Logica « Terug naar discussie overzicht

Het gaat goed bij Logica CMG

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Jean
0
Ik denk dat het onderstaande stuk Logica en Getronics vandaag doet bewegen.

Groeten,

Jean

ICT-bedrijven verhevigen jacht op schaars personeel

AMSTERDAM (Dow Jones)--De ICT-bedrijven Getronics, Ordina en LogicaCMG verhevigen de komende maanden de jacht op Nederlandse ICT-ers om te kunnen profiteren van de aantrekkende vraag in de branche. Ze stuiten daarbij echter op schaarste en kwalitatieve frictie.

De uitkomst van de jacht op nieuwe medewerkers lijkt echter belangrijk, omdat het tekort aan geschikt ICT-personeel op de Nederlandse markt het enige minpuntje was bij de verder sterke halfjaarcijfers die genoemde bedrijven afgelopen zomer presenteerden.

Getronics lijkt in de speurtocht naar ICT-ers de nadeligste positie te bekleden, omdat het bedrijf tegelijkertijd bezig is met het ontslag van 600 fulltimers in het kader van de integratie van het overgenomen PinkRoccade.

Dat geeft dubbele signalen af, merkt een analist van Petercam op. "Hoewel de mensen die ze zoeken over andere kwaliteiten moeten beschikken dan de mensen die eruit gaan, is die boodschap lastig te verkopen."

Volgens een analist van Fortis Bank heeft Getronics daarnaast te kampen met een "ongunstig imago omdat het lijkt alsof ze personeel vooral als een kostenpost beschouwen."

Onderzoekers en marktdeskundigen voorzien in het algemeen zowel kwantitatieve als kwalitatieve problemen. Er is een tekort aan ICT-ers nu het beroep fors aan populariteit ingeboet heeft sinds het instorten van de internetmarkt begin deze eeuw.

Bovendien geldt volgens hen dat de Nederlandse ICT-bedrijven op zoek zijn naar ICT-ers die over andere deskundigheden beschikken dan het personeel dat door de opleidingen afgeleverd wordt.

Vandaar dat bedrijven als LogicaCMG en Getronics het heft in eigen hand nemen en hun personeel zelf gaan opleiden; LogicaCMG doet dat middels haar 'masterclass' en GetronicsPinkRoccade komt binnen circa anderhalve maand naar buiten met nadere details over de universiteit die het wil opzetten.

Voor Ordina is een eigen opleiding geen optie, liet chief executive Ronald Kasteel weten tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers op 23 augustus jongstleden. "Overigens denk ik dat als je langs de gangbare wegen geen personeel weet te interesseren voor je bedrijf, dat ook niet lukt middels het bieden van een opleiding", aldus Kasteel, die zei op de arbeidsmarkt te concurreren met onder meer "LogicaCMG en delen van GetronicsPinkRoccade".

Ordina trok in de eerste helft van dit jaar 300 nieuwe medewerkers aan en heeft opnieuw "enkele honderden vacatures", aldus Kasteel op 23 augustus. De bestuursvoorzitter hoopt de vacatures te kunnen vervullen middels een wervingscampagne die start "in september of oktober via de gangbare papieren media en internet".

Kasteel typeerde de prestaties van zijn bedrijf in de eerste helft van 2005 recent als "way out", maar merkte wel op dat de omzetgroei (van 17% autonoom op de kernportfolio) nog hoger was uitgevallen als hij over meer personeel beschikt had.

Ook noemde Kasteel het hoge personeelsverloop van circa 14% op jaarbasis "het enige smetje" in de eerste helft van 2005.

De Ordina-topman rekent bij de werving van nieuw personeel op de positieve naam die zijn bedrijf opgebouwd heeft in de overnamestrijd om PinkRoccade die eind 2004 en begin 2005 plaatshad. "We profiteren daarvan merken we. We hebben inmiddels ook mensen in dienst die afkomstig zijn van PinkRoccade", aldus Kasteel medio augustus.

Ordina zag uiteindelijk af van een overname van PinkRoccade, dat in handen kwam van Getronics.

Laatstgenoemde zoekt nu, voor een succesvolle integratie van PinkRoccade, 400 'ervaren, technische ICT-specialisten' in Nederland, aldus de tekst van de bijbehorende campagne 'Fusiekoorts'.

Maar Getronics-topman Klaas Wagenaar liet tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van zijn bedrijf weten dat hij de geschikte mensen nauwelijks kan vinden. "Als jullie iemand weten?", verzuchtte hij.

Op dat moment had de campagne 'Fusiekoorts' 125 nieuwe medewerkers opgeleverd. "Dat zijn er inmiddels iets meer", laat een woordvoerder van Getronics weten aan Dow Jones Nieuwsdienst.

De zegsvrouw wil nog weinig kwijt over het opleidingsprogramma dat Getronics in voorbereiding heeft. "Het is nog volop in ontwikkeling, over anderhalve maand is waarschijnlijk meer duidelijk."

LogicaCMG is al verder, blijkt uit een toelichting van woordvoerder van het concern. "Een half jaar geleden hebben we onze Nederlandse masterclass nieuw leven ingeblazen. We zoeken nog 100 mensen hiervoor. Daarnaast zijn we gestart met het project Working Tomorrow, waarbij studenten hun afstudeerproject bij ons doen."

Het Brits-Nederlandse fusiebedrijf overtrof met haar halfjaarcijfers op 31 augustus de verwachtingen van de markt, ondanks dat de marges in Nederland terugliepen naar 6,4% van 8,2% omdat LogicaCMG in de eerste helft van dit jaar in Nederland veel gebruik maakte van onderaannemers die duurder zijn dan eigen personeel.

"Daarom zoeken we nu enkele honderden nieuwe medewerkers in Nederland", aldus topman Martin Read van LogicaCMG in een conference call op 31 augustus naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

Forrester Research constateert dat het tekort aan geschikt IT-personeel een Europees probleem is, dat volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau vooral een kwalitatief probleem.

'Bedrijven hebben minder behoefte aan technici en meer aan bedrijfsgeorienteerde IT-ers', concludeerde Forrester begin juli dit jaar in haar rapport 'Europe's Looming IT Skills Deficit'. Forrester spreekt van een zorgwekkende situatie: 'Gebrek aan deskundige IT-ers is een serieus risico voor Europa. Bedrijven moeten nu actie ondernemen om hun langetermijn IT-competentie te waarborgen.'

Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270

[verwijderd]
0
BVO Training Center verzorgt .Net Masterclass voor Logica CMG

Nieuwegein, 8 september 2005 – BVO Traning Center, het opleidingencentrum voor automatiseringspecialisten en IT gebruikers, is gestart met masterclasses voor door Logica CMG geselecteerde afgestudeerden. Zij worden opgeleid tot .Net-developers.

Na een zorgvuldige selectie heeft Logica CMG voor BVO gekozen voor het verzorgen van de drie maanden durende .Net masterclass. BVO, partner van Microsoft, bleek als beste in staat in een korte tijd deze masterclass te verzorgen. “BVO biedt de flexibiliteit en kwaliteit die we nodig hebben”, aldus Paol Varekamp, competence manager Microsoft van Logica CMG.

“De Masterclasses zijn een garantie voor een succesvolle carrière in de ICT”, stelt Leen Plug, directeur HR van Logica CMG. “Juist .Net is een relatief nieuw product en zal de kansen vergroten”, is Rik Boelhouwer, algemeen directeur van BVO, van mening. BVO is al langere tijd preferred supplier van Logica CMG. “We zijn erg tevreden over BVO. De goede ondersteuning en begeleiding van de ervaren docenten spreekt de mensen in onze organisatie erg aan”, constateert Varekamp.

De masterclasses worden gevolgd door mensen met een afgeronde HBO- of WO-informatica opleiding of een daaraan gerelateerde studierichting met een groot ICT-component. Na het afronden van deze Masterclass volgt een periode van ‘on-the-job’ coaching, waardoor een beginnende consultant snel kan doorgroeien tot een allround of gespecialiseerde ICT-professional.

Casey2
0
pietje-2005
0
Denk dat het een kwestie van tijd is.
Alleen maar goede berichten uit de industrie als geheel.
Aan Logica om te laten zien dat ze daar een goede positie hebben, en dat is eigenlijk al gebeurd met de cijfers.
De grote beleggers komen er vanzelf achter dat in dat segment ook bij Logica de dingen de goede kant opgaan.
Succes.
[verwijderd]
0
Dat vraag ik me nou al meer dan un jaar af......die koers is niet omhoog te branden ...ook niet met goed nieuws en adviesverhogingen.Ik snap het niet meer en ga ze denk ik maar verkopen nu ik nog net geen verlies heb.
Jean
0
Ik heb ze al jaren en sta op verlies, 3,65 gemiddelde aankoopkoers.
Toch blijf ik er van uit gaan dat mijn aanhoudende vertrouwen in LOG een keer beloond gaat worden.

Jean
Casey2
1
Dat is nu precies wat ik bedoel. Waarom is er geen belangstelling voor. Nu ligt natuurlijk de hele ICT (in zijn algemeenheid) nog op een oor, maar het lijkt wel of positieve signalen per-definitie genegeerd worden. Het omgekeerde gebeurd in de Bio-chemie, daar hoeven ze maar een scheet te laten, en de koers vliegt omhoog.
[verwijderd]
0
Nu verkopen na aankoop van 3,65 doe je toch niet, dus waarom niet zo laag mogelijk dubbel aantal inkopen tot wanneer dan ook de koers weer op 3.65 staat.
Doe ik nu ook.Volhouder wint altijd!
[verwijderd]
0
Vasthouden !! er zit wat leuks in de pipeline !
Nog even geduld. Ik koop nog wat.
[verwijderd]
0
Wacht en zie ;), ik heb zelf logicaCMG voor 1 euro gekocht dus ik heb zoiezo winst. Wacht een tijdje en we gaan naar de 4/5 euro.
[verwijderd]
0
Wachten doe ik zoiezo,Voor de 16 euro verkoop ik niet hoor.Ik heb ze voor minimaal 7 jaar!!
Komende jaren ga ik alleen de dividend afromen!!De room wordt steeds maar dikker en smakelijker!
pietje-2005
0
Sta zelf ook nog op verlies uit de "goede" tijd.
Voorzie een verbetering in ICT, gezien alle mensen-tekort verhalen, en koop ook nog bij zo nu en dan.
Heb er het volste vertrouwen in dat het op termijn, zij het langer dan gedacht, goed gaat komen.
Succes.
[verwijderd]
0
jaa ik ken de pijn,moment dat dit aandel de 5 euro aantikte stond ik aan mijn buis geplakt.Stond 28000 euro winst!!!!
Was niet aangenaam om je winst te zien verdampen.
Maar ik heb nu dubbelaantal vanaf 2.40 en iets boven de 3 euro heb ik dat geld al weer eens terug!
Geloof het of niet , maar de kans dat bovenstaande binnen 6 maanden gaat gebeuren is zeer groot!
Als er maar geen emissie aankomt.
Zodoende blijft het ook voor mij toch wel een gok voor korte termijn.Formule blijft dus "beleg met eigen overtollig geld en beleg voor minimaal 5 jaar!
Casey2
0
Behaalde rendamenten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst ......

ik weet het niet hoor ik zit zelf met laag ingekochte stukken JDS Uniphase en Nortel Networks. In deze fondsen zit ook geen beweging, en ze zouden nu toch eens moeten opkrabbelen...Maar ze doen het nog niet ..

Niet dat ik geen vertrouwen heb in LCMG voor de lange termijn, maar als het dan zo lang moet duren, waarom dan niet je geld inzetten op een fonds waar nu een voortgaande beweging in zit. Dat noemen ze op een 'rijdende trein springen'. Dan heb ik het nog niet eens over een HSL maar een gewoon boemeltje (versatel/hagemeijer/kpn). Daar zit meer beweging in dan in logicacmg.

Jean
0
quote:

TimTimtm schreef:

Wacht en zie ;), ik heb zelf logicaCMG voor 1 euro gekocht dus ik heb zoiezo winst. Wacht een tijdje en we gaan naar de 4/5 euro.
Ik kan me niet herinneren dat Log ooit op € 1,00 heeft gestaan.
Jean
[verwijderd]
0
Ik kan zandvoorter ook geen ongelijk geven.Je moet je natuurlijk niet blind staren op een aandeel.
Iedereen heeft wel een zorgenkindje die tevens de lieveling is.Voor mij is dit Log.Kijk als ik nu niets had ingekocht en het aandeel zou weer omhoog vliegen , stond ik weer letterlijk te balen.Velen kennen dit wel onder ons.Allereerst de aankoopprijs omlaag brengen.
Ik zie tevens veel potentieel in Rt company,antonof,hagemeyer,voor de komende jaren.
MEtname antonof is zeer ineteressant voor een jaartje of twee!!
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront