Reesink « Terug naar discussie overzicht

AVA 24 mei 2012

5 Posts
[verwijderd]
0
Het schip van Koninklijke Reesink vaart verder onder leiding van de heer Veerman, die met vervroegde verkiezingen door de commissarissen als onvervangbaar werd geacht. Ik ben benieuwd waar dat heengaat, want de nieuwe strategie heeft tot nu toe weinig goeds gebracht. De directie ziet veel tegenwind in het groene en industriële segment, ondanks dat men twee jaar geleden juist voor doorgaan in die segmenten koos wegens de goede vooruitzichten.Alleen de veehouderij vaart nu voor de wind. Het was ook weer een bewogen vergadering,omdat het verslag van de directie enkele pijnpunten moest verantwoorden ten aanzien van de voormalig directeur. Het werd ook duidelijk dat Reesink bij de uitkomst van de arbitrage had verzwegen te vermelden dat men als verliezer moest opdraaien voor de kosten van Ten Doeschate. Laatstgenoemde toonde zich de verstandigste door de hand te schudden van de heer Veerman onder het uitspreken van de hoop dit Veerman alsnog tot het inzicht komt dat hij de vals gebleken aantijgingen uit het voorjaar van 2010 dient te herroepen. De vergadering had daar gisteren al eerder op aangedrongen,de uitkomst van de arbitrage had ook duidelijk gemaakt dat de goede naam van Ten Doeschate ten onrechte door het slijk was gehaald,maar stijfkop Veerman ging daar niet op in. Benieuwd dus wat er staat te gebeuren en wat de reactie van Veerman zal zijn. Ik denk dat Ten Doeschate maar even moet wachten met het reageren op dit forum, zoals hij gisteren al aankondigde. Memorabel was het ook dat de VEB en andere aandeelhouders gemotiveerd tegen een tussentijdse herbenoeming van Veerman waren, nota bene ingegeven door een komende wetswijziging. Maar ja, de meeste aandelen tellen en het administratiekantoor dat met een ruime meerderheid controleerde liep braaf achter Veerman aan. Wat een EGO, wat een lange tenen. De manier waarop hij reageerde op de beraadslagingen over zijn herbenoeming (zie ook dagblad De Stentor) bracht mij er toe te menen dat hij maar beter kan ophoepelen
[verwijderd]
0
Vreemd dat Ten Doeschate nog niets van zich heeft laten horen tot nu toe. Een radiostilte na zo'n intense AVA is te begrijpen, maar dit forum heeft hij toegezegd te zullen gebruiken om nog eens zwart op wit zijn punten op te sommen waarop dan verder gereageerd kan worden. Vreemd, ja toch?
benito c.
0
Ik heb het idee, dat hij er wat afstandelijker tegenover begint te staan. Hij kan er toch niet veel meer aan doen, en ik denk dat jou verslag accuraat was. Daar zal niet veel aan toe te voegen zijn.
Alleen als er onrecht te bestrijden is, of leugens te ontzenuwen zijn, zal hij zeker van de partij zijn.
BeeJee
0
Ik had hier zoals ik aankondigde graag een geluidsfragment ingebracht van de valse uitlatingen aan mijn adres die Veerman in de AVA van 19 mei 2010 deed. Echter, de geluidsopname van die vergadering (die op aandringen van de VEB was geopenbaard nadat er discussie over het concept van de notulen ontstond) bleek opeens van de Reesink-site verwijderd te zijn. Wat Veerman in mei 2010 de AVA voorhield was dat ik als bestuurder van Reesink de gronden op De Kar "willens en wetens en tegen beter weten in" voor een te hoge waarde in de boeken van Reesink had gezet, waarbij hij ook nog eens ontkende dat die strategisch zeer gunstig gelegen landbouwgronden keurig waren getaxeerd, nota bene zonder mijn tussenkomst, in opdracht van de CFO en in afstemming met de RvC. Hoewel hij de discussie buiten de notulen hield (ondanks het verzoek tot completering na het verschijnen van het concept) was het kwaad al in de AVA van mei 2010 zelf gebeurd: De uitspraken van Veerman leidden tot de conclusie dat Ten Doeschate de waarde zelf had opgepoetst om daarmee het hem zelf toekomende deel van de opbrengst te maximaliseren. Ik zou namelijk een percentage van de verkoopopbrengst krijgen, maar daarvoor kwam de taxatie tegen marktwaarde in de plaats toen (nota bene commissarissen zelf) de gronden op De Kar wensten te houden. In de arbitragezaak die ik helaas tegen Reesink moest aanspannen werd er korte metten gemaakt met deze voorstelling van zaken: Het scheidsgerecht was van mening dat commissarissen zelf met mij de afspraak maakten om af te wikkelen op basis van de (door Veerman ontkende) taxatie en dat er dus gewoon betaald moest worden. De opmerkingen tijdens de AVA dit voorjaar dat Veerman nu ook maar zo flink moet zijn om ten overstaan van de aandeelhouders zelf te erkennen waar hij de plank volledig mis sloeg was m.i. dan ook volkomen terecht. Daar waar politici tegenwoordig de grootsheid opbrengen zich te excuseren als zij een opponent publiekelijk onjuist afschilderen, kan Veerman die grootsheid klaarblijkelijk niet opbrengen. Ik werd weliswaar bijna door hem doodgeknuffeld toen ik hem op 12 mei jl. tegen het eind van de AVA de hand reikte, maar mijn daarbij gedane verzoek om (in lijn met wat tijdens de vergadering diverse malen werd gevraagd) alsnog terug te komen op zijn infame uitlatingen van mei 2010 konden geen plaatsje krijgen in het bijna woordelijke en daarmee zeer uitgebreide verslag, dat inmiddels in concept op de site van Reesink staat. Het zal er wel een voorteken van zijn dat Veerman vasthoudt aan zijn Mannenbroeder-tactiek, waarbij een keertje de kop buigen om daarmee de lucht te klaren niet past.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront