Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

luchtschip
1


AP, Associated Press :

Law enforcement official tells AP federal investigators have executed warrant at Rudy Giuliani's home in New York City.

twitter.com/ZekeJMiller/status/138744...

Een warrant is een bevel tot....

Kan zijn in beslag name electronische apparatuur, maar ook iets anders.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/jamie-schwartz-charged/

GOP-functionaris gebruikte zijn eigen onwetende vader in een plan om campagnegelden te stelen: de FBI
Brad Reed
28 april 2021

Een voormalig campagneleider van Rep. Steve Chabot (R-OH) is door federale aanklagers beschuldigd van het verduisteren van meer dan $ 1,4 miljoen aan campagnebijdragen.

De Cincinnati Enquirer meldt dat voormalig Chabot-campagneleider Jamie Schwartz deze week werd beschuldigd van telegrafische fraude en vervalsing van records voor een plan waarbij hij zijn eigen onwetende vader gebruikte om donaties over te hevelen.

"Als onderdeel van het plan, volgens de aanklachten ingediend door federale aanklagers, stelde Schwartz zijn vader verkeerd voor als de penningmeester van de campagne", schrijft de krant. "Zijn vader, een juwelier in Bridgetown, vertelde The Enquirer in 2019 dat hij niet wist dat hij de penningmeester van Chabot was en bracht later een verklaring uit dat hij nooit voor de campagne van Chabot heeft gewerkt."

De advocaat van Schwartz, Kevin Tierney, vertelt de onderzoeker dat zijn cliënt wangedrag in de zaak heeft erkend en dat hij samenwerkt met officieren van justitie.

'Jamie heeft zichzelf een tijdje geleden vrijwillig bij de federale autoriteiten aangegeven,' zei de advocaat. "Hij aanvaardt de verantwoordelijkheid voor zijn daden en heeft buitengewoon berouw."

Tierney wil niet in detail beschrijven wat de samenwerking van Schwartz met openbare aanklagers inhoudt.
gnocchi.
1
quote:

luchtschip schreef op 28 april 2021 19:00:

AP, Associated Press :

Law enforcement official tells AP federal investigators have executed warrant at Rudy Giuliani's home in New York City.

twitter.com/ZekeJMiller/status/138744...

Een warrant is een bevel tot....

Kan zijn in beslag name electronische apparatuur, maar ook iets anders.
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/feds-ra...

FBI doet inval in huis Rudy Giuliani - en Donald Trump zou moeten sidderen in zijn laarzen
Bill Palmer | 1:19 pm EDT April 28, 2021

Vanmorgen deden de Feds een inval in Rudy Giuliani's huis in New York City en namen zo'n beetje alles in beslag. Ze hebben hem niet gearresteerd, maar het is nu duidelijk dat dat er aan zit te komen. Dit is niet alleen slecht nieuws voor Rudy, het is ook slecht nieuws voor Donald Trump.

Federale strafrechtelijke onderzoeken hebben de neiging om erg lang te duren, zelfs als ze actief blijven. Maar gezien het feit dat de zaak tegen Rudy naar verluidt anderhalf jaar geleden op stoom kwam en er sindsdien niets meer gebeurde, is het nu duidelijk dat de zaak op pauze stond totdat Trump weg was - en nu is het terug in actie met een wraakactie.

Het is niet duidelijk of de zaak op pauze stond omdat de Feds wilden wachten tot nadat Trump uit functie was om Giuliani gratie te verlenen, of dat Bill Barr de Feds dwong om de zaak in de ijskast te zetten. Hoe dan ook, de New York Times zegt dat de inval van vandaag deel uitmaakt van dezelfde zaak van vuil buitenlands geld die de Feds tegen Rudy aan het opbouwen zijn sinds ten minste 2019.

Hier is het ding over de inval van vandaag. De FBI zou al echt vernietigend bewijs tegen Giuliani in handen moeten hebben om dit soort huiszoekings- en inbeslagnamebevel te krijgen. Met andere woorden, ze hebben hem al te pakken. In feite hebben de FBI waarschijnlijk al externe kopieën van veel van Rudy's elektronische communicatie die vandaag in beslag is genomen; dit is gedeeltelijk om te zien of hij heeft geprobeerd om dat bewijs aan deze kant te vernietigen, en of ze hem kunnen pakken voor obstructie, wat een manier is om hem gemakkelijk te dwingen om te beseffen dat hij een deal moet sluiten.

Dus nu moet Rudy Giuliani, wiens huis zojuist is binnengevallen, wiens apparatuur zojuist in beslag is genomen, en die ogenschijnlijk nog net genoeg knikkers als advocaat over heeft om te weten dat hij op weg is naar de gevangenis, beslissen of hij een deal tegen Trump wil sluiten. Giuliani is 76 jaar oud en in zichtbare achteruitgang van cognitieve gezondheid; als hij voor enige tijd naar de gevangenis gaat zal dat de facto een levenslange gevangenisstraf zijn. Zijn enige kans om niet naar de gevangenis te gaan is als hij helpt Trump naar de gevangenis te sturen.

Hier is nog iets om te overwegen. Als Merrick Garland's DOJ heeft besloten om de strafzaak tegen Rudy Giuliani te reactiveren, dan heeft het zeker besloten om actief strafzaken te gaan voeren tegen alle handlangers van het Trump-tijdperk. Dit komt kort nadat het DOJ een miljoenen aanklacht indiende tegen Roger Stone. Moeten we nu geloven dat het Ministerie van Justitie wel alle handlangers van Trump vervolgt, maar niet Trump? Het wordt tijd dat Trump begint te beven in zijn laarzen. Dit komt nog bovenop de breed gedocumenteerde strafzaken tegen Trump in New York en Georgia.
gnocchi.
1
Trump worstelde om gevoelens van isolement te overwinnen na het verlaten van het Witte Huis in ongenade: rapport
Sky Palma
28 april 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-struggled-to-o...
gnocchi.
1
: 'Denk dat hij niet meer butt-dialing zal zijn'
Travis Gettys
28 april, 2021
Internet buldert van het lachen nadat feds Rudy Giuliani's telefoons in beslag nemen: 'Guess he won't be butt-dialing anymore'

Federale onderzoekers hebben de elektronica van Rudy Giuliani in beslag genomen tijdens een inval in zijn appartement in Manhattan, en gebruikers van sociale media gingen uit hun dak.

De persoonlijke advocaat van Donald Trump wordt onderzocht voor zijn transacties in Oekraïne die ertoe hebben bijgedragen dat de voormalige president een eerste keer werd afgezet, en onderzoekers hebben eindelijk het huiszoekingsbevel gekregen waar ze al lang naar op zoek waren, maar waarvan het verkrijgen werd tegengehouden door hooggeplaatste politieke aangestelden in het ministerie van Justitie van zijn cliënt.

Trump's voormalige fixer Michael Cohen, die schuldig pleitte voor misdaden die hij beging terwijl hij als advocaat van de voormalige president diende, nam deel aan de pret, samen met Giuliani's voormalige handlanger Lev Parnas -- wiens arrestatie hielp leiden tot het onderzoek.

Zie Twitter berichten.
www.rawstory.com/rudy-giuliani-twitte...
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/giuliani-search-warr...

Giuliani-bevel zocht communicatie met beruchte Trump-minnende columnist John Solomon
Brad Reed
28 april, 2021

Voormalig Trump-advocaat Rudy Giuliani kreeg woensdag zijn telefoons in beslag genomen door federale wetshandhavers, en nu meldt de Wall Street Journal dat onderzoekers op zoek zijn naar communicatie tussen Giuliani en een rechtse operative.

De advocaat van Giuliani, Robert Costello, vertelt WSJ dat "het bevelschrift communicatie zocht tussen Mr. Giuliani en personen waaronder John Solomon, een columnist die in communicatie was met Mr. Giuliani over zijn poging om aan te dringen op onderzoek naar Joe Biden in Oekraïne."

Solomon gebruikte twee jaar geleden zijn opiniecolumn bij The Hill om te helpen bij het verspreiden van beweringen over corruptie door de regering Obama in Oekraïne, die centraal stonden in de lastercampagne van voormalig president Donald Trump tegen president Joe Biden, die zich op dat moment had ontpopt als een belangrijke bedreiging voor de herverkiezing van Trump.

The Hill heeft uiteindelijk een onderzoek gedaan naar Solomon's columns en ontdekte dat hij verzuimde om een aantal belangrijke informatiebronnen bekend te maken, terwijl hij ook bezig was om het onderscheid tussen opiniestukken en harde nieuwsverslaggeving te vertroebelen.

Solomon werd onder meer beschuldigd van het vertrouwen dat hij stelde in de Oekraïense procureur-generaal Joeri Lutsenko, die valse beweringen deed over de voormalige ambassadeur Marie Yovanovitch die Oekraïense ambtenaren een lijst zou hebben gegeven van mensen die ze niet mochten vervolgen.

De pogingen van Trump om Oekraïne militaire steun te onthouden totdat het ermee instemde publiekelijk bekend te maken dat het een onderzoek instelde naar de familie Biden, leidden uiteindelijk tot zijn eerste afzetting wegens machtsmisbruik en obstructie van het Congres.
gnocchi.
1
Veel meer dan waarschijnlijke oorzaak': Juridische experts spreken zich uit over de inval van Giuliani
David Badash, De nieuwe burgerrechtenbeweging
28 April, 2021.

twitter.com/RawStory/status/138746347...
gnocchi.
1
Michael Cohen on New York criminal case: “If I was Trump, I’d be sweating”
Bill Palmer | 1:55 pm EDT April 28, 2021

www.palmerreport.com/analysis/michael...
luchtschip
1
quote:

gnocchi. schreef op 28 april 2021 20:02:

de inval van Rudy Giuliani
Misschien dat ons dan duidelijk gaat worden met welk geheim dodelijk (?) wapen Rudy hier aan het spelen was

pbs.twimg.com/media/E0E3li-XoAQCm02?f...
gnocchi.
1
'Dit is een groot probleem': Juridische experts beschrijven de betekenis van huiszoekingsbevelen tegen Giuliani.

www.rawstory.com/rudy-giuliani-265281...
luchtschip
1

Giuliani had een huiszoekingsbevel op 2 locaties

NBC's @jonathan4ny just reported on @MSNBC that the feds executed the Giuliani search warrant on *two* locations: His Upper East Side apartment and a Park Avenue office building.

twitter.com/kylegriffin1/status/13874...
luchtschip
1


FBI agents have also executed a search warrant at the DC-area home of Victoria Toensing, a lawyer close to Rudy Giuliani who had dealings with Ukrainians involved in the effort to find damaging information about the Bidens.

twitter.com/kylegriffin1/status/13874...

Dit gaat serieus worden.

Victoria Toensing is de echtgenote van Joey diGenova.
Beiden zijn advocaat voor Dmitry Firtash, de rechterhand van Boss of all Bosses, Worldwide, Semyon Mogilevitch
gnocchi.
1
Voormalig assistent openbaar aanklager Daniel Goldman twittert dit: "Ik zou er veel $$ om verwedden dat de SDNY Giuliani's e-mails al had verkregen op basis van huiszoekingsbevelen, wat bijdroeg aan de waarschijnlijke oorzaak om deze huiszoekingsbevelen te krijgen. Ze zouden conserveringsverzoeken naar service providers hebben gestuurd zodat hij zijn e-mails niet kon wissen."

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/former-...
gnocchi.
1
Melkkoe
1
Helaas!!! Trump heeft op het wk snooker met 13-11 verloren in de kwartfinele van Murphy..
luchtschip
1
quote:

luchtschip schreef op 28 april 2021 21:23:

FBI agents have also executed a search warrant at the DC-area home of Victoria Toensing, a lawyer close to Rudy Giuliani who had dealings with Ukrainians involved in the effort to find damaging information about the Bidens.

twitter.com/kylegriffin1/status/13874...

Dit gaat serieus worden.

Victoria Toensing is de echtgenote van Joey diGenova.
Beiden zijn advocaat voor Dmitry Firtash, de rechterhand van Boss of all Bosses, Worldwide, Semyon Mogilevitch
Hier een foto van het advocaten echtpaar Victoria Toensing en Joey DiGenova.
Met op de foto verklarende tekst, met ook een verwijzing naar de zoon van Toensing, die door Bill Barr aangenomen is om te werken bij het Department of Justice.

pbs.twimg.com/media/E0FY__uXEAsQpRK?f...
luchtschip
1

Huis zoekings bevel bij Rudy Giuliani door de FBI

Andrew Giuliani, de zoon van Rudy, staat de pers later te woord en hij is diep verontwaardigd over deze huiszoeking.

Dit is walgelijk. Het moet stoppen .
Als dit kan gebeuren tegen de advocaat van de voormalig President, dan kan het tegen iedereen gebeuren

video 1:10 minuut

twitter.com/KyleMazzaWUNF/status/1387...

gnocchi.
1
quote:

luchtschip schreef op 29 april 2021 00:03:

Huis zoekings bevel bij Rudy Giuliani door de FBI

Andrew Giuliani, de zoon van Rudy, staat de pers later te woord en hij is diep verontwaardigd over deze huiszoeking.

Dit is walgelijk. Het moet stoppen .
Als dit kan gebeuren tegen de advocaat van de voormalig President, dan kan het tegen iedereen gebeuren

video 1:10 minuut

twitter.com/KyleMazzaWUNF/status/1387...
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/down-go...
Rudy Giuliani geeft 's avonds laat een compleet gestoorde reactie op de inval
Bill Palmer: 10:31 pm EDT April 28, 2021

Nadat de Feds vanmorgen een inval hadden gedaan in het huis van Rudy Giuliani, tweette hij begin van de middag dat hij op het punt stond een live uitzending te doen om over de zaak te praten. Blijkbaar heeft zijn advocaat hem van dit stomme idee afgepraat, want het is er nooit van gekomen. Maar net een paar minuten geleden heeft Rudy een gestoorde verklaring over de zaak vrijgegeven.

In de allereerste zin van zijn negen alinea's tellende ineenstorting, probeerde Rudy Giuliani onmiddellijk de schuld te geven aan "Hunter Biden's harde schijf." Nee, echt. Rudy ging dan verder met Hunter Biden valselijk te beschuldigen van allerlei misdaden terwijl hij niets verschafte om dat te staven.

Tegen de vijfde paragraaf, Rudy Giuliani vindt zichzelf rambling onsamenhangend over Hillary Clinton van alle mensen. Uiteindelijk wijt Rudy de hele zaak aan het "Trump Derangement Syndrome" - een denkbeeldig concept dat is verzonnen door de meest geestelijk instabiele van Trump's overgebleven aanhangers.

Het volstaat te zeggen dat deze verklaring Rudy Giuliani niet zal helpen. Als hij eenmaal is aangeklaagd en gearresteerd, kan de FBI deze verklaring gebruiken als bewijs dat Giuliani te onstabiel is en te zeer uit is op wraak om op borgtocht vrijgelaten te worden in afwachting van zijn proces.

gnocchi.
0


Ex-Trump Aides dienen rechtszaak in waarin ze zeggen dat Biden discrimineert tegen blanke boeren
DOOR Timothy Evans April 28, 2021

hillreporter.com/ex-trump-aides-file-...
Vorig jaar, onder Trump, heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw 9,2 miljard dollar uitgetrokken voor pandemische hulp aan boeren. Uit een onderzoek van de Environmental Working Group bleek dat 97 procent van dat geld naar blanke boeren ging. Ook bleek dat blanke boeren ongeveer vier keer meer betaald kregen dan zwarte boeren.
Lees verder.
Link Engels.
hillreporter.com/ex-trump-aides-file-...
gnocchi.
0
Rapport: Verkiezingsverliezer te verdrietig om te golfen, slaat buffetten over
DOOR Brandon Gage 28 april 2021.

Link Engels.
hillreporter.com/report-election-lose...
71.064 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2744 2745 2746 2747 2748 2749 2750 2751 2752 2753 2754 ... 3550 3551 3552 3553 3554 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  07 mei
 Germany40^ 18.444,40 +0,08%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.011,28 -0,10%
 US30^ 38.854,63 0,00%
 Nasd100^ 18.096,28 0,00%
 US500^ 5.188,03 0,00%
 Japan225^ 38.711,22 0,00%
 Gold spot 2.308,04 -0,26%
 EUR/USD 1,0740 -0,16%
 WTI 78,46 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront