Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2023 draadje voor iedereen succes.

7.991 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 ... 396 397 398 399 400 » | Laatste
voda
1
Fugro ziet omzetgroei versnellen

Ook winst flink in de lift.

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft het afgelopen kwartaal de omzet flink zien toenemen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de bodemonderzoeker.

CEO Mark Heine sprak in een toelichting van sterke resultaten, waarbij alle regio's hun steentje bijdroegen met "significant hogere marges". Hierbij profiteerde de onderneming onder meer van betere contractvoorwaarden, een hogere bezettingsgraad en betere operationele prestaties, aldus Heine.

Fugro boekte een omzet in het afgelopen kwartaal van 609 miljoen euro tegen 480 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar, ofwel een stijging van ruim 32 procent, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten.

Over de eerste negen maanden van 2023 steeg de omzet met ruim 27 procent naar 1,63 miljard euro.

De aangepaste EBITDA steeg daarnaast in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 83,1 miljoen euro naar 135,9 miljoen euro. Na negen maanden bedroeg het aangepaste bedrijfsresultaat 296,3 miljoen euro. Dat was nog geen 181 miljoen euro een jaar eerder.

De EBIT-marge steeg in de afgelopen negen maanden op jaarbasis van 6,9 procent naar 11,5 procent. En in het derde kwartaal was de marge 16,0 procent.

Het orderboek stond eind september van dit jaar op 1,48 miljard euro, ten opzichte van 1,35 miljard euro een jaar eerder. De operationele kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 66,9 miljoen euro.

Outlook

Bij de halfjaarcijfers meldde Fugro dat het dit jaar verwacht te voldoen aan haar doelstelling voor de middellange termijn van een verdere margestijging naar 8 tot 12 procent.

Donderdag zei de bodemonderzoeker voor 2023 te rekenen op een aanhoudende sterke omzetgroei en EBIT-marge. Ook wordt er uitgegaan van een positieve vrije kasstroom.

Op 14 november zal de bodemonderzoeker een update geven over de strategie en nieuwe doelstellingen formuleren.

Fugro heeft de intentie om een dividend uit te keren van 0,40 euro per aandeel, mits aandeelhouders dit goedkeuren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JK Dutch
0
Ziet er aan alle kanten goed uit, er is zelfs voldoende cash om de lease constructie vervroegd af te wikkelen met weer een kostenbesparing als gevolg.

Dividend, sterke groei, wat willen we nog meer.

Geduld wordt dan nu idd beloond.
Bergonzi_deleted
3
quote:

JK Dutch schreef op 26 oktober 2023 07:40:

Ziet er aan alle kanten goed uit, er is zelfs voldoende cash om de lease constructie vervroegd af te wikkelen met weer een kostenbesparing als gevolg.

Dividend, sterke groei, wat willen we nog meer.

Geduld wordt dan nu idd beloond.
dat IQ eindelijk eens toegeeft dat er gewoon een zeer capabel management zit, maar dat is ijdele hoop denk ik ;-)
SAHR-0310
0
Eens zien of ING en ABN nu wel met een reactie op de cijfers komen.

Je zou toch denken dat de koers eindelijk eens de hoogte in mag. Waarom is die in Q3 in godsnaam weer teruggeduwd onder het niveau van voor de Q2 cijfers, die ook al beter dan verwacht waren?
JK Dutch
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 26 oktober 2023 07:48:

Eens zien of ING en ABN nu wel met een reactie op de cijfers komen.

Je zou toch denken dat de koers eindelijk eens de hoogte in mag. Waarom is die in Q3 in godsnaam weer teruggeduwd onder het niveau van voor de Q2 cijfers, die ook al beter dan verwacht waren?
Heeft wel te maken met de rente, het systeem qua waardering van aandelen in z’n algemeenheid is erop gebaseerd. Dcf methode.
Kasstromen worden tegen hogere rente contant gemaakt naar nu en dan gaat de waardering van aandelen omlaag.
Bijv. Bij gelijkblijven prestaties gaat de koers gewoon omlaag dan.
SAHR-0310
3
Bijzonder dat er dit keer vooraf ook geen analistenverwachtingen waren.

Ze waren oftewel flink natgegaan of hadden een verwachting moeten afgeven die in de buurt van deze cijfers ligt maar dan was de hele logica met hun huidige advies zoek....

Wat een wereldje.
Risman
0
Prachtige cijfers!
t.a.v. de koers Q3: Denk erom dat bij sommige beleggers de (onterechte) angst voor de dam/pointer er nog inzit. Hebben we in een separaat topic al wel ontkracht als kletskoek, maar het is voor een ondeskundige belegger een kleine kans groot gevolg risico.
Gezien al deze mooie berichten en het vooruitzicht op dividend denk ik wel dat we nu definitief losgaan en de koersdoelen en koopadviezen van de analisten gevold gaan worden.
Bergonzi_deleted
0
Theoretische openingsprijs 14,35 maar vandaag kunnen we wel weer eens de 15 gaan opzoeken

al met al wel reden voor koffie met gebak.. Greyhounds, waar ben je?
Greyhounds
1
Goedemorgen allen, wat een mooie cijfers en ook nog divi dit gaat boven mijn verwachtingen.
Werd gisteren nog uit gelachen dat ik zei morgen een stijgen van 9 - 10%
Denk maar zo dat dat kan gebeuren vandaag.
Bergonzi dat wordt denk ik wel een hele taart bij de koffie vandaag. ;-)
De felicitaties aan de zittenblijvers chapeau.
visboer
1
Tommy2shot
1
Wat een mooie cijfers net ff rtlz gekeken en tot mijn verbazing mooi positief praatje over fugro, zelfs over schone energie. (haha)
Daarnaast zit er een gat op op 2 okt van 14,62 naar 14,50 dus het gat wat vandaag wordt geslagen. wordt waarschijnlijk gezien als een eiland. Wat Bergonzi zegt. zou het zo maar kunnen dat we dicht in de buurt van de 15 komen. 14,92 was op 2 okt het hoogste.

gefeliciteerd aan alle zitten blijvers en op het moment van schrijven staat hij inmiddels voorbeurs op 14,50
Jalen
2
Artikel in het FD:

Fugro ziet resultaat sterk stijgen en gaat weer dividend uitkeren
Fugro heeft het afgelopen kwartaal een 85% hoger bedrijfsresultaat behaald van €97,5 mln, dankzij groei in alle regio’s en markten waar de bodemonderzoeker actief is. De omzet steeg in de afgelopen periode met bijna 33%. Dat heeft het bedrijf donderdagochtend bekendgemaakt.

Fugro verwacht voor het hele jaar een sterke omzetgroei en winstmarges die in de eerder afgegeven bandbreedte liggen. De resultaten zijn voor het bedrijf aanleiding om de dividenduitkering te hervatten. Het bedrijf heeft een paar lastige jaren achter de rug, maar vond vorig jaar weer de weg omhoog. Fugro wil over heel 2023 een dividend gaan uitkeren van €0,40 per aandeel. De laatste keer dat het bedrijf dividend uitkeerde was over 2023.

‘We hebben gesignaleerd dat toen we zijn gestopt met dividend betalen tien jaar geleden, er meerdere beleggers zijn uitgestapt omdat ze simpelweg vanuit hun reglementen niet konden blijven zitten in Fugro. Het is nu heel goed dat we het dividend kunnen hervatten. We hebben altijd gezegd dat we dat zullen doen als we daar meerdere jaren op rij aan vast kunnen houden en we hebben nu het gevoel dat we in die periode terecht zijn gekomen, zegt bestuursvoorzitter Mark Heine in een toelichting.

Groei in de markt voor hernieuwbare energie

Alle regio's droegen bij aan hogere marges, met name de Verenigde Staten, Europa en Afrika. Fugro realiseerde een aanzienlijk hogere omzet op het gebied van hernieuwbare energie. Inmiddels komt meer dan een derde van de groepsomzet uit deze markt. Dan gaat het vooral om offshore wind. Ondanks de recente nieuwsstroom rond vertragingen bij verschillende grote offshorewindprojecten, zoals in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk, verwacht Fugro in de toekomst een aanhoudende groei, ondersteund door de recente lancering van het 'Wind Power Package' in de EU. Dat is een set maatregelen die deze week is aangekondigd en bedoeld is om de windenergiesector in de EU te ondersteunen.

‘De vraag in de markt voor offshore wind is zo hoog dat het misschien niet verkeerd is dat er iets van stabilisatie en normalisering komt in deze markt , omdat de hele leveranciersketen niet zal kunnen leveren op alle ambities die overheden hebben. Wat we nu zien is dan ook een gezonde situatie. Het is het volwassen worden van de industrie’, aldus Heine.

Bovendien, zo legt de ceo uit, moeten windparkontwikkelaars en overheden de omgeving sowieso goed in kaart brengen om überhaupt een inschatting te kunnen maken of een park winstgevend zal zijn. ‘Je hebt die gegevens en basiskaarten van de omgeving en bodem sowieso nodig’, aldus Heine. ‘Dat is het voordeel dat we hebben. Bovendien zijn we wereldwijd actief, dus als bijvoorbeeld in het ene land windparken niet op stoom komen, dan kunnen we onze activiteiten ergens anders inzetten.’

Het bedrijf heeft minder last van het dilemma dat sommige andere offshore bedrijven nu hebben bij lange termijninvesteringen voor schepen, omdat Fugro dezelfde schepen kan inzetten voor zowel de hernieuwbare markt als de traditionele olie- en gasmarkt.

Olie en vooral gas nog lang nodig

Fugro blijft namelijk ook profiteren van de aanhoudende vraag naar fossiele brandstoffen en de projecten die daarvoor worden ontwikkeld wereldwijd. Ook die markt is goed voor een derde van de omzet. ‘We moeten ons realiseren – en dat is niet altijd leuk – dat ook traditionele energie nog van belang is. Als je te snel wilt gaan en doorschiet in een nieuwe situatie waarbij iedereen denkt dat windmolens alle stroom gaan leveren dan dringt niet bij iedereen door wat de situatie is. Die situatie is helaas zo dat we niet zonder traditionele energie kunnen. Vooral gas is de komende decennia nog heel belangrijk. Dat betekent dat er nog investeringen blijven plaatsvinden. We moeten als wereld beter gaan uitleggen dat als we die investeringen niet doen de energieprijzen te ver omhoog schieten en we alleen nog maar meer problemen hebben.’

Fugro verwacht nog jaren werk te hebben in de fossiele hoek. Niet alleen voor nieuwe projecten, maar ook bijvoorbeeld om bestaande pijpleidingen te inspecteren op verzakkingen, lekkages en corrosie.
visboer
0
Greyhounds
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 26 oktober 2023 08:34:

Het dividend gaat ook weer nieuwe investeerders aantrekken....
Denk je niet aan een nieuwe eigenaar SAHR?

Dit is een geintje hoor. Ha ha
visboer
0
quote:

Greyhounds schreef op 26 oktober 2023 08:40:

[...]Denk je niet aan een nieuwe eigenaar SAHR?
ik ga voor een koersstijging naar de 20+ En we laten ze lekker op de plank liggen.
7.991 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 ... 396 397 398 399 400 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 22,800
Verschil +0,020 (+0,09%)
Hoog 23,080
Laag 22,700
Volume 280.837
Volume gemiddeld 381.356
Volume gisteren 280.978

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront