Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-Fit 2024: De feniks herrijst uit zijn as...

1.562 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 75 76 77 78 79 » | Laatste
Alex Future
1
quote:

Nakennis schreef op 20 maart 2024 11:59:

Waardering op dit moment past meer bij een bedrijf dat inkrimpt dan bij een bedrijf dat groeit.
De groei is gekrompen, betekent minder winst in de toekomst en dus een lagere waardering. Elke bedrijf dat groeit heeft last van groeipijnen. Ik vind het een mooi instap moment. Dat wil niet zeggen dat dit de bodem is.
Charcuterie fanaat
0
De koers krijgt overdreven klappen, ondanks de terugval verwacht ik nog steeds een knap kwartaal en jaar resultaat in 2024. Op deze koers kopen kan (op termijn) alleen maar goed uitpakken
Eva
3
quote:

The Third Way... schreef op 20 maart 2024 11:03:

In bijlage een uitgebreide analyse van de omzet en EBITDA cijfers pre- en post-covid.
BFIT: quo vadis?

Heel graag jullie reacties...
Veel dank voor je bijdrage! Geeft weer goede inzichten.

Even snelle opmerking mbt 2023 jouw (underlying EBITDA) lijkt niet aan te sluiten met de gerapporteerde cijfers.

Omzet 1.047mmm (correct weergegeven) en ook juiste verdeling over de landen (groei markten)
EBITDA voor normalisatie €255mm en na normalisatie €260,9mm (jij geeft een EBITDA van €318mm €221+€97)

Voor BeNeLux reken ik met EBITDA €200mm dus marge 41,5%
Voor overig reken ik met EBITDA €55mm dus marge 24,5%

(overigens nu ik de omzet per gem. club bekijk zou Spanje nog wel eens het echte pijnpunt kunnen zijn.... en is Frankrijk minder dramatisch dan eerder werd verondersteld)

Zoals ik eerder heb aangegeven is de tragere leden groei (ca. 200.000 te weinig aanwas dit jaar) icm de kosten inflatie de reden voor de teleurstellende cijfers/marge erosie. Waarbij de lagere leden groei veel groter effect heeft gehad dan de hard gestegen kosten: maw teleurstelling komt door eigen beleid veel minder wegens exogene factoren (kosten inflatie)

Nu de energiekosten lager zijn uitgevallen per gem. club in 2023 (eerder dachten we €55k blijkt €46k te zijn geweest) zit er in de OPEX voor 2024 dus €11k minder upside (besparing) per gemiddelde club.

Dat betekent dat de overige OPEX (ex non-collectable daar zit ook upside/besparing) hoger bleek te zijn dan verwacht en sinds die kosten voor 2024 geindexeerd worden is dus de totale OPEX besparing veel lager dan initieel aangenomen

Voor 2024 (heb ik eerder aangegeven maar werd als 'té' conservatief gezien) reken ik dan nu met een EBITDA iets boven de €300mm bij 175 nieuwe clubs zal BF wederom niet zelf financierend zijn en neemt de schuld met €40mm-€50mm toe

Nu management continue zo naast haar prognoses zit (samenstelling OPEX nog geen zichtbaarheid op zelf financierbaarheid van groei) denk ik dat sommige beleggers er de brui aangeven en hun heil gaan zoeken in een aandeel met meer potentieel.

Dan nog het productaanbod. Men probeert duidelijk nieuwe leden naar ‘premium’ te dirigeren. Inmiddels is het inschrijfgeld weer terug van weg geweest. Voor degene met een kleine beurs is dit mogelijk een barrière om een lidmaatschap aan te gaan. Deze inschrijfgelden worden overigens in de yield meegenomen. Wat voor een effect dat heeft op de totale yield op termijn daar ben ik nog niet over uit maar mijn eerste idee is dat dat de yield kan dempen (bij een normale churn).

Vergeet verder niet dat beleggingsfondsen fees ontvangen over de waarde van het fonds. Dus om hun eigen hachje veilig te stellen kijkt men ook rond naar betere alternatieven (hogere/stabielere fees per kwartaal).

Voor degene met een langere horizon - ik zie voldoende upside en de koers kan in 2025(!) richting mid (low) €30 (vinden ongetwijfeld veel mensen hier te laag maar vergeet niet dit businessmodel zeer kapitaalintensief is en eist veel marketing inspanning (B2C))
Tiger1969
3
Nakennis
2
quote:

Alex Future schreef op 20 maart 2024 12:14:

[...]

De groei is gekrompen, betekent minder winst in de toekomst en dus een lagere waardering. Elke bedrijf dat groeit heeft last van groeipijnen. Ik vind het een mooi instap moment. Dat wil niet zeggen dat dit de bodem is.
Waardering past niet meer bij aanzienlijke groei die bedrijf laat zien.
Nakennis
0
kooning
0
quote:

Tiger1969 schreef op 20 maart 2024 12:48:

Binnenkort denken we weer waarom hadden we niet meer gekocht onder de 20
Die fout heb ik bij andere aandelen ook wel eens gemaakt. En dan zakte het aandeel daarna nog 30%.
Hopelijk blijft die ellende ons nu bespaard.
RJ 80
0
quote:

Cathalea schreef op 20 maart 2024 11:43:

[...]

Omzet planet fitness (PF) (1.07 miljard USD) is vergelijkbaar met Basic Fit, groot verschil is dat PF wel winst rapporteert (138M USD). Daarmee is de beurswaarde van PF ongeveer 3.5x zoveel (5 miljard USD) vs Basic Fit (1.38 miljard USD).

Zolang opbrengsten per lid gestaag groeien en de schuldratio zich positief blijft ontwikkelingen dan zie ik op lange termijn geen zorgen. Het lijkt me ook een bewuste strategie om zoveel mogelijk middelen in te zetten om groei te realiseren in plaats van winst te rapporteren. Bijzonder om te zien dat het aandeel 40EUR heeft genoteerd op bijna dezelfde informatievoorziening. De markt heeft altijd gelijk.

Ook zag ik in de jaarcijfers een positief risico waarbij de groei vooral beraamd was exclusief aanvullende overnames. Ik begrijp dat aanvullende acquisities ook nog opties zijn. Indien er een vergelijkbare overname wordt gerapporteerd zoals de 47 clubs in Spanje dan kan dit direct een positief effect hebben op de groeiprognose, iets waar het aandeel nu onzettend hard is op afgestraft. Helaas voor bijna 20K in de boot, echter een belangafbouw van 5% in enkele handelsdagen is vrij significant. Ik blijf rustig zitten en hoop op herstel en niet teveel laten sturen door de waan van de dag. Van 28EU naar 19.3EU (-30%), opties gekocht op 20.6EU.

Risico's die ik voorzie voor het bedrijf:
-Negatieve ontwikkeling debt ratio t.o.v. EBITDA
-Omzet per klant daalt als gevolg van.... (te drukke bezetting, concurentie, prijsvorming, anders,...)
-PR incidenten (voorbeeld gisteren met PF)
-Groei gaat organisatorisch te snel voor bedrijf (500 miljoen omzet is toch iets anders om te managen vs 1.5 miljard)
-Groeimarkt betreden in Duitsland mogelijke impact
-BTW verhoging Nederland

Positieve snelle macrotrends:
-Overgewicht neemt nog steeds toe in eerste wereld landen
-Fitness / voeding hot topic op social media / gezondgeidszorg / bedrijfsleven
-Aantal inwoners core markt groeiende
-Koopkrachtherstel voor Jan Modaal
-Urbanisatie
-Inflatie nog steeds aanwezig (waarde van schulden nemen hiermee ook relatief af)
-Minder vraag commercieel vastgoed (gunstigere leaseverplichtingen)
-Renteverlaging

Let op dat met de huidige groeiprognose er minimaal 200M aan omzet bijkomt in 1 jaar, bijna een verdubbeling van omzet als je 2022 vs 2026 met elkaar vergelijkt! Dit vraagt een enigsinds gecontroleerde aanpak om duurzame groei te realiseren.

We gaan het zien wat de komende maanden gaat brengen. Ik zie overigens graag aanvullingen op bovenstaande risicolijst / macrotrends om een volledig beeld te schetsen voor alle reaguurders.
Prima lijstje als je het mij vraagt! Je noemt als risico BTW verhoging Nederland, maar in het (Europese) kader van toenemend overgewicht kan ik het me voorstellen dat meer Europese landen, en hopelijk beginnend met SPanje en Frankrijk, ook aan lage BTW gaat als het om gezondheid/sporten gaat.

Dit zo benoemt, zou je dat als positieve noot toe kunnen voegen => breder Europees beleid op lage BTW.

Daarnaast hoorde ik in de call herhaaldelijk benoemen dat Frankrijk veel langer in lockdowns heeft gezeten dan andere landen, waarna Frankrijk ook veel last is ervaren door stakingen/blokkades etc. VInd ik misschien iets minder relevant want niet iedere Franse is gaan staken of heeft gedemonstreerd, maar zegt wellicht wel iets over consumentengedrag in bredere zin van het woord.

Cash flow uit mature clubs nemen ook toe, en daar hebben ze ook vrij forse verwachtingen van, dit betekent dat toekomstige groei veel minder met nieuwe schuld gedaan hoeft te worden, sterker nog, ze letten juist op de balanspositie en men zou ook kunnen kiezen om minder hard te groeien om de schuld binnen acceptabele niveau's te houden of zelfs verder te laten dalen (als bijvoorbeeld sentiment Frankrijk langer slecht blijft). Dit vind ik een krachtig uitgangspunt => KUNNEN kiezen ipv MOETEN kiezen. Dat gaan concurrenten niet lukken namelijk. Per saldo is dit voor mij dus ook een positieve.

Verder ben ik minder geinformeerd dan jij bent of Eva en Third Way, ik lees jullie beide berichten en rapportjes met grote interesse. Wederom een aantal AB gegeven, chapeau!
Nakennis
0
quote:

kooning schreef op 20 maart 2024 13:02:

[...]Die fout heb ik bij andere aandelen ook wel eens gemaakt. En dan zakte het aandeel daarna nog 30%.
Hopelijk blijft die ellende ons nu bespaard.
gaat om WAARDERING. Die is nu historisch laag dus dat is zeer onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is het dat deze koers achteraf zeer interessant bleek om te kopen.

Ik koop graag van verkopende lieden nu! Heb er nu een kleine1900 en bij verdere daling koop ik nog een flinke pluk bij.
Alex Future
0
quote:

JH1988 schreef op 20 maart 2024 13:07:

Binnenkort 15.
Goed onderbouwd! Koop een put of een turbo short.
Nakennis
0
Ik hoop stiekem ook nog wel dat ik de kans krijg er 1000 onder de 19 te kopen van wat angsthaasjes.
Zou ze het liefste kopen van Niels Koerts :-)
Cloverleaf
1
quote:

Alex Future schreef op 20 maart 2024 13:18:

[...]

Goed onderbouwd! Koop een put of een turbo short.
Is een stuk emotie. Overigens denk ik wel dat dit aaandeel nog grotere magneet voor shorters wordt. Technisch ook een een drama. Trend is niet best. Helaas ik zit er in maar vertrouwen zakt wel. Maar…..je weet nooit. Op dit moment in ieder geval geen goed verhaal voor stijging op de korte termijn. Zit zelf hier voor LT en zit wel muziek ik denk ik. Maar ga ik ga zeker niet bijkopen.
Nakennis
0
Het is heel simpel : De markt doet wat ie ie wil. Gewoon laten uitrazen en als je erin gelooft nu plukken kopen zoals ik ook doe.

De meest recente adviezen zijn ook allemaal kopen:

Berenberg : 37
KBC : 32 euro
Iex : 32 euro

en ook beleggersbelangen kwam gisteren via Van Herpen met een koopadvies.

Maar zolang een grotere partij aandelen blijft dumpen (en daar lijkt het op) staande kleinere kooporders van wat particulieren niet in verhouding en daarom blijft de koers ook dalen nu
Eva
1
De BeNeLux heeft ca. 1,5mm leden met 470 clubs
Als je dan naar de net cashflow van deze regio kijkt dan krijg je bij nog wat lagere koersen zo meteen landen als Frankrijk, Spanje er gratis bij!

Graag jullie mening over BeNeLux
Omzet 480mm
EBITDA €199mm
Recurring onderhoud en IT capex €32mm (misschien iets te laag ingeschat agv 'maturheid')
EBITDA minus capex €165mm
Zeg VPB (bij bepaalde rente) €35mm

Vrije kasstroom (voor rente) €130mm

Mature markt neem wacc 8,5%

Totale waarde BeNeLux €1,5mmm
Dat is €3,3mm per club en €1.010 per lid
Beide erg hoog maar de mature kasstroom is volgens mij redelijk reeel ingeschat

Laten we aannemen dat BeNeLux €575mm schuld voor haar rekening neemt
De aandelen waarde voor BeNeLux is dan €15

Bij een overige schuld van €285mm en aandeelprijs €4 voor de resterende activiteiten is de totale waarde daarvan €550mm. Hier krijg je 932 clubs op de koop toe. Dat is dan €600k per club.

De EBITDA minus capex van deze clubs is ook nog eens positief (plus €80mm aan compensabel verlies)

Wat ziet de markt wat ik niet zie??
Nakennis
0
Op basis van bovenstaande koersdoelen hebben we het over rendementen van 60-75 % boven de huidige koers.
N. Koerts
8
quote:

Nakennis schreef op 20 maart 2024 13:22:

Ik hoop stiekem ook nog wel dat ik de kans krijg er 1000 onder de 19 te kopen van wat angsthaasjes.
Zou ze het liefste kopen van Niels Koerts :-)
Dat gaat niet gebeuren:)

gr

Niels
Nakennis
0
quote:

N. Koerts schreef op 20 maart 2024 13:33:

[...]

Dat gaat niet gebeuren:)

gr

Niels
Jammer, wel sportief dat je reageert. Jij had deze koersdaling ook niet ingecalculeerd gezien jouw uitbreiding naar 9 % belang.
Eva
0
quote:

Nakennis schreef op 20 maart 2024 13:32:

Op basis van bovenstaande koersdoelen hebben we het over rendementen van 60-75 % boven de huidige koers.
eens dat lijkt 'too good to be true'

maar bijna 1,5x over de kop in de komende 2,5 jaar lijkt mij niet onmogelijk (IRR 25%)
1.562 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 20,800
Verschil -0,220 (-1,05%)
Hoog 21,600
Laag 20,340
Volume 305.733
Volume gemiddeld 253.982
Volume gisteren 138.974

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront