin roept opnieuw vragen op

Meer productieproblemen
Het alcoholverlies is niet het enige productieprobleem bij de farmatak van Sanquin. Naar nu blijkt is een SPP-fabriek vorig jaar meerdere keren stilgelegd. Dat was noodzakelijk omdat minuscule metaaldeeltjes mogelijk in het medicijn Cinryze terecht waren gekomen. Sanquin maakt Cinryze in opdracht van Shire. Het gaat om een medicijn tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht of andere lichaamsdelen van patiënten plotseling kan gaan zwellen.

Eerder deze maand bleek dat de verkoop van Cinryze in het derde kwartaal vorig jaar bijna is stilgevallen. Een Amerikaanse patiëntenorganisatie stelde onlangs in een nieuwsbrief dat het tekort aan het medicijn tot tal van noodsituaties heeft geleid. Shire heeft de levering van Cinryze in het vierde kwartaal van vorig jaar weer hervat. Amerikaanse patiënten kregen toen wel een filter meegeleverd met het advies het medicijn voor gebruik nog een keer zelf te filteren.

Waarschuwingsbrief
Omdat Sanquin zijn productieprocessen niet op orde had, kreeg de organisatie in 2013 al eens een waarschuwingsbrief van de Amerikaanse toezichthouder, de FDA. Tot grote opluchting van Sanquin trok de FDA zijn waarschuwingsbrief in 2016 in. Komende maand voeren vertegenwoordigers van de FDA een nieuwe inspectie uit bij het farmabedrijf van Sanquin.

Thieu Vaessen

fd.nl/ondernemen/1242942/alcohol-raak...
Bijlage:
de tuinman
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1724621/docht...

Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag. Dochter Julia werd eind vorige week met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege zeer ernstige uitvalsverschijnselen door een nog onbekende oorzaak, waarschijnlijk door een auto-immuunziekte.
Piddybull
0
Bron De Tijd
Aspirine om darmkanker te bestrijden

Uw medicijnkast thuis zit vol potentiële kankermedicijnen. In België is een studie gestart om aspirine als strijdmiddel tegen darmkanker te evalueren.

Repurposing drugs of medicijnen een nieuw doel geven, is wereldwijd in opmars. Middelen die al tientallen jaren bestaan, worden van onder het stof gehaald om na te gaan of ze een extra baken vormen in de strijd tegen kanker. Die geneesmiddelen zijn niet langer beschermd door patenten en zijn spotgoedkoop. Ze vormen daarmee een interessant alternatief voor of een extraatje boven op bestaande kankerbehandelingen waarvan de kostprijs vaak oploopt tot tienduizenden euro's per patiënt.

Omdat farmabedrijven er geen brood in zien, nemen filantropen het pionierswerk op zich. Onder anderen de vroegere aannemer Luc Verelst heeft er zijn stokpaardje van gemaakt. Hij zette in 2009, na het overlijden van zijn zus, het Antikankerfonds op. Dat fonds, dat wordt gespekt door kleppers als AB InBev-telg Alexandre Van Damme, Filip Balcaen (ex-Balta) en de familie Van de Velde, financiert nu samen met Kom Op Tegen Kanker een nieuwe studie met aspirine. Verelst wil wetenschappelijke bewijzen verzamelen en een eventuele terugbetaling verkrijgen. Kostprijs van de studie: 700.000 euro.

700.000
DARMKANKER EN ASPIRINE
Het Antikankerfonds van de ondernemer Luc Verelst stopt 700.000 euro in een studie om de effecten van aspirine op darmkanker te onderzoeken.
400 Belgische darmkankerpatiënten krijgen de komende vijf jaar dagelijks een aspirine toegediend, in de hoop dat de tumorcellen na een eerste behandeling (chirurgie en chemotherapie) niet weer opduiken. Momenteel is dat een groot probleem. Jaarlijks krijgen 3.000 Belgen de diagnose van darmkanker, waarbij meer dan de helft na de behandeling hervalt. Een derde van de patiënten overlijdt binnen vijf jaar na de diagnose. In Nederland loopt nog een grotere studie, samen goed voor 1.500 patiënten.

Twee pistes
Aspirine kan darmkankerpatiënten via twee pistes helpen. 'Chronische darmontstekingen kunnen schade aanrichten aan het genetisch materiaal van cellen, waardoor die zich ongecontroleerd kunnen vermenigvuldigen en tumoren vormen. Aspirine is een ontstekingsremmer en kan de tumorgroei afremmen', aldus het Antikankerfonds. 'Het middel heeft ook een remmend effect op de aanmaak van een lichaamseigen stof die de kwaadaardige tumorgroei stimuleert.'

De heilzame werking van aspirine, waarvan het Duitse Bayer de basis al in 1897 legde, is al langer bekend. Onder anderen David Agus, de dokter van Steve Jobs, zweert bij een dagelijkse babyaspirine wegens het positieve effect op hart en bloedvaten. En vorig jaar bleek uit een studie op meer dan 100.000 gezonde mensen dat twee aspirines per week slikken een significante impact had op het risico op darm-, long- en borstkanker. Maar de Belgische studie om aspirine in te zetten tegen darmkanker is uniek.

Aspirine heeft een remmend effect op de aanmaak van een lichaamseigen stof die de kwaadaardige tumorgroei stimuleert.
Antikankerfonds
Aspirine is slechts een van de vele onderzoekspistes die voor het grijpen liggen. Het Antikankerfonds heeft zich de voorbije jaren ondergedompeld in de materie en 200 oude geneesmiddelen geïdentificeerd met een antikankerpotentieel. 'De selectie gebeurde op basis van de wetenschappelijke lectuur, resultaten van preklinische onderzoeken en anekdotische verhalen van artsen.'

Het Antikankerfonds heeft sinds vorig jaar een studie lopen naar een kankercocktail van negen medicijnen met onder meer een banaal middel tegen teenschimmels, een middel om af te kicken van een alcoholverslaving en een artrosemedicijn. Er ligt nog meer werk op de plank, alleen ontbreken de middelen om dat te financieren. 'Ik verwacht niet dat farmabedrijven alle registers opentrekken. Dat is niet hun prioriteit. Maar ik hoop dat deze medicijnen niet nog eens 30 jaar liggen te wachten', zegt Liese Vandeborne van het Antikankerfonds.

Softenon tegen bloedkanker
De eerste 'herbestemde' kankermedicijnen zijn intussen op de markt. Zo is er een op basis van thalidomide, een ingrediënt van het felbesproken medicijn tegen misselijkheid Softenon. Dat was populair bij zwangere vrouwen, tot bleek dat duizenden kinderen daardoor met een afwijking werden geboren. Het werd in de jaren 60 van de markt gehaald, en herleeft nu - in combinatie met andere medicijnen - als bloedkankermiddel.

Jan De Schamphelaere, Redacteur Ondernemen
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel MDxHealth
Koersdoel naar 4,90 euro.

(ABM FN-Dow Jones)KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor MDxHealth verlaagd van 5,50 naar 4,90 euro met een ongewijzigd koopadvies.

MDxHealth wees bij publicatie van de jaarresultaten vorige week nog eens op de moeilijkheden in de tweede helft van het jaar omtrent de inkomsten op de korte termijn. Voor 2018 blijft het diagnosticabedrijf terughoudend in zijn verwachtingen, aldus analist Lenny Van Steenhuyse.

De analist constateerde dat de onzekerheden omtrent de omzetontwikkeling gedurende het jaar zullen verdwijnen, maar dat de kosten in de komende jaren zullen stijgen en dat de verwachtingen voor de Confirm-volumes iets conservatiever zijn geworden. Als gevolg kwam Van Steenhuyse tot het lagere koersdoel.

Volgens de analist zal voor de omzetontwikkeling in 2018 veel afhangen van het vermogen van MDxHealth om een grote deal te sluiten met een Amerikaanse zorgverzekeraar en om bestaande contracten met bijvoorbeeld Kaiser Permanente en Veteran Affairs verder vorm te geven. Van Steenhuyse kijkt ook uit naar studieresultaten die het nut van diagnostiekproducten van MDxHealth moeten bewijzen, hetgeen uiteindelijk een belangrijke aanjager van het aandeel kan zijn.

Het aandeel MDxHealth koerste woensdagochtend 0,6 procent hoger op 3,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: ABLYNX KONDIGT CONVERSIE VAN OBLIGATIES AAN

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

GENT, België, 28 februari 2018 - Ablynx [Euronext Brussels en
Nasdaq: ABLX] kondigde vandaag aan, dat met betrekking tot de
EUR100.000.000, 3,25% Senior Unsecured Converteerbare Obligaties op 27
mei 2020 (ISIN: BE6278650344), door de Vennootschap uitgegeven in een
nominale waarde van EUR100.000 elk (de "Obligaties"), er bijkomend 7.896
nieuwe aandelen werden uitgegeven na de conversie van 1 Obligatie.

Als resultaat van deze transactie heeft Ablynx nu EUR140.334.812,11
aandelenkapitaal vertegenwoordigd door een totaal van 75.073.886
aandelen, wat een totaal van 75.073.886 stemrechten verleent.

Het huidige totale aantal uitstaande rechten (warrants) om in te
schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt
2.667.506, wat hun houders het recht geeft in te schrijven op een totaal
aantal van 2.667.506 nieuwe aandelen, wat een totaal aantal van
2.667.506 stemrechten verleent.

Het huidige totaal aantal uitstaande converteerbare obligaties bedraagt
983, wat op basis van de huidige conversieprijs van EUR12,6631 kan
omgezet worden in 7.762.712 nieuwe aandelen, die een totaal aantal van
7.762.712 stemrechten verleent.

Over Ablynx

Ablynx www.ablynx.com/ is een biofarmaceutische onderneming
actief in de ontwikkeling van Nanobodies(R)
www.ablynx.com/technology-innovation/... ,
gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten
antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen
gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen.
Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een
duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap
heeft vandaag meer dan 45 programma's
www.ablynx.com/rd-portfolio/overview/ in eigen ontwikkeling en
met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie,
hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx
heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder
AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck & Co., Inc., Kenilworth,
New Jersey, VS; Merck KGaA; Novo Nordisk; Sanofi en Taisho
Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer
informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx:

Dr Edwin Moses

Gedelegeerd Bestuurder

t: +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e: edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t: +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e: lies.vanneste@ablynx.com

Volg ons op Twitter @AblynxABLX twitter.com/AblynxABLX

Ablynx's media relaties:

Consilium Strategic Communications

Mary-Jane Elliott, Philippa Gardner, Sukaina Virji

t: +44 (0)20 3709 5700

e: ablynx@consilium-comms.com

pdf versie van het persbericht:
hugin.info/137912/R/2172003/837058.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Ablynx via Globenewswire

www.ablynx.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bleke vooruitzichten farmaceut Valeant

Gepubliceerd op 28 feb 2018 om 14:09 | Views: 857

LAVAL (AFN/BLOOMBERG) - Valeant Pharmaceuticals rekent dit jaar op een lagere omzet dan in de voorgaande vier jaren. Naast de omzetverwachting waren ook de vooruitzichten voor het resultaat minder dan waar analisten gemiddeld op rekenden.

De medicijnmaker rekent nu voor dit jaar op 8,1 miljard tot 8,3 miljard dollar. Marktkenners gingen gemiddeld uit van 8,39 miljard dollar. De aangepaste winst voor rente, belastingen en afschrijvingen komt uit tussen de 3,05 miljard en 3,2 miljard dollar.

Valeant torst een flinke schuldenlast van 30 miljard dollar met zich mee uit de tijd dan het bedrijf als lievelingetje van Wall Street de ene na de andere overname deed. Sindsdien is de waarde van het aandeel fors gedaald en moest onder meer de topman het veld ruimen.
aossa
0
Vandaag is het de dag van de zeldzame ziekten.

www.uzleuven.be/nl/agenda/18-02-28/da...

www.uzleuven.be/zeldzame-ziekten

In het Vlaams Parlement staat ook dat thema centraal in de debatten.
(zie en hoor Villa Politica).
voda
0
Argenx verdubbelt omzet in 2017
Kosten stijgen sterker.

(ABM FN-Dow Jones)Argenx heeft in 2017 meer verlies geboekt dan in het voorgaande jaar, ondanks dat de operationele inkomsten meer dan verdubbelden. Dat maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De operationele inkomsten stegen in het afgelopen jaar van 17,2 miljoen euro naar 41,3 miljoen euro, door vooruitbetalingen en mijlpaalbetalingen van partners.

Het nettoverlies steeg van 21,4 miljoen euro in 2016 naar 28,1 miljoen euro in 2017, omdat de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling en de overige kosten sterker stegen dan de inkomsten.

De uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling stegen van 31,6 miljoen naar 51,7 miljoen euro en de algemene, administratieve en verkoopkosten stegen van 7,0 miljoen naar 12,5 miljoen euro. Argenx maakte ook kosten in voorbereiding op een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq.

De kaspositie bedroeg eind 2017 359,8 miljoen euro. Dat is voldoende om de geplande activiteiten uit te voeren, stelde het bedrijf. Ultimo 2016 had Argenx nog een kaspositie van 96,7 miljoen euro.

Het aantal werknemers en adviseurs is gestegen tot 95, om de groei van het bedrijf te ondersteunen.

Argenx wil in 2018 zijn pijplijn van therapieën op basis van antilichamen verder brengen, waaronder ARGX-113, ARGX-110, ARGX-115 en ARGX-112.

Het aandeel sloot woensdag 2 procent lager op 63,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Jeff Bezos steekt $42 mln in klok die duizenden jaren tikt

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft meerdere nevenactiviteiten - hij bezit een krant en ruimtevaartbedrijf - maar de klok die hij momenteel financiert in het westen van Texas springt er wel uit. Het enorme uurwerk wordt gebouwd binnenin een berg en moet 10.000 jaar blijven werken zonder menselijke interventie.

Initiatiefnemer van de klok is de Long Now Foundation, een stichting die zich ten doel stelt de maatschappij tot 'meer langetermijndenken' te stimuleren. De componist Brian Eno is bij het project betrokken, net als Kevin Kelly, oprichter van techmagazine Wired en auteur van invloedrijke boeken zoals New rules for the new economy. Multimiljardair Bezos financiert het project van $42 mln.

Thermische energie
De klok is ontworpen door uitvinder en computertechnicus Danny Hillis, en loopt op thermische energie. Hij ontvouwde zijn ideeën voor het eerst in 1995 in een essay in Wired. Vier jaar later had hij zijn eerste prototype van de klok gereed. Op 31 december 1999 begon deze te tikken en dat doet het uurwerk momenteel in het Science Museum in Londen, waaraan het is uitgeleend.

Het gevaarte dat in een uitgeholde berg in het gebied Sierra Diablo in Texas komt te staan is van een hele andere orde. De klok krijgt een hoogte van 150 meter. Er worden vier kamers in de berg uitgeboord waarvan de eerste informatie over het planetaire stelsel bevat, het idee is dat toekomstige bewoners van de VS de overige kamers met hun eigen observaties vullen. De materialen waarmee de klok wordt gebouwd zijn expres goedkoop gehouden om te voorkomen dat ze worden gestolen.

Tijdspad
Bezos plaatste onlangs op Twitter een filmpje van de '10.000 year clock' in aanbouw. Wanneer de klok ophoudt met tikken heeft de wereld een tijdspad afgelegd vergelijkbaar met het einde van de laatste ijstijd tot aan het heden. Hoe lang het nog duurt voordat de klok begint te tikken, is nog niet bekend.

De '10.000 year clock' wordt ook toegankelijk voor bezoekers. Met een auto vanaf het dichtstbij gelegen vliegveld is het nog twee uur rijden, en om bij de klokkamer te komen, is het nodig om ruim 600 meter langs ruw terrein omhoog te klauteren.

Jeff Bezos
?
@JeffBezos

Installation has begun—500 ft tall, all mechanical, powered by day/night thermal cycles, synchronized at solar noon, a symbol for long-term thinking—the #10000YearClock is coming together thx to the genius of Danny Hillis, Zander Rose & the whole Clock team! Enjoy the video.
3:31 PM - Feb 20, 2018

fd.nl/ondernemen/1244343/jeff-bezos-f...
voda
0
4-3-2018 20:41:38

Update: AEX 35 jaar
Ondanks kritiek heeft index nog weinig ingeboet.

(ABM FN-Dow Jones)De AEX bestaat vandaag 35 jaar. De beursgraadmeter, toen nog EOE-index, werd destijds bedacht door oud-minister en toenmalig optiebeursdirecteur Tjerk Westerterp.

Westerterp zei in een interview met ABM Financial News bij het dertigjarige bestaan van de index dat de eerste samenstelling in 1983 op de achterkant van een sigarendoosje tijdens een treinreis "naar het zuiden" werd opgesteld.

De AEX ging op 4 maart 1983 van start als een naar marktwaarde gewogen nationale aandelenindex. Westerterp kwam met het idee voor de AEX om in de behoefte in de optiehandel voor een continu berekende index te voorzien. Tot dan toe bestond alleen de CBS herbeleggingsindex, die twee keer per dag werd vastgesteld.

Oorspronkelijk bestond de index uit 13 fondsen: ABN Bank, Ahold, Akzo, Amro Bank, Gist-Brocades, Heineken, Hoogovens, KLM, Koninklijke Olie, Nationale Nederlanden, Philips, Unilever en Nedlloyd. Later groeide dit lijstje uit tot 20 ondernemingen en uiteindelijk zouden het er 25 worden.

Van deze fondsen maken er een paar geen deel meer uit van de hoofdindex en zijn er ook nieuwe ondernemingen ontstaan door fusies en overnames. "De normale gang van zaken, bedrijven komen en gaan", aldus Westerterp destijds tegen ABM Financial News over het verdwijnen van fondsen.

Westerterp wuifde 5 jaar geleden de kritiek weg over het zogenoemde waterhoofd van de AEX, de zware weging van Shell en Unilever, tezamen goed voor nog altijd circa 30 procent van de weging. De zwaargewichten zijn volgens Westerterp representatief voor de beurshandel.

"De grote fondsen [zoals Royal Dutch Shell en Unilever], dat is nu eenmaal de realiteit", aldus de oud-minister toen.

Een ander veel gehoorde kritiek is dat de AEX geen herbeleggingsindex is, zoals bijvoorbeeld de Duitse DAX dit wel is.

Bij een herbeleggingsindex als de DAX worden de door de bedrijven uitgekeerde dividenden herbelegd in de index. Bij de AEX worden de dividenden juist niet meegeteld, waardoor de index niet goed vergelijkbaar is met herbeleggingsindexen.

Omdat de AEX geen herbeleggingsindex is, is het eenvoudiger de AEX te 'outperformen' door de index te vergelijken met een beleggingsrendement waarin wel het dividend wordt meegerekend.

"De consequenties van het systeem waarvoor is gekozen", meent Westerterp.

Update: om juiste herbeleggingsindex te noemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Oeps!

Het farmabedrijf Dermira daalde 66 procent. Een medicijn tegen acne voldeed niet aan de doelstellingen in twee fase 3 studies. Het bedrijf verwacht de ontwikkeling van de therapie tegen de veelvoorkomende huidaandoening stop te zullen zetten.

www.iex.nl/Forum/Topic/1280654/224/Do...
voda
0
Wat een drama dag voor de trouwe fans (waaronder ik)

Update: Pharming boekt voor eerst operationele winst
Omzet afgelopen boekjaar geexplodeerd.

(ABM FN-Dow Jones)Pharming heeft in 2017 voor het eerst in zijn geschiedenis een operationele winst geboekt op een fors hogere omzet, nadat het biotechbedrijf uit Leiden de commerciële rechten op Rucones in Noord-Amerika terugkocht en de verkoop van het middel sterk steeg. Dit maakte Pharming woensdag voorbeurs bekend tijdens de publicatie van de voorlopige jaarresultaten.

"De opmerkelijke groei van Pharming in 2017 was een direct gevolg van onze strategische keuze om de commerciële rechten op Ruconest in Noord-Amerika terug te kopen, alsmede van de implementatie van direct-marketing in de belangrijkste West-Europese markten", zei CEO Sijmen de Vries. "We hebben met succes een commerciële infrastructuur opgezet voor de ondersteuning van onze bestaande patiënten en uitbreiding van de patiëntenpopulatie die van Ruconest kan profiteren", voegde De Vries toe.

Daarnaast profiteerde Pharming in de laatste maanden van 2017 van problemen bij een concurrerend product. In reactie daarop vergrootte het biotechbedrijf uit Leiden de eigen productiecapaciteit om de gebruikers van het concurrerende product acuut een alternatief te kunnen bieden. Hoewel De Vries niet kan kwantificeren hoeveel patiënten daar gebruik van hebben gemaakt en "zijn blijven hangen", spreekt hij van een "significant" aantal nieuwe patiënten die in deze periode een vrije behandeling hebben ontvangen.

Pharming boekte in 2017 een operationele winst van 21,9 miljoen euro, tegen een verlies van 11,5 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde nog wel een nettoverlies van 80,0 miljoen euro, in vergelijking tot een verlies van 17,5 miljoen euro een jaar eerder. Deze stevige toename van het verlies was onder meer het gevolg van eenmalige herfinancieringskosten en reserveringen voor toekomstige mijlpaalbetalingen.

De omzet steeg van 15,9 miljoen euro in 2016 naar 89,6 miljoen euro het afgelopen boekjaar. De omzet uit productverkopen steeg het afgelopen boekjaar met 547 procent tot 88,7 miljoen euro en steeg in het vierde kwartaal van 2017 ten opzichte van het voorgaande kwartaal 26 procent tot 32,7 miljoen euro. Daarmee kwam de productverkoop afgelopen kwartaal op een record uit, aldus Pharming.

Outlook

Pharming heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2018 voor het eerst een nettowinst te boeken. Daarnaast zegt het bedrijf vol vertrouwen uit te kijken naar een verdere versnelling van Pharmings groei in 2018, met een stijgende omzet en veelbelovende producten in de pijplijn, waaronder programma's voor de ziekten van Pompe en Fabry en nieuwe toedieningsmethoden en nieuwe mogelijkheden voor Ruconest.

"De resultaten van een aantal studies over andere toepassingen van Ruconest liggen inmiddels bij de Amerikaanse Food and Drug Administration", aldus De Vries. Er lopen volgens De Vries echter ook onderzoeken en initiatieven over andere toepassingen van het stermedicijn waar nog geen publieke uitspraken over gedaan kunnen worden, waarbij het initiatief enerzijds bij Pharming zelf ligt, maar anderzijds ook door andere partijen wordt gekeken naar nieuwe toepassingen van het medicijn.

De voorziene groei van de omzet valt volgens De Vries echter moeilijk in percentages uit te drukken, aangezien de inkoop sterk fluctueert en samenhangt met tal van factoren in de markt.

Het aandeel Pharming sloot dinsdag op een groen Damrak 4,7 procent lager op 1,42 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen, waaronder toelichting CEO Sijmen de Vries

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
RW1963
0
quote:

voda schreef op 7 maart 2018 16:22:

Wat een drama dag voor de trouwe fans (waaronder ik)

Update: Pharming boekt voor eerst operationele winst
Omzet afgelopen boekjaar geexplodeerd.
etc...............

Waarschijnlijk verkeerde draadje?
Hoe dan ook, ik ben het met jou eens. Het was weer een echte kl.t.-dag. Zowel voor Galapagos als Pharming. En zo gaat het nu al een aantal weken :-(
En velen hadden voorspeld dat het vandaag D-Day zou worden bij Pharming.
Nou mooi niet dus.
voda
0
Cigna neemt Express Scripts over voor 67 miljard
Premie van 31 procent.

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna heeft definitieve overeenstemming bereikt over een overname van zorginkoper Express Scripts voor ongeveer 67 miljard dollar.

Cigna betaalt bijna 49 miljard dollar in contanten en de rest in aandelen. Aandeelhouders van Express Scripts krijgen voor elk aandeel 0,2434 aandeel in de nieuwe combinatie.

Daarmee betaalt Cigna een premie van 31 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Express Scripts op woensdag van 73,42 dollar.

Na de samenvoeging hebben aandeelhouders van Cigna een belang van 64 procent in de nieuwe combinatie en Express Scripts de resterende 36 procent.

David Cordani, de huidige CEO van Cigna, zal de nieuwe combinatie, die zal opereren onder de naam Cigna, gaan leiden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 26,580
Verschil -0,180 (-0,67%)
Hoog 26,940
Laag 26,540
Volume 40.876
Volume gemiddeld 82.999
Volume gisteren 71.834

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront