Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

postzegel
0
[quote alias=gnocchi. id=15124595 date=202312201340]
Het is een feit dat het bekend is dat als Don aan de macht komt, dat dan het gerecht in Amerika er voor spek en bonen bij hangt. Maar het punt is, er is geen duidelijkheid over het 14e amendement.

Zoek op youtube LUTTIG maar eens op. Denk dat je er dan anders over gaat denken.

A masterful decision intoetsen.
gnocchi.
0


@realDonaldTrump
·
33m

BIDEN MOET AL DEZE VALSE POLITIEKE AANKLACHTEN TEGEN MIJ INTREKKEN, ZOWEL STRAFRECHTELIJKE ALS CIVIELRECHTELIJKE. ELKE ZAAK WAAR IK TEGEN VECHT IS HET WERK VAN DE DOJ EN HET WITTE HUIS. ZOIETS IS NOG NOOIT EERDER GEBEURD IN ONS LAND. BANANENREPUBLIEK? VERKIEZINGSINMENGING!!!

postzegel
2
[quote alias=gnocchi. id=15124627 date=202312201410]
Weet je, ik ben geen jurist, en ik hoop dat Luttig gelijk heeft. Maar het is verwarrend.

Volg de US politieke ontwikkelingen al jaren. Helaas heel veel uur per dag. Zal blij zijn als eind volgend jaar
de wereld van een idioot is verlost.

Ben er trouwens van overtuigd dat Trump de verkiezingen niet kan winnen.
Kijk naar de uitkomsten van de laatste verkiezingen. Allemaal fors tegenvallend voor de GOP.
Amerikaanse volk begint wakker te worden. Gaan echt kiezen voor de democratische rechtstaat, die de US
altijd is geweest, De uitlatingen van de republikeinen gaan er voor zorgen dat de verkiezingen naar de
democraten gaan. Ik hoop zelfs overweldigend. Abortus wetgeving zorgt er ook voor dat de helft van
Amerika ( vrouwen ) overweldigend op de democraten zullen stemmen.
Taylor Swift met 270 miljoen volgers heeft de Amerikaanse vrouwen inmiddels een overduidelijk kiesadvies
gegeven. Stem blauw !!!!!

Misschien ben ik te optimistisch, maar het huis en de senaat hebben inmiddels een wet aangenomen
dat b.v. een president niet zo maar kan besluiten uit de NAVO te gaan. Men wordt echt wakker.
gnocchi.
0
Hopelijk wint de democratie, dus blauw. Het blijft een gek land. Een kandidaat kan met miljoenen volksstemmen winnen van de naaste concurrent, maar presidentschap verliezen door het kiescollege. Wie heeft de eerste 270 kiesmannen (vrouwen).
gnocchi.
0
quote:

gnocchi. schreef op 20 december 2023 14:18:

@realDonaldTrump
·
33m

BIDEN MOET AL DEZE VALSE POLITIEKE AANKLACHTEN TEGEN MIJ INTREKKEN, ZOWEL STRAFRECHTELIJKE ALS CIVIELRECHTELIJKE. ELKE ZAAK WAAR IK TEGEN VECHT IS HET WERK VAN DE DOJ EN HET WITTE HUIS. ZOIETS IS NOG NOOIT EERDER GEBEURD IN ONS LAND. BANANENREPUBLIEK? VERKIEZINGSINMENGING!!!

@realDonaldTrump
·
30m

A SAD DAY IN AMERICA!!!
gnocchi.
0


Trump 'tripling down on fascist rhetoric' terwijl hij ontkent een Hitler-fan te zijn: Morning Joe
Travis Gettys
20 december 2023 7:17AM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-fascist...

MSNBC's Joe Scarborough noemde de ontkenningen van Donald Trump dat hij "Mein Kampf" van Adolf Hitler heeft gelezen hol en vals.

De voormalige president beweerde tijdens een campagnetoespraak in Iowa dat hij het manifest van de nazileider nooit heeft gelezen, een ontkenning die blijkbaar nodig was door kritiek op zijn recente autoritaire overpeinzingen en zijn gebruik van fascistische taal om immigranten en politieke rivalen te kleineren, maar de presentator van "Morning Joe" geloofde het niet.

"Ik heb het altijd verrassend gevonden dat wanneer je vergelijkingen maakt tussen wat Donald Trump heeft gezegd en wat fascistische leiders in het verleden hebben gezegd, iedereen met zijn witte handschoenen probeert te spelen volgens andere regels en zegt dat je daar niet over mag praten, dat je niet mag zeggen dat Donald Trump praat als een fascist of Mussolini of Hitler," zei Scarborough. "Als je teruggaat en kijkt naar wat Hitler zei over ongedierte en de noodzaak om ongedierte te vernietigen of wat Hitler zei over het vergiftigen van het bloed van ons land. De vergelijkingen zijn - de parallellen zijn schokkend."

"Ze zijn gewoon schokkend," voegde hij eraan toe, "en trouwens, als iemand zegt: 'Ik heb dat nooit gelezen,' brengt dat mij en veel mensen terug naar het interview van Ivana Trump met Vanity Fair, waarin ze zei dat haar man verzamelde toespraken van Adolf Hitler bij zijn bed hield.
Dat is vreselijk willekeurig om te zeggen. Je zou zeggen, Joe bewaart soms devotionele biografieën van Paul McCartney, Churchill boeken, willekeurig, Donald Trump bewaarde een verzameling Hitler toespraken naast zijn bed, en dus heeft hij het misschien wel gelezen, maar hij bewaarde een verzameling Hitler toespraken naast zijn bed, volgens zijn eerste vrouw. Je hoort het in zijn woorden, je ziet het op zijn bijeenkomsten. Dat is precies de richting die hij opgaat. Hij verdubbelt, verdrievoudigt de fascistische Hitler-achtige retoriek."

Bekijk de video hieronder.

www.youtube.com/watch?v=_NvULg1oMYY
closer
0
Als Amerika’s hoogste rechters instemmen met schrappen Trump van kieslijst, dan ‘zijn de rapen gaar’

Colorado’s hoogste rechters menen dat Donald Trump in 2024 moet worden uitgesloten van de voorverkiezingen in die Amerikaanse staat. Vanwege Trumps rol bij de Capitoolbestorming op 6 januari 2021. Amerika-deskundige Kenneth Manusama werpt zijn licht op deze opvallende uitspraak.

Stieven Ramdharie, 20 december 2023, 16:13

Hoe bijzonder is deze uitspraak van het Hooggerechtshof in Colorado?
‘Het is uniek. Het is nooit eerder gebeurd dat het veertiende amendement van de Grondwet wordt gebruikt bij een presidentsverkiezing. Het gaat om sectie 3 van het amendement, na de Amerikaanse burgeroorlog aangenomen om te voorkomen dat personen zouden worden gekozen die aan een rebellie hadden meegedaan.

‘De rechters in Colorado hebben hun besluit opgeschort tot 4 januari, zodat Trump naar het federale Hooggerechtshof in Washington kan om de uitspraak aan te vechten. De Supreme Court of the United States moet nu beoordelen of Trump inderdaad kan worden uitgesloten van de voorverkiezingen. Het wordt superspannend.’

Trump is toch niet veroordeeld voor de Capitoolbestorming van 6 januari 2021?
‘Dat is inderdaad zo, maar dat is de strafrechtelijke kant. Je hebt daarnaast ook nog de staatsrechtelijke kant. Die twee hebben juridisch gezien niets met elkaar te maken. Een lagere rechter oordeelde eerder al dat er op 6 januari 2021 in Washington sprake was van een opstand. En dát hebben de hogere rechters in Colorado in hun uitspraak overgenomen.’

Hoeveel kans maakt Trump bij het Hooggerechtshof in Washington?
‘Het Hooggerechtshof is zeer conservatief, dus op de hand van Trump, zeggen sommigen. Ik denk dat de Supreme Court zich als nationale institutie niet aan deze kwestie wil branden. Ze zullen een geitenpaadje proberen te vinden om te zeggen dat het hoogste gerechtshof in Colorado ongelijk heeft. Het zou verstrekkend zijn indien de Supreme Court zich schaart achter de uitspraak van het Hooggerechtshof in Colorado.

‘Als dat daadwerkelijk gebeurt, kunnen in alle andere staten van de VS eveneens rechtszaken worden gestart om Donald Trump te weren van de kieslijst. Het Amerikaanse Hooggerechtshof ligt al onder vuur, onder andere vanwege het omstreden abortusverbod. In 2000, toen de hoogste rechters het finale oordeel moesten vellen over de uitslag van de presidentsverkiezing tussen George W. Bush en Al Gore, liep de Supreme Court een deuk op. Dat willen ze nu voorkomen.’

Wat als Amerika’s hoogste rechters het oordeel van Colorado tóch overnemen?
‘Dan zijn de rapen gaar. Dan kan Trump in 25 tot 30 Amerikaanse staten worden geweerd van het kiesbiljet. Hij kan dan onmogelijk in 2024 de presidentsverkiezingen winnen. Een grote periode van onzekerheid breekt dan aan, met grote maatschappelijke onrust tot gevolg. Wat gaat Trump dan doen? Stapt hij uit de race? Of gaat hij demonstratief verder? Nee, de leden van het federale Hooggerechtshof zijn echt niet blij dat ze dit op hun bordje krijgen.’

Wat voor gevolgen heeft de uitspraak in Colorado op korte termijn voor Trump?
‘Hij zal deze kwestie zeker gebruiken in zijn campagne om extra steun te genereren. Zijn aanhangers zullen hem nog fanatieker gaan steunen. Per saldo zal het wel positief voor hem uitpakken. Maar hij moet er ook rekening mee houden dat er Trump-moeheid is, een erosie van de steun voor hem, onder andere als gevolg van al die rechtszaken tegen hem. Er is een kans dat sommige van zijn aanhangers daardoor tijdens de verkiezingen zullen wegblijven.’

www.volkskrant.nl/cs-b2e4767a
Opentop
3
Een heleboel zaken zelfs die welke strafbaar zijn
Weerhouden kandidaten niet om op te gaan voor
Het Amerikaanse presidentschap.
Wat echt niet kan is dat iemand probeert om de
Amerikaanse rechtstaat omver te werpen dan wel
Een poging onderneemt of promoot de werking van
De constitution buiten beschouwing te laten.

Dat is de democratie omver werpen.
Zelfs voor Trump een brug te ver.

Hij bedriegt zaken partners zijn vrouw hij is schuldig aan
Seksuele intimidatie, aan stelen uit van een liefdadigheidsinstelling
Dat mag dat vinden veel mensen nog prima ook.

Een goed curriculum voor het presidentschap.

Maar, Trump gaat verder met haat en verdeeldheid zaaien
Dat is verwerpelijk en hoort in ieder geval niet bij een president van een land als de USA.
Toch als de polls kloppen vinden mensen dat prima, zelfs mensen die hij eigenlijk als “niet welkom “ ziet lijken op hem te stemmen.

Echter waar het stopt is zodra je jezelf niet meer ziet als eerste ambtenaar maar jezelf groter maakt dan het land wat je dient.
Dus documenten achterhouden die niet van jouw zijn.
De overgang gebruiken voor een private zaak. Er zijn voorbeelden
Waar Trump de IRS inzette om tegenstanders te intimideren.
Hij kwam weg omdat er te weinig stemmen waren toen hij terecht stond voor het play for play met Zelensky .
Je mag ook niet jezelf boven de wet stellen en je mag zeker niet de wet buiten werking stellen.
Dat is waarom het logisch is dat hij geen kandidaat kan zijn.

Republikeinen schreeuwen moord en brand en menen vooral
Dat mensen hun recht op keuze onthouden wordt.
Het tegenovergestelde is waar, het volk heeft al gekozen op welke manier iemand niet meer mee mag doen. Dat is democratie de grondwet. Het argument dat iemand populair is en daarom recht moet hebben is een kulargument.
Iemand die zich aan de wet houdt mag meedoen
Wie zichzelf boven de wet stelt moet zelf maar een land kopen.
Kaviaar
1
Trump houdt en omhelst heibel. Daar leeft hij op en van. Daar kickt een narcist op. Arme oude kuifkanarie met vreemde aanhangers. Je zou je dagen toch beter kunnen besteden dan te blijven strijden tegen de democratie.
gnocchi.
1


Dit is gewoon lelijk voor Clarence Thomas
Bocha Blue | 9:00 pm EST 19 december 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/this-is...

Het Hooggerechtshof is vies. Het Hooggerechtshof is corrupt. Het Hooggerechtshof is niet meer het Hooggerechtshof - het is een hof van corruptie en deals maken, een hof dat gecompromitteerd is, een hof met twee leden in het bijzonder die er nooit hadden moeten zijn.

Samuel Alito, een man die waarschijnlijk uit de baarmoeder kwam, gefixeerd op het stelen van vrouwenrechten. En Clarence Thomas. Thomas, een man die ooit beweerde een eenvoudig soort man te zijn, een man die graag bij Walmart rondhangt om mensen de winkel in en uit te zien gaan, een man die weelde veracht, een nuchtere en vriendelijke man die verbijsterd is door materialisme, die nog nooit een Walmart-parkeerplaats tegenkwam die hij niet leuk vond, een heer, een man van het volk!

Clarence Thomas is geen man van het volk. Clarence Thomas is een corrupte en arrogante man die om geld geeft - die luxe niet veronachtzaamt maar omarmt, die rijkdom en mooie dingen - dure dingen - begeert, die passen bij de levensstijl die hij denkt te verdienen - en als hij moet liegen om die dingen te krijgen, dan moet dat maar.

Komt er ook maar EEN einde aan de schandalen die deze man heeft? Ik betwijfel het. Blijkbaar had Thomas volgens ProPublica schulden. Thomas had schulden en wilde MULA. Dus dreigde www.propublica.org/article/clarence-t... hij ontslag te nemen als zijn financiën niet verbeterden. Ja, hij is een man van het volk!

"Eén of meer rechters zullen binnenkort vertrekken" verklaarde Clarence naar verluidt. Ze zullen vertrekken als ze niet meer geld krijgen. Hij zei dit tegen de Republikein Cliff Stearns in 2000. Maar al snel na zijn woede-uitbarsting over geld begonnen conservatieven Thomas dingen te geven - ze overlaadden hem met cadeaus, weelderige geschenken en blitse vakanties. Hmm.

Ik vind dat het Amerikaanse volk zich moet verontschuldigen voor het feit dat deze persoon, deze huichelaar het tot het Hooggerechtshof heeft geschopt. Soms glippen de rotte appels door de mazen van het net.

Niets zou me gelukkiger maken dan het aftreden van Clarence Thomas. Misschien gebeurt dat ook. Thomas geeft geen moer om wat WIJ denken, maar velen in de juridische wereld vinden dit weerzinwekkend, en vinden HEM weerzinwekkend. En het lijkt er niet op dat zijn schandalen minder worden.
Lepre Chaun
1
Trump noemt de uitspraak van de stemming in Colorado 'een trieste dag in Amerika'

Hoewel het waarschijnlijk lijkt dat het conservatieve Amerikaanse Hooggerechtshof de uitspraak ongedaan zal maken.

Trump verspilde geen tijd aan het sturen van fondsenwervende e-mails naar supporters als reactie op het besluit en noemde het "EEN TRIESTE DAG IN AMERIKA" op zijn Truth Social-platform.

www.independent.co.uk/news/world/amer...

En zo is dat Geweldige President Trump !
Vlasbekje
0
Ik wist niet dat een rechtbank eigenstandig een oordeel kan vellen en een veroordeling kan uitspreken op basis van een aanklacht die nog bewezen moet worden en nog onderwerp is van een juridische strijd. Zelfs in Rusland wordt in ieder schijnproces de verdediging en de aangeklaagde nog in gelegenheid gesteld voor de veroordeling zijn zegje te doen.
postzegel
1
[quote alias=Vlasbekje id=15125255 date=202312202234]
Ik wist niet dat een rechtbank eigenstandig een oordeel kan vellen en een veroordeling kan uitspreken op basis van een aanklacht die nog bewezen moet worden en nog onderwerp is van een juridische strijd. Zelfs in Rusland wordt in ieder schijnproces de verdediging en de aangeklaagde nog in gelegenheid gesteld voor de veroordeling zijn zegje te doen.

Doe je huiswerk eerst.
14e amendement kent niet een vereiste veroordeling.
gnocchi.
0
quote:

postzegel schreef op 20 december 2023 22:41:

[quote alias=Vlasbekje id=15125255 date=202312202234]
Ik wist niet dat een rechtbank eigenstandig een oordeel kan vellen en een veroordeling kan uitspreken op basis van een aanklacht die nog bewezen moet worden en nog onderwerp is van een juridische strijd. Zelfs in Rusland wordt in ieder schijnproces de verdediging en de aangeklaagde nog in gelegenheid gesteld voor de veroordeling zijn zegje te doen.

Doe je huiswerk eerst.
14e amendement kent niet een vereiste veroordeling.
Men kan er van uit gaan dat het hooggerechtshof (SCOTUS) het terug draait, Maar dat is normaal gesproken geen probleem in deze Democratische staat. Maar voor de SCOTUS is het wel lastig. Voor Jack Smith en de aanklagers van de andere rechtszaken kunnen hier mee hun profijt halen. Het hoge gerechtshof moet nu een duidelijke verklaring geven waarom ze het terug draaien. Dus de aanklagers weten dan waar zij aan moeten voldoen, en kunnen hun onderzoekingen aanpassen.
gnocchi.
0
De nieuwste blunder van Trump
Robert Harrington | 7:00 pm EST 20 december 2023.

Een van de belangrijkste aspecten van de monddood-bevelen van Donald Trump - iets wat hij zijn advocaten niet zal toestaan toe te geven - is hoe belangrijk ze zijn in het beschermen van het vermogen van Donald Trump om een plausibele verdediging op te zetten. De meeste criminele verdachten snoeren zichzelf vrijwillig de mond uit zelfbehoud. En als ze niet begrijpen waarom ze zichzelf de mond moeten snoeren, dan hebben ze hun advocaten om hen eraan te herinneren dat ze nooit en te nimmer met iemand over hun zaak moeten praten, vooral niet met de pers.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/trumps-...

Bijna elke idioot weet dit. Ze weten dat alles wat ze tegen de pers zeggen tegen hen kan en zal worden gebruikt in een rechtszaak. Bovendien kan praten met de pers soms hun verdediging beperken, en dat is het punt dat ik hier wil maken.

Neem nu de laatste onthulling dat Donald Trump, vlak voordat hij in januari 2021 zijn ambt neerlegde, een enorme map vol met topgeheime documenten over Russische inmenging in de verkiezingen stal. Volgens verschillende getuigen waren er een aantal advocaten bij Trump die ijverig aan het werk waren - in opdracht van Trump - om koortsachtig te proberen bepaalde delen van het document te redigeren zodat ze het konden declassificeren. Laat me dat nog een keer zeggen: ze waren wanhopig aan het racen tegen de klok om te proberen de inhoud van de map te declassificeren met behulp van geaccepteerde declassificatiemethoden.

Bedoel je te zeggen dat Trump niet dacht dat hij ze gewoon met zijn verstand kon declassificeren? Bedoel je te zeggen dat Trump zich er terdege van bewust was dat mentale declassificatie niet bestond, lang voordat hij erover opschepte op zijn derderangs social media platform, in toespraken en tegen de pers? Dat is precies wat ik bedoel. Oeps.

Stel je eens voor, broeders en zusters, wat een aanklager daarmee zou kunnen doen in het proces over de diefstal van documenten in Florida: "Ziet u, dames en heren van de jury, we weten al dat Donald Trump zijn verschillende valse verweren in het openbaar uitprobeerde. We weten dit omdat één van de verweren die hij wilde gebruiken was om te zeggen dat hij al die documenten die hij met zijn verstand had gestolen, had gedeclassificeerd. Hij wilde doen alsof zo'n voodoo-declassificatie mogelijk was, of dat hij tenminste geloofde dat het mogelijk was. Maar hij besloot die valse verdediging niet te gebruiken omdat we later ontdekten dat hij het echte proces doorliep om te proberen de topgeheime Rusland-map te declassificeren met behulp van bekende en wettelijke procedures - en hij faalde.

"Wat concluderen we hieruit, dames en heren van de jury? We leiden hieruit af dat Donald Trump een serie leugenaar is. We leiden hieruit af dat hij verschillende verdedigingen in het openbaar heeft geprobeerd en zich later realiseerde dat ze niet zouden werken. Dus liet hij ze varen. Geen van zijn verdedigingen zijn oprecht, inclusief degene die hij nu gebruikt, het is gewoon zijn laatste en beste poging om jullie te misleiden."

Dit vernietigende punt in de aanklacht zou niet mogelijk zijn geweest als Trump zijn mond niet had gehouden over hoe hij documenten kon declassificeren met zijn geest door een of andere magische bezwering tegen zichzelf te mompelen, zoals "Ik declassificeer u", drie keer. Hij had die hele absurditeit voor zichzelf moeten houden en dan had niemand er ooit iets van geweten.

Als hij het slim had gespeeld, zou Donald Trump allang zijn gestopt met praten met de pers of het publiek over zijn verschillende lopende strafzaken. Maar Trump kan dat niet. Hij kan het niet omdat hij een dom kind is zonder een greintje impulscontrole.

Dit is waarom, praktisch gesproken, liegen in het algemeen zo stom is. Eerlijkheid is niet alleen het beste beleid, het is ook het veiligste beleid. Daarom zijn Republikeinen zo dom, omdat ze het kluwen van de leugens van Donald Trump op zich hebben genomen.

Liegen kan soms werken bij de kritiekloze basis van Trumps MAGA-aanhangers, mensen die hun leven doorbrengen in de echokamer van Fox News, maar het werkt niet bij de meeste Amerikanen die nadenken, en het werkt zeker niet in een rechtbank. Trumps slechtste getuige tegen zichzelf is zichzelf. Het zal leuk zijn, na vier jaar van zijn rampzalige, kwaadaardige presidentschap te hebben moeten doorstaan, om te zien hoe hij zichzelf vernietigt met zijn eigen giftige leugens.
gnocchi.
0
Palmer-rapport
De squeeze is begonnen
Shirley Kennedy | 10:23 pm EST December 20, 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-squ...

Weet je nog dat Donald Trump tegen Secretary of State Brad Raffensperger zei: "Ik wil dat je 11.780 stemmen vindt?" Ik heb 49 staten nodig om het lef te vinden dat het Hooggerechtshof van Colorado toonde door Donald Trump van het stembiljet in Colorado te verwijderen. Zodra Trump in beroep gaat bij het Hooggerechtshof en zij een uitspraak doen, is elke staat vrij om die uitspraak te volgen, goed of slecht. De zeurende Republikeinen hebben al gedreigd om Joe Biden van de stembiljetten te halen in staten onder hun controle. Ze hebben niet eens de moeite genomen om het advies van het Hof te lezen, dat Trump diskwalificeerde omdat hij een opstand leidde. President Biden heeft niets gedaan en ze kunnen hem niet rechtmatig van de stembiljetten halen. Republikeinen blijven alleen maar hun ongeschiktheid voor een openbaar ambt tonen.

Het Hof was meer dan duidelijk in zijn uitspraak en schreef onder andere: "President Trump heeft niet alleen aangezet tot de opstand. Zelfs toen de belegering van het Capitool volop aan de gang was, bleef hij deze steunen door herhaaldelijk van vicepresident Pence te eisen dat hij weigerde zijn grondwettelijke plicht uit te voeren en door senatoren te bellen om hen ervan te overtuigen het tellen van de kiesmannen te stoppen. Deze acties vormden een openlijke, vrijwillige en directe deelname aan de opstand."Waarom Republikeinen blijven doen alsof 6 januari nooit heeft plaatsgevonden is een raadsel.

We zagen het allemaal gebeuren en keken naar de vernietiging die volgde. Trump zou niet alleen in Colorado van het stembiljet verwijderd moeten worden, maar hij zou in alle staten verwijderd moeten worden.

De meesten geloven dat, gezien het feit dat Trump drie rechters heeft benoemd voor de SCOTUS, zij de beslissing van Colorado ongedaan zullen maken en hem zullen verplichten om op het stembiljet te staan. De rechter die de beslissende opinie schreef, gebruikte echter een eerdere uitspraak van Neil Gorsuch die de woorden bevatte: "het legitieme belang van een staat om de integriteit en praktische werking van het politieke proces te beschermen, staat het toe om kandidaten van het stembiljet uit te sluiten die grondwettelijk verboden zijn om een ambt te bekleden." Zal Gorsuch bij zijn eerdere mening blijven of zal hij een manier vinden om het zo te verdraaien dat Trump vrijuit gaat? Het maakt misschien niet uit, want het lijkt erop dat de zaken op hun kop gaan met betrekking tot Donald Trump.

Glenn Kirschner meldde dat het Hooggerechtshof heeft aangegeven dat ze van plan zijn om de petitie van Jack Smith te bekijken en dat ze van plan zijn om snel te beslissen of ze de zaak in behandeling nemen. Trump is opgedragen om voor 20 december te reageren. Nu is het D.C. Court of Appeals erbij gekomen en heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om het beroep van Trump op 9 januari aan te horen en heeft bevolen dat alle brieven uiterlijk op 2 januari ingediend moeten zijn. Als het Court of Appeals in het voordeel van de aanklager beslist, gaat Trump natuurlijk gewoon in beroep bij de SCOTUS, maar Smith heeft die stap al omzeild door te vragen om een snelle herziening door de SCOTUS, wat is toegestaan. Op hetzelfde moment dat dit allemaal gebeurt, heeft een rechtbank Scott Perry bevolen om 1.659 documenten te overhandigen aan overheidsonderzoekers waaruit zijn betrokkenheid blijkt bij de pogingen van Trump om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. De zaken gaan razendsnel en rechtbanken gaan normaal gesproken niet zo snel. Ze kennen allemaal de gevolgen van hun uitspraken.
gnocchi.
0
Als er vandaag of morgen een aanslag gepleegt wordt op Biden of zijn familie .
Dan is het gebeurt met Donald.
==================================

@realDonaldTrump
-
22u

BIDEN MOET AL DEZE VALSE POLITIEKE AANKLACHTEN TEGEN MIJ LATEN VALLEN, ZOWEL STRAFRECHTELIJK ALS CIVIELRECHTELIJK. ELKE ZAAK WAAR IK TEGEN VECHT IS HET WERK VAN DE DOJ & HET WITTE HUIS. ZOIETS IS NOG NOOIT EERDER GEBEURD IN ONS LAND. BANANENREPUBLIEK??? VERKIEZINGSBEMOEIENIS!!!
Avatar

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
-
3u

KROMME JOE BIDEN IS EEN BEDREIGING VOOR DE DEMOCRATIE!!!!
gnocchi.
0


'Onthoofd rechters': Hier zijn de gewelddadige bedreigingen van Trump-aanhangers in de nasleep van de uitspraak in Colorado
Adam Nichols
21 december 2023 7:24AM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/hate-trump-chutkan/

In slechts 24 uur nadat het Hooggerechtshof van Colorado een uitspraak deed die de voormalige president Donald Trump blokkeerde van het stembiljet in de staat, kwam er een stroom van gewelddadige en haatdragende berichten op de rechters af. Daaronder waren regelrechte doodsbedreigingen.

Daaronder waren regelrechte doodsbedreigingen, waarbij adressen en andere persoonlijke gegevens op grote schaal werden gedeeld.

"Hoe noem je 7 rechters van het Hooggerechtshof van Colorado op de bodem van de oceaan?" vroeg een gebruiker op sociale media. "Een goed begin."

Veel van de opmerkingen, die voor het eerst werden gemeld door NBC News, werden geplaatst als reactie op de reacties van Trump op de uitspraak op zijn Truth Social platform.

"Dit eindigt wanneer we deze f-ers vermoorden," schreef een bericht op een pro-Trump internetforum.

De onpartijdige groep Advance Democracy, die onderzoek doet naar het algemeen belang, bracht een rapport uit over de berichten, waarin de thuis- en kantooradressen, e-mailadressen en telefoonnummers van de rechters online werden gezet.

De berichten in de rapporten van de groep over de bedreigingen bevatten onder andere verwijzingen naar wapens, waaronder holle-punt kogels, geweren, touw en bommen.

"Rechters vermoorden. Rechters onthoofden. Een rechter in het beton trappen", stond er in een online bericht.

In een andere stond: "Gooi de baby van een rechter in de prullenbak."

Soortgelijke bedreigingen waren gericht aan het adres van Trumps vermeende vijanden nadat de FBI zijn huis in Mar-a-Lago had doorzocht en na al zijn aanklachten. In Fulton County moesten juryleden beschermd worden nadat een stroom van haat hen trof na zijn voorgeleiding op beschuldiging van afpersing. Hun thuisadressen werden online gezet.

Een federaal hof van beroep noemde het patroon van bedreigingen toen het eerder deze maand een spreekverbod tegen Trump bekrachtigde in zijn zaak over verkiezingsinmenging.

"We zien gewelddadige taal en bedreigingen tegen de rechters van Colorado en anderen die achter de uitspraak van het Hooggerechtshof van Colorado van gisteren staan," vertelde Daniel J. Jones, voormalig FBI-onderzoeker en voorzitter van Advance Democracy aan NBC News.

"De normalisering van dit soort gewelddadige retoriek - en het gebrek aan corrigerende maatregelen door sociale media-entiteiten - is reden tot grote bezorgdheid."

"De uitspraken van Trump, die heeft geprobeerd om de acties van de rechtbanken te delegitimeren en politiseren, dient als een belangrijke aanjager van de gewelddadige retoriek. Politieke leiders aan beide zijden van het politieke gangpad moeten zich uitspreken tegen deze oproepen tot geweld en sociale mediaplatforms moeten hun rol in het hosten en promoten van deze retoriek opnieuw evalueren."
gnocchi.
0
'Wat een grap': Morning Joe verscheurt conservatieve juridische klachten over uitspraak in Colorado.
Travis Gettys
21 december 2023 7:44AM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/morning-joe-today-26...

MSNBC's Joe Scarborough verwierp botweg de conservatieve argumenten tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof van Colorado die Donald Trump diskwalificeerde van het bekleden van een politieke functie.

Voormalig procureur-generaal Bill Barr beweerde dat de uitspraak Trump politiek zou helpen en vele anderen hebben betoogd dat over zijn politieke lot moet worden beslist bij de stembus, maar de presentator van "Morning Joe" lachte beweringen dat de beslissing antidemocratisch was weg.

"Ik begrijp de politieke impact hiervan," zei Scarborough. "Maar er zijn een paar lachwekkende argumenten die je iemand vandaag hoort zeggen, voel je vrij om ze te bespotten. Spot niet met ze, ik maak maar een grapje - het is kerstmis. Wees lief, misschien moet je ze voorzichtig corrigeren. Nummer 1 is dat dit een of ander links complot is. Dit is geen links complot. Dit idee, deze law review paper, deze benadering is eigenlijk bedacht door twee zeer gerespecteerde leden van de Federalist Society, mensen die de nieuwe leden van het [Amerikaanse] Hooggerechtshof die zijn benoemd door Donald Trump maar al te goed kennen en maar al te vaak hebben gelezen. Om dit gewoon af te doen als een soort linkse, juridische samenzwering."

"Ik denk dat Bill Barr het bij het verkeerde eind had door te zeggen dat het, citaat, de wet oprekte," vervolgde Scarborough. "Het is niet het oprekken van de wet. Het tweede is, nogmaals, hoe iemand die Donald Trump steunt met een uitgestreken gezicht kan zeggen dat dit antidemocratisch is.

Nogmaals, dit gaat terug naar 6 jan. 6 januari, de meest antidemocratische acties tegen de Verenigde Staten van Amerika sinds Fort Sumter, en dezelfde mensen die die opstand blijven steunen en ons beloven dat als Donald Trump opnieuw wordt gekozen, hij zijn tegenstanders gevangen zal zetten, generaals zal vermoorden, mediakanalen waar hij het niet mee eens is zal verbieden, Dit zijn de mensen die nu preken over antidemocratische amendementen op de grondwet van de Verenigde Staten, terwijl ze op hun bank vallen en getriggerd worden, dat iemand daadwerkelijk de grondwet kan toepassen op de feiten die voorhanden zijn over een opstand die Donald Trump inspireerde, die hij leidde, waar hij verantwoordelijk voor was.

"Nogmaals, zoveel van deze mensen zitten in de gevangenis en Donald Trump niet, om één simpele reden," voegde hij eraan toe. "In tegenstelling tot Donald Trump zijn ze niet rijk en machtig. Dus alsjeblieft, bespaar me de anti-democratische lezingen. Wat een grap."

Bekijk de video hieronder.

www.youtube.com/watch?v=C7kYURglbvM
70.827 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3409 3410 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 ... 3538 3539 3540 3541 3542 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  18:05
 Germany40^ 18.128,90 -0,18%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.985,31 -0,43%
 US30^ 38.372,53 +0,42%
 Nasd100^ 17.791,20 +0,53%
 US500^ 5.115,28 +0,39%
 Japan225^ 38.225,67 -0,31%
 Gold spot 2.336,12 -0,08%
 EUR/USD 1,0723 +0,26%
 WTI 82,70 -1,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront