Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
izdp
2
quote:

objectief schreef op 2 februari 2021 17:11:

[...]

Kijk eens in de spiegel en vraag je af: wat heb ik vandaag voor Nederland tot stand gebracht.
Waar nuttig gewerkt ? als zelfstandige risico's aangegaan??
Heel wat eerlijk gezegd.
Paar uur in en met de natuur gewerkt. Mag iedereen gratis van genieten.
Als zelfstandige jazeker al levenslang.
En jij vandaag en in je leven?
Willempie3
1
quote:

izdp schreef op 2 februari 2021 17:06:

Ha, nog meer soortgelijke sommetjes: 1 ton, 10 miljard,100 miljard.
Geweldige cijferhumor.
Van Rutte krijg je niet eens meer te horen wat het allemaal kost. Zo min mogelijk informatie naar buiten geven: De Rutte-doctrine. Anders stemmen de mensen misschien tegen.
Alleen fatsoenlijk zijn en een beetje lachen en sorry zeggen als het fout gaat, dat maakt een goede premier.
izdp
1
H.D.L.
1
Ik denk dat wanneer Baudet zich staande op een kist midden op het Binnenhof laat besnijden met een joodse bruid aan zijn zijde en een koosjere ossenworst onder z’n oksel het “journalisten” als Twan Huijs nog niet genoeg zal zijn.
Hij doet erg denken aan die Witteman die in zijn nadagen als “journalist” ruiterlijk erkende dat hij in zijn werkzame leven als “journalist” slechts één objectief had en dat was het demoniseren van ene Janmaat. Let wel; hij deed dat zonder argumenten en uitsluitend op emotie; net als Huijs.
U zult zien binnenkort komt dus dat rapport van Baudet. In werkelijkheid is dat rapport er al. Het is mede geschreven door Jan van de Beek (wiskundige en antropoloog van opleiding en van socialistische bloede als ik mij niet vergis). In dat rapport staan dus allerlei FEITEN die niet in de kraam van meneer Huijs passen. Meneer Huijs zal daar dan ook geen aandacht aan besteden. Indien wel; dan uitsluitend en alweer met emotie als argument. Het geeft immers geen pas te becijferen dat het ongelimiteerd binnenhalen van vreemdelingen financieel niet houdbaar is en zo onze “caring society” op losse schroeven zet.
Wat mensen als Wittenman en Huijs namelijk ook heel erg belangrijk vinden is hun eigen morele verhevenheid boven al die slechteriken. En dat moet dan vooral tot uiting komen in grote woorden en weidse gebaren. En een verwijzing naar Europa’s bruine verleden komt dan erg van pas.

De moraal van dit verhaal is … dat was ik nog vergeten, dat de Wittemannen en Huijsen van deze wereld de nieuwsconsument vooral wijs proberen te maken dat de politici waar zij zo van gecharmeerd zijn, het allemaal doen in het belang van de zwakkeren, de onderdrukten en de kansarmen. De werkelijkheid leert dat juist deze mensen als eersten de klos zijn als gevolg van al die mooie gratis-geld-verhalen.
izdp
2
Net als Huijs? Hij stelde volkomen normale vragen en Baudet kwam met gezwatel als antwoord.
En dat heette nog goed voorbereid door Baudet te zijn.
Allemachtig als je daar een oorlog mee moet winnen, zet het dan maar gelijk op een lopen!
Ed Verbeek
3
Plein777
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 3 februari 2021 10:37:

Wellicht al gemeld hier, maar het Franse woord Baudet betekent: ezel, dwaas
Dat verklaard alles :-)
izdp
1
Ja, ik heb dat hier al veel gebruikt omdat het ook zo perfect past bij die domoor.
Maar eerlijk is eerlijk; een ezel is slimmer.
Chiddix
1
Het is even wennen aan het nieuwe kapsel van Baudet(gedaanteverandering). Het lijkt dat een amateur hem heeft geknipt. Ziet er niet uit. Wat verder ontbreekt is baard en snor.
Baudet wil dat minister de Jonge vervangen wordt. Zei die in de TK. Ben het niet met hem eens.
Chiddix
0
Baudet zei gisteren, ik denk dat we de grootste winnaar worden van de verkiezingen. Best mogelijk. Van 2 zetels nu naar 3 zetels is 50%.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 5 februari 2021 10:15:

Baudet zei gisteren, ik denk dat we de grootste winnaar worden van de verkiezingen. Best mogelijk. Van 2 zetels nu naar 3 zetels is 50%.
Van 0 naar 2 is anders nog VEEL meer (JA21).
DeZwarteRidder
0
Partijleider spreekt van ’heksenjacht’
’Racistische uitingen Baudet en andere Forum-kopstukken in appgroepen’
Updated 16 min geleden
39 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - In WhatsApp-groepen van Forum voor Democratie gaan tal van racistische berichten rond, meldt EW (voorheen Elsevier), dat screenshots heeft gezien. Dit keer gaat het niet, zoals bij de eerdere ophef, om appgroepen van de jeugdtak van de partij, maar om groepen waarin kopstukken, inclusief partijleider Thierry Baudet, actief zijn.

In de groepen gaat het volgens EW onder meer over het verschil in IQ tussen witte mensen, „African Americans” en „Hispanics.” Baudet zegt daarover: ”100 is het GEMIDDELDE. Dus blank 110, hispanic 90, african 75 oid.” Statenlid Andreas Bakir, nummer 17 op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, zegt: „Ik haat negers niet ze hoeven niet allemaal dood ofzo. Ik heb wel een voorkeur of mag dat ook niet meer? Ik heb geen last van de negers in Afrika als ze maar daar blijven.”

De meeste appjes waaruit EW citeert zijn in de zomer van 2020 gestuurd. Eind vorig jaar viel FVD bijna uit elkaar wegens berichten over antisemitische berichten in appgroepen van de jongerentak JFVD. Veel toenmalige FVD-prominenten vonden dat Baudet daar veel te weinig tegen deed. Daarop volgde een leegloop, waarna voormalige vertrouwelingen van FVD zelf een partij oprichtten, JA21.
’Superieur’

Baudet vraagt in de groep ook „Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?”, waarop nummer zes op de lijst, Gideon van Meijeren, antwoordt: „Hell no.” Van Meijeren oppert ook dat „de mens van nature racistisch” is. Volgens Bakir zijn vooral Turken en Marokkanen racistisch. „De negers lachen ons uit en zijn van mening dat de blanke man een mietje is en dat zij superieur zijn”, voegt hij daaraan toe.

In de WhatsApp-groepen wordt ook gescholden met het woord ’homo’, schrijft EW. Baudet redeneert in een bericht dat de openstelling van het „normale, heteroseksuele huwelijk” aan stellen van het gelijke geslacht er uiteindelijk toe leidt „dat vrouwen hun eigen achternaam houden, kinderen mogen ’kiezen’ en mensen uiteindelijk überhaupt niet meer trouwen.”
Ontkenning

In een video op het YouTube-kanaal van FVD reageerde Baudet eerder op dinsdag al, nadat EW hem om een reactie had gevraagd. Hij spreekt in de video van „al dan niet vervalste screenshots.” De partijleider spreekt in de video ook zijn afschuw uit van „deze nieuwe inquisitie, dit totalitaire denken waarin je in iemands privéleven kan gaan graven ... Ik ga er niet eens meer op in.”

Baudet spreekt van een heksenjacht, maar zegt wel dat er misschien „in privécontext ooit een grapje is gemaakt, ooit een opmerking.” „En ik zou willen zeggen: wie heeft dat niet. Iedereen maakt weleens een opmerking thuis. Je kunt niet op die manier mensen afrekenen.”
Van Haga: ’In hoge mate filosofisch’

Kamerlid Wybren van Haga zegt het artikel ’nog niet helemaal’ te hebben gelezen. Hij weet al wel dat er weer ’spijkers op laag water worden gezocht’. „Dit soort uitingen zijn in hoge mate filosofisch en soms ook als grap bedoeld.” Aan wat nog grappig is, zit een grens. „In sommige berichten van de jongeren-appgroep was die grens gepasseerd.” Hier is volgens hem niet zo veel aan de hand. „Wat er in privé-appgroepen wordt gewisseld, ik zie het niet. Maar als het grensoverschrijdend is, zal ik daar op reageren.”

Dat heeft hij in dit geval niet gedaan. Er is volgens hem in de fractie niet eens over gesproken. „Ik vind het wel heel toevallig dat dit nou weer vlak voor de verkiezingen naar buiten komt. We zíjn niet met ras bezig.”
[verwijderd]
0
IQ is ook niet alles, sport is ook belangrijk. Hardlopen, basketball dan is de witte man volkomen kansloos.
Plein777
0
‘Racisme in FVD-appgroepen, ook Baudet doet controversiële uitspraken’
=============================================================

Racisme FVD-leider Thierry Baudet vroeg onder meer aan een partijgenoot of hij zou willen dat zijn zus „met een neger thuiskomt”.

Elsevier Weekblad kreeg het appverkeer in handen.

Anna Herter uit het NRC
9 februari 2021 om 14:51
Leestijd 2 minuten


In twee WhatsAppgroepen met hooggeplaatste leden van Forum voor Democratie zijn de afgelopen maanden herhaaldelijk racistische uitspraken gedaan.

Ook leider Thierry Baudet deed mee aan de gesprekken en heeft een aantal controversiële berichten verstuurd. Dat meldt Elsevier Weekblad (EW) dinsdag, dat het appverkeer in de groepen grotendeels in handen heeft.

Ook andere kandidaten op de kieslijst van de partij namen deel aan de gesprekken, onder wie Gideon van Meijeren (nummer zes op de lijst), Freek Jansen (nummer zeven) en Andreas Bakir (nummer zeventien). Baudet ontkende de uitspraken in een vooraf gepubliceerde video niet, maar spreekt wel van een „heksenjacht”.

Baudet vraagt onder meer aan een ander lid in de groep of hij wil dat zijn zus „met een neger thuiskomt”, zo valt te lezen. Van Meijeren reageert daarop met de woorden „hell no”.

In een ander gesprek reageert Baudet met een kotsende emoticon op de mededeling dat het CDA over een diversiteitscommissie beschikt. In een discussie over de betrouwbaarheid van IQ-testen, zegt Baudet: „african americans wonen al 150 jaar in Amerika. Scoren nog steeds 40 IQ punten lager”.


Lees ook: De week waarin Thierry Baudet een voor een zijn medestanders verloor
Ook een aantal andere kandidaten op de kieslijst van de FVD doet omstreden uitspraken. Zo zegt Andreas Bakir: „Ik haat negers niet ze hoeven niet allemaal dood ofzo. Ik heb wel een voorkeur of mag dat ook niet meer? Ik heb geen last van de negers in Afrika als ze maar daar blijven.”

Ook noemt hij CDA-Kamerlid Pieter Omzigt een cuck, een scheldwoord dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt in extreemrechtse kringen en iets betekent als zwakkeling. Freek Jansen zegt in de discussie over de intelligentie van verschillende volksstammen dat „als een taal geen woord heeft voor vierkant dat misschien ook iets zegt over het conceptueel denkvermogen (exponent van intelligentie) van de stam die haar bezigt”.

Reactie Baudet
Baudet noemt de onthullingen dinsdagochtend, voor publicatie van het stuk in EW, een „stupide heksenjacht” door een „totalitair regime”.
Hij stelt dat „het kartel als de dood voor onze opkomst” is, „en dus gaan ze proberen spaken in onze wielen te steken.” Verder zegt hij dat „misschien in privécontext ooit een grapje of een opmerking is gemaakt”.
„Ik zou willen zeggen, wie heeft dat niet”.

De publicatie komt enkele maanden nadat naar buiten kwam dat leden van de jongerentak van de FVD antisemitische en racistische berichten deelden.
Dit leidde eind 2020 tot een conflict in de partij, waarop Baudet opstapte. Even later liet hij weten toch door te willen gaan. In een referendum onder FVD-leden werd uiteindelijk besloten dat Baudet de leider zou blijven.
De onthullingen en het interne conflict deed meerdere prominenten en senatoren opstappen, onder wie Eva Vlaardingerbroek, Joost Eerdmans, Annabel Nanninga en Nicki Pouw-Verweij.
Die laatste stelde destijds dat Baudet tijdens een etentje racistische en antisemitische uitlatingen had gedaan.
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 9 februari 2021 17:48:

‘Racisme in FVD-appgroepen, ook Baudet doet controversiële uitspraken’
=============================================================

reactie van de partijleider:

www.youtube.com/watch?v=Y3I0eNw1Q5g
het zwaard
2
Wat voor onzin kraamt die man toch uit! Niet te geloven dat er zo velen waren die in hem de nieuwe Messias zagen . Maar ja, waren zij het niet die Trump ook als de verlosser zagen?
asti
0

Hoe hoog kan je IQ zijn als je niet begrijpt dat je over het algemeen als politicus je woorden zorgvuldig moet kiezen?

Of is er sprake van zelfsabotage?
het zwaard
0
Deze man is als een aandeel in vrije val. Het sleurt ook iedereen en alles de vernietiging in.
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 9 februari 2021 18:28:

Hoe hoog kan je IQ zijn als je niet begrijpt dat je over het algemeen als politicus je woorden zorgvuldig moet kiezen?

Of is er sprake van zelfsabotage?
Bij narcisten speelt niet alleen het IQ. Maar de voornaamste factor is dat de man inderdaad een racist is.

Waarom zou hij wel de Aziaten weggelaten hebben in de competitie...
asti
1
quote:

gokker schreef op 9 februari 2021 18:41:

[...]

Bij narcisten speelt niet alleen het IQ. Maar de voornaamste factor is dat de man inderdaad een racist is.

Waarom zou hij wel de Aziaten weggelaten hebben in de competitie...
Als het ging om de gemiddelde lengte, dan had hij ze waarschijnlijk niet weggelaten.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  18:05
 Germany40^ 18.129,90 -0,17%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.985,95 -0,42%
 US30^ 38.324,04 +0,29%
 Nasd100^ 17.772,83 +0,42%
 US500^ 5.114,78 +0,38%
 Japan225^ 38.300,67 -0,12%
 Gold spot 2.344,70 +0,29%
 EUR/USD 1,0723 +0,26%
 WTI 83,09 -0,66%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront