Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Tostrams zet Ten Cate op KOPEN!

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

VOORTS schreef:

Nou dan moet je gauw wegwezen.
jij wel! ik geloof er zeker in!
[verwijderd]
0


TenCate Advanced Armour bepantseringleverancier aan QinetiQ voor opnieuw 100 Foxhounds

TenCate Advanced Armour is door QinetiQ geselecteerd als leverancier van de bepantsering voor de Foxhound LPPV, een militair 4X4 voertuig. De aanvankelijke productie van 200 voertuigen wordt gevolgd door een order van nog eens 100 voertuigen, die door General Dynamics European Land Systems, Force Protection Europa, worden geleverd aan het Britse ministerie van Defensie (MoD). Er worden geen financiële details verstrekt.

De Foxhound is ontworpen om een ongekend niveau van bescherming te bieden in een voertuig van dergelijke afmetingen. Het kan zes militairen vervoeren en biedt de grootste overlevingskansen ter wereld voor deze voertuiggrootte en -klasse. Het beschermt zowel de inzittenden als de cruciale voertuigonderdelen, en biedt troepen die opereren in stedelijk gebied een betere mobiliteit en meer overlevingskansen bij explosies.

Ian Dunbavand, commercieel directeur Military Sales van TenCate Advanced Armour, zegt: 'Voor TenCate onderstreept deze order onze specifieke kracht als leverancier om hoofdaannemers grote capaciteit en hoge kwaliteit te kunnen leveren en te ondersteunen. Wij weten hoe belangrijk kwaliteit en tijdige leveringen zijn. We zijn verheugd door QinetiQ te zijn geselecteerd voor dit voertuig en daarmee bescherming te kunnen bieden voor de Britse troepen in Afghanistan'.

TenCate heeft met QinetiQ nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat het lichtgewicht, hoogwaardige en kosteneffectieve bepantseringontwerp van QinetiQ wordt vervaardigd volgens de hoogste normen en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt voor dit belangrijke MoD-programma. TenCate Advanced Armour is wereldwijd leverancier van op maat gemaakte, lichtgewicht ballistische beschermingsoplossingen voor een volledige reeks van eisen: van persoonlijke bescherming tot en met alle voertuig-, helikopter- en vliegtuigtoepassingen en de voornaamste oorlogsschepen.

TenCate Advanced Armour EMEA
Swindon, Verenigd Koninkrijk, maandag 9 juli 2012

[verwijderd]
0
'Ten Cate dreigt met vertrek uit Nijverdal'

dinsdag 10 juli 2012 | 0:23Laatst bijgewerkt:10-7-2012 | 12:42

Het technische textielbedrijf Ten Cate dreigt te vertrekken uit de gemeente Hellendoorn. Dat concludeert politieke partij HOP uit correspondentie tussen Ten Cate en de gemeente. De gemeente wil dat Ten Cate bijna een half miljoen euro aan extra rioolheffing betaalt.



In de brief uit de directeur van Ten Cate zijn ongenoegen over de lastenverzwaring die de gemeente wil opleggen en de consequenties die het mogelijk kan hebben: "Deze aangekondigde lastenverzwaring zal consequenties hebben voor de continuïteit van TenCate in Nijverdal." Volgens TenCate moet deze zin niet gelezen worden als een dreigement en hoeft het niet te betekenen dat het bedrijf wil vertrekken uit Nijverdal.



De gemeente Hellendoorn wil het maximumtarief van de rioolheffing afschaffen, waardoor grote bedrijven niet alleen eenmalig extra rioolheffing, maar structureel meer rioolheffing moeten betalen aan de gemeente. Politieke partij HOP in Hellendoorn baalt van de maatregel en vindt dat de raadsfracties niet volledig en te laat geïnformeerd zijn over de maatregel. Donderdag wordt de gemeenteraad tijdens een presentatie uitgebreid geïnformeerd over het onderwerp.



HOP eist dan dat de extra rioolheffing van een half miljoen van tafel gaat, omdat een mogelijk vertrek van Ten Cate uit Nijverdal grote werkloosheid kan veroorzaken.

reacties....
www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?ca...
Bir
0
quote:

VOORTS schreef op 3 juli 2012 14:11:

Nou dan moet je gauw wegwezen.
Als regel heb je gelijk VOORTS, maar in dit geval blijf ook ik zitten.

Eerlijk gezegd hoop ik dat de koers nog een keer flink duikt, zodat ik kan bijkopen.

Op het gebied van beschermende pakken en bepantsering loopt KTCa voorop in de wereld. Ik zou er niet raar van opkijken als zich binnenkort een nieuwe grootaandeelhouder aandient met een aanmerkelijk belang. Bijv. vanuit de VS.

Ook de Nederlandse krijgsmacht heeft interesse in de pakken, die brandwerend zijn en beter bestand tegen blast. De kleding is echter relatief duur en vraag is hoe een en ander uitpakt bij Europees aanbesteden. Hopelijk loopt het goed af, want is er een mooier uithangbord dan de eigen nationale krijgsmacht?

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
quote:

Bir schreef op 11 juli 2012 22:09:

[...]
Als regel heb je gelijk VOORTS, maar in dit geval blijf ook ik zitten.

Eerlijk gezegd hoop ik dat de koers nog een keer flink duikt, zodat ik kan bijkopen.

Op het gebied van beschermende pakken en bepantsering loopt KTCa voorop in de wereld. Ik zou er niet raar van opkijken als zich binnenkort een nieuwe grootaandeelhouder aandient met een aanmerkelijk belang. Bijv. vanuit de VS.

Ook de Nederlandse krijgsmacht heeft interesse in de pakken, die brandwerend zijn en beter bestand tegen blast. De kleding is echter relatief duur en vraag is hoe een en ander uitpakt bij Europees aanbesteden. Hopelijk loopt het goed af, want is er een mooier uithangbord dan de eigen nationale krijgsmacht?

Grtn Bir.
Heb ook flink ingeslagen op 19.xx ;-)
[verwijderd]
0


Published: 12-07-2012 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Ten Cate NV /XAMS: KTC /ISIN: NL0000375749

Koninklijke Ten Cate NV : TenCate wint rechtszaak tegen FieldTurf Tarkett

De rechtbank in Den Haag heeft uitspraak gedaan in een door TenCate aangespannen rechtszaak tegen FieldTurf Tarkett Inc. en daaraan verbonden ondernemingen. De rechtbank heeft FieldTurf Tarkett en deze ondernemingen verboden gebruik te maken van de naam Revolution voor kunstgras, omdat deze naam inbreuk maakt op het merk Evolution(TM) van TenCate Grass. Het verbod geldt voor de gehele EU tegen betaling van een dwangsom.



TenCate Grass en FieldTurf Tarkett hebben een jarenlange commerciële relatie gehad, waarbij FieldTurf Tarkett met toestemming van TenCate exclusief gebruikmaakte van de merknaam Evolution(TM) van TenCate Grass. In november 2009 heeft TenCate Grass de contractuele relatie met FieldTurf Tarkett opgezegd, omdat FieldTurf Tarkett in strijd met de overeenkomst een eigen kunstgrasvezel ontwikkelde. Kort daarna introduceerde FieldTurf Tarkett die vezel onder de naam Revolution.



De rechter is met TenCate van mening dat hierdoor verwarring kan ontstaan en dat afnemers van mening zouden kunnen zijn met een TenCate product van doen te hebben. Hierbij is volgens de rechter van belang dat TenCate en FieldTurf Tarkett een lange - exclusieve - relatie hebben gehad. Daarom heeft de rechter het gebruik van de naam Revolution in alle landen van de Europese Gemeenschap verboden op straffe van een dwangsom.



TenCate staat in de markt bekend als innovatief producent van kwalitatief hoogwaardige componenten (garens en backing) voor kunstgrassystemen en verleent afnemers uitdrukkelijke toestemming voor het gebruik van zowel het beeldmerk van TenCate® als de geregistreerde productmerken. Misbruik dan wel ongeoorloofd gebruik van merknamen worden bestreden, mede uit hoofde van bescherming van de afnemers van TenCate alsmede de eindgebruikers.



De TenCate Evolution(TM) vezel is met een innovatieve, gepatenteerde weeftechniek van TenCate Grass ondermeer verwerkt in het kunstgrassysteem van twee premier league voetbalclubs in Nederland.





Koninklijke Ten Cate nv

Almelo, donderdag 12 juli 2012
jan4210
0
TenCate had een claim neergelegd van $ 100 milioen bij FieldTurf naar aanleiding van bovenstaand vermelde rechtszaak.
Weet iemand of TenCate eventueel kans maakt om het hele bedrag of een gedeelte van dit bedrag te innen? Leuk bedrag om de winst een beetje op te krikken.
Bir
0
quote:

VOORTS schreef op 12 juli 2012 00:10:

[...]

Heb ook flink ingeslagen op 19.xx ;-)
Dan heb je het goed gedaan!

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
voor de liefhebbers....

5.2. veroordeelt Fieldturf om aan Ten Cate een dwangsom te betalen van € 50.000,= voor iedere dag of gedeelte daarvan dat de betreffende gedaagde niet aan de in 5.1. uitgesproken hoofdveroordeling voldoet, tot een maximum van € 2.000.000,= is bereikt,

zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx...
Bir
0
Ten Cate stijgt niet mee met het sentiment. Blijkbaar is niet iedereen even gerust op de halfjaarcijfers.
Kijkend naar Q1 kunnen de cijfers ook niet extreem goed zijn, maar traditioneel presteert Ten Cate de tweede jaarhelft altijd beter. (2011 was uitzondering)
[verwijderd]
0
Deed ie bij SBM ook op 16! De tweets heb ik gearchiveerd.

quote:

winsttrader schreef op 3 juli 2012 13:56:

Tostrams heeft vandaag het aandeel op KOPEN gezet zie ik.
Bir
0
jan4210
0
Ik blijf geloven in het aandeel Ten Cate. Heb daarom besloten om er 500 stuks bij te kopen. Lange termijn ben ik er van overtuigd dat het weer goed komt.Theodoor Gillissen , SNS Securities en ING laten het aandeel op kopen staan met een koersdoel van Euro 30,00, Euro 40,- en respectievelijk Euro 26,00.
voda
0
UPDATE: Aandeel Ten Cate onderuit na winstwaarschuwing


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ten Cate laat verwachting stijgende winst 2012 vallen', om informtie, commentaar Ten Cate-directeur en analisten, en actuele koers toe te voegen)


Door Bart Koster en Anton Reijinga

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Koninklijke Ten Cate (KTC.AE) verliest vrijdag op de beurs flink terrein, nadat de producent van industriele textieltoepassingen voorbeurs een winstwaarschuwing afgaf.

Het bedrijf uit Almelo laat de verwachting van stijgende nettowinst over 2012 vallen, vooral vanwege onzekerheid over orders van het Amerikaanse ministerie van defensie en andere overheden.

Vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers op 27 juli, stelt Ten Cate de winstverwachting voor het eerste halfjaar neerwaarts bij en zegt dat het niet langer waarschijnlijk is dat het winstniveau over 2012 tenminste gelijk zal zijn als over 2011. Ten Cate geeft geen nieuwe verwachting voor het hele jaar.

Het bedrijf gaat nu uit van een bedrijfsresultaat voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) van EUR32 miljoen, tegen EUR56 miljoen over de eerste helft van 2011.

De omzet over de eerste helft van 2012 is met 9% gedaald tot EUR540 miljoen. De daling was volgens Ten Cate deels voorzien. Echter, de daling met $60 miljoen in de afzet van bepantseringmateriaal van Ten Cate Advanced Armour en textielmateriaal DefenderM voor uniformen was groter dan voorzien.

Het bedrijf wijst op dalende overheidsbudgetten en uitstel en onzekerheid over de timing van orders van het Amerikaanse ministerie van defensie en andere overheidsinstanties en hulpdiensten wereldwijd als voornaamste reden voor het intrekken van de winstverwachting.

Ten Cate kondigt tegelijk een verscherping van de strategische focus aan. Om de omzetgroei te bevorderen wil het meer gaan focussen op de groei van composietenactiviteiten door autonome groei en acquisities, en groei en samenwerken met internationale marktpartijen in andere divisies.

"We verwachten de hardste groei bij composieten, omdat we zien dat er in de productie van bijvoorbeeld auto's en vliegtuigen steeds meer gebruik wordt gemaakt van composietenmateriaal in plaats van traditionele metalen als staal en aluminium", zegt directeur Frank Spaan in een toelichting tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Hij geeft aan dat Ten Cate al met diverse partijen in gesprek is over groeimogelijkheden. "Dat kunnen acquisities zijn, maar ook joint venture of andere vormen van allianties", licht hij toe.

Volgens het bedrijf deden zich in het eerste halfjaar "positieve ontwikkelingen" voor bij de aerospace- en space-compositesactiviteiten, TenCate Geosynthetics en de kunstgrasdivisie. Volgens Spaan zijn ook bij DefenderM en Asvanced Armour nieuwe klanten en landen toegevoegd en ook nog te verwachten.

Bij de aanscherping van de strategische focus zal volgens Spaan ook nadruk worden gelegd op integratie van inkoop en andere activiteiten en synergie-effecten. Hierbij zal sprake zijn van personeelsreducties.

"Het gaat daarbij eerder om honderden dan tientallen banen op een totaal van 4.500", zegt Frank Spaan ter toelichting. De directeur geeft aan dat het om staffuncties, maar ook om productiebanen kan gaan. "Dat proces is al ingezet en we hebben daarover contact met OR en vakbonden", zegt hij.

Het positieve effect van de kostenreducties op het toekomstige bedrijfsresultaat op EBITA-niveau wordt door Ten Cate ingeschat op circa EUR25 miljoen op jaarbasis.

De strategische focus verschuift van DefenderM en Advanced Armour naar Composites en andere divisies, om de afhankelijkheid van orders van het Amerikaanse leger en andere overheden te beperken, constateert ING-analist Niels de Zwart. Hij handhaaft een buy-advies bij een koersdoel van EUR27,00.

Gert Steens van SNS Securities noemt de winstwaarschuwing teleurstellend, omdat de daling van de orders uit de VS niet konden worden opgevangen door groei elders. Steens blijft desondanks overtuigd van de waarde van het fonds. Hij handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van EUR40,00.

Het aandeel Ten Cate staat vrijdag omstreeks 13.00 uur 9,1% lager op EUR19,40 op een 0,7% lagere Midkap.


- Door Bart Koster en Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Ten Cate teleurstellend maar blijft buy - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate (KTC.AE) stelt vrijdag teleur met de waarschuwing dat de nettowinst over 2012 het niveau van 2011 waarschijnlijk niet zal halen, aldus Gert Steens van SNS Securities. Hij wijst erop dat de daling van de orders uit de VS niet opgevangen konden worden door groei elders. Steens stelt dat hij ondanks de teleurstelling overtuigd blijft van de waarde van het fonds. Hij handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van EUR40,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 8,9% lager op EUR19,46, terwijl de Midkap met 0,5% daalt. (AGR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Ten Cate waarschuwing zet koers lager - Gilissen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate (KTC.AE) opent fors lager nadat het bedrijf waarschuwde dat de winst over 2012 waarschijnlijk daalt in plaats van gelijkblijft ten opzichte van 2011, aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. Hij wijst erop dat vooral bestellingen door het Amerikaanse leger tegenvallen, terwijl Ten Cate vorig jaar juist een paar mooie orders kreeg. Volgens Muller is de lange termijn positie van het bedrijf niet in gevaar. Hij handhaaft dan ook zijn advies kopen en koersdoel van EUR30. Ten Cate opent 6,3% lager op EUR20,00 terwijl de Midkap met 0,5% daalt. (AGR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
'TenCate houdt zijn waarde'

Gepubliceerd op 20 jul 2012 om 16:20 | Views: 42
Ten Cate 16:10

EUR 19,54-1,81(-8,48%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van TenCate in het afgelopen halfjaar zijn teleurstellend, maar de portfolio van het bedrijf blijft waardevol. Dat concludeerde analist Gert Steens van SNS Securities vrijdag.

TenCate schrapte vrijdag de winstverwachting van dit jaar. Door de bezuinigingen van overheden en de moeilijke economische omstandigheden denkt het bedrijf niet langer dat de winst dit jaar minstens even hoog zal zijn als in 2011.

TenCate gaf verder aan dat de omzet in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk met 9 procent is gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar en dat het bedrijfsresultaat (ebita) met 43 procent afnam. De dalingen komen vooral door tegenvallende ontwikkelingen bij defensiegerelateerde producten Advanced Armour en Defender M.

Groeipotentieel

Volgens analisten van de Rabobank liggen de bestellingen voor de beschermende weefsels onder meer stil door de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De bank denkt dat het tij voor Ten Cate in 2013 scherp zou kunnen keren. Op de lange termijn heeft het bedrijf een fors groeipotentieel.

Door de tijdelijke tegenslag haalt de Rabobank TenCate weg van de convictionlist. Maar het fonds houdt een buy-advies met een koersdoel van 26 euro (verlaagd van 30 euro) per aandeel.

Somber

SNS hanteert eveneens een koopadvies voor het aandeel TenCate met een koersdoel van 40 euro.

Op het Damrak bleven de beleggers de gehele dag somber door de berichten van TenCate. Rond 16.15 uur noteerde het aandeel 8,5 procent lager op 19,54 euro.
[verwijderd]
0
quote:

Bir schreef op 20 juli 2012 09:18:

Wat een timing met slecht nieuws. Wordt iets meer geduld hebben VOORTS.
Mijn winst is helaas verdwenen,maar ik blijf ook zitten koers staat nu op mijjn aankoop niveau,hopen maar op snel betere tijden,en bedenk wel ten cate komt ook op het overname lijstje voor dus .....
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 18.023,90 +0,60%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.978,93 +0,81%
 US30^ 38.147,62 +0,06%
 Nasd100^ 17.648,50 +1,26%
 US500^ 5.092,79 +0,95%
 Japan225^ 37.912,64 +0,50%
 Gold spot 2.341,37 +0,40%
 EUR/USD 1,0736 +0,07%
 WTI 83,95 +0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront