Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

de tuinman
1
Beste Meedoen. (mooie naam ;)
Een pandemie bestrijd je natuurlijk niet alleen.

Punt 1. Mijn vertrouwen in de vaccins. Die is heel groot. Ik geloof echt dat deze ervoor zorgt dat je beter beschermd/voorbereid bent tegen een besmetting. Wij hebben de luxe dat we kunnen kiezen uit meerdere vaccins.
Dat wil niet zeggen dat er geen bijwerkingen kunnen zijn. Maar een besmetting geeft ook veel bijwerkingen.
Veel anti-vaxxers negeren die maar even.

"vanwege een zogenaamde noodtoestand versneld" ..Ontken je nu dat er een pandemie is? Dat het allemaal wel mee valt?

Een experimenteel stadium.. die term komt vaak langs. Als je het hebt over de korte termijn dan geef ik je gelijk.
Helaas is er NU een crisis. Die luxe van tijd is er gewoon niet.
Maar dit experimenteel medicijn wordt heel zwaar gemonitord door heel veel specialisten.
En ondertussen zijn er al heel veel mensen die deze hebben gehad. Voordeel van een vaccin is dat je deze kunt testen op gezonde mensen. Deze testgroep was ook enorm groot. Dat zie je bij medicijnen niet.

Het zijn allemaal argumenten om mee te nemen in een beslissing voor een vaccinatie. Ook het feit dat er eigenlijk geen ruimte is op de gezondheidszorg. Die is er niet meer.

Punt 2.
"net als vorig jaar"
Dat is dus onacceptabel. Dat kan voor een hele korte periode. Daarna moet ook alle uitgestelde zorg nog ingehaald worden.

Punt 3
Vraag. Wanneer heb je onderliggende aandoeningen? Wanneer behoor je tot de zwakkere groep.
Veel mensen zijn die nog helemaal niet tegen gekomen. Die komen er pas achter als ze al in het ziekenhuis liggen.
Onderliggende aandoening... wat is dat? Een verkoudheid, burnout? Stress? Astma?

Punt 4.
Dat wil ik best geloven. Maar je kunt niet ontkennen dat er nog steeds veel mensen hulp behoevend zijn door Covid, die dit hadden kunnen voorkomen. Ook zij dachten dat een vaccin niet nodig was. In hun plaats hadden meerdere mensen hun noodzakelijke operatie door kunnen laten gaan.
Het is niet alleen het beleid in Nederland. Het is een wereldwijd beleid. Dus het is blijkbaar de beste/enige oplossing.


de tuinman
0
quote:

Barren Wuffet schreef op 23 december 2021 18:41:

[...]

22 februari zei ik:
Zodra ik aan beurt ben ga ik mijn vaccin afstaan aan een jonger persoon met een onderliggende kwaal.
Net zoals, Gerry

De WHO zegt iedere keer "ga niet iedereen in de westerse wereld vaccineren" doe eerst de zwakkeren, de mensen met onderliggende kwalen.
En doe dat dan in in alle landen, zo verlaag je de kans op mutaties.
Dat advies heb ik opgevolg. Ik heb dus al 3 spuitjes gedoneerd.

Gerry (85) staat haar vaccin graag af aan een jongere:
www.gelderlander.nl/winterswijk/gerry...
(Even de juiste link erbij gedaan voor je)

Het antwoord is dus nee. Ik vul het maar even in.
Ik vind dat onverstandig.

Je hebt 3 spuitjes 'gedoneerd'.
Ik zou niet weten hoe, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet kan.

Dat geeft aan dat je de leeftijd hebt voor een booster. Met het risico dat je nu bewust opzoekt help je niemand.
luchtschip
2
quote:

HELI 2019 schreef op 23 december 2021 19:02:

[...]

Ik heb ooit meegewerkt aan de univ ivm een product van Janssens dat moest uitgetest en vergeleken worden met eentje van Bayer. De prof op de dienst werd enkele jaren daarvoor afgeleverd door Janssens. Ik zeg dat de cijfers niet vervalst werden, maar de voorstelling van de cijfers in de grafieken werden wel niet optimaal naar voren gebracht. Wanneer je de tijd op de x-as uitzet of je zet op de x-as de logaritme van de tijd uit, krijg je wel een gans andere curve, die voor gewone dokters na een drukke werkdag tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden.
Als ik het goed begrijp is het maken van deze grafiek bedoeld om een presentatie aan dokters te geven tijdens het verkoop praatje voor het medicijn

Een beetje zoals een tweedehands autoverkoper het product beter doet voorkomen dan het is.
En dan maar hopen dat de dokte het medicijn van jouw bedrijf gaat voorschrijven.

kan

Maar presenteren van onderzoeksresultaten aan controlerende instanties als WHO, EMA of FDA gaat niet lukken wanneer je handig speelt met grafieken
Dat hebben de controlerende specialisten direct door
En met een beetje pech krijg je nul op het request en het vriendelijk verzoek het nog eens te proberen maar dan niet meer met vertekende grafieken.

Controlerende instanties zijn gespecialiseerd in het doorgronden van waarheidsgetrouwe informatie en laten zich niet foppen

Leuk verhaal, maar heeft verder geen waarde
[verwijderd]
7
Enkele onnozele personen denken dat als een ieder het vaccin hag genomen de zorg niet zou overlopen.
zelf bij 100% vaccinatie graad zou de zorg het nog niet aankunnen.
Immers het vaccin heeft bewezen na 2-3 maanden uitgewerkt te zijn EN het beschermd in de eerste 2-3 maanden slechts 90-955 als je de verkooppraatjes mag geloven. Wat ik niet doe.
Tevens betekend vaccinatie NIET dat het virus niet meer wordt overgedragen naar de zwakkeren:
Dus de risicogroep zal altijd onbeschermd zijn! Maar het vaccin was er toch om deze personen te beschermen. Het zou voor 95% besscherming bieden aan de gevaccineerden. Ook dat was een fabel. Die fabel hebben we hardleers moeten ondervinden.

En wat er nu gebeurd met het Omricron. Die heeft het vooral op de gevaccineerden gemunt. De ongevaccineerden schudden dit virus met gemak van zich af, tenzij je tot de risicogroep behoord.

De cijfers van het RIVM: Die kunnen met gemak zodaing gemanipuleerd worden dat het gewenste conclusie bevestigd wordt. Zolang een manager alle cijfers mag verzamelen kan hij het eind resultaat dusdanig beinvloeden dat zijn gewenste resultaat eruit rolt. Immers niemand in deze keten neemt enige verantwoording voor de cijfers op inzamelings niveau.

Daardoor moet het volgende met een korreltje zout genomen worden. Enkel de groep ongevaccineerden zou de zorg overbelasten.
Let op: je behoord pas tot de gevaccineerde 2 weken na je 2 de prik.
Dat is allemaal leuk en aardig. Ik ben het daar niet mee eens. Voor deze statistieken zou je tot de gevaccineerden moeten behoren zodra de eerste prik erin gaat. Als we deze groep ( die wel aanzienlijk is, denk ik) nu optellen bij de gevaccineerden, dan zullen de cijfers hopeloos in het nadeel van onze beleidmakers zijn.
okeanos
2
quote:

Opa2021 schreef op 23 december 2021 19:37:

Dus de risicogroep zal altijd onbeschermd zijn!
Bondig en daardoor knap verwoord. Ik beschreef het eerder al op de volgende manier : Je gaat zwakkeren niet beschermen door de sterkeren 30 keer sterker te maken. Integendeel.
[verwijderd]
2
Luchshrift schreef qoute

''Maar presenteren van onderzoeksresultaten aan controlerende instanties als WHO, EMA of FDA gaat niet lukken wanneer je handig speelt met grafieken
Dat hebben de controlerende specialisten direct door
En met een beetje pech krijg je nul op het request en het vriendelijk verzoek het nog eens te proberen maar dan niet meer met vertekende grafieken.

Controlerende instanties zijn gespecialiseerd in het doorgronden van waarheidsgetrouwe informatie en laten zich niet foppen

Leuk verhaal, maar heeft verder geen waarde''

Einde quote,
Leuk verhaal, maar geen waarde.
De FDA en de EMA hebben zich gediskwalificeerd en hun rapporten moeten wat mijn betreft met groot argwaan gelezen worden.

Immers het is de FDA die in warpspeed 350000 pagina's heeft geanalyseerd, maar nu de watchdog inzage wilt in deze 350000 documenten er maar 500 pagina's per maand wilt publiceren. de laatste 500 pagina's dus over 55 jaar. Let op: de watchdog is er voor de burgets evenals de FDA. Maar de weigering van de FDA om de 350000 pagina's ook in warpspeed vtij te geven impliceert dat ze iets te verbergen hebben.

Dan de EMA: Denkt men nu echt dat de EMA de 350000 pagina's inzake het Covid vaccin zelf ook nog eens is gaan analyseren? Denk het niet, die hebben de vergunning vrijgegeven grotendeels op info van de FDA.

Zowel de FDA als de EMA willen ondanks rechtmatige verzoeken van controlerende organen het contract met de farmaceuten niet vrijgeven, evenals de documenten waarop de vergunning van het vaccin is gebaseerd. Dit moet een IEDER te denken zetten..
[verwijderd]
2
Uitleg van Prof Capel over werking Novavax en stukje hoe we Omikron moeten zien. Erg interessant waar omikron gaat huizen in je lichaam. Daarnaast is ook Novavax gebaseerd op de wuhan variant helaas. Heeft voordelen maar wordt teniet gedaan door de basis. Zoals elk vaccin momenteel.

www.bitchute.com/video/9SaDy3yfal0T/
luchtschip
1
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 23 december 2021 19:49:

[...] Bondig en daardoor knap verwoord. Ik beschreef het eerder al op de volgende manier : Je gaat zwakkeren niet beschermen door de sterkeren 30 keer sterker te maken. Integendeel.
Knap verwoord en uitstekende tekst voor een tegeltje

Maar dat tegeltje komt dan wel in de categorie van de meest onnozele uitspraken.

Het gaat hier om de strijd tegen een vijand.

Analoog is het te hopen dat een Minister van Defensie dit niet als zijn lijfspreuk neemt.
Bij een vijandelijke aanval op Belgie heeft jouw land geen schijn van kans wanneer de sterkeren ( de wapenbroeders) niet 30 keer sterker werden gemaakt

Wees maar blij dat jouw gedachten geen gemeengoed zijn bij de leiding van jouw land en leg het vertrouwen maar in handen van capabele mensen bij het bestrijden van de huidige vijand, het geniepige meedogenloze corona virus
HELI 2019
5
quote:

luchtschip schreef op 23 december 2021 19:34:

[...]

Als ik het goed begrijp is het maken van deze grafiek bedoeld om een presentatie aan dokters te geven tijdens het verkoop praatje voor het medicijn

Een beetje zoals een tweedehands autoverkoper het product beter doet voorkomen dan het is.
En dan maar hopen dat de dokte het medicijn van jouw bedrijf gaat voorschrijven.

kan

Maar presenteren van onderzoeksresultaten aan controlerende instanties als WHO, EMA of FDA gaat niet lukken wanneer je handig speelt met grafieken
Dat hebben de controlerende specialisten direct door
En met een beetje pech krijg je nul op het request en het vriendelijk verzoek het nog eens te proberen maar dan niet meer met vertekende grafieken.

Controlerende instanties zijn gespecialiseerd in het doorgronden van waarheidsgetrouwe informatie en laten zich niet foppen

Leuk verhaal, maar heeft verder geen waarde
Het is geen verkooppraatje. Het is een bijscholing voor dokters georganiseerd door een universiteit en dewelke van uitleg voorzien werd door een professor van de betrokken universiteit. Als U daar geen problemen in ziet, dan zitten we op een ethisch verschillend niveau waar ik geen problemen mee heb, maar dan hoop ik toch dat ik nooit iemand met jouw kijk op dit soort praktijken aan mijn bed krijg. Hier bovenop hoop ik ook dat de mensen die in bovenvermelde organisaties zitten wat meer ethiek door hun aderen lopen hebben als Uzelf, maar ik vrees dat dit ook maar ijdele hoop is gezien het feit dat men de referentiewaarden van bloedanalyses ook altijd maar steeds nauwer worden met de tijd. Maar ja, dit zal wel door het voortschreidend inzicht komen waarschijnlijk.

Het is een beetje zoals met de bijsluiter. Het grote taboe rond de bijsluiter. Wanneer men bij de huisdokter over een bijwerking op de bijsluiter wilt praten, word je direct het zwijgen opgelegd met de magische woorden: Als je de bijsluiter begint te lezen, kan je geen enkel pilletje meer nemen!
Al het uitgebreide wetenschappelijk onderzoek dat voorafgaat aan het op de markt brengen van het product wordt op deze manier in één vloeiende beweging van de tafel geveegd. De bijwerkingen die nadien toch optreden worden vervolgens op een professionele manier onder de mat geveegd. Tot daar hoe men best met bijwerkingen omgaat. Toch nog ééntje voor de fun: De voordelen zijn groter dan de nadelen. Nog eentje omdat ik het niet kan laten: Er zijn wel wat bijwerkingen, maar je gaat er wel langer van leven.
[verwijderd]
2
Luchschrift,
Leuk verhaal voor op een toiletpapier. Je weet wat men met het papier doet?

Intussen wordt die meedogenloze vijand niet het virus maar personen zoals jij!

Geef eens antwoord waarom de FDA en de EMA niet in warpspeed de documenten kan vrijgeven?
Dit zijn instanties die voor de burger behoren te werken.

Je gaf al eens antwoord: je antwoord was dat de watchdogs de documenten opvroegen om de FDA en de EMA te pesten! Je mag het nog een keer proberen de vraag te beantwoorden. . Tip: zet de angst opzij die kennelijk in jou geval ook een bijwerking van het vaccin is.

Ik wacht!
meedoen-of-winnen
3
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 19:14:

Beste Meedoen. (mooie naam ;)
Een pandemie bestrijd je natuurlijk niet alleen.

Punt 1. Mijn vertrouwen in de vaccins. Die is heel groot. Ik geloof echt dat deze ervoor zorgt dat je beter beschermd/voorbereid bent tegen een besmetting. Wij hebben de luxe dat we kunnen kiezen uit meerdere vaccins.
Dat wil niet zeggen dat er geen bijwerkingen kunnen zijn. Maar een besmetting geeft ook veel bijwerkingen.
Veel anti-vaxxers negeren die maar even.

"vanwege een zogenaamde noodtoestand versneld" ..Ontken je nu dat er een pandemie is? Dat het allemaal wel mee valt?

Een experimenteel stadium.. die term komt vaak langs. Als je het hebt over de korte termijn dan geef ik je gelijk.
Helaas is er NU een crisis. Die luxe van tijd is er gewoon niet.
Maar dit experimenteel medicijn wordt heel zwaar gemonitord door heel veel specialisten.
En ondertussen zijn er al heel veel mensen die deze hebben gehad. Voordeel van een vaccin is dat je deze kunt testen op gezonde mensen. Deze testgroep was ook enorm groot. Dat zie je bij medicijnen niet.

Het zijn allemaal argumenten om mee te nemen in een beslissing voor een vaccinatie. Ook het feit dat er eigenlijk geen ruimte is op de gezondheidszorg. Die is er niet meer.

Punt 2.
"net als vorig jaar"
Dat is dus onacceptabel. Dat kan voor een hele korte periode. Daarna moet ook alle uitgestelde zorg nog ingehaald worden.

Punt 3
Vraag. Wanneer heb je onderliggende aandoeningen? Wanneer behoor je tot de zwakkere groep.
Veel mensen zijn die nog helemaal niet tegen gekomen. Die komen er pas achter als ze al in het ziekenhuis liggen.
Onderliggende aandoening... wat is dat? Een verkoudheid, burnout? Stress? Astma?

Punt 4.
Dat wil ik best geloven. Maar je kunt niet ontkennen dat er nog steeds veel mensen hulp behoevend zijn door Covid, die dit hadden kunnen voorkomen. Ook zij dachten dat een vaccin niet nodig was. In hun plaats hadden meerdere mensen hun noodzakelijke operatie door kunnen laten gaan.
Het is niet alleen het beleid in Nederland. Het is een wereldwijd beleid. Dus het is blijkbaar de beste/enige oplossing.

Beste Tuinman,
Hier mijn reactie. Mogelijk de laatste van de dag, want andere verplichtingen liggen op de loer.

Aangaande jouw reactie op punt 1
Dat je vertrouwen hebt in de vaccins had ik impliciet al vernomen, maar nu bevestigd. Bij mij is dat minder het geval. Voor wat betreft bijwerkingen; jazeker. Die kunnen van een vaccin komen, maar ook als je getroffen wordt door de ziekte covid kan dit ander (evt latent) leed naar voren brengen. Eens dus wat dit betreft. Overigens zie ik mijzelf niet als een anti-vaccer. Maar wel als iemand die zich niet laat inenten als jij daar de noodzaak niet van inziet.
Verder over die 'zogenaamde noodtoestand'. Ik verwoordde dat zo omdat covid qua ziekte onder de lijst A is geschoven, wat het voor de politiek mogelijk maakte om de noodtoestand uit te roepen. Op lijst A staan ziekten zoals bijvoorbeeld ebola, die vele malen dodelijker zijn in termen van IFR. Ook de definitie van pandemie is in de loop der tijd gewijzigd. Die refereerde eerder aan een hogere mate van IFR dan nu het geval is. Sorry dat ik de exacte details niet bij de hand heb, maar er was sprake van een kentering.
Voor wat betreft de ernst van het coronavirus erken ik dat het een ziekte is die voor een bepaalde groep mensen gevaarlijk kan zijn. Mogelijk dodelijk. De meeste mensen krijgen het echter gewoon en worden daarna weer beter. Veel mensen hebben inmiddels ook antistoffen, of ze nou gevaccineerd zijn of niet.

Aangaande jouw reactie op punt 2:
Wat ik bedoelde is dat vorig jaar rond deze tijd er ook een lockdown was, en ook sprake was van veel ziekenhuisopnames, maar dat er bijna nog geen mensen gevaccineerd waren. Nu zijn het aantal ziekenhuisopnames wat hoger, terwijl men destijds beweerde dat het vaccin het wondermiddel zou zijn. Ik heb enige scepcis, en denk niet dat het veel verschil maakt. Anders hadden we dit wat mij betreft toch terug moeten zien in die corona-opnames.

Punt 3: onderliggende aandoeningen
In elk geval gaat het hier om duidelijke aandoeningen zoals bv obesitas, longemfyseem, hartkwalen etc. Maar je hebt voor zover ik zie gelijk in dat je stelt dat je soms nog niet kan weten of je een onderliggende aandoening hebt, omdat deze zich nog niet heeft geopenbaard.

Punt 4
Mensen kunnen ook hulpbehoevend zijn door de griep of zo. De vraag is voor mij hoeveel leed ermee gepaard gaat om de spreiding van virussen te voorkomen, alsmede hoeveel winst dit oplevert. Wat mij betreft is hier een sterke disbalans, en brengen alle maatregelen dusdanig veel ellende teweeg, dat dit niet opweegt tegen de voordelen van alles op slot gooien (uiteraard met inachtneming van de ernst van het virus)

[verwijderd]
2
Kennelijk weet Luchschrift geen antwoord op mijn vraag.

Uiterst teleurstellend!
Als je de vraag niet kan beantwoorden heb je geen recht van spreken!
Je antwoord dat de FDA maar 5 pagina's per maand vrijgeeft was n.l een ultieme complot theorie
[verwijderd]
1
Bedoelde: Je antwoord dat de FDA maar 500 pagina's per maand vrijgeef omdat ze gepest worden door de watchdogs, was n.l een ultieme complot theorie
luchtschip
0


UK

NHS ( National Health Service )staff shortages have risen by more than 50 per cent with almost 20,000 now off sick or self-isolating due to Covid-19, new figures have revealed

twitter.com/Telegraph/status/14741088...

50 % van het verplegend personeel ziek thuis, wat de werkdruk enorm verhoogt met de toch al drukke corona pandemie

meedoen-of-winnen
2
Over het effect van boosters hier een recent interview met viroloog/vaccinoloog van den Bossche.
www.blckbx.tv/videos/vandenbossche
Wel een wat kritische noot. Voor wie daar tegen kan.
[verwijderd]
4
NU:nl. uit Engels onderzoek.
Mensen die besmet raken met de omikronvariant van het coronavirus hebben 50 tot 70 procent minder kans om te worden opgenomen in het ziekenhuis in vergelijking met besmettingen met de deltavariant.

Dus zullen we maar stoppen met de poppenkast van iedereen aan de booster en lockdowns voor een Covid die nu gedegradeerd is tot een normale griep.
De cijfers van het Omricron virus zal de vergelijking met een griepvirus met gemak kunnen doorstaan.

[verwijderd]
3
luchtschrift springt van de hak naar de tak i.p.v. pas op de plaats te maken, en een simpele vraag tebeantwoorden. Gaat maar door met angstzaaierij.

quote luchtschrift:
''UK

NHS ( National Health Service )staff shortages have risen by more than 50 per cent with almost 20,000 now off sick or self-isolating due to Covid-19, new figures have revealed

twitter.com/Telegraph/status/14741088...

50 % van het verplegend personeel ziek thuis, wat de werkdruk enorm verhoogt met de toch al drukke corona pandemie''

Einde qoute.

Waardoor is 50% van het zorgpersoneel ziek terwijl ze bijna allemaal gevaccineerd zijn.
Antwoord: Omdat Omricron vooral de gevaccineerden infecteerd: de ongevaccineerden hebben weinig last, of je behoord tot de risicogroep. dus het is vooral een teken van slecht gevoerd beleid op advies van de FDA, EMA, RIVM.
Onze politici maakten het nog iets erger door het zorgpersoneel over te belasten. Daarop (in sommige landen) een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers eisen. het personeel nam of ontslag of melde zich ziek. Dat is duidelijk.

De vraag rijst: Waarom laten zorgmedewerkers zich niet vaccineren terwijl ze oog in oog hebben gestaan met het VERMEENDE leed. Die lieten zich niet vaccineren omdat ze hun bedenkingen hebben. En terecht.
We hadden alleen de risicogroep moeten vaccineren en het virus onder de rest laten verspreiden.

Maar het is nooit te laat om te leren, oftewel je bent nooit te oud om iets te leren.
luchtschip
0
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 23 december 2021 21:45:

Over het effect van boosters hier een recent interview met viroloog/vaccinoloog van den Bossche.
www.blckbx.tv/videos/vandenbossche

Een groot fan van BlckBx zie ik en een fan van Geert van den Bossche

Kun je in het kort de kernpunten van zijn betoog weergeven

Wij kennen de reputatie van blckbx inzake het verspreiden van nep nieuws en complot theorieen
Geert van den Bossche is gespecialiseerd in diergeneeskunde en heeft een eigen bedrijf opgestart in 2014 om vaccins te maken.

Kun je ons informeren hoe het zit met de ontwikkeling van Geert van den Bossche met zijn revolutionaire NK ( Natural killer cells ) vaccin ?

Hier een artikel over Geert van den Bossche uit april 2021

Het alternatieve vaccin dat Vanden Bossche naar voren schuift, bestaat nog niet

Vanden Bossche zegt dat hij een alternatief heeft voor de huidige coronavaccins: een NK-vaccin, gebaseerd op zogenoemde natural killer-cells. Dat zijn cellen die bij ons immuunsysteem horen. Vanden Bossche had drie jaar lang een start-up die een NK-vaccin wilde ontwikkelen. Alleen: zo’n NK-vaccin is er nog niet en het zit er ook de volgende jaren niet in. Het onderzoek ernaar is nog zeer pril.

Volgens de immunologen die we spraken, is het echt niet zo gemakkelijk om die natural killer-cellen gericht te laten optreden tegen één besmetting, bijvoorbeeld met een vaccin tegen het coronavirus. Snoeck vergelijkt NK-cellen met een ongeleid projectiel: “Elke cel die er niet normaal uitziet, wordt gedood. Bovendien volstaan enkel de NK-cellen meestal niet, maar ze geven het immuunsysteem wel de tijd om een krachtigere respons aan te maken.”

Bij sommige besmettingen kunnen NK-cellen wél specifieker te werk gaan, stipt immunoloog Herman Favoreel (Universiteit Gent) aan. Bij herpes bijvoorbeeld. Maar bij corona is het nog niet aangetoond. Er is dus nog zeer veel onderzoek nodig naar NK-cellen.

www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/24/check...

shaai
0
quote:

Barren Wuffet schreef op 23 december 2021 15:06:

[...]

Maar denk er wel om shaai, als blijkt dat het de Omicron is die op die schepen heerst, dan ga je de mist in met je plannetje.
Oftewel, "het schip in met je Puts"

imo niet als ze allemaal aan moeten meren, mensen in quarantaine, misschien niet zomaar meer mogen afvaren, mensen gaan afzeggen, minder boeken etc etc.
Maar vooralsnog gaat het tegen me in.
Maar dat was in Feb20 ook zo, zelfs zo dat ik twijfelde, terwijl ik eigenlijk meer puts bij wou kopen. Ach ja, de eeuwige twijfel. Slechts een heel enkele keer niet getwijfeld en volovertuiging doorgekocht.
Boodschappert
5
quote:

luchtschip schreef op 23 december 2021 22:12:

[...]

Een groot fan van BlckBx zie ik en een fan van Geert van den Bossche

Kun je in het kort de kernpunten van zijn betoog weergeven

Wij kennen de reputatie van blckbx inzake het verspreiden van nep nieuws en complot theorieen
Geert van den Bossche is gespecialiseerd in diergeneeskunde en heeft een eigen bedrijf opgestart in 2014 om vaccins te maken.

Kun je ons informeren hoe het zit met de ontwikkeling van Geert van den Bossche met zijn revolutionaire NK ( Natural killer cells ) vaccin ?

Hier een artikel over Geert van den Bossche uit april 2021

Het alternatieve vaccin dat Vanden Bossche naar voren schuift, bestaat nog niet

Vanden Bossche zegt dat hij een alternatief heeft voor de huidige coronavaccins: een NK-vaccin, gebaseerd op zogenoemde natural killer-cells. Dat zijn cellen die bij ons immuunsysteem horen. Vanden Bossche had drie jaar lang een start-up die een NK-vaccin wilde ontwikkelen. Alleen: zo’n NK-vaccin is er nog niet en het zit er ook de volgende jaren niet in. Het onderzoek ernaar is nog zeer pril.

Volgens de immunologen die we spraken, is het echt niet zo gemakkelijk om die natural killer-cellen gericht te laten optreden tegen één besmetting, bijvoorbeeld met een vaccin tegen het coronavirus. Snoeck vergelijkt NK-cellen met een ongeleid projectiel: “Elke cel die er niet normaal uitziet, wordt gedood. Bovendien volstaan enkel de NK-cellen meestal niet, maar ze geven het immuunsysteem wel de tijd om een krachtigere respons aan te maken.”

Bij sommige besmettingen kunnen NK-cellen wél specifieker te werk gaan, stipt immunoloog Herman Favoreel (Universiteit Gent) aan. Bij herpes bijvoorbeeld. Maar bij corona is het nog niet aangetoond. Er is dus nog zeer veel onderzoek nodig naar NK-cellen.

www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/24/check...

Hou nou toch eens op met dat constant nepnieuws verspreiden. Dat is zijn boodschap toch helemaal niet. Hij heeft het helemaal niet over een alternatief vaccin. Zijn boodschap is dat constant vaccineren en boosteren met een lekkend vaccin (er blijft transmissie) midden in een pandemie (dus hoge virusdruk) een selectiedruk uitoefent waarbij de mutanten met een competitief voordeel (afwijkende Spike eiwit) een voordeel hebben, waardoor er steeds meer resistentie tegen de antistof optreedt. Kortom de pandemie blijft eindeloos in stand gehouden met een virus dat steeds besmettelijker wordt.

Isabel Leroux-Roels wordt ook nog even kort besproken (en komt er niet best vanaf).

edit : idem Corinne Vander Meulen, die blijken de basis nog geen eens te begrijpen.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2673 2674 2675 2676 2677 2678 2679 2680 2681 2682 2683 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.333,06 +0,04%
 EUR/USD 1,0725 -0,04%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront