Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Maakte Mark Rutte een rekenfout van 50 miljard euro?

107 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
1
Natuurlijk houdt rutte die 109 aan , je moet het toch nog enigzins verkopen aan de " kritische " hollandse belastingslaaf.
DE landen buiten de unie doen het goed , dit is typisch weer een door de politiek georganiseerde crisis , was nederland buiten de eu gebleven zonder euro , waren we nu spekkoper , maar ik heb er geen medelijden meer mee, elk volk kiest zijn eigen ondergang
[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 24 juli 2011 14:06:

[...]

En óf je dat kunt.
Je hoeft alleen maar schulden te maken waar anderen voor op moeten draaien. Op die manier kun je prima geld verbrassen dat niet binnenkomt.
Vraag het maar aan de Grieken.

;-)

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--
Bedankt voor je bijval, maar vergeet niet als iedereen zijn belasting normaal betaald is het geen geld wat niet binnenkomt, bij nemen hoort ook geven, dat is nou net wat de grieken nu opbreekt.

[verwijderd]
0
Ach wat, 50 miljard meer of minder, wat maakt het allemaal uit, Jan Publiek betaald de rekening wel hoor, zonder morren, ze weten toch niet meer wat de barricade is, dus wij ( Lees de Politiek ) kunnen rustig onze gang gaan ??

Op dit moment krijgen allerlei landen uit het voormalig Oostblok een heleboel subsidie om hun landen op het gewenste niveau te brengen als hier in het Westen, subsidie in de vorm van leningen die net als de landen die nu failliet gaan, nooit kunnen worden terug betaald.

Dat is dus de volgende atoombom die eraan komt, nu nog even niet, maar zodra de subsidie ophoud, dan gebeurd het, let maar op, het is gewoon een pozi schema, totdat de inkomsten opdrogen en dan is het boemmmmmmmmmmm !!

LET MAAR OP !!

Heerlijk dat je nu al weet dat je tot je tachtigste mag werken straks, met dank aan die goedlachse en zogenaamd hoog gewaardeerde ZALM en consorten die ons dit kunstje hebben geflikt, leve de EURO, wat een land is dit toch, als makke schapen naar de slachtbank !!

En ja ach, die Rutte is toch zo'n aimabelle man, jaja goedlachs, waar heb ik dat meer gezien, een Rutte Zalm of was het een ....... Zalm nou ja kweet het even niet meer, maar ik voel mij weer gepiepeld door de politiek !!

Lambiekske
Lambiekske
[verwijderd]
0
quote:

Eco1 schreef op 24 juli 2011 15:17:

wist je dat jan kees de jager homo is :(
Ja, nou en? wat heb je daar over?

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
Jammer dat het geen Marokkaans manneke is. dan was hij zeker in aanzien gestegen hier in NL

''At your service''
pensionado
0
'Meerdere berekeningen voor steun'

25 juli 2011 23:28 DEN HAAG - Voor het uitleggen van de nieuwe financiële steun voor Griekenland zijn verscheidene berekeningen te gebruiken, maar er is geen sprake van verschil van mening over de inhoud van het pakket.

In het parlement was verwarring ontstaan nadat premier Mark Rutte vorige week over een steunpakket van 109 miljard euro sprak en collega-euroleiders repten van een bedrag van 159 miljard.

Het kabinet schrijft nu in de brief dat het steeds gesproken heeft over de periode tot 2014 om Griekenland uit de acute problemen te helpen. De betrokkenheid van de financiële sector reikt echter verder dan dat jaar.

Ingewikkeld

De financiële steun aan Griekenland zit zeer ingewikkeld in elkaar, zo erkent het kabinet in de brief. Zo komt het kabinet tot 2014 tot een bedrag van 108 miljard, inclusief een bijdrage van 50 miljard van banken en verzekeraars.

Met name Nederland en Duitsland hebben er steeds op aangedrongen dat de financiële sector zou bijdragen.

Omdat de steun van de private sector ook na 2014 doorgaat, rekent het kabinet voor dat tot aan 2020 de hulp aan Griekenland zelfs oploopt tot boven de 200 miljard, waarvan 106 afkomstig is van de financiële sector.

Centraal in de boodschap van het kabinet staat dan ook dat hoe je ook rekent, de bijdrage van banken steeds zo'n 50 procent is.

Sceptisch

In de Tweede Kamer zijn de eerste reacties sceptisch. GroenLinks-Kamerlid Bruno Braakhuis is nog niet tevreden met de uitleg van het kabinet.

Hij kwalificeert de brief als ''weinig transparant''. Hij heeft het gevoel dat het kabinet probeert te maskeren dat de bijdrage van overheden flink hoger is dan aanvankelijk gemeld. ''Hij heeft wel uit te leggen'', aldus Braakhuis.

D66-Kamerlid Wouter Koolmees heeft uitgerekend dat ons land 1,8 miljard meer leent aan Griekenland dan minister Jan Kees de Jager (Financiën) heeft aangekondigd. ''Deze onhandige manier van handelen ondergraaft het vertrouwen van mensen in de steunoperatie van de euro. Ik ga er maar vanuit dat Rutte en De Jager een fout hebben gemaakt, maar onhandig is het wel."
[verwijderd]
0
Liar liar pants on fire.

In het onderstaande artikel wordt de hulp (eindelijk) duidelijk uitgelegd:

www.faz.net/artikel/S30638/zweites-re...

Niet alleen betalen EU en IMF 109mrd voor de steun aan Griekenland, maar een groot deel daarvan gaat niet naar Griekenland. De helft ervan is om de nieuwe obligaties die banken/verzekeraars krijgen te garanderen. De aflossing daarvan is dus gegarandeerd door de EU/IMF.

En van de resterende helft is maar 34mrd voor de Griekse staat, en de andere 20mrd is voor herkapitalisering van Griekse banken.

De bijdrage van de private sector is onbekend, want hangt af van hoeveel banken voor hoeveel mee willen doen. Maar dit is ook geen nieuw geld voor Griekenland. Maar het verlengen van bestaande schulden.

Een bank met een obligatie die nog tot 2020 loopt (en waarvan de aflossing en rentebetaling hoogst onzeker is) kan deze dus omruilen voor een nieuwe obligatie met een looptijd tot 2041. Tegen ongeveer hetzelfde rentetarief, maar nu met een door de EU/IMF gegarandeerde aflossing. Griekenland zelf krijgt hier geen cent extra door. (Maar mag wel rente betalen over de garantie van de EU/IMF).

Niet zo'n moeilijke keuze lijkt me als bank, als je weet dat een dergelijke obligatie op de vrije markt maar 50% opleverde voor dit akkoord.
[verwijderd]
0
Banken doen wel mee, maar alleen als ....

WASHINGTON -(Dow Jones)- Private-sector participation in a new Greek financing package is contingent on the International Monetary Fund increasing its funding for the beleaguered nation, the head of an international banking group said Monday.

But Charles Dallara, head of the Institute of International Finance, indicated that the IMF had promised it would expand its loan program. Dallara's IIF is a trade group that represents the world's leading banks and is spearheading talks with Greece.

"It's clear that Europe, and not just the private financial community, predicated its renewed commitments on continued IMF support," Dallara said, adding that the agreed "additional support" from the fund "was endorsed by all the officials in the room."

If the IMF were to refuse more financing for Greece, "not only is our deal invalid, but Europe's whole plan," Dallara said. "We all know that this does not work without continued IMF support," he said.

Read more: www.foxbusiness.com/industries/2011/0...
pensionado
1
Uit alles blijkt wel dat de verklaring van de EU onder grote tijdsdruk is opgesteld, en daardoor ook niet eenduidig is. Met name de alinea die hier (en elders) al vaker is aangehaald verdient zeker geen schoonheidsprijs.

Ook ik heb het gevoel dat Mark Rutte er een beetje is ingeluisd. Het zal zijn aanzien in Europa zeker geen goed hebben gedaan.
pensionado
0
Eco: je hebt je gelijk gehaald, maar dat hoef je niet met zo'n lach te bevestigen.
Misschien ben jij over zo'n 20 jaar wel minister-president Eco de Eerste die altijd zijn woorden juist kiest en op dat vlak nooit een fout zal maken.....
[verwijderd]
0
quote:

pensionado schreef op 26 juli 2011 07:33:

Eco: je hebt je gelijk gehaald, maar dat hoef je niet met zo'n lach te bevestigen.
Misschien ben jij over zo'n 20 jaar wel minister-president Eco de Eerste die altijd zijn woorden juist kiest en op dat vlak nooit een fout zal maken.....
Nou ik ben niet zo iemand die minister-president wilt zijn. Ik wil niet in het belang staan van macht en geld.
Maarja laten we gewoon lol hebben. Want dat maakt het leven veel leuker hihi. AL vast goedenmorgen :)
[verwijderd]
0
quote:

Eco1 schreef op 26 juli 2011 07:39:

[...]

Nou ik ben niet zo iemand die minister-president wilt zijn. Ik wil niet in het belang staan van macht en geld.
Maarja laten we gewoon lol hebben. Want dat maakt het leven veel leuker hihi. AL vast goedenmorgen :)
Dus ALS u winst boekt op de beurzen doneert u het aan bij het liliane fonds
hjm
0
Toen Job Collet in het begin van de verkiezingstrijd de 600 miljard hypotheekschuld niet direct kon ophoesten was de wereld te klein. Het ging toen over het opelepelen van een feitje. En nu de MP in een actueel dossier er 50 miljard naast zit zouden we er geen grapje over mogen maken? Ja, mensen mogen er naast zitten, maar 50 miljard, of 1/3 van het totale bedrag vind ik zorgelijk. Het toont mij iemand met mooie, overtuigende verhalen, maar feitelijke kennis ontbreekt. Klaarblijkelijke is dat onze huidige politieke leiding (regering en oppositie)En nee, ik ben geen PvdA stemmer.
[verwijderd]
0
Fouten maken we allemaal, en is op zich geen ramp. Vind het wel veel ergelijker dat hij zich eruit probeert te draaien. Ik had Rutte hoog staan op de integriteits-ladder, dit is toch erg jammer.
107 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,35  +0,52  +0,06%  10:18
 Germany40^ 17.964,00 +0,18%
 BEL 20 3.880,69 -0,07%
 Europe50^ 4.911,84 -0,19%
 US30^ 38.046,45 +0,01%
 Nasd100^ 17.473,89 -0,55%
 US500^ 5.050,15 -0,27%
 Japan225^ 38.167,59 -0,39%
 Gold spot 2.306,66 +0,92%
 EUR/USD 1,0711 0,00%
 WTI 79,67 -2,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

VIVORYON THER... +8,02%
ForFarmers +6,20%
ING +5,88%
AMG Critical ... +4,16%
PROSUS +3,43%

Dalers

BAM -15,49%
HEIJMANS KON -3,40%
ASMI -2,45%
BESI -2,35%
ASML -2,34%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront