Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

500 miljard injectie door ECB

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
De kredietcrisis komt uit de USA; hoe kan het dan dat wij in europa veel grotere geldinjecties doen als in de USA (door FED)?
Vorige week 500 miljard door ECB maar veel kleinere bedragen door de FED (ik meen enkele tientallen miljarden dollars, Het lijkt er wel op dat wij in europa een probleem hebben en niet de USA?
[verwijderd]
0
Omdat het wantrouwen van de banken in elkaar dermate hard gegroeid is dat de onderlinge rente die ze aan elkaar berekenen hard is gestegen. Wantrouwen dat er is omdat niemand elkaar kennelijk vertrouwt als het gaat om de hoeveelheid finaciele schade die ze leden.

De grote banken of ze nu Europees zijn of niet, zijn wereldspelers en daarmee ook actief in de VS.
tmaster
2
video.google.nl/videoplay?docid=49725...

Als je dit even kijkt, lopen de rillingen over je rug. Hoe herkenbaar op dit moment!

Nooit geweten dat de FED eigenlijk totaal onwettig is.
[verwijderd]
0
Het lijkt wel of maar weinig mensen dit interesseert!

Debt=Slavery
War=Slavery
=> Debt=War
Jean
0
Iemand eigenlijk al over problemen bij Japanse banken gehoord? Dat zijn doorgaans ook geen kleine jongens.
[verwijderd]
0
quote:

Jean schreef:

Iemand eigenlijk al over problemen bij Japanse banken gehoord? Dat zijn doorgaans ook geen kleine jongens.
Er is wel wat nieuws op te scharrelen maar eigenlijk al dat waaruit je kunt concluderen dat alles wel een beetje met elkaar in verband staat.

Persoonlijk zie ik deze bankencrisis niet als een probleem dat desatreuze gevolgen zal hebben.

Hier een marktbericht van 17 december:

BRUSSEL 17/12 (TIJD-NIEUWSLIJN) - In Tokio zijn de belangrijkste indexen met forse verliezen aan de week begonnen. Vooral de financials doken fel in het rood, nadat bekendraakte dat de drie grootste banken van Japan meer dan verwacht zullen moeten bijdragen aan een superfonds dat banken beter moet wapenen tegen de kredietcrisis.

Dat superfonds zou er komen om financiering van de SIV's (structured investment vehicles), vehikels die buiten de balans om beleggingen doen in risicovolle obligaties, van banken wereldwijd te vrijwaren. Door de kredietcrisis raakte de financiering van heel wat van die SIV's in de problemen. De drie grootste banken van Japan zouden zowat 30 procent van het totale superfonds voor hun rekening moeten nemen. Dat zou neerkomen op een kredietlijn van 5 miljard dollar per bank. 'Een zware last om dragen', aldus een analist van beurshuis Nomura.

De Nikkei reageerde ontgoocheld en sloot uiteindelijk 1,7 procent lager op 15.249,79 punten. De bredere Topix verloor 1,9 procent tot 1.472,70 punten.

De banken zakten in elkaar. Mitsubishi UFJ, de grootste Japanse bank naar marktwaarde, zakte 4,3 procent tot 1.028 yen. Mizuho, de tweede bank van Japan, verloor 5 procent tot 533.000 yen. Het nummer drie, Sumitumo Mitsui Financial Group, moest 3,7 procent prijsgeven tot 825.000 yen.
pcrs7
1
quote:

tmaster schreef:

Nooit geweten dat de FED eigenlijk totaal onwettig is.
Nog vreemder als je je realiseert dat de ECB precies hetzelfde doet, maar dat het in europea gewoon wel legaal is. Maar ja, onrecht is altijd beter te zien als het verder weg is. Daarom reizen mensen af naar zuid amerika om voor slaaf vrije chocolade te strijden. Terwijl ze thuis zelf de helft van hun inkomen annde overheid moeten afdragen onder dreiging van geweld en dus feitelijk zelf slaaf zijn.
pcrs7
0
Overigens niet eens met de video dat het probleem is dat de FED private is. Dat is gewoon een truuk om onder de constitutie uit te komen. Die dicteert dat alleen goud en zilver geld mogen zijn uitgegeven door de overheid. Daarom maar een private entity opgericht om papiergeld mogelijk te maken. Papiergeld is nodig om oorlogen van de overheid te financieren. De overheid is dat deel van de samenleving dat zijn doelen met geweld probeert te bereiken. Daarom voeren ze ook zoveel oorlogen. Daar is geld voor nodig. De bankers maken de rest van de wereld niet tot slaaf, degene die de macht heeft het pistool te richten is de meester de rest de slaaf. De overheid richt het pistool en het heeft er echt geen moeite mee dat op de bankiers te richten. Dat doen ze alleen niet omdat het dikke vriendjes zijn. Die crises zijn alleen maar goed om soldaten te werven.

Besides the educational benefits, the G.I. Bill has a whole raft of government subsidies to veterans. One of them being VA loan guarantees and negotiation at the preferred rates that adjust with inflation and the cost of living index in favor of the veteran. You can also get $500K to start a business, I don't know how much for home improvement, and on and on.

Some states, such as Texas, also give special deals, like $100K to buy real estate in Texas, $50K to improve existing real estate, or a certain amount to buy real estate and a mobile home to put on it (seriously!). When I was in most of my colleagues were college grads who could not find jobs that allowed them to both eat and pay off their student loans. When you join the army and take the loan repayment route in lieu of getting future educational benefits, all interest is deferred while serving and the army makes your payments. So, if you are in debt and have no way to pay it off then the military starts looking pretty attractive. No wonder the govt. constantly propagandizes people to consume, spend, go into debt; then that is another bait to use for those whom educational benefits do not work on
pcrs7
0
quote:
Verder wel een geweldige film, laat uitstekend zien hoe oorlog een middel is om geld uit de belastingkoeien te persen. Bedankt voor deze post.
[verwijderd]
0
Ja, heel geloofwaardig allemaal, de manipulatie aan het begin alleen al, doet vrezen voor de geloofwaardigheid van de rest van het fimpje.

Het Kennedy openingsfragment is niet meer dan een handige selectieve knip uit deze speech:

Recorded at the Waldorf-Astoria Hotel in New York, New York before the American Newspaper Publishers Association. Running time is 19:12. Kennedy asks the press for their cooperation in fighting communism by applying the same standards for publishing sensitive materials in the current Cold War that they would apply in an officially declared war.

Niet meer dan holle koude oorlogsrethoriek, heel gewoon in die tijd, gericht aan de toenmalige Sovjet Unie, echter hier gemanipuleerd als ware het dat er iets volstrekt anders mee wordt bedoeld.

Volledige speech (audio & transcript) hier:

millercenter.virginia.edu/scripps/dig...

Zo, het alu hoedje kan weer af :-)
pcrs7
0
quote:

Douwe J. schreef:

Zo, het alu hoedje kan weer af :-)
Right, en nu weer lekker vechten voor je politieke meester, slaafje. Misschien krijg je een mooie medaille. Krijg je ook een metalen hoedje opgezet.
pcrs7
0
Dat is jouw aanname. Waarop is die gebaseerd ?
De feiten zijn:
-De kosten van oorlog worden gespreid over de gehele bevolking
-De opbrengsten gaan naar een kleine groep
-De film stelt dat deze groep de bevolking manipuleert om die oorlog te krijgen.
-Jij zegt dat het onzin is en noemt mij gemanipuleerd met een aluminium hoedje op
dutchtrader
0
quote:

Eelco W schreef:

500 miljard geinjecteerd? Lees wat er echt gebeurt is:
www.hussmanfunds.com/wmc/wmc071224.htm

Gr.

Eelco

Je wordt ook continu belazerd! En iedereen gelooft het.
FranzolVonDangen
0
Maar waar verdwijnt dat geld dan naartoe? Naar de banken die het dan dus "gewoon" krijgen? Ze hoeven er geen rente meer over te betalen?

Heb ik het goed begrepen..?
[verwijderd]
0
pcrs7
0
quote:

Eelco W schreef:

500 miljard geinjecteerd? Lees wat er echt gebeurt is:
www.hussmanfunds.com/wmc/wmc071224.htm

Gr.

Eelco

Dit is enge zooi. Als ze echt aan het dweilen zijn ipv opspuiten, dan schaatsen de markten op dun ijs. Waar komt dan het geld vandaan dat olie/goud/beurs/bonds zo hoog houdt ? Waar sturen ze op aan ?
jrxs4all
0
Vandaag weer 150 miljard uit de markt gehaald door de ECB. De banken hebben het blijkbaar niet meer nodig.

1-maands Euribor is ook gestabiliseerd:

Euro Interbank Offered Rates (EURIBOR)--28-12-2007

PERIODE TARIEF

1 WEEK 4,163%
2 WEKEN 4,180%
3 WEKEN 4,229%
1 MAAND 4,294%

ECB haalt EUR 150 miljard uit markt met bijstellingsoperatie 28-12-2007 11:39:34

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft EUR 150 miljard uit de markt gehaald met een 3-daagse bijstellingsoperatie. De ECB betaalt een vast tarief van 4%. Dit heeft de centrale bank vrijdag bekendgemaakt.

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  07 mei
 Germany40^ 18.444,40 +0,08%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.011,28 -0,10%
 US30^ 38.854,63 0,00%
 Nasd100^ 18.096,28 0,00%
 US500^ 5.188,03 0,00%
 Japan225^ 38.711,22 0,00%
 Gold spot 2.309,02 -0,22%
 EUR/USD 1,0739 -0,16%
 WTI 78,46 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront