Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

beleggen in gas

7 Posts
[verwijderd]
0
Hongarije heeft zaterdag aangekondigd meer gas uit Rusland te krijgen dan eerder afgesproken. De extra leveringen komen er na een bezoek van de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken aan Moskou in juli.

Het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat er een akkoord gevonden werd, waarna het Russische staatsgasconcern Gazprom vrijdag "hoeveelheden heeft geleverd die hoger liggen dan wat contractueel werd overeengekomen".

Tot eind augustus zal Hongarije dagelijks 2,6 kubieke meter gas extra krijgen.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto bracht in juli een onverwacht bezoek aan Rusland om er de aankoop van 700 miljoen kubieke meter gas te bespreken. Die komt bovenop de 4,5 miljard die elk jaar aan Boedapest wordt geleverd.

De Europese Unie, waar Hongarije deel van uitmaakt, heeft deze week een plan in werking laten treden dat het gasverbruik met 15 procent moet terugdringen. Enkele landen staan echter nogal weigerachtig tegen het plan dat ook enkel spreekt van een "vrijwillige vermindering". Hongarije had om een afwijking gevraagd.

www.msn.com/nl-be/nieuws/other/ruslan...
[verwijderd]
0
De winter is nog niet eens begonnen, wat zal dat niet worden eens de temperaturen zwaar dalen

De Europese gasprijzen gaan vanochtend verder de hoogte in. De vrees voor het wegvallen van de bevoorrading via de belangrijke pijpleiding Nord Stream speelt de markten parten.

Op de Nederlandse termijnmarkt schommelde de prijs van aardgas voor levering in september maandagochtend rond de 270 euro per megawattuur (met een piek van bijna 276 euro om 8.16 uur). Dat is ruim 10 procent meer dan vrijdag, toen de Europese referentie de handel met een nieuwe recordstand afsloot (244,55 euro per megawattuur).

Volgende week woensdag staat een onderhoud van Nord Stream 1 op de agenda, waardoor de gaspijpleiding tussen Rusland en Europa drie dagen buiten gebruik zal zijn. De vrees bestaat dat de leiding langer dan aangekondigd stil zou liggen, waardoor de Europese bevoorrading verder in het gedrang zou komen.

Gazprom pompt al wekenlang maar zowat 20 procent van de maximale capaciteit aan gas door Nord Stream. Volgens Europese beleidsmakers zijn de lagere leveringen politiek gemotiveerd, als reactie op de Europese sancties tegen Rusland wegens de invasie van Oekraïne.

www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/be...
objectief
0
quote:

A21 gobelijn schreef op 22 augustus 2022 11:48:

De winter is nog niet eens begonnen, wat zal dat niet worden eens de temperaturen zwaar dalen

Dit is een vreemd fenomeen, de vrees voor de winter is torenhoog. Diverse landen zijn flink aan het hamsteren..
De prijs in de winter zou zomaar kunnen meevallen.
[verwijderd]
0
De Fransen gaan het oplossen, ze stuurden hun vreemdelingenligioen naar Yemen om daar de gasfaciliteiten te beveiligen, kwatongen beweren echter dat ze naar goeie oude koloniale gewoonte het gas willen stelen.

It may sound like a bad adventure movie, but the French Foreign Legion (a French force comprised of foreign nationals) could find itself in Yemen trying to stabilize and control areas. Recent fighting and exchanges of government figures in South Yemen’s Shabwa Province could be portending a deeper involvement, as France is reportedly negotiating for access to the area.

France is interested in the potential of gas exports from Balhaf. Europe could use more exports with the Russia War restricting supply to central Europe.

www.nationandstate.com/2022/08/21/fre...
[verwijderd]
0

MIDDAGUPDATE 29 augustus 2022
De Staandaard


Energiecrisis
Gasprijs flink omlaag nu landen haast maken met vullen reserves

De Europese aardgasprijzen zijn maandagmorgen flink gezakt. Dat gebeurde nadat bekend was geraakt dat Duitsland zijn gasvoorraden sneller vult dan waar rekening mee gehouden werd.


De prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs daalde voorbeurs met 16 procent, tot 286 euro per megawattuur. Afgelopen week stegen de prijzen nog met 40 procent.

Duitsland wil goed voorbereid zijn op de komende winter. Volgens de Duitse minister van Economie en Klimaat Robert Habeck raken de Duitse opslagplaatsen snel vol. Het doel om voor oktober 85 procent van de gasopslag te hebben gevuld, wordt naar verwachting in september al bereikt. Ook het streefcijfer voor september werd vorige maand al bereikt.

De levering van gas blijft evenwel een heikel punt. De gasstromen uit Rusland zijn minder groot dan voorheen. Daarnaast is men bezorgd over toekomstige leveringen via de gaspijpleiding Nord Stream tussen Rusland en Duitsland, die vanwege onderhoud stil komt te liggen. Maar de Noorse gasproductie kampt ook met storingen. Verder is de concurrentie op de markt voor vloeibaar gemaakt aardgas moordend.

Europees overleg

Regeringen nemen maatregelen om de lasten voor onder andere huishoudens te verlichten. Daarvoor hebben zij zo’n 280 miljard euro opzijgezet. Maar de vraag is of dat genoeg is. Tsjechië, dat het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, roept energieministers van EU-lidstaten bijeen om oplossingen voor het hele landenblok te bespreken. De Tsjechische ­premier Petr Fiala noemde de stijgende energieprijzen het gevolg van ‘het falen van de markt’ en riep op tot een Europese prijs­beperking.

Woensdag komt in ons land het Overlegcomité samen om de energiecrisis te bespreken. Ook in België groeit de overtuiging dat alleen een prijsblokkering de energiecrisis kan beteugelen.
2thumsup
0
beleggen in gas kan niet. grondstoffen kopen heet speculeren. de hele wereld gaat ten onder aan 1 of 2 speculanten. het is wel de oudste handel. kan wel 10.000 jaar oud zijn.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront