Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

b.west.invest
4
quote:

GakGak schreef op 25 april 2023 19:27:

En speciaal voor objectief:

Dit gaat niet over mijn eigen portemonnee en welke politici daar het best aan werken om die gevuld te houden.

Het gaat om menselijkheid en gerechtigheid, lastig begrip he ?
Objectief is niet menselijk, objectief is hij ook niet .
closer
0
quote:

josti5 schreef op 25 april 2023 20:41:

2025: hoe weet jij dat zo zeker???
Misschien moeilijk voor het domste jongetje van de school, maar alle coalitiepartijen snappen dat verkiezingen nu ongunstig zullen uitpakken. Nu de verkenningen in de provincies niet bepaald positief voor het CDA uitpakken, heeft Hoekstra (de domste minister van dit kabinet) inmiddels ook begrepen: Time is on my side. Men is tot elkaar veroordeeld. Bovendien is het nog maar de vraag of Lientje1967 de torenhoge verwachtingen van de ongeduldige achterban kan waarmaken.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 april 2023 10:26:

In Over de Grens is een hoofdstuk gewijd aan de Bersiap. Hoofdstuk en boek zijn geschreven door Esther Captain en Onno Sinke. In Over de Grens komen ook de door Limpach gememoreerde KNIL-acties voor tijdens het vierde kwartaal 1945. En daar gebeurt iets interessants.

Waar Limpach de Britse historicus McMillan citeert ‘They shot at anything suspicious’, laten Captain en Sinke die aanhalingstekens weg: ‘(..) De eerste op Java actieve KNIL-eenheden droegen vanaf eind september/begin oktober bij aan het gebruik van grof geweld tegen Indonesische burgers door te schieten op alles wat in hun ogen verdacht leek’. Een citaat van een mening wordt hier verheven tot feit.

Om het nog erger te maken voegen ze eveneens zonder verdere onderbouwing aan deze uitspraak toe dat de Knillers hun ‘grof geweld’ richtten op ‘burgers’. Ik ben er niet bij geweest, maar ik zet burgers tussen aanhalingstekens. Volgens het internationaal oorlogsrecht is het imperatief een onderscheid te maken tussen burgers en combattanten.

Geweld mag alleen worden ingezet tegen mensen met een wapen, om het even of hij of zij in burgerkleding loopt en ongeacht leeftijd. Een zesjarige die munitie voor zijn oudere broer meezeult, is een combattant. Of je zoveel jaar na dato als voldongen feit kan poneren dat Nederlandse militairen op burgers schoten, is op zijn zachtst gezegd betwistbaar.

In Militaire Politie in Nederlands-Indië 1945 – 1951 lezen we dat gedurende de Bersiap: ‘KNIL-eenheden bestaande uit pas bevrijde ex-krijgsgevangenen en zeer jeugdige nog schoolgaande knapen (de Indische oorlogsvrijwilligers) zich met heel veel moeite staande (hielden). Niet of onvoldoende bewapend (…) verdedigden zij have en goed van de Nederlandse gemeenschap en hun vrienden’.

In plaats van ‘trigger happy’ provocateurs tekent deze auteur slecht bewapende amateursoldaten die zich verdedigden tegen het geweld van moorddadige bendes. Eén ding is zeker, wie slecht bewapend is, kan zich niet veroorloven te schieten op alles wat verdacht lijkt.

Een citaat verheffen tot feit is een doodzonde in de journalistiek en zeker in de wetenschap. Citaten gebruiken om een gelijk te schragen zonder verdere onderbouwing is misschien geen doodzonde, maar wel laakbaar. Geciteerde ODGOI-auteurs laden de verdenking op zich dat zij, en met hen anderen, geen geschiedenis bedrijven maar propaganda.
...

Ik citeer tenslotte de auteur van Militaire Politie in Nederlands-Indië 1945 – 1951: ‘In latere jaren zijn (vele) stemmen opgegaan als zouden de strijdkrachten uit Nederland “voor niets” naar Nederlands-Indië zijn gegaan. [Maar] Door de aanwezigheid en het optreden van die troepen zijn hele groepen en gemeenschappen een rampzalig lot bespaard. Zonder die legereenheden en de troepen die reeds in Indië vochten (mijn nadruk), zouden de gevolgen en het leed niet te overzien zijn geweest’.
Voor de volledigheid: mijn vader zat bij de Militaire Politie van het KNIL.

De socioloog Hans Moll is voorzitter van de Federatie Indische-Nederlanders. Hij was gedurende een kwart eeuw redacteur van NRC Handelsblad. Moll schreef onder meer ‘Sluipschutters in de tuin’ (2021).
Dank voor het plaatsen, Ridder. Dit gedetailleerde relaas 'uit eerste hand' bevestigt wat ik al eerder in 't kort over de Bersiap schreef.

PS. De link in je voorafgaande post (het eerste deel van dit verhaal) werkt niet.
Beperktedijkbewaking
5
quote:

Frilo schreef op 23 april 2023 15:05:

[...]
Ik had daar voor het eerst een ski-les vakantie geboekt in 1988
Bepaalde producten alleen te verkrijgen met dollars toendertijd .( oa goede koffie )
Jaar later was het einde bewind van Ceausescu.
Ik was er dus eind 1973, ik ben wat ouder denk ik. Met een zg. ski-reis van het Duitse Bertelsmann. Alles zeer primitief en slecht geregeld.
Op de heenvlucht moest het vliegtuig wegens mist in Boekarest een tussenlanding maken op een militair vliegveld in Arad. Sowieso een slecht voorteken.
Waar kende ik die naam ook al weer van? O ja, Feyenoord, 1970. Enkele maanden na het glorieuze winnen van de Europacup (toen was er nog maar één cup) werd F. er in de eerste ronde van het volgende Europacup-jaar uitgeknikkerd door UT Arad:
www.vergetenverhalen.nl/2015/09/27/eu...

Weliswaar maakte Ajax dat in de jaren daarna voor NL meer dan goed, maar in 1970 was ik Feyenoord-fan, en eigenlijk al eerder. Al was het alleen maar vanwege de Utrechters die er speelden. Om te beginnen Beertje Kreyermaat, die ik jochie nog zelf had zien spelen bij Elinkwijk onder de rook van de Demka in Zuilen, waar ik geboren en getogen ben. Tata Steel is een wellness centre vergeleken bij de toenmalige Demka, maar dit terzijde.
In 1970 was Beertje er niet meer bij, maar wel eerder. Echte oude rotten herinneren zich nog de reis met SS De Grote Beer in 1964 naar Lissabon, voor de halve EC finale tegen het grote Benfica van Eusebio, voor mij nog altijd een van de grootste voetballers aller tijden. (Jan Mulder had iets van zijn stijl).
De Grote Beer, het schip waarop mijn vader eind 1946 als militair naar Ned. Indië vertrok, om er drie jaar later mee terug te keren en zijn zoontje voor 't eerst te zien. Iemand hier vergeleek mij met Forest Gump, en verdomd, daar zit wat in..., al is het bij mij geen verzonnen verhaal.

Vervolgens Henk Wery (ex-DOS) bij Feijenoord, al was dat eigenlijk een Amersfoorter. En daarna natuurlijk van Hanegem, die ik vanaf een naastgelegen veld van een amateurclub geloof ik wel eens bezig gezien heb volgens dit bekende verhaal over hem:
"Tijdens een training van Velox stond hij langs de lijn en iedere bal die naast het doel verdween, schoot hij zo secuur terug dat trainer Daan van Beek hem vroeg bij de club te komen spelen. Een half jaar later speelde hij in het eerste van de club."
Enfin, zijn Utrechtse accent doe ik nog moeiteloos na, met name het gehaspel met de d, t of dt aan het eind van een werkwoordsvorm.

Ik dwaal af, vrees ik. Waar waren we? O ja, Arad.
Uit het vliegtuig werden we een onverwarmde hangar ingedreven, het was midden in de winter en stervenskoud. Geen warm drankje, helemaal niks. Om de benen te strekken en een shaggie te roken liep ik even naar buiten. Niks daarvan, een militair drukte direct de loop van een geweer in mijn buik.
Enfin, pas zo'n 13 uur na vertrek van Schiphol kwamen we midden in de nacht in een hotel in Boekarest aan, een tussenstop op weg naar Brasov. Na Schiphol hadden we niks meer gedronken, in dat hotel was 's nachts was ook niks meer te krijgen.

De volgende dag naar het 'ski-oord', Poyana Brasov. Er was alleen de keus tussen een heel simpel oefenweitje met 1 kort sleepliftje, of een gondellift naar een hoge berg met een voor beginners als ons té pittige afdaling, zoals we een week later nog zouden merken.
Maar de eerste drie dagen hoefden we die keus helemaal niet te maken, er waren namelijk veel te weinig huurski's! En tijdens het kerstdiner was er te weinig eten, een moeder met tieners was terecht woest omdat de jongens honger bleven houden.

Nee, als skivakantie totaal mislukt. Wel mijn eerste kennismaking met een communistisch land, en Roemenië in het bijzonder. Een leuke taal die redelijk te lezen is als je een beetje Frans kent. Heb er nog een wiskundig-technisch compendium gekocht dat ik soms nog gebruik. Ook 10 spotgoedkope LP's gekocht met van die zigeuner- en Balkanmuziek (viool, panfluit e.d.) waar ik nog steeds een liefhebber van ben.

Heel goed herinner ik me nog onze gids, tevens skileraar, we spraken Duits met hem. Een reuze aardige vent, niet veel ouder dan wij, die behoorde tot de Hongaars sprekende minderheid in Roemenië. Verholen gaf hij aan hoe zij gediscrimineerd en zelfs onderdrukt werden. En hoe we het beste westers geld (bij voorkeur D-marken) konden inwisselen voor Roemeense lei, tegen een koers die wel 6x beter was dan de officiële bij een overheidsloket. De beste plek was 's avonds in het donker in het dorp, buiten het zg. berenvleesrestaurant.

Jaren later bleek me dat mijn skireisje niet aan de BVD ontgaan was. Tja, daar hadden Bertelsmann en die aardige Roemeense Hongaar me niet voor gewaarschuwd...
leek2018
1
quote:

JP Samosa schreef op 25 april 2023 20:10:

[...]

Men eist kwaliteits kinderopvang. Terecht.
Alleen, men wil er niet voor betalen.
Het moet ( bijna) gratis!…………
( ik blijf het maar raar vinden…….)
Al die toeslagen en dergelijke zijn lapmiddelen om het economische systeem, het gelijkheidsbeginsel tussen man en vrouw alsmede gelijke kansen voor kinderen in stand te houden. Maar lapmiddelen lossen niets op, het geeft alleen maar meer ellende.
Wat ik raar vind, is dat het erop lijkt dat het krijgen van kinderen een soort recht is, maar de lasten op een gegeven moment door de gemeenschap overgenomen moet worden.
leek2018
4
quote:

luchtschip schreef op 25 april 2023 20:31:

[...]

BBB heeft een mandaat gekregen op Provinciaal niveau op basis van beloftes van BBB, dat zij het probleem wel zouden oplossen, want volgens BBB waren er geen EU eisen over stikstof

BBB moet nu haar beloftes waar gaan maken en pas dan kun je zien of ze nog steeds zo populair zijn

Maar voor het kabinet is er gewoon het mandaat tot de volgende Tweede Kamer verkiezingen en het heeft weinig zin hier iedere 5 minuten met pep talk te komen over tanende populariteit, proteststemmen en ook nog mijnheer Omtzigt

Probeer eens de realiteit onder ogen te zien in plaats van iedere dag weer dezelfde wilde fantasie over een ander kabinet, wat nog de komende 2 jaar niet aan de orde is ( volgende verkiezingen zijn pas in 2025 en jij zit nu al de kabinetsindeling te spreken terwijl je onbekend bent met de uitslag in 2025 )
In wezen is er geen stikstofprobleem. Het probleem is meer dat er verschil van mening is hoe de natuur er uit moet zien. De stikstofhaters willen de natuur zoals 20 jaar geleden, maar vergeten de invloed van klimaatveranderingen (meer plensbuien en langere periodes met droogtes).
Als er een "nieuwe" vogel gespot wordt, zoals nu de Rossmeeuw op Texel, staan vogelliefhebbers juichend in de rij voor de boot naar Texel in plaats van zich zorgen te maken.
jowi
6
www.telegraaf.nl/nieuws/570798344/kli...

klimaatmaatregelen-timmermans-definitief-goedgekeurd

Ha, ha goed bezig toch.
We weten inmiddels wat energie en brandstof doet in onze inflatiecijfers.
De ECB gaat het lastig krijgen om haar doelstelling van 2% te realiseren.
En wat gaat dat met onze concurrentiepositie (export buiten EU) doen.

Ik vraag me wel eens af "zitten er alleen maar klimaatdrammers in het EP"en waarom staan de economen niet op!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee toch, 5 jaar geleden hebben zgn wappies gewaarschuwd voor de kosten van de klimaatgekte. Hebben die wappies toch weer hun gelijk. Hoe vaak gaan die achteraf toch weer hun gelijk krijgen?

Nederland wordt een groot Monaco alleen niet belastingvrij!
jowi
4
quote:

luchtschip schreef op 25 april 2023 17:22:

[...]

Daarom zitten we ook in de EU en zijn we aangesloten bij de NAVO

Een Nexit, zoals de FvD en PVV wenst, brengt ons land in een zeer kwetsbare positie
Je kraamt onzin uit. Ons lidmaatschap bij de EU heeft niets met veiligheid (i.c. Rusland). De EU is een gemeenschappelijke interne markt en richt zich op het vrij laten bewegen van kapitaal, arbeid, goederen ed...
De dagkoers
0
quote:

jowi schreef op 26 april 2023 08:36:

[...]

Je kraamt onzin uit. Ons lidmaatschap bij de EU heeft niets met veiligheid (i.c. Rusland). De EU is een gemeenschappelijke interne markt en richt zich op het vrij laten bewegen van kapitaal, arbeid, goederen ed...
Nee, hoor. Dat is geen onzin.
De EU is voortgekomen uit de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en die was er toch wel degelijk voor de veiligheid.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Europese_Geme...
leek2018
0
quote:

GakGak schreef op 26 april 2023 08:59:

www.youtube.com/watch?v=6oQ7cL_3mnQ
Altijd weer leuk om hem te horen of zijn pennenstreken te lezen. Maar begint toch steeds meer op een 2e van Maarten van Rossem te lijken.
objectief
0
quote:

jowi schreef op 26 april 2023 08:21:

Nederland wordt een groot Monaco alleen niet belastingvrij!
Veel buitenlandse bedrijven denken daar anders over n.l. dat het in Nederland wel belastingvrij is.
Ze staan te dringen om zich hier te vestigen.
rene l
8
Het is koud met temperaturen amper boven het vriespunt, het is net de angstthermometer van de beurs.
Met de Aisniks is het ook al tijden niks, al een paar weken nauwelijks echte uitslagen waar te nemen.
Wel zijn er op individueel niveau flinke uitschieters.

De weermannen proberen de temperatuur dagelijks naar boven toe te manipuleren, ook zeggen ze steeds dat het droog blijft, ik ben deze week al een paar keer flink op de koffie gekomen.
Laten we toch zuinig zijn op onze landbouwgrond, we zullen het hard nodig hebben in de toekomst om ons eigen voedsel te verbouwen.
Het gaat namelijk een fantastisch jaar voor onze akker- en tuinbouw worden, het gaat namelijk zeer groeizaam weer worden.

Deze week is het eigenlijk vakantie, en het afgelopen weekend trokken velen er met de sleurhut op uit.
Het viel mij gisteren op in het centrum van ons te grote dorp, ik moest er even naar toe, in het overdekte winkelcentrum was het een drukte van belang, het was er overvol met gezinnen uit het Wilde Westen die er gingen schuilen voor de regen.
Ik hoorde nog iemand zeggen die voor een spooketalage stond, wat is dit nu van een winkel
Ja, kenmerkend bij ons, veel leegstand, wat jaren terug volledig gemoderniseerd, gericht op de toekomst.
En van Speijk zei het vroeger al, en dan nog liever de lucht in, en ja, dat zijn de nieuwste plannen van onze bruggenbouwers.
Knettergek en volledig gestoord.

Wat van toekomst kunnen wij onze jeugd eigenlijk nog bieden, een eigen huis, een mooie baan met carriere perspectief, dit zal slechts weggelegd zijn voor een enkeling.

Je zag het gisteren ook, de huisschilder van Beursplein 5 weet de omzet op peil te houden, hogere marges, gekoppeld aan mindere verkopen, het is een signaal, minder vraag naar uitzendkrachten, wel tegen een hoger tarief.
Of zouden de bedrijven meer mensen in vaste dienst genomen hebben, ik vraag mij dit af, want ik hoor het nog steeds om mij heen, voor vele 40-plussers is het nog steeds zeer lastig om een andere baan te vinden zonder er in salaris op achteruit te gaan.

Ik moet dan direct denken aan Koning Pils, hij is morgen jarig.
Het is toch niet normaal, op zijn verjaardag moet hij heel vroeg zijn nest uit voor een bezoek aan Rotterdam.
Lekker toch, lees eens wat er de afgelopen nachten daar allemaal gebeurd is, vele bommen zijn ontploft in flatgebouwen, her er der worden er lege kogelhulzen gevonden, en ik hoorde iemand gisteravond op tv nog zeggen, ik snap er niets van, hier wonen helemaal geen criminelen.

Voor het gezin van Koning Pils lijkt het mij ook geen pretje, de hele dag zullen ze min of meer op hun hoede moeten zijn, veel beveiliging, hoe voelen ze zich, gelaten, ik zou zeggen, laten ze maar oppassen.
Ik heb weinig met het Koningshuis, maar in dit geval, ik benijd ze zeker niet.

Voor hun kinderen is het tenslotte ook vakantie, en normaal gesproken zouden ze toch lekker aan het Griekse strand moeten liggen bij hun buitenhuis, genieten van het goede leven, en af en toe natuurlijk een wilde rit in de Wajer maken, dit alles contant betaald met zijn buitensporig hoge bijstandsuitkering.

Afgelopen week is de Advocaat van de Duivel ook opgepakt en opgesloten in de bak.
Het is een duidelijk signaal, als je verstrengeld raak in de tentakels van de lange arm van de Mocro-Maffia is er geen ontkomen meer aan, heel subtiel zuigen ze je mee, er is geen ontkomen meer aan.
Het geweld in Nederland zal alleen maar erger worden, dit gaat onze toekomst worden, het recht van de sterkste.

Rutte had gisteren weer mooie praatjes tegen de Groningers, we komen nu echt met serieus geld, harde cijfers hoor ik niet, ook niet hoe het opgelost gaat worden, wat ik wel lees dat het over een jaar of 30 uitgesmeerd gaat worden.
Velen zullen het niet meer meemaken, gemangeld tot het graf en geen normaal leven meer.
Maar wat ik mij ook afvraag, ik hoor er niemand over, maar persoonlijk kan ik mij niet voorstelen dat de grond in Groningen inmiddels gestabiliseerd is.
Pragmatisch gezien zou je daarom kunnen verwachten dat het gebied nog jarenlang regelmatig door aardbevingen getroffen zal blijven worden.
Kijk maar eens naar Limburg, daar is ook heel wat jaren terug een winkelcentrum op een bepaald moment opgeslokt door een lege mijnschacht.

De nieuwe Eurofiele Klimaatwet hebben ze er ondanks grote tegenstand toch doorgedrukt.
Het is niets anders dan een nieuw geldschuifsysteem van west naar oost en zuid.
Wij als burgers betalen de rekening, rekeningrijden, nog duurdere benzine, nog hogere energiekosten, het ultieme nivelleren.

Gisteren zag ik de laatste exit-polls van D66, ze zijn volledig verschrompeld en weggevaagd, een dikke middelvinger van hoe het volk over hun denkt.
Weg met deze gasten en wel met gezwinde spoed, en neem Rutte en Hoekstra ook maar mee.
Er zou eigenlijk heel éénvoudig een nieuwe coalitie kunnen ontstaan die direct een meerderheid heeft en bestaat uit slechts 4 partijen.
BBB, VVD, PVV en de PvdA.
Volgens mij best wel een realistische afspiegeling van de maatschappij, iederéén moet wel een beetje inschikken, maar als je wilt samenwerken moet je altijd wel wat water bij de wijn doen.
GakGak zal dit wel niet zo boeien, hem maakt het ook niet zoveel uit, zolang ze maar niet met het alcohol percentage gaan sjoemelen, dan gaat hij gewoon voor de beste prijs.

Maar het leven in Nederland wordt steeds minder betaalbaar, voor velen is het al onbetaalbaar geworden.
Hoe hebben we het in vredesnaam toch zover laten komen, alle welvaart die we eigenhandig na de 2e wereldoorlog met hard werken opgebouwd hebben wordt sinds de introductie van de Euro stelselmatig afgebroken.

Sleepy Joe heeft zich gisteren ook opnieuw verkiesbaar gesteld.
More years, more wishdom, maar dan moet je niet last hebben van een short memory.

www.youtube.com/watch?v=LYtiDCXLAcQ
het zwaard
0
Wanneer volgt Nederland? Rene kan er zeker een mooi stukje" proza" over schrijven.

Met 50.000 extra sociale huurwoningen wil de Spaanse regering iets doen aan de hoge huurprijzen. Een verkiezingsstunt, zeggen makelaars. Veel woningen zouden liggen in ‘spookdorpen’ waar niemand nog wil wonen.

Na de economische crisis van 2008 belandden veel appartementen en risicovolle hypotheken bij Spaanse banken omdat mensen die worstelden met hun maandelijkse afbetalingen te maken kregen met woekerintresten of, erger nog, hun woning in beslag genomen zagen. De overheid bundelde die ‘risicovolle activa’ in Sareb, een zogenaamde ‘slechte bank’ die risicovolle financiële investeringen afzondert van gezondere investeringen. Zo kwam een aanzienlijk deel van de Spaanse woningmarkt in overheidshanden.

Een deel van de appartementen in haar portefeuille wil de Spaanse regering nu beschikbaar maken voor de miljoenen jongeren die worstelen met hoge huurprijzen in populaire steden zoals Madrid en Barcelona. ‘Jonge mensen, en minder jonge mensen, kunnen hun huur niet meer betalen’, zei minister van Huisvesting Raquel Sánchez aan de Spaanse radiozender Antena 3. ‘Deze maatregel zal daar iets aan doen.’
Het probleem is vooral acuut bij jongeren: amper 16 procent heeft de middelen om alleen te wonen, het Europese gemiddelde is een derde. Het aantal sociale woningen ligt in Spanje ook onder het gemiddelde: met 300.000 appartementen stelt het land maar 3 procent van zijn markt open, in de EU is dat 9 procent.
hirshi
0
quote:

het zwaard schreef op 26 april 2023 09:58:

Wanneer volgt Nederland? Rene kan er zeker een mooi stukje" proza" over schrijven.

Met 50.000 extra sociale huurwoningen wil de Spaanse regering iets doen aan de hoge huurprijzen. Een verkiezingsstunt, zeggen makelaars. Veel woningen zouden liggen in ‘spookdorpen’ waar niemand nog wil wonen.

Na de economische crisis van 2008 belandden veel appartementen en risicovolle hypotheken bij Spaanse banken omdat mensen die worstelden met hun maandelijkse afbetalingen te maken kregen met woekerintresten of, erger nog, hun woning in beslag genomen zagen. De overheid bundelde die ‘risicovolle activa’ in Sareb, een zogenaamde ‘slechte bank’ die risicovolle financiële investeringen afzondert van gezondere investeringen. Zo kwam een aanzienlijk deel van de Spaanse woningmarkt in overheidshanden.

Een deel van de appartementen in haar portefeuille wil de Spaanse regering nu beschikbaar maken voor de miljoenen jongeren die worstelen met hoge huurprijzen in populaire steden zoals Madrid en Barcelona. ‘Jonge mensen, en minder jonge mensen, kunnen hun huur niet meer betalen’, zei minister van Huisvesting Raquel Sánchez aan de Spaanse radiozender Antena 3. ‘Deze maatregel zal daar iets aan doen.’
Het probleem is vooral acuut bij jongeren: amper 16 procent heeft de middelen om alleen te wonen, het Europese gemiddelde is een derde. Het aantal sociale woningen ligt in Spanje ook onder het gemiddelde: met 300.000 appartementen stelt het land maar 3 procent van zijn markt open, in de EU is dat 9 procent.
Het volgende artikel geeft een wat meer gedetailleerd beeld

www.spanjevandaag.com/19/04/2023/span...
GRKS
2
quote:

hirshi schreef op 25 april 2023 19:13:

Kindertoeslag is niet inkomensafhankelijk.
Rijke ouders innen de hoofdprijs.

Toen een energie toeslag werd verleend aan iedereen in november/december 2022 stond de wereld op zijn kop
Rijken zouden daarvan ook profiteren

Maar kinderbijslag inkomenafhankelijk maken is een taboe

Terwijl rijken daarvan al tientallen jaren profiteren.

En dat is dan geen probleem.

Mijn idee: maak kindertoeslag inkomensafhankelijk.
En dan ook beperken tot 2 kinderen.
Plein777
4
quote:

GRKS schreef op 26 april 2023 10:59:

[...]

En dan ook beperken tot 2 kinderen.

Geboortebeperking is het beste voor het milieu .
Op naar de 10 miljoen inwoners in Nederland.
jowi
4
www.telegraaf.nl/nieuws/1840409982/ne...

nederland-mag-nu-geen-asielzoekers-terugsturen-naar-italie

Ha, ha,

Ericje vd B, verdragen en internationale afspraken m.b.t. asiel werken kennelijk alleen in ons nadeel.
Mooi toch die afspraken die binnen de EU massaal "met handen en voeten worden getreden".

Helaas, er rest maar een oplossing en dat is tegenhouden aan de NL grens. !!!

Tenzij het door ons compensatiekabinet slechts schijnhandelingen zijn NL bewust aanstuurt op bevolkingsgroei!

Ik zou zeggen, "ben eens eerlijk" !!
[verwijderd]
1
Goed initiatief van het Kabinet: het Kabinet gaat de aanschaf van occasions (tweede hands auto's) voor meer mensen mogelijk maken. Daar ben ik het volledig mee eens.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
890,88  +3,44  +0,39%  15:26
 Germany40^ 18.127,70 +0,70%
 BEL 20 3.934,51 +0,54%
 Europe50^ 4.946,16 +0,50%
 US30^ 38.831,96 +0,36%
 Nasd100^ 17.953,32 +0,33%
 US500^ 5.149,39 +0,43%
 Japan225^ 38.648,58 +0,84%
 Gold spot 2.326,63 +1,08%
 EUR/USD 1,0784 +0,18%
 WTI 78,56 +0,58%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

NSI +3,89%
TKH +3,25%
B&S Group SA +3,00%
SBM Offshore +2,51%
NN Group +2,16%

Dalers

NX FILTRATION -4,61%
PostNL -4,59%
Flow Traders -2,20%
HEIJMANS KON -1,57%
SIGNIFY NV -1,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront