Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gezocht een belegger uit Lelystad

129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

stefan75 schreef op 26 december 2012 18:03:

excel mag ik overigens ook niet versturen zie ik, alleen pritnscreens maar ik weet niet of dat mij gaat helpen.
Aj stefan75, gewoon een bijlage toevoegen als je iets post.

Was dus gewoon een plaatje/picture van mijn eien tekst, rechts boven staat bijlage toevoegen!
Bijlage:
[verwijderd]
0
dat probeerde ik ook. ik selecteer bijlage toevoegen dan het bestand geselecteerd. dan kom ik weer in het scherm waar ik kan typen. Dus je zou verwachten dat bij versturen dat hij er dan toch bij zit?
Twinkeling
0
Alleen bestanden kleiner dan 1024KB, met de extensie gif, jpg, png of pdf zijn toegestaan
Twinkeling
0
das dus copy paste van het bijlage-gebeuren en voor peerke, jij uploadt. Andere gebruikers downloaden dan weer.
[verwijderd]
0
quote:

stefan75 schreef op 26 december 2012 19:24:

ik probeer hem ieder bij te voegen maar het lukt niet :-(
Nou stefan75 hij was er wèl hoor die bijlgage.
Inmiddels niet meer.

Erg gevaarlijke bijlage blijkbaar !!
Anderen dezelfde ervaring ?
alquin1954
0
Stefan, misschien heb je hier wat aan. De 2010 handleiding is groter dan 1 Mb dus das passie groot.

groetjes
Gert&cs
Bijlage:
marique
0
quote:

katzenkop schreef op 26 december 2012 15:05:

1)Ga naar het draadje hier in de KK "Beurscompetitie 2012" van Marique.
Kijk daar naar de 10 "beleggers" die bovenaan staan.
2) Zoek dezelfde beleggers straks op in het nieuwe draadje "Beurscompetitie 2013", ook van Marique. (Daar kun je zelf trouwens ook nog tot en met 1 januari meedoen.)
3) Kijk wat voor aandelen deze "topguns" voor 2013 gekozen hebben en koop daar wat van.

Dat is weliswaar geen garantie, maar je sluit daarmee de echt domme beginnersfouten in de keuze van je aandelen voor een groot deel uit.
Inderdaad geen garantie. Bekijk je de resultaten per kwartaal dan tel ik een handvol 'topguns' die in elk kwartaal bij de eerste 30 eindigen.
Bij de eerste tien houdt niemand het 4 kwartalen vol.
Ik wil maar zeggen, als de verschillen per kwartaal al zo groot zijn, zijn ze per jaar nog veel groter.

marique
0
quote:

stefan75 schreef op 26 december 2012 17:18:

ik gooi het over een andere boeg, kan iemand mij adviseren en meer in diepte het volgende uitleggen.

1. om aandelen aan te schaffen en te verkopen heb je een broker nodig, vragen welke ik al heb:
1.a stel ik wil meerdere aandelen van diverse bedrijven, betaal je per bedrijf dan aanschafkosten of is het zo dat als je het in een keer doorgeeft dat je maar een keer de aanschafkosten hebt.
1.b. ik verwacht dat ik per maand maximaal 10 transacties doe, aankoop,verkoop etc. ik wil graag bij een bepaalde winst van een aandeel eruit stappen. als ik dat nog niet heb behaald voor dat deel van de aandelen blijf ik nog zitten (in basis tenzij....)
1.c. welke broker raad je aan en heb ik nog meer nodig om in aandelen te kunnen handelen.
2. is er iemand die een handig excelsheet heeft gemaakt c.q. gevonden waar je op een overzichtelijke manier je aandelen kan vermelden zodat je voor jezelf kan bijhouden wat de winsten c.q. verliezen zijn geweest, mooiste is als hij ook aangeeft bij hoeveel je dan moet uitstappen als dat aan je winstdoelstelling voldoet. Super mooi is als de aanschafkosten en dergelijke die je maakt daarin ook staan vermeld.
3. dividend, is dat een rente die het bedrijf betaald aan de deelnemers omdat ze in het bedrijf hebben geinvesteerd, moet je daarvoor een geheel jaar in die aandelen hebben gezeten dan?
4. zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

elke serieuze reactie ben ik zeer dankbaar voor.
1a)
transactiekosten per aandeel en afhankelijk van hoogte van het koop- of verkoopbedrag.

1b)
wil je handelaar worden of belegger?
10 transacties per maand is best wel veel voor een belegger. Tenzij je een gigagrote porto hebt

1c)
zelf kiezen. vraag maar bij enkele brokers de voorwaarden en kosten op

2)
excell sheet moet je zelf maken en indelen naar eigen voorkeur. Het heeft geen zin om een sheet van een ander te gebruiken.

3)
In deze draad vind je alle info over dividend.
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&a...
post van marique 2 mrt 2010 om 14:50
[verwijderd]
0
Volgens mij zijn er genoeg 'beleggers' in Lelystad en Omgeving, maar de vraag is of het tussen jullie gaat matchen.

1. Zoek je een looser of winner, hoe kom je er achter?

2. Zoek je een maatje en heb je al een relatie of puur 'zakelijk'?

3. Je doelgroep tussen 30-40 zal geen tot weinig ervaring hebben met beleggen. Helaas zijn de ONN beursrotten wat ouder!

4. Hoe kan je een baan hebben en tegelijkertijd op je APP handelen? Je kan beter abonnement nemen op een Alert-SMS-Dienst zoals van Tostrams of Schaaij en dan kan je meteen hun adviezen doorgeven aan je Bank?

5. Wat heb jij een ervaren Beursrot te bieden, gratis advies bestaat never!

Op grond van het bovenstaande denk ik dat je een profiel hebt van de gemiddelde Nederlander, die naast zijn baan ook wat in de grote wereld van beleggen wil begeven en dat je dollartekens voor ogen ziet.
Tussendoor wil je in je vrije tijd af en toe van gedachte wisselen met een ervaren sparring partner.
Dus als je 'adviseur' zou zeggen verkopen, dan doe je dat ook en als hij zegt springen dan doe je dat ook?

Advies: Gewoon een Beleggersrekening bij je lokale Rabo openen en zoals 9 van de 10 Nederlanders de standaard Weduwen en Wezen Fondsen kopen en genieten van je Dividend en evt. Koerswinsten en jaarlijks lekkerrr 1,2% rendementsheffing in Box3 betalen.

NB: Ik kan mij vergissen, maar gezien je reacties denk ik dat je een goede 'faker' ben!

Ciao!
Fred 62
0
Ik mis hier nog wel het Tel nr van Stefan , email en adres gegevens voor de gene die
zich genegen voelen om hier op te reageren.
josti5
0
Ook graag bankrekeningnummer, saldo en pincode.
En uiteraard sofinummer.
Voor alle zekerheid: -:)
[verwijderd]
0
Beste Marique,

Mijn dank voor je input aanvullend, de volgende opmerkingen, ik wil graag gaan beleggen, ik ben geen handelaar. Mijn "ideale" situatie zou zijn dat ik de mogelijkheid heb om gespreid in een x aantal fondsen te zitten. Ik heb voor mijzelf een beeld van hoe ik het wil doen. Komt wel een beetje overeen met hit en run. ik zou best op één dag een fonds willen aanschaffen en dezelfde dag alweer van de hand doen, mits mijn eigen doelstelling die ik voor ogen is behaald.

Mijn dank voor je stuk over dividend. ik ben aan het lezen erover geslagen, Ik mis alleen nog duidelijkheid (maar ik zoek nog verder) of dat gebaseerd is op een bepaald instap moment en tot wanneer c.q. hoelang je de aandelen in bezit moet hebben. Maar ik zoek verder, mijn dank daarvoor.
[verwijderd]
0
Beste Phoenix,

inmiddels wat info opgevraagd van Lynx, ik denk dat die ga gebruiken.

Ik heb hem nu in pdf gestopt, het is er eentje die ik via internet vond.
Wat mijn bedoeling ermee is dat ik makkelijk kan registeren voor wat ik het heb aangeschaft, dat de kosten die ermee gemoeid zijn in worden vermeld (dat staat erin) maar dan komt het moeilijke deel. ik wil ergens een veld hebben waar ik een percentage in kan plaatsten, dat vervolgens excel berekend voor mij met de vaste en variabele verkoopkosten op welk koers stand ik vervolgens het aandeel dien te verkopen om dat doel te realiseren. Mooiste is dat hij dan ook laat zien waar ik het voor heb gekocht en vervolgens heb verkocht en welke "winst" ik heb gemaakt.

Ik hoop dat het zo duidelijk is en dat de bijlage er nu wel bij zit.
Bijlage:
[verwijderd]
0
beste Happy New Year,

de winner looser vraag gaat in basis nergens over. Wat ik probeerde uit te leggen is dat ik graag in contact kom met iemand die mij inhoudelijk wat meer kan vertellen over de beurs en dat vanuit zichzelf al leuk vindt om te doen. Ik wil namelijk best geloven dat mensen die een hobby hebben zoals de beurs dit graag delen, dat zie je wel vaker. Of de persoon nu goede of slechte resultaten heeft behaald kan je niet zomaar aannemen, dat begrijp ik ook. In eerste instantie gaat het dus om basiskennis. Wat heb ik nodig om überhaupt te kunnen handelen, aan en verkoopkosten etc etc. Dit staat dan nog geheel los waarom je besluit een bepaald aandeel te kopen.

2, het is puur zakelijk, ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom net als een ander forum member daar ook over begint? de 1x in de maand is om te sparren me nog verder wegwijs te maken etc.

3, geen idee, ik wil het van je aannemen, ik hoop dat je het kan ondersteunen met cijfers op basis van leeftijd versus behaalde rendement. Dan is het makkelijker aan te nemen. Ik doe niet zo mee met aannames namelijk.

4, hoe ik een baan kan hebben en tegelijk kan handelen in aandelen, lijkt mij niet zo moeilijk eerlijk gezegd, 's morgens voordat ik de deur uit ga kijk en beslis ik wat ik doe met mijn aandelen. gedurende de dag heb ik diverse momenten dat ik op mijn telefoon kan kijken naar de ontwikkeling van de fondsen, als ik vervolgens mijn koersdoel heb gehaald kan ik als het goed is ook weer via de app mijn aandelen verkopen. Ik zie het probleem niet? Soms komt het uit en soms niet, dan laat ik me aandelen nog staan en begint de volgende dag weer een nieuwe dag, zoals ik al zeg, ik zie het als een hobby.

5, gratis advies bestaat wel, als je kijkt zie je tussen de reacties ook mensen hun advies geven zonder dat ze er iets voor terugvragen? Je ziet hier toch het resultaat?
Het gaat mij niet zozeer dat iemand mij een mail gaat sturen en zegt, goh stefan ik ga nu in die en die aandelen en dit is waarom. Maar wel iemand die het leuk vindt om mij de basis uit te leggen. Wat die persoon er voor terug krijgt zal in basis niets zijn, behalve dan me iemand te spreken die enthousiast is over zijn of haar hobby en graag de eerste stapjes zet.

Wat betreft je analyse, fijn om te weten dat je er voor jezelf een beeld hebt over wat voor type persoon ik ben.... er zit een vraag in dus laat ik zo netjes zijn om daar antwoord op te geven. Nee, als mijn 'adviseur' zegt springen dan spring ik niet per definitie mee. Ik maak voor mijzelf altijd de afweging hoeveel vertrouwen ik erin heb. De afwegingen die ik vervolgens maak hou ik even bij mezelf.

Wat betreft je avies mijn oprechte dank daarvoor. Ik heb echter gezien wat voor resultaten er worden behaald en dan ben ik nog wel zo eigenwijs door mijn werkwijze dat ik betere resultaten zou kunnen behalen. Misschien ook niet, dan ga ik op mijn bek en leer ik ervan, beetje zoals het leven hé.

Wat bedoel je met faker? Een ieder mag uiteraard zeggen dat ik naïef ben of het zelf moet gaan ontdekken of andere vage uitspraken die er niet toe doen maar je bent toch echt de eerste die ook nog eens zegt dat ik een faker ben?
[verwijderd]
0
Fred en Josti, ga ff lekker met z'n tweeën aan een bar zitten in een hoekje en bestel wat zuurs, iets met citroen.

Fred fijn om te zien dat je weer "inhoudelijk" mee doet.
Fred 62
0
quote:

stefan75 schreef op 27 december 2012 14:48:

Fred en Josti, ga ff lekker met z'n tweeën aan een bar zitten in een hoekje en bestel wat zuurs, iets met citroen.

Fred fijn om te zien dat je weer "inhoudelijk" mee doet.
Ik wil je hierbij mijn verontschuldiging aan bieden voor de manier waarop ik gereageerd heb.
Misschien een beetje bot en niet al te positief maar ik wilde je alleen maar behoeden voor de grote
boze wereld , zowh nu dat uit de weg is wil ik wel weten waarom jij prijs stelt op een persoonlijk
contact met een beleggings-maatje terwijl je alle info en/of informatie van het internet kunt
halen, alles wat je mogelijkerwijs zou kunnen vragen aan die persoon kan je hier ook vragen,
ook al zitten er dan misschien wel wat botte opmerkingen tussen van Fred 51 maar voor de rest
kan je hier naar hartelust van alles vragen, het steekt hier de moord van de betweters die zich
verdringen om jouw van het beste advies te voorzien, zonder wederdienst en zonder al dan niet
geplande kosten.

Is het persoonlijk contact ivm beleggen dan ergens goed voor vraag ik me dan af .

Uit nieuwsgierigheid.

Fred

129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront