Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

tomtom100
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
tomtom100
0
quote:

Succes schreef op 6 juli 2023 21:00:

[...]

Waarom kom je toch elke keer met deze rotzooi aanzetten?

Steekje(s) los of zo?

Neen, dat is de informatie die verspreid wordt onder de vrienden- en familiekringen van bepaalde niet koosjere organisaties waar sommige personen zich willen mee vereenzelvigen....Sommige zijn zeer beperkt....Vandaar.....
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 7 juli 2023 06:02:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Hoezo en waarom?
Karel
3
Mensen laten we nu stoppen met het gekibbel
en in plaats daarvan de vele overwinningen vieren van onze Oekraïnse helden, waarover luchtschip dagelijks zo nauwgezet bericht.

Ons GEZAMENLIJKE doel is immers: een einde te maken aan het terroristisch regime van dictator Putin .
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Kemosabe schreef op 7 juli 2023 07:29:

Omdat je aan het zuigen bent.
Of echt in de waarheid geïnteresseerd ben?
Wie denk je dat je voor je hebt?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 7 juli 2023 06:02:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
?????
Waarom?
?????
DeZwarteRidder
0
8 uur geleden
Zelenski: tegenoffensief gaat niet snel, maar we vorderen

Het Oekraïense tegenoffensief gaat "niet snel, maar we vorderen", zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski donderdag. Tijdens een persmoment met zijn Tsjechische ambtgenoot Petr Pavel zei Zelenski dat Oekraïense strijdkrachten "niet terugtrekken, zoals de Russen". "Wij hebben nu het initiatief", stelde Zelenski.
Zelenski maakt een tour langs NAVO-lidstaten in aanloop naar een NAVO-top volgende week. Oekraïne hoopt op beloftes van de NAVO rond toekomstig lidmaatschap en verdere steun zolang de oorlog duurt. De NAVO-top moet leiden tot concrete besluiten, stelde Zelenski. "We hebben eerlijkheid nodig in onze band met de NAVO", zei de Oekraïense president.
"Het is in het belang van Tsjechië dat gesprekken over Oekraïens NAVO-lidmaatschap worden gehouden zodra de oorlog voorbij is", zei Pavel. Hij benadrukte dat Oekraïne kan blijven rekenen op Tsjechische steun. Pavel zei dat hij geen andere oplossing voor de oorlog ziet dan een Oekraïense overwinning. De Tsjechische president voegde toe dat bij de NAVO-top van volgende week moet worden gesproken over samenwerking met Oekraïne zolang het land nog geen lid is.
Zelenski was eerder op donderdag in Bulgarije waar hij onder anderen premier Nikolai Denkov sprak. Bulgarije is een belangrijke wapenproducent en zou van plan zijn om direct wapens te leveren aan Kiev. Voorheen deed het land dat alleen via derde partijen. Ook Bulgarije steunt Oekraïens NAVO-lidmaatschap na de oorlog.
josti5
2
quote:

Karel schreef op 7 juli 2023 07:31:

(...)
Ons GEZAMENLIJKE doel is immers: een einde te maken aan het terroristisch regime van dictator Putin .
Kijkkijk, het gaat dus niet slechts om de bevrijding van de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne, en het uiteindelijk doel is een machtswisseling in Rusland?

Heb je er al eens aan gedacht, dat je in dat geval van de regen in de drup terecht zou kunnen komen?

Of denk je, dat de USA een vazal in dat land zal kunnen plaatsen?
Karel
1
quote:

luchtschip schreef op 2 juli 2023 15:24:

Oekraïens volkslied in het Italiaans.

video0:56 minuut geluid aan

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
Oekraïens volkslied in het Nederlands:.
youtu.be/993F6alqCN8

“Nog is Oekraïnes glorie niet vergaan, noch zijn vrijheid,
Nog zal het lot ons, jonge broeders, toelachen.
Verdwijnen zullen onze vijanden als dauw in de zon,
en ook wij, broeders, zullen heersen in ons eigen land.
Refrein (2x):
Onze ziel en ons lichaam zullen wij geven voor onze vrijheid.
En wij zullen tonen dat wij, broeders, van het geslacht der Kozakken zijn.”

Zo’n tekst, kom daar Nederland eens om!
Oekraïne vecht ook voor ONZE vrijheid,
daarom moeten we ook ONZE militairen daar inzetten!
het zwaard
1
BDB schreef : Sindsdien heb ik geen enkel begrip meer voor de leiders, apparatsjiks en oligarchen in Moskou. Nog wel voor gewone Russen. En als ik dat met Josti deel, schaam ik me daar niet voor.

Nog effe en jullie zingen samen het Russisch volkslied. Graag dan dat van voor WO 2 .
DeZwarteRidder
1
EU komt met miljoenenplan voor levering munitie aan Oekraïne

Vertegenwoordigers van de EU-lidstaten en het Europese Parlement zijn het eens geworden over een plan dat de bevoorrading van munitie en raketten aan Oekraïne een boost moet geven, zo maakte het Spaanse EU-voorzitterschap vrijdag bekend.

Volgens het plan van de Europese Commissie moet met behulp van financiële steun de productiecapaciteit van de Europese defensie-industrie snel worden uitgebreid. De financiering van 500 miljoen euro komt uit de gezamenlijke begroting.

"Dit is het zoveelste bewijs van de niet aflatende inzet van de EU om Oekraïne te steunen", zei de Spaanse minister van Defensie Margarita Robles.

Het plan zou ook de defensietechnologie en de industriële basis van de EU versterken en uiteindelijk de veiligheid en verdediging van Europese burgers voor langere tijd waarborgen, voegde ze eraan toe in een verklaring.

Tot nu toe worstelen de EU-lidstaten met de opgave om Oekraïne te voorzien van voldoende artilleriemunitie en raketten. De verhoging van de productie is erop gericht om dat te voorkomen, maar ook om te garanderen dat de EU-lidstaten voldoende voorraden hebben om zichzelf te kunnen verdedigen.

Het akkoord moet nog formeel worden bekrachtigd door de EU-lidstaten en het parlement. Bronnen menen dat dit op tijd kan om het eind juli in werking te laten treden.
pakman
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2023 09:46:

Lachen om Prigozhin:

www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230706_929...
alweer 1tje vd TikTok army gedood

Yevgeny Pisarenko, commander of the Chechen armed formation known as Akhmat, was pronounced dead on Monday by two fellow soldiers
DeZwarteRidder
0
Oekraïens offensief focust op Bachmoet, ook om prestige Poetin te kraken

Oekraïne zet zich volop in voor de herovering van Bachmoet, waar momenteel zeer hevige gevechten zouden plaatsvinden. In tegenstelling tot enkele maanden geleden, toen de stad werd veroverd door eenheden van Wagner, claimt het Oekraïense leger nu terreinwinst bij de omsingeling van de stad.
Bob van Huët 07-07-23, 10:13

Volgens deskundigen uit het Verenigd Koninkrijk is Bachmoet een van de belangrijkste aanvalspunten in het huidige tegenoffensief van Oekraïne in de regio Donetsk. Het Amerikaanse Institute for the Study of War bevestigt dat er hevige gevechten gaande zijn en meldt dat Oekraïense troepen geleidelijk kilometer na kilometer veroveren rondom de stad, of wat er nog van over is. Ondertussen zijn er onderschepte radioberichten van Russische commandanten waaruit zou blijken dat sommigen van hen zich willen terugtrekken voordat ze volledig omsingeld zijn en mogelijk moeten overgeven.

De Britse militaire historicus Patrick Bishop stelt dat de Oekraïners niet alleen een militaire doorbraak willen forceren, maar ook een grote symbolische slag willen slaan in Bachmoet. De eerdere verovering van de stad door de troepen van Wagner werd destijds uitgebreid gevierd in de Russische media, die ook constant blijven berichten dat de strijd in Oekraïne volgens plan verliep. Het verlies van Bachmoet zou in dat verband moeilijk uit te leggen zijn en een zware tegenvaller opleveren voor het Kremlin, aldus Bishop. Hij spreek van nieuw prestigeverlies voor president Poetin die toch al gezichtsverlies leed na de Wagner-muiterij.

De huidige gevechten om Bachmoet illustreren volgens experts ook de totaal verschillende tactieken van beide legers. Het Russische leger en Wagner gingen destijds min of meer recht op het centrum van de stad af, dat taai werd verdedigd en ook de Oekraïners duizenden soldaten zou hebben gekost. Onbevestigde berichten spreken echter van meer dan 20.000 gesneuvelde Wagner-soldaten vanwege de onophoudelijke aanvalsgolven met vaak slecht getrainde troepen. Daarentegen kiezen de Oekraïners nu voor een omsingelingsstrategie die naar verluidt al minder mensenlevens kost en effectiever lijkt.
Gestage opmars

Oekraïense militaire bronnen bevestigen dat in het huidige voorjaarsoffensief is gekozen voor een langzame maar gestage opmars. Op dit moment zou het belangrijkste doel zijn om de slagkracht van de vijand te verminderen door het bombarderen van munitie- en brandstofdepots, het beschieten van aanvoerroutes en kazernes. Dit wordt momenteel belangrijker geacht dan het behalen van terreinwinst, hoewel de Oekraïners naar verluidt al ongeveer 160 vierkante kilometer grondgebied hebben heroverd sinds het begin van het tegenoffensief op 4 juni.

Ondertussen voert Rusland ook tegenoffensieven uit en worden steden gebombardeerd. Elders langs het front ondervonden de Oekraïners moeilijkheden bij het passeren van de wel dertig kilometer ‘diepe’ Russische mijnenvelden.

Tanks

Het Kiel Institute for the World Economy en de Oryx open-source analysewebsite melden dat Rusland en Oekraïne voor het eerst sinds het begin van de oorlog ongeveer evenveel tanks op het slagveld hebben. Rusland heeft meer dan 2000 van de 3417 tanks verloren waarmee het in februari 2022 Oekraïne binnenviel. Oryx schat dat het Russische leger momenteel nog ongeveer 1400 tanks in de strijd heeft. Ter vergelijking: Oekraïne heeft volgens Oryx 550 van de 987 tanks die het aan het begin van de invasie had, verloren, maar het is erin geslaagd 545 Russische tanks te veroveren. Westerse bondgenoten hebben 471 tanks naar Kiev gestuurd en er zullen binnenkort nog eens 286 komen. In totaal heeft het Oekraïense leger naar schatting ongeveer 1500 tanks.

Yohann Michel, specialist in landoorlogvoering aan het International Institute for Strategic Studies (IISS), vertelde aan persbureau Bloomberg dat ondanks het gelijke aantal tanks Oekraïne nog steeds worstelt met zijn tegenoffensief tegen Rusland. Hij zei: ,,Het probleem is dat Oekraïne nu grondgebied moet heroveren, dus het voert een offensief uit tegen een goed voorbereide verdediging, en daarvoor heb je een groot overwicht nodig.”
DeZwarteRidder
1
De Russische staatsmedia en propagandakanalen lanceerden gisteren dan ook een frontale aanval op Prigozjin, volgens Van Koningsbrugge als onderdeel van een campagne hem in diskrediet te brengen bij het Russische publiek. Op de staatszender Rossiya-1 werden ‘exclusieve beelden’ uitgezonden van een inval door de FSB-beveiligingsdienst in Prigozjin’s privélandgoederen in Sint-Petersburg. Volgens de FSB werden er wapens, goudstaven en een kast vol pruiken gevonden in het weelderige landhuis van de huurling. De pro-Kremlin-krant Izvestia publiceerde ook beelden van de inval, waarop een voorhamer te zien was met de typische inscriptie ‘voor gebruik bij belangrijke onderhandelingen’.
Fraude

Vorige week begon Moskou met het ontmantelen van Prigozjin’s zakelijk imperium, waarbij enkele van zijn mediabedrijven werden gesloten. Volgens experts worden er bewijsstukken verzameld over mogelijke fraude, waardoor Prigozjin later indirect kan worden aangepakt vanwege zijn rebellie.

Er waren overigens ook al twijfels gerezen over de vraag of Prigozjin zichzelf wel aan de afspraken met Loekasjenko hield. Zo is hij nooit gefotografeerd in Wit-Rusland waar hij asiel zou hebben gekregen. Volgens militaire bloggers is het vliegtuig van de miljardair de afgelopen weken herhaaldelijk gesignaleerd en geland in zowel Wit-Rusland, Moskou als Sint-Petersburg. Op maandag bedankte Prigozjin - misschien ook tegen de afspraak - zijn supporters in Rusland voor de tweede keer sinds het begin van de muiterij. Via de berichtendienst Telegram zei hij: ‘Vandaag hebben we uw steun meer dan ooit nodig.’ Hij beloofde nieuwe overwinningen aan het front.

Maar volgens Loekasjenko was Vladimir Poetin niet wreed maar vergevingsgezind. Hij zou Prigozjin dus niet ‘uitwissen’ omdat de Russische president niet kwaadaardig en wraakzuchtig zou zijn, zo verklaarde Loekasjenko in zijn persconferentie. Die laatste uitspraak doet Van Koningsbrugge glimlachen. ,,Loekasjenko heeft daar niets over te zeggen. Hij is slechts een boodschappenjongen van Poetin, niet meer dan dat.”

ad.nl
theo1
2
Hier kerncentrales voor dummies: www.youtube.com/watch?v=pit4CIrolL8

Het gevaar is beperkt omdat 5 van de 6 reactoren al volledig zijn afgekoeld en de 6e in het proces van afkoelen is. Als de koeling wordt vernietigd, worden de reactoren heet maar verder gebeurt er niet veel. De kettingreactie gaat niet uit de hand lopen en er volgt geen meltdown. Dit is een ander en beter ontwerp dan Tsjernobyl, en Tsjernobyl was in bedrijf toen hij smolt. Dat zijn twee grote verschillen.

De reactorgebouwen zijn een meter gewapend beton, die zijn moeilijk kapot te krijgen. Andere onderdelen zijn gemakkelijker te vernietigen. Als de Russen dat doen is het vernieling, niet veel meer dan dat.
theo1
1
quote:

ffff schreef op 6 juli 2023 17:46:

[...]

DZR,

Omzet is geen winst. Zeg DZR, waar schijf ik hierboven dat omzet gelijk is aan winst. Ik noem de omzetten die bedrijven gewoon in Rusland halen. Ik noem nergens de winsten die ze daarbij behalen, maar wel de totale belastingafdrachten aan de Russische fiscus. Voortaan beter lezen, DZR ! En je verbazen over zoveel handelsactiviteit.

Overigens toch opvallend hoe dit op zich toch spectaculaire getallen hier gelezen worden. De boodschap die ik wilde geven komt gewoon niet over: Men wil hier gewoon niet horen dat er flink wederzijds zaken gedaan worden en over winsten aan Moskou belasting wordt betaald.

[Modbreak: gelieve het netjes te houden op het forum.]
Het zou verboden moeten zijn om zaken te doen in Rusland. Dat is het schokkende deel van het verhaal: dat dat nog steeds mogelijk is. En dat bedrijven als Unilever, die de mond vol hebben over ethiek en wereld verbeteren en zo, het wel ok vinden om zaken te doen in een terroristische staat.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

het zwaard schreef op 7 juli 2023 08:44:

BDB schreef : Sindsdien heb ik geen enkel begrip meer voor de leiders, apparatsjiks en oligarchen in Moskou. Nog wel voor gewone Russen. En als ik dat met Josti deel, schaam ik me daar niet voor.

Nog effe en jullie zingen samen het Russisch volkslied. Graag dan dat van voor WO 2 .
Laat maar horen.
63.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2444 2445 2446 2447 2448 2449 2450 2451 2452 2453 2454 ... 3181 3182 3183 3184 3185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront