Beursspel « Terug naar discussie overzicht

Orders AND ??

19 Posts
[verwijderd]
0
Tot twee maal toe is er gehandeld op 0,01 maar in mijn portefeuilles zijn de orders niet uitgevoerd! ook geen enkel bericht over 10% of 25% en de orders zijn al voor 09:00 uur ingelegd. Hebben jullie dat probleem ook?
chung-mu
1
Het is belachelijk dat er nog in AND gehandeld kan worden, dit heeft alleen maar te maken wie met de kleinste portefeuille begonnen is die wint. IEX graag uitsluitsel hierover, met terugwerkende kracht.
AntonH
1
Beste Chung-mu (alias HJ), dan ben jij het er zeker ook wel mee eens dat al jouw transacties UPC etc., die per dag ver boven de 10% dagvolume zaten, ook teruggedraaid worden ("met terugwerkende kracht").
chung-mu
0
Laat ik er dit over zeggen, de nieuwe regel is ingevoerd nadat ik een behoorlijke portefeuille had opgebouwd door heel hard er aan te werken. Door de verandering tijdens de lopende maand ben ik hierdoor behoorlijk benadeeld, wat volgens mij ook niet eerlijk is om de regels tijdens het spel te veranderen. Ook is het handelen in AND voor de kleinere, soms wel 5 keer zoveel rendement als bij mij. Dus tel uit bij 100% winst. Als dit alles de bedoeling is, is dit beursspel ten dode opgeschreven.
chung-mu
1
Kun je mij verder vertellen wat de voordelen in de oude regeling voor mij waren t.o.v. anderen ? Trouwens AntonH, met welke portefeuille speel jij mee in de competitie.
sweep
5
Wat een geleuter weer over die regel. De regel zegt alleen dat er niet meer dan 10% van het daadwerkelijk verhandeld volumne verhandeld mag worden in het spel. Is dat nou zo raar ? Lijkt me sterk dat mensen die zich hier met een beursspel bezig houden, in werkelijkheid meer dan dit volume voor hun rekening zouden nemen. Straks begin je nog te zeuren dat er voor de spelers met minder geld special kortingsprijzen moet komen, omdat het anders "niet eerlijk" zou zijn. Zoals ik al eerder opmerkte zal het er op de beurs niet veel "eerlijker" toegaan. Hier is volgens mij ook een daadwerkelijk verschil tussen kleine en grote "spelers". Het spel zou een stuk leuker zijn als iedereen zich eens zou bezig houden met het zoeken naar de grote stijgers en dalers en daarop zou handelen. In plaats van als kleine kinderen (en zoals vroeger al op de sportvelden) de schuld aan de "scheidsrechter" of alles anders dan het eigen kunnen de schuld te geven. Groeten, happy trading !
AntonH
0
Beste Chung, Ik bedoelde niet dat jij voordelen had in het oude systeem. Alleen als jij de transacties AND met terugwerkende kracht ongedaan zou willen zien gemaakt vanwege onrealisme, dan geldt dat ook voor 200% a 400% van het volume aan UPC transacties per dag. Dat was slechts wat ik wilde zeggen. Verder hebben grote spelers wel degelijk behoorlijke voordelen. Ten eerste zijn de transactiekosten gelimiteerd op 175. Dat betekent dat een beginnende day-trader (met E100.000 als startkapitaal) van zijn winst van bijv. 0.58% (typical trading range) per slag van long naar short, of omgekeerd, 0.34% aan provisie kan inleveren, terwijl dit bij een kapitaal van E600.000 nog maar 0.117% is. Dit betekent dus dat jij bij bijv. KPN op het huidige niveau in principe al op 1 eurocent op en neer kunt hoppen terwijl een starter dit op 2 eurocent pas profijtelijk kan doen. Laten we dus IEX maar niet op het idee brengen dit maximum af te schaffen (sssstttt!!!). Om op je laatste vraag in te gaan: Mijn portefeuille heet Fit en Vrolijk. Dat was aan het eind van vanmiddag wel even balen toen wij gezamenlijk (incl. Brandy Bunch) met KPN 5% down the drain gingen (1.25% op basis van totale kapitaal). Dat is dan altijd weer afwegen of we geschoren worden en stil blijven zitten of dat we toch maar weer short klappen om uit de dynamiek het verlies weer goed te handelen, met alle risico's vandien. Groeten en succes Anton
AntonH
0
Oh ja, en dan nog dit: Ook de kleinen zullen groot moeten worden om in de top te komen en hebben dan toch weer dezelfde moeilijkheden. Overigens kun je altijd je portefeuille resetten en dan weer met E100.000,= beginnen. groeten en succes Anton
[verwijderd]
0
bij mij is er voor 500.000 verhandeld, maar ben niet gestegen in mijn portefeuille.
AntonH
1
Dan heb je ze waarschijnlijk voor dezelfde koers verkocht als gekocht. Succes Anton
[verwijderd]
0
als ik kijk naar mijn rendement dan is er op de juiste manier gekocht en verkocht, daarom snap ik het niet.
chung-mu
1
beste AntonH, Inderdaad heb ik het voordeel van lage transactiekosten, maar dit weegt echt niet op tegen de nadelen die ik met mijn portefeuille heb. Er zijn er bij die nu het 10e deel van mij hebben, het gevolg hiervan is: Het handelen in AND leveert bij hen 10* zoveel % op(10*100%). Ook kan ik maar het tiende deel van iemand handelen in 1 fonds, wat dus ook een behoorlijk nadeel is. Dus ik ben wel verplicht om mijn portefeuille te resetten wil ik volgende maand iets maken. Verder nog veel sucses toegenst.
Cézan
0
Volgens mij heeft niemand dit ooit aan je gevraagd, doe het nu toch, even mijn schroom overwonnen: ben jij in het echie ook zo succesvol?
[verwijderd]
1
..en als ik een vraag mag toevoegen: welke software gebruik jij? Ik erger me dood aan de handelsinformatie die soms realtime is maar meestal een kwartier achterloopt. Ik heb de indruk dat jij een aantal lagen diep in de orderboeken kan kijken. Hoe is dat op de aex het beste aan te pakken? groet, Wouter ("shortgaan", ik zal het er maar vast bijzetten :o))
chung-mu
0
Uiteraard niet zo sucsesvol, anders zat ik nu niet zo veel achter de computer. Want dan was ik al lang binnen.
chung-mu
0
Wouter met welke portefeuille speel jij mee? Ook ik heb de koersinformatie niet altijd realtime. En wat de lagen in de orderboeken betreft, dit is juist wat ik nog het meeste mis, dus als iemand dit weet waar die te te verkrijgen zijn. Trouwens ik vind dat het forum van het beursspel maar weinig gebruikt wordt.
[verwijderd]
0
Nou chung,dan zal ik er ook maar gebruik van gaan maken,ik ben dus echt een beginner,maar aldoende leerd men wat moet ik doen om veel rendement te halen. groetjes jan
[verwijderd]
0
o ik doe sinds 18-8-2001 mee met 2 portefeulles hawwa op plaats(525) janbie op p[laats(2353)prijzenspel nogmaals groetjes jan
[verwijderd]
0
had ik er al bijgezet: "shortgaan" (nu op de 8e plaats). Ik had de indruk dat jij behoorlijk vaak goed zit met je orders; terwijl ik vaak misgrijp. Bijvoorbeeld als een koers tussen 0,46 en 0,49 heen en weer stuitert en IK koop dan op 0,46 zul je zien dat'ie nog verder duikt :) Ben benieuwd of iemand een antwoord heeft op je vraag waar orderboeken realtime te zien zijn (en voor welke prijs) Ook vraag ik me af of resetten voor jou de beste oplossing is. Voor de penny-stocks is dat handig, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar handel in KPN dan verliest een kleine portefeuille geld als er 2 cent tussenzit terwijl jij nog wel wat kan pakken. Het is dus een afweging; welke fondsen zullen lekker veel heen en weer stuiteren met een paar cent ertussen. AND neemt trouwens flink af, zag ik. Deze maand kan ik je niet meer inhalen; dus sterkte; maar volgende maand moet je (nog) harder werken! Groetjes, Wouter
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
890,16  +2,72  +0,31%  09:20
 Germany40^ 18.045,80 +0,25%
 BEL 20 3.926,75 +0,34%
 Europe50^ 4.929,21 +0,16%
 US30^ 38.735,49 +0,11%
 Nasd100^ 17.912,96 +0,11%
 US500^ 5.135,15 +0,15%
 Japan225^ 38.593,58 +0,70%
 Gold spot 2.313,76 +0,52%
 EUR/USD 1,0767 +0,03%
 WTI 78,66 +0,70%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

Accsys +2,26%
Brunel +1,88%
SBM Offshore +1,80%
VIVORYON THER... +1,18%
PROSUS +1,08%

Dalers

PostNL -4,11%
TKH -3,10%
FASTNED -1,28%
AZERION -1,04%
Flow Traders -0,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront