USG People « Terug naar discussie overzicht

Donderdag 3 december 2009

86 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
moneypocket
0
Beste USG-schrijvers/lezers,

De dag van gisteren gaf ons enigzins stabilistatie; immers de flinke dalingen van de week ervoor bleven uit.

Maar nu: gezien de koersdoelen van o.a. onze superanalist Marc van euro 14 hebben we nog een flinke stijging voor de boeg.

Daarnaast verwacht ik dat de opgekrikte cijfers qua werkloosheid in NL en Belgie ons fonds ook positief gezind zal zijn.

Ik ben blij en opgelucht dat de 11,90 voorbij is gegaan en dat mijninziens de positieve dagen zullen volgen.

Immers: RDS is vroegcyclisch en USG laatcyclisch volgens de analisten. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, aangezien USG ook vroegcyclische werkzaamheden binnen de poorten heeft.
Maar ja...onze superrrrr analist Marc heeft toch gezegd dat USG als geheel laat cyclisch is?

Tenslotte; eenieder de hartelijke groeten vanuit het Noorden des Lands en...laat je niet verleiden om je stukken of opties te verkopen.

Moneypocket.
nr36
0
AFM kan misbruik in markten niet bestraffen

‘Europees toezicht is versnipperd’

Gijs den Brinker en Martine Wolzak

Brussel
De aanpak van marktmisbruik strandt vaak door gebrek aan Europese samenwerking. Dat zegt Hans Hoogervorst, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Onderzoek naar onregelmatigheden rond recente overnames van Nederlandse bedrijven is erop stukgelopen. ‘Er zijn zeer duidelijke aanwijzingen dat er marktmisbruik heeft plaatsgevonden bij enkele grote overnames vlak voor de crisis’, aldus Hoogervorst gisteren tijdens een congres van de Europese beurzenfederatie Fese. De toezichthouder wil niet zeggen om welke acquisities het gaat.
De afgelopen jaren zijn onder meer ABN Amro, VNU en Stork overgenomen. In mei 2007 maakte de AFM bekend een onderzoek te starten naar marktmisbruik bij de overnamestrijd rond ABN Amro. De toezichthouder heeft nooit bekendgemaakt hoe het met dit onderzoek is afgelopen. Voor zover bekend, zijn er geen beleggers beboet. De AFM en de Belgische toezichthouder CBFA zijn vorig jaar beide een onderzoek begonnen naar de handel in het aandeel Fortis, dat vorig jaar oktober ten onder ging. Voor zover bekend lopen die onderzoeken nog.
Het probleem waar de AFM bij haar onderzoeken naar marktmisbruik tegenaan loopt, is dat betrokken beleggers vaak niet in Nederland gevestigd zijn. De toezichthouder ontbeert dan de bevoegdheden om bewijzen te verzamelen, zelfs als de verdachten in andere Europese landen zitten. ‘Wij hebben een grote achterstand ten opzichte van de Amerikaanse toezichthouders’, aldus Hoogervorst. Het Europese toezicht is volgens hem veel te gefragmenteerd. De 27 EU-lidstaten hebben elk hun eigen toezichthouders en eigen openbaar ministerie, die onderling niet altijd op één lijn zitten. ‘Wat we nodig hebben is harmonisering. En ik betwijfel of dat gaat lukken.’
Gisteren bereikten de Europese ministers van financiën een akkoord over het opzetten van nieuw toezicht op banken, verzekeraars en financiële markten. Daarbij wordt de huidige koepel van toezichthouders, de Committee of European Securities Regulators (Cesr), waartoe ook de AFM behoort, omgevormd tot een Europese toezichthouder.
Maar volgens Hoogervorst krijgt de nieuwe Europese toezichthouder te weinig bevoegdheden. Hij wijst er bijvoorbeeld op dat het nieuwe orgaan geen uniform shortselling-regime kan afdwingen in Europa. Dat betekent dat niet overal dezelfde regels hoeven te gelden voor beleggers die willen speculeren op koersdalingen. De huidige voorzitter van Cesr, Eddy Wijmeersch erkent het probleem. ‘Dit is een politiek compromis. Een eerste stap in een lange weg die we nog te gaan hebben.’
Volgens bronnen rond de AFM wil de toezichthouder het komend jaar meer middelen vrijmaken om marktmisbruik aan te pakken. De plannen worden binnenkort bij de presentatie van het budget van de AFM voor 2010 uit de doeken gedaan. De maximale boetes die de AFM kan uitdelen voor marktmisbruik, zoals handelen met voorkennis, zijn sinds augustus fors opgetrokken.
[verwijderd]
0
Bank of America gaat staatssteun terugbetalen, Nikkei bijna 4% in de plus. Ik reken vandaag ook op een positieve AEX dag. Het zou mooi zijn als USG nog even voor 7 december wat omhoog gaat in koers. Kunnen we na het slecht verlopen overleg betreffende de overname van Adecco (MPS) wellicht nog verder omhoog ;-)

Iedereen een fijne dag vandaag.
marathon 11
0
Gelukkig hebben we weer een mooi opgepoetst boekje met voornamelijk ronde getallen en veel in de laat en weinig in de bied.
Heeft USG nou helemaal geen analisten kunnen overtuigen dat het bedrijf een gouden toekomst wacht.
Vandaag wellicht langzaam omhoog kruipen met de nadruk op kruipen. Tenzij????
[verwijderd]
0
Ja Marathon11, zolang het kan zullen ze de koers lager zetten. Er komt echter een moment dat er geen houden meer aan is.
[verwijderd]
0
Randstad 1,70% en USG 0,20% in het groen. Blijkbaar heeft Randstad wat in te halen....
tatje
0
Beste mona,

Ik ben net even wezen kijken op het forum van een fonds dat de laatste dagen de hemel wordt in geprezen door analisten met 4 buys en alleen maar koersdoelverhogingen.

Op 4 november werd op dat forum het laatse draadje geopend en sindsdien zijn er op dat draadje 18 reacties geweest, waarvan de laatste op 2 december 2009.

Het is daar zo stil, zouden die beleggers al op de bahamas zitten !!!

Ben ik net op een ander forum geweest en daar wordt elke dag flink gepost ondanks dat 1 van die bovenstaande analisten dit aandeel eigenlijk de grond inboort en dit aandeel sinds 2 maart een stijging heeft die 100% lager ligt dan het aandeel op het bovenste forum.

Beste mona ik heb drie vraagjes.

1 op het 2e forum zitten veel LT beleggers, waaarom zijn die niet overgestapt naar het 1e forum en de aandelen daarvan.

2 of verdedigen die LT beleggers zich nu met het feit dat het 2e aandeel wel een inhaalslag moet gaan maken , die maar niet komt.

3 of zitten die LT beleggers toch met de uitspraak, "" je weet maar nooit "" in hun achterhoofd.

[verwijderd]
0
@Tatje, heb spijt genoeg van het feit dat ik vorig jaar met een leuke winst op 15,xx uit Randstad gestapt ben. Vind ze nu te duur om ze nog terug te kopen. Zit vanaf 7,34 ook in USG (tussentijds op 13,28 eruit en 11,28 er weer in). Ook daar dus een leuke rendement gehaald. Bij USG verwacht ik echter meer. Bovendien, op het forum van USG is het véél gezelliger ;-)
tatje
0
DE USG JE KUNT HET WETEN QUIZ.

Van wie kan de volgende uitspraak komen ?

Ga toch geen nieuwe ceo aanstellen, als de tent verkocht wordt.

ps misschien komt er wel een nieuwe ceo en ga ik plat op mijn snuit.
Maar je van niets komt niets !!
Brievenbus
0
Ehh, persoonlik heb ik liever een minder "gezellig" forum en een beter presterend aandeel, maar, dat zal wel aan mij liggen...

USG presteert weer bagger vandaag; al 23.000 hele aandeeltjes verhandeld in een uur en een winstje van 16 honderdste procent....

Correctie: er verkocht iemand zijn grootaandeelhoudersbelang van 2000 stuks en nu noteert het aandeel vlak....
[verwijderd]
0
Sterker nog, USG zometeen rood en Randstad meer dan 2% in het groen....

Nu maar hopen dat positieve sentiment niet keert.

@Brievenbus; heb het liever allebei ;-)
tatje
0
Ja sjs ,

Randstad snelt weer naar de 2% en de 31 euro.

Eigenlijk gek, hoe verder Randstad wegloopt bij USG, hoe rustiger ik word.

Hoop toch voor ons allemaal op een eindejaarsrally van ons geliefde USG.

september
0
USG is net het achterste gedeeltde van een trein,als de voorkant gaat rijden ,gaat het achterste gedeelte mee,als je achter in zit ga je als laatste het station uit en kom je als laatste bij het volgend station,maar je komt er wel.
september
3
Er zit toch wel enig verschil in met de voorkant op het ogenblik,de kaartjes voor het achterste gedeelte zijn een stuk goedkoper dan van het voorste.
[verwijderd]
0
quote:

september schreef:

Er zit toch wel enig verschil in met de voorkant op het ogenblik,de kaartjes voor het achterste gedeelte zijn een stuk goedkoper dan van het voorste.
Dit vind ik wel een AB'tje waard september. Nu maar hopen dat het achterste gedeelte niet te laat arriveert...
tatje
0
Met een premie van 100% zul je de koers toch onder de 12,50 moeten houden , anders ga je door de 25 euro heen !!

::))

Ik vind em steen goed, al zeg ik het zelf.
[verwijderd]
0
Als ie naar 17 euro stijgt ben ik met 50% premie ook tevreden Tatje. En 50% premie zal door de aandeelhouders van overnemende partij beter geslikt worden dan een premie van 100%. Dat laatste sluit ik in elk geval uit.
tatje
0
Ja sjs , die van mij was grappig bedoeld.

Die van jou , heb ik ook liever en geeft meer rust
86 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  29 apr
 Germany40^ 18.128,90 +0,06%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.985,31 +0,08%
 US30^ 38.368,53 0,00%
 Nasd100^ 17.790,45 0,00%
 US500^ 5.114,78 0,00%
 Japan225^ 38.225,67 0,00%
 Gold spot 2.332,32 -0,15%
 EUR/USD 1,0716 +0,19%
 WTI 82,70 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront