Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
ERNIE44
1
Dat dump and pump van de koers wordt je elke dag ook wel schijtziek van

Smorgens: Oh wat staat hij laag
Savonds:Verrassend toch nog hoog gesloten

en dat al 100 x [zucht]
waarom niet
0
quote:

ERNIE44 schreef op 1 februari 2022 15:43:

Dat dump and pump van de koers wordt je elke dag ook wel schijtziek van

Smorgens: Oh wat staat hij laag
Savonds:Verrassend toch nog hoog gesloten

en dat al 100 x [zucht]
Ik was dat al lang zat en ben met extra geld al 2 weken aan het traden.
Zakt de koers intraday flink , dan kopen , weer wat daarboven , weer eruit.
Zakt het verder , dan wordt het automatisch een extra long portie :-)
jon111
0
Ik lees dat men het PWC rapport in de openbaarheid wil. Steinhoff wil het absoluut niet publiceren. Ik vraag me af wat de consequenties zijn voor Steinhoff als ze gedwongen worden tot publicatie.
DeZwarteRidder
1
quote:

Michiel ICT schreef op 1 februari 2022 15:44:

En interessante samenvatting van de stand van zaken in een Zuid-Afrikaanse krant:

www.dailymaverick.co.za/article/2022-...
...................................
Current debt is about €8.5-billion, or R170-billion, compared with a market capitalisation of about €1.2-billion. This is less than it was at year-end (30 September 2021), when group debt amounted to €9.7-billion. In the interim, the group has used the proceeds of other asset disposals and a dividend from Mattress Firm to pay down debt.

Some of the debt comes due in December, but once the settlement is fully effected, Steinhoff’s lenders will most likely grant a payment extension to 30 June 2023, with the option to seek a further six months’ extension to 31 December 2023, subject to the approval of a simple majority financial creditor consent.

This will buy management some time to reduce its shareholding in various subsidiaries, says De Klerk. The listing of Pepco shares on the Warsaw Stock Exchange in May 2021 provided the blueprint for how it can be done. Steinhoff raised €1-billion when it listed 21% of the low-cost retailer, which includes brands like Poundland and Dealz, retaining a 78.89% interest.

Steinhoff owns just 50.1% of Mattress Firm, with creditors owning the balance, but aims to raise about $100,000 when it lists the firm on the New York Stock Exchange in the near future. A listing of Steinhoff’s Australian business is also a possibility, adds De Klerk.

Until the debt situation is under control, the company isn’t “remotely considering acquisitions”, he adds, although this does not preclude some of the underlying businesses from making acquisitions. And despite the troubles at the centre, the operating companies, Pepco, Pepkor and Greenlit Brands, which retails and manufactures household goods across Australia and New Zealand, are in good shape operationally.

The group reported a significantly improved performance for the year ended 30 September 2021, with a 14% increase in revenue from continuing operations to €9.2-billion. Earnings before interest, tax, and accounting treatments increased by 29% to €1.3-billion, reflecting the improved sales as well as good expense management. Similarly, operating profit adjusted for material non-operational items increased by 57% to €728-million.

Once the restructuring has wound its way to a close, Steinhoff will essentially become a holding company for retail investments. Once that has happened the board may even give consideration to rebranding Steinhoff.

Although the share, at R4.85, is trading slightly down over the past 30 days, it has advanced by 106% over the past three months as shareholders slowly come to believe that when it comes to restructuring the business, Louis de Preez and his team will stop at nothing. DM/BM
OJ84
0
Pepkor koopt Avenida Group, een kledingbedrijf om buiten Afrika te groeien

Zuid-Afrika's grootste kledingretailgroep, Pepkor, verwierf zeggenschap over Grupo Avenida, een detailhandelaar in hetzelfde segment met vestigingen in het Midwesten en Noord-Brazilië, die vorig jaar in B3 de aandelenmarkt probeerde te gaan, maar de markt stopte ped achteruitgang.

Het doel is om Grupo Avenida met bijna 5.500 bedrijven in tien Afrikaanse landen om te vormen tot een groeiplatform hier in het land, een compleet nieuwe markt voor het bedrijf. Pepkor, die met trots de missie draagt om een moderne retailer voor betaalbare goederen te zijn, heeft de afgelopen jaren het project versterkt om wereldwijd erkend te worden voor zijn positionering.

Toen keek hij naar Brazilië, een van de economie die geliefd is bij veel landen met meer dan 210 miljoen inwoners. De BIP van $1,3 miljard in Brazilië in 2020 is meer dan vier keer het binnenlands product van Zuid-Afrika, vermoedelijk $302 miljard in dezelfde periode. De match tussen de deals was iets wat de investeerders van beide bedrijven al hadden opgemerkt, en de flirt tussen hen, die nu getrouwd zijn, is oud. Echter, zelfs toen de plannen voor de beurs rond waren, kwam het gesprek pas weer op gang.

De transactiebedragen worden vertrouwelijk behandeld, hoewel Pepkor een aandelenbedrijf is getaxeerd op ongeveer $ 5,4 miljard. De investering wordt naar verwachting binnenkort aangekondigd in Zuid-Afrika, maar zonder details.

De bedrijven hebben een zeer vergelijkbare marktpositionering, gericht op de klassen C, D en E. Pepkor is echter niet alleen groter, maar ook gediversifieerder - het werkt ook met elektronica, meubilair en zelfs bouwmaterialen. In de 12 maanden tot september 2021 behaalde het Zuid-Afrikaanse bedrijf met meer dan 100 jaar geschiedenis een omzet van $ 5 miljard.

De huidige cijfers van Grupo Avenida zijn niet bekend, maar toen ze begin 2021 een voorlopig prospectus registreerden bij de Securities and Exchange Commission (CVM) wisten ze een netto-inkomsten van R$ 640 miljoen in 2020 en 680 miljoen lions R$ in 2019.

De keten had toen 130 bedrijven in 11 Braziliaanse staten. Het bedrijf dat in 1978 werd opgericht in Cuiabá is ook vertegenwoordigd met bedrijven in Avenida en Giovanna Calçados in sommige staten in het noordoosten en zuidoosten. Toen ze de toegang tot de beurs aan het plannen waren, was de Caselli-familie al van plan om een deel van hun aandelen te verkopen, naast het zoeken naar middelen om nieuwe bedrijven te openen op het gebied van technologie, logistiek en uitrusting van bedrijven Kunstmest om te investeren. Naast het verwerven van een deel van de familie en deelname aan China, zal Pepkor ook een bijdrage leveren aan het bedrijf.

In 2014 ontving de keten van Private Equity Manager China, die 20% van het bedrijf behield, een bijdrage van R250 miljoen. Met de transactie verkochten de fondsen II en III van de woning, waarin de investering werd geïnvesteerd, de hele positie. De Caselli-familie, oprichters en tot op dat punt controleur van Avenida, zullen verder gaan als minderheidsaandeelhouder en de leiding blijven hebben over de operatie.

exame.com/exame-in/pepkor-compra-grup...
HobbyBeurs
1
De 0,25 komt hard op ons af. Het gaat zo hard dat ik denk dat het misschien nog weleens daaronder weer gaat komen. Na zoveel goede berichten valt me deze koers ontwikkeling toch wel een beetje tegen.
Roel050
0
Kwestie van geduld.
Zoals eerder gezegd, na de overeenkomst met Tekkie ging het net zo.
Toen liep de koers eerst terug, en pas na 2 weken kwam opeens de sprong van 0.18 richting 0.30.
Ik denk dat eind februari de situatie al veel beter kan zijn, vooral 15 feb. is een milestone.
En anders komt het wel later in het voorjaar.
Mukkes77
0
door t lage volume is de koers te sturen, verwacht richting de 15e dat die wel weer oploopt.
jon111
0
Koers ontwikkeling valt zeker tegen. Misschien ook door oplopende spanningen Oekraïne.
DeZwarteRidder
0
quote:

Roel050 schreef op 2 februari 2022 10:39:

Kwestie van geduld.
Zoals eerder gezegd, na de overeenkomst met Tekkie ging het net zo.
Toen liep de koers eerst terug, en pas na 2 weken kwam opeens de sprong van 0.18 richting 0.30.
Ik denk dat eind februari de situatie al veel beter kan zijn, vooral 15 feb. is een milestone.
En anders komt het wel later in het voorjaar.
15 februari is een formaliteit.
Jos61
2
Ik denk dat er ook grotere partijen zijn die bijkopen, maar dan wel op een strategische manier. Niks doen als het sentiment te goed is, en als het sentiment draait met gerichte dump (jes) de koers naar beneden 'masseren' en de winstnemers uitlokken. Als ze merken dat er genoeg twijfelaars dan gaan verkopen zetten ze deze strategie voort tot er geen stukjes meer loskomen en dan mag het weer stijgen. Zo steeds op en neer en stukken losweken kunnen ze meer kopen zonder dat dat koersopdrijvend werkt.

Jullie mening? Ik meen dit vaker te zien maar wil ook niet complotdenken dus wie een mening heeft ik hoor het graag.
ERNIE44
0
quote:

Roel050 schreef op 2 februari 2022 10:39:

...Ik denk dat eind februari de situatie al veel beter kan zijn, vooral 15 feb. is een milestone.
En anders komt het wel later in het voorjaar.
Volgens mij zijn dit de data waar we rekening mee moeten houden:
Q1 Trading update – quarter ended 31 December 2021:Friday, 25 February 2022
2022 Annual general meeting:Friday, 25 March 2022
2022 Half-year results:Friday, 24 June 2022
Q3 Trading update – quarter ended 30 June 2022: Friday, 26 August 2022
Bron: pag 87 annual report ;)

Nog even geduld dus, de trein rijdt de goede kant op en instappen kan nog ;)
Roel050
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 februari 2022 11:58:

[...]

15 februari is een formaliteit.
Dat is het zeker.
Maar ik denk dat er desondanks nog veel mensen 100% zekerheid willen, voor ze in actie komen.
En ik blijf erbij dat van de SoP en S155 vergoedingen een gedeelte zal worden geinvesteerd in goedkope SNH aandelen. En die betalingen vallen rondom 15 februari.
We gaan het zien.
a.voordedorst
0
quote:

Jos61 schreef op 2 februari 2022 12:01:

Ik denk dat er ook grotere partijen zijn die bijkopen, maar dan wel op een strategische manier. Niks doen als het sentiment te goed is, en als het sentiment draait met gerichte dump (jes) de koers naar beneden 'masseren' en de winstnemers uitlokken. Als ze merken dat er genoeg twijfelaars dan gaan verkopen zetten ze deze strategie voort tot er geen stukjes meer loskomen en dan mag het weer stijgen. Zo steeds op en neer en stukken losweken kunnen ze meer kopen zonder dat dat koersopdrijvend werkt.

Jullie mening? Ik meen dit vaker te zien maar wil ook niet complotdenken dus wie een mening heeft ik hoor het graag.
a.voordedorst
0
Zeker, grote partijen weten het beste hoe, wanneer en hoeveel valt te manipuleren. Vooral ook bij dit aandeel. Volgens mij zijn er weing aandelen die zoveel voor- en tegenstanders hebben.
posilies
2
quote:

ERNIE44 schreef op 2 februari 2022 13:15:

[...]
Volgens mij zijn dit de data waar we rekening mee moeten houden:
Q1 Trading update – quarter ended 31 December 2021:Friday, 25 February 2022
2022 Annual general meeting:Friday, 25 March 2022
2022 Half-year results:Friday, 24 June 2022
Q3 Trading update – quarter ended 30 June 2022: Friday, 26 August 2022
Bron: pag 87 annual report ;)

Nog even geduld dus, de trein rijdt de goede kant op en instappen kan nog ;)
Gaat Steinhoff niet naar de SDAX in april? Zou ook een impuls kunnen geven, als fondsen kopen zal er altijd een deeltje Steinhoff inzitten.
josti5
1
Met dank aan Mario Scholz:

Steinhoff op een na hoogste positie in
MSCI Opkomende markten Kleine Cap Value Gewogen Index (USD)

www.facebook.com/photo/?fbid=69333136...
17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 18.025,80 +0,61%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.978,14 +0,79%
 US30^ 38.147,62 +0,06%
 Nasd100^ 17.638,13 +1,20%
 US500^ 5.091,04 +0,91%
 Japan225^ 37.912,64 +0,50%
 Gold spot 2.342,61 +0,45%
 EUR/USD 1,0738 +0,08%
 WTI 83,92 +0,20%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Dalers

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront