Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
[verwijderd]
0
Helemaal niet te laat
Ze hebben bijvoorbeeld niet eens bijgehouden van wie welke percelen grond zijn
Dat is toch geweldig om uit te gaan zoeken?
Leverd alleen maar op

Geld weggooien is alleen als je bijdrukt, en dat doen we niet

Ik houd nu een tiental jaar de mondiale economie in de gaten
Maar de Grieken zo zwaar wegen als je doet is buiten proporties, je lijkt wel een Amerikaan, en dat is geen compliment
[verwijderd]
0
Wij gaan hier toch ook niet de slechtste state uit de USA lichten en die continu bestoken met de slecht nieuws show
Of bij de UK de slechtst presterend stuk geografie er uit lichten
En daar maar op door blijven propaganderen?

Wel een steengoed idee overigens!
Ik denk dat ik dat eens ga uitzoeken
Sucses verder met je Griekje bashen
[verwijderd]
0
quote:

zzzaai schreef op 29 januari 2012 02:12:

Nooit, maar dan ook helemaal nooit zullen de Grieken de EU verlaten of er uit gezet worden
er zal wel een manier gevonden worden om ze de Euro uit te zetten en toch in de EU kunnen blijven.
[verwijderd]
0
s.lin
0
Griekse politiek akkoord over bezuinigingen
Door Anne-Greet Haars
2012-01-29 16:09:38.0 | bnr.nl

De Griekse premier Lucas Papademos heeft met zijn belangrijkste coalitiepartners overeenstemming bereikt over de nieuwe bezuinigingsmaatregelen.


De nieuwe maatregelen gelden als een voorwaarde voor de uitbetaling van financiële steun aan Griekenland van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

Samenkomst
De Griekse politieke leiders kwamen zondagmiddag bijeen en werden het binnen korte tijd "volledig'' eens over de bezuinigingen, zo liet Papademos weten.

Toezicht
Binnen de EU gingen afgelopen week stemmen op om het toezicht op de Griekse begroting en het uitvoeren van bezuinigingsmaatregelen sterker op te voeren. De Grieken zouden de controle in feite uit handen moeten geven aan een nieuwe EU-functionaris die daarvoor zou worden aangesteld. Onder anderen de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos wees het idee van de hand.
[verwijderd]
1
quote:

zzzaai schreef op 29 januari 2012 14:09:

Geld weggooien is alleen als je bijdrukt, en dat doen we niet

.....je lijkt wel een Amerikaan

Hoe kan je wat Griekenland heeft uitgezet goed praten ?

Schulden kwijtschelden ... dat geld is ook verdwenen he.

Het is gewoon een mes in de rug van de andere Europese landen die keer op keer hun begroting in evenwicht trachten te hebben en dit met dreigingen van boetes als ze er niet in slagen.
s.lin
0
Griekenland klaar voor eurotop-overleg over nieuwe leningen
Gepubliceerd: 10:02
ATHENE (Dow Jones)--De Griekse minister-president Lucas Papademos reisde zondagavond naar Brussel af, in de hoop dat tijdens de eurotop die maandag begint een akkoord wordt bereikt waarmee nieuwe leningen aan Griekenland zullen worden verstrekt.

Papademos sprak zondag nog met coalitiepartners en samen kwamen ze overeen dat het land nieuwe hervormingen nodig heeft om zijn schulden omlaag te brengen. In een verklaring na het overleg waarschuwde de minister-president dat het land verdere stappen moet ondernemen om de publieke financien op orde te krijgen en de economie weer te stimuleren, maar verklaarde hij ook dat de politieke leiders in Griekenland achter de inspanningen staan.

Naast het overleg van Papademos en zijn coalitiepartners, spraken Griekse overheidsofficials afgelopen weekend met de trojka, bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Internationaal Monetair Fonds (IMF), over een nieuw leen-programma voor het land. Een belangrijke voorwaarde om nieuwe leningen te krijgen is het doorvoeren van de nodige hervormingen.

Ook is het van belang dat Griekenland zo spoedig mogelijk een akkoord sluit met zijn private schuldeisers over het herstructureren van zo'n euro100 mrd aan schulden. De schuldendeal houdt in dat schuldeisers hun huidige obligaties om ruilen tegen nieuw Grieks staatspapier dat nog maar 30-35% van de oorspronkelijke waarde heeft. De overige 65-70% wordt dan afgeschreven.

Beide partijen, de Griekse overheid en het Instituut voor International Finance (IIF) verwachten dat er deze week nog een akkoord wordt gesloten, nu de private schuldeisers akkoord zouden gaan met een couponrente van onder de 4%. Een bron rondom de gesprekken verklaarde wel dat er geen aankondigingen gedaan worden, totdat Griekenland en de trojka akkoord zijn over nieuwe bezuinigingsmaatregelen.

Ondertussen verplaatst de aandacht zich naar de eurotop in Brussel die vandaag start, waarbij onder andere gesproken wordt over het nieuwe leenprogramma voor Griekenland.

In oktober vorig jaar werd er tijdens een top door Europese leiders en het IMF afgesproken dat Griekenland zo'n euro130 mrd aan financiele noodhulp krijgt. Daarbij zou de staatsschuld van het land in 2020 gedaald moeten zijn tot 120% van het bruto binnenlands product (BBP). Nu is de staatsschuld 160% van het BBP.

Sinds die afspraken zíjn gemaakt is de Griekse economie echter verslechterd en is het begrotingstekort van het land gestegen tot 10% van het BBP. Daarom verwachten eurozone- en IMF-officials dat Griekenland zo'n euro15 mrd extra nodig heeft.

Zonder nieuwe leningen, zal Griekenland niet in staat zijn om in maart een aflopende staatslening van zo'n euro14,4 mrd af te betalen waarmee het risico groot is dat het land failliet gaat.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Duitsland dreigt kredietkraan naar Athene dicht te draaien

30/1 10:38

Duitsland zal mogelijk geen noodkredieten voor Griekenland toestaan tenzij Athene Europa weet te overtuigen dat het de economie en de staatsfinanciën op orde weet te krijgen. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd in een interview met de Wall Street Journal.

Volgens Schäuble is Europa “bereid Griekenland te steunen met nieuwe noodkredieten, maar,” zo waarschuwde de minister, “tenzij Griekenland de nodige beslissingen uitvoert en ze niet alleen aankondigt (…) kan geen enkele hoeveelheid geld het probleem oplossen.”

Schäubles uitspraken komen na berichtgeving afgelopen dagen dat Berlijn een begrotingscommissaris willen met vetorecht over de Griekse begroting. Griekenland zou dan soevereiniteit opgeven in ruil voor noodkredieten. Schäuble zei over die proefballon dat “misschien wij en onze partners moeten kijken of we Griekenland niet van nog dichterbij moeten helpen bij deze zeer moeilijke taak.”

Griekenland kreeg in mei 2010 van het IMF en de andere eurolanden 110 miljard euro aan noodkredieten. In ruil voor dat geld moet Griekenland bezuinigen en structurele economische hervormingen doorvoeren. Griekenland is er echter niet in geslaagd de staatsfinanciën onder controle te krijgen nadat de economie in 2011 voor het vierde jaar op rij kromp. Het begrotingstekort bedroeg vorig jaar zo’n 10 procent van het BBP, meer dan drie keer de Europese limiet.

Vanwege de economische depressie en het gat op de begroting spraken Europese regeringsleiders vorig jaar een tweede noodpakket met een omvang van 130 miljard euro af. Voordat Griekenland aanspraak kan maken op dat geld, moet het land een deal sluiten met de private schuldeisers over de herstructurering van de staatsschuld.

Afgelopen tijd is echter gebleken dat de beoogde reductie van Griekenlands schuldenberg van meer dan 350 miljard euro met 100 miljard euro, kwijtgescholden door de private schuldeisers, niet genoeg zal zijn om voor een houdbare fiscale situatie te zorgen. Veel economen hebben daardoor opgeroepen dat de ECB en de andere eurolanden ook een deel van hun leningen aan Griekenland moeten afschrijven. Tegenover de Wall Street Journal wilde Schäuble het kwijtschelden door de officiële sector niet uitsluiten. “We moeten gaan kijken hoe het gehele pakket er uit ziet,” aldus de minister tegenover de Journal.


Door: ABM Financial News.
voda
0
Merkel: Griekenland geen thema op EU-top

Gepubliceerd op 30 jan 2012 om 15:07 | Views: 740

BRUSSEL (AFN) - De Griekse schuldencrisis staat niet op de agenda van de Europese top maandag in Brussel. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel kort voor begin van de vergadering.

Ze wees erop dat er nog geen overeenstemming is bereikt over kwijtschelding van de Griekse schulden. ,,We zullen Griekenland niet uitvoerig bespreken'', aldus Merkel. Ze wilde niet veel zeggen over de controverse rond het Duitse voorstel om Griekenland desnoods onder curatele te plaatsen: ,,Wij voeren een discussie die we niet zouden moeten voeren.''

Ze wees op de noodzaak om Griekenland zodanig te ondersteunen zodat de Grieken alle afspraken kunnen nakomen.
[verwijderd]
0
quote:

fes schreef op 30 januari 2012 20:46:

Triest....het geld wat naar Griekenland gaat komt niet bij de gewone bevolking aan.
www.presseurop.eu/nl/content/article/...
Inderdaad een triest stuk om te lezen. De gewone man is de dupe van de corruptie en het wanbeleid van de vorige regering.Er staat een een aantal miljarden aan onbetaalde belasting uit. Het zelfs bekend wie er nog moet betalen en hopelijk kunnen ze daar nog wat weghalen en komt het bij de juiste mensen terecht al is dat een utopie natuurlijk.
Brussel, noch de VS maken zich druk om de gewone man, die denken alleen maar aan de banken die verkeerd hebben gegokt door te greedy te zijn en bij een default van Griekenland om gaan vallen of op z'n minst grote verliezen gaan maken.
Het raakt tijd dat die Yanken, die de crisis uiteindelijk hebben veroorzaakt, daar eens een keer bij na gaan denken en de noodlijdende landen te hulp gaan komen maar ja, die staan er zelf net zo slecht voor met 17% van de bevolking die afhankelijk is van voedselbonnen, ook aan de vorige regering te danken.
[verwijderd]
0
quote:

straksa schreef op 30 januari 2012 22:13:

30 jan 2011 22.06 uur
'Grieken uit ketenen van euro'

www.nu.nl/economie/2728392/grieken-ke...
Klaus-Peter Müller begrijpt het. Jammer dat de politiek er nog niet aan wil en het zover heeft laten komen.
voda
0
Minister De Jager ziet snel akkoord Griekenland en banken


AMSTERDAM (Dow Jones)--Minister Jan Kees de Jager van Financien zegt dinsdag dat een akkoord tussen Griekenland en private investeerders, met name banken, nu snel rond moet zijn.

"Er moet binnen dagen een concept akkoord zijn", aldus de minister in een vraaggesprek met televisiezender RTL. Hij wijst op de naderende bodem van de Griekse schatkist, "voor medio maart moet er duidelijkheid zijn".

De problemen van Portugal, waarvan de rendementen op staatsleningen de laatste week fors opliepen, zijn volgens De Jager van een andere orde dan die van Griekenland. "Zoals Portugal zijn er wel meer, maar Griekenland is een groter zorgenkind."

Volgens De Jager heeft Portugal zich tot dusver gehouden aan gemaakte afspraken voor internationale steun en kan dit van Griekenland niet worden gezegd. Verder is een nieuw reddingsplan voor de Portugezen "nu niet aan de orde", stelt hij.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213


voda
0
Griekse arbeidskrachten worden goedkoper

Gepubliceerd op 31 jan 2012 om 13:24 | Views: 599

ATHENE (AFN) - De forse bezuinigingen in Griekenland missen hun uitwerking op de lonen in het land niet. Sinds 2010 zijn de arbeidskosten in Griekenland met ruim 14 procent gedaald, zo bleek dinsdag uit een onderzoek van de Griekse overheid.

De daling was het sterkst in de horeca, waar de lonen en andere arbeidskosten met bijna een derde zijn afgenomen. Bij de overheid daalden de arbeidskosten met ruim 9 procent. Tussen 2000 en 2010 namen de salarissen en sociale premies in Griekenland nog met meer dan 50 procent toe.

Griekenland voert onder druk van de EU en het IMF zware bezuinigingen door, die er onder meer voor moeten zorgen dat de loonkosten in het land dalen. Op die manier moet de concurrentiekracht van Griekenland worden vergroot, zodat het land zijn economische problemen achter zich kan laten.
voda
0
Druk op ECB om bij te dragen in Griekse schuldhervorming stijgt


LONDEN (Dow Jones)--Het hoofd van de eurogroep van ministers van financien van de eurozone Jean-Claude Juncker krijgt steeds sterkere aanwijzingen van lidstaten dat de Europese Centrale Bank (ECB) ook een rol moet gaan spelen in het herstructureren van de enorme schuldenlast van Griekenland.

De aanwijzingen komen in navolging van de opgelegde druk door de directeur van het Internationaal Monetair fonds (IMF) Christine Lagarde en na signalen dat de afschrijving van EUR100 miljard die Griekenland van haar private schuldeisers verlangt wellicht niet toereikend genoeg is om de schuld naar een houdbaar niveau terug te brengen.

De dieper dan verwachte recessie in het afgelopen jaar heeft naar schatting een financieringstekort van EUR15 miljard nagelaten in het kader van de plannen voor een nieuw Grieks steunpakket, stellen personen die op de hoogte zijn van de boekhouding.

"We moeten de onderhandelingen met de private schuldeisers zo ver mogelijk tot een einde brengen voor het einde van de week", meldde Juncker dinsdag aan het Duitse radiostation Deutschlandfunk. "Daarna kunnen we overwegen of anderen klaar moeten gaan staan om verdere ondersteuning te bieden".

Er is na de EU-top van maandag geen officieel bericht uitgegeven dat de ECB mogelijk een bijdrage gaat leveren in de schuldherstructurering en de weerstand binnen Europa tegen een ECB-bijdrage blijft groot.

Gesprekken over een mogelijke interventie hebben blijkbaar Wenen bereikt, waar de Oostenrijkse nationale bank gouverneur Ewald Nowotny op dinsdag tijdens een interview met de staatsomroep ORF erkende dat "men openlijk moet aangeven dat er vanzelfsprekend een risico is" met betrekking tot de Griekse obligaties die de ECB op de balans heeft staan. Nowotny refereerde enkel aan de obligaties die de ECB sinds april 2010 opkocht via zijn Securities Markets Program. Analisten schatten de portefeuille op circa EUR40-45 miljard.

Het eurosysteem, bestaande uit de ECB en de zeventien nationale centrale banken, heeft er maanden op aangedrongen dat de ECB zijn portfolio van Griekse obligaties niet gaat herstructureren.


Door Geoffrey T. Smith, met een bijdrage van Todd Buell. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


voda
0
ING CEO pleit voor deelname ECB herstructurering Griekse schuld


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep NV (INGA.AE) Chief Executive Jan Hommen heeft dinsdag een beroep gedaan op de Europese Centrale Bank (ECB) om deel te nemen aan de herstructurering van de Griekse schulden, nadat de bestuurder meldde dat private schuldeisers op het punt staan een akkoord te sluiten met het noodlijdende land.

"Het zou logisch zijn als de ECB meedoet", zei Hommen aan de zijlijn van een parlementaire hoorzitting in Den Haag.

Hommen is naast zijn positie als Chief Executive van ING tevens bestuurslid van het International Institute of Finance (IIF), een lobbygroep die de onderhandelingen leidt over de wijze waarop de private sector een bijdrage levert aan een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Griekenland.

Het IIF en Griekenland gaven afgelopen weekeinde reeds aan, in afwachting van de uitkomst van afzonderlijke gesprekken over een nieuw reddingspakket voor Athene, bijna een overeenkomst bereikt te hebben over het afschrijven van EUR100 miljard van de schuld van het Zuid-Europese land.

Sommige analisten zijn echter van mening dat de afschrijving niet afdoende is om de Griekse schuldenlast beheersbaar te maken en dat de publieke sector, waaronder de Europese Centrale Bank, zijn steentje dient bij te dragen.

"De ECB heeft een mogelijke winst [op zijn Griekse obligaties]. Als ze Griekenland echt zouden willen helpen dan kunnen ze meedoen en die winst inleveren", stelde Hommen.

De bestuurder herhaalde dat de private schuldeisers een voorstel hebben gedaan om de Griekse schuld te herstructureren en dat het nu aan Athene is om in te stemmen met het voorstel. Volgens het voorstel zullen de banken 70% van de nominale waarde van hun bondholdings afschrijven. In ruil daarvoor zullen zij nieuwe obligaties ontvangen met een couponrente van 3,6% - 3,7%, zei Hommen.

"Wat ons betreft ligt het voorstel er. We zijn bereid om een deal te maken", zei hij.


Door Maarten van Tartwijk; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; maarten.vantartwijk@dowjones.com


6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,14  +1,31  +0,15%  15:29
 Germany40^ 17.982,40 +0,28%
 BEL 20 3.894,88 +0,30%
 Europe50^ 4.912,16 -0,18%
 US30^ 38.100,42 +0,15%
 Nasd100^ 17.465,52 -0,59%
 US500^ 5.053,65 -0,20%
 Japan225^ 38.135,09 -0,48%
 Gold spot 2.290,49 +0,21%
 EUR/USD 1,0695 -0,15%
 WTI 79,21 -2,91%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +8,64%
ForFarmers +8,26%
ING +7,24%
AMG Critical ... +5,79%
Van Lanschot ... +3,75%

Dalers

BAM -11,84%
Alfen N.V. -3,90%
BESI -3,71%
ADYEN NV -2,32%
PostNL -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront