Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
voda
0
CureVac start Fase 3 studie met coronavaccin

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
CureVac N.V.
$ 104,11 -7,17 -6,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) CureVac gaat dinsdag van start met een Fase 3 studie met zijn coronavaccin. Dit maakt het Duitse biotechbedrijf maandagochtend bekend.

Voor deze studie koos CureVac als proefpersonen het personeel van het universitair ziekenhuis van Mainz, die een hoog risico lopen om corona te krijgen.

Meer dan 2.500 mensen zullen aan de studie deelnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Het Europese geneesmiddelenbureau EMA heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech

goedgekeurd. Daarmee is het Amerikaans-Duitse vaccin het eerste dat gebruikt mag worden op de Europese en dus ook Nederlandse markt. Het vaccin is goedgekeurd voor gebruik bij mensen van 16 jaar en ouder.

Chris van Mersbergen 21-12-20, 11:05 Laatste update: 15:14

Als de Europese Commissie binnen een paar dagen een voorwaardelijke vergunning verleent - dat lijkt een formaliteit - kan het vaccin over de EU-landen worden verspreid. Voorzitter Ursula von der Leyen maakte vorige week duidelijk dat de commissie het zwaarwegende advies van het EMA zal volgen. Binnen twee dagen zal het dagelijks bestuur van de EU een officieel besluit nemen.

Nederland heeft recht op 8,4 miljoen doses. Daarvan arriveren er om precies te zijn 2.492.100 voor het einde van het eerste kwartaal, meldt een woordvoerder van Pfizer. Eerder ging het kabinet nog uit van 2,2 miljoen.

Hoe de leveringen van die bijna 2,5 miljoen doses over het kwartaal verdeeld worden, wordt bepaald in overleg met het RIVM. Alle EU-lidstaten krijgen dit jaar sowieso nog een symbolische eerste levering van 9750 doses, ‘één volle doos’ volgens de Pfizer-zegsman. Het kabinet meldde eerder dat de eerste grote levering, eind dit jaar of begin volgend jaar, 507.000 doses bedraagt.

Twee prikken
Dat is goed voor zo'n 250.000 inentingen, want er zijn twee prikken nodig voor bescherming. De eerste coronavaccins in Nederland zijn bestemd voor personeel van verzorgingshuizen, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en in de thuiszorg.

Het kabinet wil op vrijdag 8 januari starten met de vaccinaties. Die datum stuitte op veel kritiek, omdat andere landen al dit jaar beginnen. Maar de ict-systemen van de GGD zijn niet eerder klaar, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vorige week in de Tweede Kamer.

mRNA
Pfizer (een Amerikaanse farmagigant) en BioNTech (een veel kleiner Duits bedrijf) hebben een mRNA-vaccin ontwikkeld dat onder extreem koude temperaturen (min 70 tot min 80 graden) moet worden vervoerd en opgeslagen.

De mRNA-techniek is nog nooit eerder succesvol in vaccins toegepast, maar met corona zijn zowel Pfizer als zijn Amerikaanse concurrent Moderna daar wel in geslaagd. Bij ‘klassieke’ vaccins wordt een deel van een dode of verzwakte ziektekiem toegediend. Bij mRNA wordt gewerkt met een specifiek stukje RNA, een biomolecuul dat lijkt op dna. Het mRNA draagt de code van een eiwit dat deel is van het coronavirus. Dit zorgt dat het lichaam juist dit eiwit aan gaat maken, wat vervolgens weer een afweerreactie van het immuunsysteem veroorzaakt. Dat moet bescherming bieden tegen het virus.

Bijwerkingen
Het vaccin van Pfizer en BioNTech liet in de fase 3-studies onder tienduizenden mensen spectaculaire resultaten zien. De effectiviteit van het vaccin kwam uit rond de 95 procent, een veel hoger percentage dan experts hadden verwacht.

Ernstige bijwerkingen kwamen tijdens de studies niet aan het licht. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waar al begonnen is met het toedienen van het Pfizer-vaccin, kregen een aantal mensen na de prik wel last van een heftige allergische reactie. In de VS moest één iemand daarvoor naar het ziekenhuis. Het advies voor mensen met heftige allergieën is daarom om het vaccin van Pfizer niet te nemen.

Omdat nog niet onderzocht is hoe het vaccin van Pfizer specifiek werkt bij (aanstaande) moeders, krijgen zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven van de Britse medicijnautoriteit het advies om de prik niet te nemen. Verder geldt het advies om in de twee maanden na de tweede doses vaccin niet zwanger te raken, aangezien het effect van het vaccin op vruchtbaarheid volgens de Britse medicijnautoriteit ook nog niet bekend is.

Ook is niet zeker hoe het vaccin zich op de langere termijn gedraagt in iemands lichaam. Hoewel bijwerkingen eigenlijk altijd kort na de prik optreden, is het risico daarop na langere tijd nog niet voor de volle honderd procent uit te sluiten. Simpelweg omdat er nog niemand is geweest die al langer dan een paar maanden gevaccineerd is. Om dezelfde reden is ook nog niet duidelijk hoelang de verschillende vaccins iemand beschermen tegen corona.

Andere vaccins
Het EMA geeft om 15.00 uur een persconferentie waarin het zijn oordeel over het Pfizer-vaccin bekendmaakt. Een half uurtje later volgt het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), dat in Europees verband ook heeft deelgenomen aan het beoordelingsproces. Tijdens deze persconferentie presenteert het CBG de eindbeoordeling van het EMA en geeft het een toelichting op de werking, veiligheid en kwaliteit van het vaccin.

Pfizer moet de eerste worden in een rijtje vaccins die goedkeuring krijgen. Het oordeel over Moderna volgt als het goed is 6 januari. Daarna volgen waarschijnlijk - in welke volgorde en op welke data is nog onbekend - het Oxfordvaccin van AstraZeneca, het bij Janssen in Leiden ontwikkelde vaccin van Johnson & Johnson en het vaccin van het Duitse CureVac. Dat laatste is ook een mRNA-vaccin.

Bekijk hieronder onze video's over het coronavaccin:

www.ad.nl/binnenland/eerste-coronavac...
voda
0
Update: Europese goedkeuring Pfizer-BioNTech coronavaccin nabij

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BioNTech SE -ADR-
$ 106,85 2,61 2,50 % NASDAQ
Pfizer Inc
$ 37,19 -0,49 -1,30 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De adviescommissie van het Europees Geneesmiddelenbureau adviseert om het coronavaccin van het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech goed te keuren voor noodgebruik in de Europese Unie en dat gebeurt mogelijk al maandagavond. Dit meldde de EMA maandag in een persconferentie.

Volgens de toezichthouder is het vaccin veilig en werkzaam tegen Covid-19.

"Onze conclusie vertrouwt op de data. Het vaccin voldoet aan strenge Europese normen", aldus het EMA. "De voordelen van het vaccin zijn duidelijk groter dan de nadelen."

"Het waarborgen van de veiligheid van het vaccin is onze eerste prioriteit geweest", zei de EMA verder, refererend aan de algemene zorgen dat de goedkeuring te snel of juist te langzaam zou verlopen.

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, adviseert om het vaccin in te zetten bij mensen vanaf 16 jaar. Het EMA blijft ondertussen actuele data over het vaccin verzamelen.

Groen licht Brussel mogelijk maandagavond

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei op Twitter dat dit "een beslissend moment is in onze pogingen om veilige en werkzame vaccins te leveren aan Europeanen."

Het is het eerste coronavaccin dat goedkeuring krijgt in de EU.

Von der Leyen verwacht dat de Commissie maandagavond al formeel groen licht geeft. Dan kan het vaccin in alle 27 lidstaten worden ingezet.

In een reactie gaven Pfizer en het Duitse BioNTech aan klaar te staan om het vaccin te leveren in de EU.

Eerder kreeg het vaccin van de twee bedrijven al groen licht in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Israël en Canada.

Op 6 januari buigt het CHMP zich over het vaccin van Moderna, dat afgelopen vrijdag groen licht kreeg in de VS.

Update: om aanvullende informatie en quotes toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese Commissie geeft groen licht voor coronamedicijn Pfizer en BioNTech

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft maandag het coronavaccin van het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech goedgekeurd voor noodgebruik in de Europese Unie. Dit maakte Brussel maandagavond bekend.

De adviescommissie van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA adviseerde eerder vandaag om het coronavaccin goed te keuren voor noodgebruik in de Europese Unie. De Europese Commissie gaf daar maandagavond gehoor aan. Nu kan het vaccin in alle 27 lidstaten worden ingezet.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen liet maandag al doorschemeren dat de Commissie waarschijnlijk maandagavond al formeel groen licht zou geven.

In een reactie eerder vandaag gaven Pfizer en BioNTech aan klaar te staan om het vaccin te leveren in de EU.

Eerder kreeg het vaccin van de twee bedrijven al groen licht in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Israël en Canada.

Op 6 januari buigt het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik zich over het vaccin van Moderna, dat afgelopen vrijdag groen licht kreeg in de VS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Extra tests bij Pfizer en Moderna vanwege nieuwe coronavariant
ANP 37 min geleden

Extra tests bij Pfizer en Moderna vanwege nieuwe coronavariant© Copyright ANP 2020 Extra tests bij Pfizer en Moderna vanwege nieuwe coronavariant

WASHINGTON (ANP) - De farmaceuten Pfizer en Moderna testen of hun coronavaccins ook effectief zijn tegen de nieuwe variant van het virus, die onder meer is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht CNN, dat zich baseert op verklaringen van de bedrijven.

De nieuwe virusvariant zou extra besmettelijk zijn en dat zorgt internationaal voor grote bezorgdheid. Veel landen, waaronder ook Nederland, hebben het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk laten stilleggen om verspreiding van de gemuteerde versie van het virus tegen te gaan.

Moderna verwacht dat zijn vaccin ook bescherming biedt tegen de nieuwe variant die is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. "We gaan de komende weken aanvullende testen uitvoeren om te kijken of we dat bevestigd kunnen krijgen", citeert CNN uit een verklaring van de farmaceut. Pfizer gebruikt bloedmonsters van mensen die al zijn ingeënt om te toetsen hoe effectief het vaccin is tegen nieuwe variant.

De EU gaf maandag groen licht voor het gebruik van het Pfizer-vaccin. Veel Europese landen willen nog voor het eind van het jaar beginnen met het inenten van burgers. In de Verenigde Staten is naast het Pfizer-vaccin ook het middel van Moderna al goedgekeurd door de toezichthouder.

Bekijk ook: De Jonge over vaccin: 'Dit is een enorme mijlpaal' (via De Telegraaf)

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/e...
voda
0
Pfizer levert 100 miljoen extra doses coronavaccin aan VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BioNTech SE -ADR-
$ 100,37 0,00 0,00 % NASDAQ
Pfizer Inc
$ 36,74 0,00 0,00 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer en BioNTech zullen 100 miljoen doses coronavaccin extra leveren aan de VS. Dit maakte de farmaceut woensdag bekend.

De VS hadden al 100 miljoen doses bij de twee bedrijven besteld.

Uiterlijk op 31 juli 2021 zouden alle vaccins geleverd moeten zijn.

Eerder deze maand gaf toezichthouder FDA al groen licht voor het vaccin van Pfizer en BioNTech.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Canada keurt coronavaccin Moderna goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 126,02 0,14 0,11 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Health Canada heeft groen licht gegeven voor het coronavaccin van Moderna. Dit meldde Moderna woensdag na berichtgeving van de toezichthouder.

De goedkeuring geldt voor vaccinatie van mensen ouder dan 18 jaar.

Canada had al 40 miljoen doses van het coronavaccin bij Moderna besteld. Om te mogen leveren, was nog wel de goedkeuring van de toezichthouder nodig.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Novavax start tweede Fase 3-studie naar coronavaccin

(ABM FN-Dow Jones) Novavax is gestart met een tweede Fase 3-studie naar zijn mogelijke coronavacccin, waarin de effectiviteit, veiligheid en de hoeveelheid aangemaakte antistoffen zullen worden beoordeeld. Dat maakte het Amerikaanse biotechbedrijf maandag bekend.

De studie wordt gedaan in de Verenigde Staten en Mexico. Novavax heeft al een grote Fase 3-studie lopen in het Verenigd Koninkrijk en verwacht de resultaten daarvan in het eerste kwartaal van 2021.

Eerdere studies lieten reeds zien dat het vaccin een stevige reactie van het immuunsysteem uitlokte, en antistoffen genereerde die het virus in sterke mate neutraliseren en over het algemeen goed werd verdragen.

"Deze studie is een cruciale stap in de opbouw van een mondiale portfolio van veilige en effectieve vaccins om de wereldbevolking te beschermen", stelde CEO Stanley eRck van Novavax.

Het vaccin is gebaseerd op de recombinante nanopartikel-technologie van Novavax. Het wordt gemaakt in cellen van insecten, kan zich niet vermenigvuldigen en kan ook geen COVID-19 veroorzaken. Het moet gekoeld worden bewaard op een temperatuur tussen 2 en 8 graden Celsius.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederland verslikte zich in de verpakkingsgrootte van Pfizer
Redactie 15 uur geleden

Nederland verslikte zich in de verpakkingsgrootte van Pfizer© 'Vaccin & dollars', Pixabay Nederland verslikte zich in de verpakkingsgrootte van Pfizer

Nieuws over de coronapandemie vind je overal. Op Foodlog helpen we je het te duiden, door het te rangschikken in 4 thema's. In onze dagelijkse newsroom, het Corona-effect, brengen we je een selectie van de berichten die wij relevant vinden uit de (inter)nationale pers.

Het nieuws van 28 december. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

Het Pfizer vaccin arriveert in een verpakking van 1.000 units per omdoos. Daardoor is het ongeschikt om in de vele kleinschalige verpleeghuizen te worden toegepast. De gekozen vaccinatiestrategie van Nederland kan daarom de prullenbak in. In de Volkskrant een reconstructie van hoe Nederland lang dacht te kunnen vertrouwen op een eigen vaccinatie-infrastructuur bij de instellingen en huisartsen. Tot die ongeschikt bleek voor het Pfizer-vaccin met z'n ingewikkelde en veranderende leveringen (zie 4.3). De GGD moest opeens het probleem helpen oplossen. De organisatie dacht zelf pas ingecalculeerd had in augustus aan de bak te moeten om de overige 10 miljoen Nederlanders te vaccineren. Het vaccinatie-vangnet van de GGD moest nu opeens vanaf begin december opgebouwd worden. De GGD gaat opzoek naar 25 priklocaties, moet in recordtempo een ict-systeem in elkaar zetten en op zoek naar prikpersoneel (nog wel het minste probleem). En dat terwijl de GGD al een uitzonderlijk zwaar jaar achter de rug heeft met het inrichten van alle teststraten en het grootschalige bron- en contactonderzoek, tegen een achtergrond van jarenlange bezuinigingen.

‘Kwartiermakers vaccinatie’ Marcel Babic en Jeanette Stroeken van GHOR die in opdracht werken van GGD Brabant-Zuidoost hebben het dan ook over realistische plannen (de Volkskrant, zie 3.3). Zuinig zijn op de mensen, is hun devies, want ze zijn nog lang nodig. Je kunt de organisatie oprekken, lucht in blijven blazen, kwetsbare plekken ontlasten, barsten dichtlijmen met wéér een nieuwe update van een verouderd ict-systeem. Maar als dat niet meer helpt en de boel ontploft, ben je helemaal ver van huis. Dat willen ze voorkomen. Dus geen mensen over de kling jagen om een paar dagen eerder te kunnen beginnen. Zorgvuldigheid gaat boven alles, vinden ze. In Engeland zijn al problemen met het registratiesysteem van de vaccins. "En heb je al gehoord over de chaos in Amerika?", aldus Babic. In sommige van de Europese landen gaat het volgens Babic bovendien om ‘ceremonieel vaccineren’. Als je in december de eerste prikt, ben je officieel begonnen. Maar het zegt volgens hem niets over de rest van je vaccinatiecampagne. Daarbij: "fouten maken kunnen we ons niet permitteren, want dat zou ten koste gaan van de bereidheid tot vaccineren onder de Nederlandse bevolking”, aldus een woordvoerster van de GGD Ghor Nederland (De Telegraaf, zie 3.12).

Op 4 januari moeten de systemen zijn getest en kan het inplannen van de afspraken beginnen. In principe zijn dan vanaf 11 januari drie GGD-regio’s klaar om te vaccineren (bewust een klein aantal om kinderziektes snel te kunnen detecteren en oplossen), vanaf 18 januari kunnen overal in het land zorgmedewerkers terecht.

België trapte de vaccinatie vandaag 'symbolisch' af ( (BNR, zie 3.14). Vandaag is een test, na 5 januari beginnen ze echt. Ondertussen gaan er in België ook stemmen op om de tweede inenting met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech uit te stellen om zo sneller meer mensen een eerste dosis te geven (Het Financieele Dagblad, zie 3.5). Hierdoor zouden alle Belgen al voor de zomer een eerste inenting krijgen. Voor optimale werkzaamheid zijn twee spuitjes van het middel nodig, de tweede moet in principe drie weken na de eerste worden toegediend. Belgische virologen gaan onderzoeken of dat later kan. Uitstel kan risico's inhouden, zegt hoogleraar vaccinologie in Groningen Anke Huckriede over de Belgische plannen (RTL Nieuws, zie 3.2). Volgens haar kan de werking verdwijnen voordat de tweede prik komt en dan zijn mensen helemaal níet beschermd. Dan gaat het zogenoemde 'immunologisch geheugen' van de eerste prik verloren. De tweede prik moet bovendien op tijd worden toegediend om het nagestreefde 'booster-effect' te bereiken dat de bescherming optimaliseert.

www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
voda
0
EU koopt nog eens 100 miljoen coronavaccins van Pfizer

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BioNTech SE -ADR-
$ 86,34 -1,77 -2,01 % NASDAQ
Pfizer Inc
$ 36,96 0,14 0,38 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie zal nog eens 100 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech aanschaffen. Dit maakte voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie dinsdagmiddag bekend.

"We hebben besloten om nog eens 100 miljoen doses te bestellen", aldus Von der Leyen.

Met deze extra bestelling komt het aantal vaccins op 300 miljoen uit.

"Meer vaccins zullen volgen", meldde Von der Leyen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
[verwijderd]
0
voda
0
Moderna in onderhandeling met Zuid-Korea over levering coronavaccin

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 114,39 2,99 2,68 % NASDAQ

(ABM FN) Het Amerikaanse Moderna is in onderhandelingen met de overheid van Zuid-Korea om zijn coronavaccin te leveren. Dit liet Moderna weten in een persbericht woensdagochtend.

Het zou gaan om de levering van 40 miljoen doses van het vaccin. Later wordt dit aantal mogelijk nog verhoogd.

Het is de bedoeling dat de levering van start gaat in het tweede kwartaal van 2021.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Britten staan coronavaccin AstraZeneca toe

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AstraZeneca PLC
£ 74,62 0,00 0,00 % London Stock Exchange
AstraZeneca PLC
SEK 829,40 0,00 0,00 % OMX Stockholm

(ABM FN-Dow Jones) De Britse toezichthouder heeft woensdag groen licht gegeven voor het coronavaccin van AstraZeneca en Oxford University. Dit maakte de farmaceut voorbeurs bekend.

Het betreft goedkeuring door de UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency voor noodgebruik bij volwassenen ouder dan 18 jaar.

De eerste vaccinaties worden in het begin van 2021 verwacht. Er worden twee vaccinaties toegediend met een tussenpauze van 4 tot 12 weken.

CEO Pascal Soriot van AstraZeneca sprak van een "belangrijke mijlpaal voor miljoenen mensen in het VK".

Overigens is het nog de vraag wanneer de Europese toezichthouder goedkeuring geeft voor het gebruik van het vaccin van AstraZeneca. Volgens een medewerker van toezichthouder EMA was er begin deze week nog geen aanvraag ingediend door de farmaceut. Dit schreef de Belgische krant Het Nieuwsblad, na een interview met Noel Wathion van de medicijnwaakhond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coronavaccin Sinopharm goedgekeurd in China

(ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin van Sinopharm is goedgekeurd door de Chinese National Medical Products Administration voor gebruik. Dit maakte de toezichthouder donderdag bekend.

Woensdag bleek het vaccin van de Chinese farmaceut een effectiviteit van 79,34 procent te hebben.

Verder is het vaccin volgens de toezichthouder veilig.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
quote:

het zwaard schreef op 31 december 2020 07:33:

Heeft iemand weet hoever GSK staat met hun vaccin ?
Maakt niet uit, want ze zijn sowieso veel te laat.
voda
0
Moderna levert coronavaccin aan Zuid-Korea

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 111,14 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Moderna gaat 40 miljoen doses van zijn coronavaccin leveren aan Zuid-Korea. Dit maakte het Amerikaanse biotechbedrijf bekend zonder financiële details te melden.

Naar verwachting begint de levering in mei 2021.

Vooralsnog heeft de Zuid-Koreaanse toezichthouder het vaccin van Moderna nog niet goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterke resultaten Fase III studie coronavaccin van Moderna

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 109,46 -1,67 -1,50 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De fase III Cove studie van Moderna met het coronavaccin laat een vaccin effectiviteit zien van 94,1 procent. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut donderdag.

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.

De studie werd uitgevoerd in de Verenigde Staten met meer dan 30.000 deelnemers in, die twee doses van het Moderna Covid-19-vaccin kregen toegediend, 28 dagen na elkaar.

Het vaccin werd goed verdragen en toonde een effectiviteit van 94,1 procent tegen het virus, zei Moderna.

Daarnaast was sprake van een gunstig tolerantie- en veiligheidsprofiel. De meest voorkomende bijwerkingen waren een lichte graad van hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
hirshi
0
Er zijn genoeg vaccins beschikbaar om essentiële ziekenhuismedewerkers nu al te vaccineren, zoals Gommers en Kuipers willen, zonder dat dat ten koste gaat van het personeel in de verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg.

Op dit moment heeft Nederland 175.000 doses van het Pfizer-vaccin liggen en wekelijks komen er zeker 150.000 bij. Als essentieel zorgpersoneel voorrang krijgt, zijn daarvoor maximaal 80.000
doses nodig (inclusief herhaalprik).

Uit berekeningen van de NOS blijkt dat boven op de groepen zorgmedewerkers elke week nog tienduizenden anderen het Pfizer-vaccin kunnen krijgen.

IC-chef Gommers en ziekenhuisbestuurder Kuipers zeiden gisteren dat essentieel zorgpersoneel meteen gevaccineerd moet worden om de coronapiek op te vangen.
De ziekenhuizen, die kampen met een hoog ziekteverzuim, kunnen het Pfizer-vaccin volgens hen zelf bewaren en toedienen.

En wat zegt Hugo De Jonge?

Minister De Jonge legt de oproep om aanstaande maandag al te beginnen met het vaccineren van ziekenhuispersoneel voorlopig naast zich neer. Volgens zijn woordvoerder wil hij er begin volgende
week pas op reageren.

Bron: teletext.

Het is werkelijke schandalig. Deze man moet echt vervangen worden
voda
0
BioNTech hoopt vaccinproductie te kunnen opvoeren
anp 1 uur geleden

Het Duitse BioNTech verwacht eind januari meer duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden om de vaccinproductie op te voeren. Dat zegt topman Ugur Sahin, die in een interview met Der Spiegel ook kanttekeningen plaatste bij het inkoopbeleid voor vaccins van de Europese Unie.

Het middel van BioNTech en het Amerikaanse Pfizer is momenteel het enige goedgekeurde coronavaccin in de Europese Unie. Daar begonnen de meeste lidstaten eind vorig jaar met vaccineren. In Duitsland klaagden sommige regionale bestuurders dat minder doses van het middel worden geleverd dan is toegezegd.

"Op dit moment ziet het er niet goed uit", zei Sahin in het interview over de beschikbaarheid van vaccins. "Er ontstaat een gat omdat er een gebrek is aan andere goedgekeurde vaccins. We moeten dat gat vullen met ons eigen vaccin." Het opvoeren van de productie is volgens hem een uitdaging. "Het is niet alsof er wereldwijd gespecialiseerde fabrieken staan die nu niet worden gebruikt en die vanaf dag één het vaccin kunnen produceren op de vereiste kwaliteit."

Andere vaccins

Het vaccin van BioNTech/Pfizer wordt ook gebruikt in de Verenigde Staten. Dat land bestelde afgelopen juli al 600 miljoen doses. De EU regelde in november dat het toegang zou krijgen tot 300 miljoen doses. Brussel heeft namens de lidstaten ook contracten gesloten met andere farmaceuten die werken aan coronavaccins, maar die middelen zijn nog niet goedgekeurd voor gebruik in de EU.

De BioNTech-oprichter vermoedt dat de EU zich heeft verkeken op de snelheid waarmee andere coronavaccins goedgekeurd zouden worden. "Kennelijk bestond de indruk: we krijgen genoeg, het valt wel mee en we hebben het onder controle", zei hij. "Ik vond dat verbazingwekkend."

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben al wel meerdere vaccins goedgekeurd. In de EU moet het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) die middelen beoordelen. Die instantie beslist naar verwachting op 6 januari of ook het coronavaccin van Moderna gebruikt kan worden.
819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.331,20 -0,04%
 EUR/USD 1,0724 +0,25%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront