Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagdraad donderdag 7 februari

106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Arno1956
0
quote:

leuke trol schreef:

Shorters trekken hun shorts uit?
Leuk

Dollar zakt wel hard. Vinden de beurzen in de VS nooit leuk
Arno1956
0
quote:

Arno1956 schreef:

[...]

Leuk

Dollar zakt wel hard. Vinden de beurzen in de VS nooit leuk
Dus: als de dollard\ afzakt zou ik mijn short weer aan doen
[verwijderd]
0
M`n broek zakte even af toen ik het onderstreepte stukje las. Kan me vaag herinneren dat staatsbedrijf ABNAMRO Zalm weghaalde bij DSB. Dat prompt over de kop ging en natuurlijk Sjoerd van Keulen die van SNS naar ING ging. Hoe het met SNS is afgelopen weten we ook allemaal :)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse regering wil de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal (SR.AE) zo snel mogelijk weer van de hand doen, eventueel in onderdelen, en moet intussen zorgen dat de bank blijft concurreren met ABN Amro, dat ook in staatshanden is.
"Ik verzamel geen banken", zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financien dinsdagavond tijdens een debat over de nationalisatie in de Tweede Kamer. Hij zei zo snel mogelijk zo veel mogelijk te willen terugkrijgen van de miljarden die de regering in SNS Reaal steekt om het bedrijf gezond te maken. "Dat kan gaan in onderdelen."
Lastig bij een verkoop in onderdelen is dat SNS Reaal dan nog wel een verborgen schuld moet aflossen, die ongeveer even groot is als de huidige marktwaarde van de verzekeringstak. Door deze 'double leverage' kon SNS Bank, dat kampte met miljardenverliezen op zijn vastgoedleningen, niet uit de brand worden geholpen met een verkoop van de verzekeringstak Reaal. Samen met de sterke vervlochtenheid van de verschillende onderdelen noodzaakte dit de overheid uiteindelijk de hele groep over te nemen.
Het interne financieringsprobleem is voorlopig nog niet opgelost, erkende Dijsselbloem. "Verminderen van double leverage gaat heel lang duren. Dat vergt namelijk gewoon kapitaalversterking in de onderneming."
Dankzij de nationalisering bezit de staat nu niet alleen twee van de vier grootste banken van Nederland, maar ook twee van de zes grootste verzekeraars: ASR en Reaal.
Een fusie van de verzekeraars is duidelijk een optie voor de overheid. Dat plan passeerde al de revue in gesprekken met private partijen, voorafgaand aan de nationalisering. Zo'n fusie kan het startsein zijn voor verdere consolidatie van de verzekeringssector, die toezichthouders wenselijk vinden, nu de winstgevendheid van de sector afneemt. Andere grote spelers die daarin een rol kunnen spelen zijn Nationale-Nederlanden (INGA.AE), Aegon (AGN.AE), Delta Lloyd (DL.AE) en het niet beursgenoteerde Achmea.
Voor de banksector geldt het tegenovergestelde. ABN Amro, dat al sinds 2008 in staatshanden is, en SNS Bank moeten elkaar juist blijven beconcurreren. Anders wordt de keuze wel erg karig, met verder alleen ING en Rabobank als grote consumentenbanken. Mededingingsautoriteit NMa eist daarom waarborgen van de minister dat concurrentiegevoelige informatie gescheiden zal blijven, nu ABN Amro en SNS samen in staatshanden zijn, vertelde Dijsselbloem woensdag aan de Kamer.
Een afweging van de verschillende strategische opties voor ABN Amro zal Dijsselbloem 'voor de zomer' naar de Tweede Kamer sturen. Te behandelen opties zijn een beursgang, verkoop aan institutionele beleggers, behoud in staatshanden en andere varianten.
Een vergelijkbare evaluatie kan ook voor SNS Reaal worden gemaakt, zei de minister, die zijn voorkeur liet blijken voor een snelle verkoop. "Mijn intentie is om SNS zo snel mogelijk van de hand te doen. De portefeuille is nu echt te zwaar."
Hoewel de double leverage dus niet zo snel kan worden opgeheven, wil de minister dat dit jaar nog duidelijk wordt hoe de andere Nederlandse financiele instellingen veilig kunnen worden ontmanteld bij dreigend faillissement, zonder het financiele systeem te ontregelen. Daartoe moeten de instellingen zogenaamde resolutieplannen opstellen. "Daar gaan we tempo mee maken", zei de minister.
Een fors deel van het debat, dat doorging tot na middernacht, wijdden de Kamerleden aan de beloning van de nieuwe bestuursvoorzitter van SNS Reaal (SR.AE), Gerard van Olphen, afkomstig van Achmea.
Dijsselbloem verdedigde diens jaarsalaris van EUR550.000, omdat het overeenkomt met het beloningsniveau elders in het financiele bedrijfsleven. Het maximum dat geldt voor salarissen in de publieke sector - de Balkenendenorm - geldt niet voor staatsdeelnemingen die in de commerciele markt opereren, zei hij.
"Een bank is geen publieke sector en dat wordt het ook niet", aldus Dijsselbloem tegen een op dit punt zeer kritische Tweede Kamer. "Ik heb een groot vertrouwen in de heer Van Olphen. Ik wil een groot deel van de EUR3,7 miljard terugverdienen en ik wil iemand hebben van wie ik weet dat die dat kan."
De minister erkende wel dat hij de salarissen in het bankwezen nog steeds te hoog vindt "in algemene zin".
Hij kan zelf niet in bestaande arbeidsovereenkomsten treden, maar zal de commissarissen en bestuurders van zowel SNS Reaal en als ABN Amro Bank vragen om in overleg te treden met vakbonden over versobering van de cao-afspraken. Gesprekken over loonsverlaging zijn bij SNS Reaal al in gang gezet door ex-bestuursvoorzitter Latenstein, die terugtrad bij de nationalisatie.
Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
February 07, 2013 09:47 ET (14:47 GMT)
© 2013 Dow Jones & Company, Inc.
AAND SNS REAAL @ EUR 1.63
NL0000390706

ONN
0
De Dax had het weer 's op z'n heupen getuige de daggrafiek. Blijft toch het leukste fonds (ahum)

Going down babies.....
[verwijderd]
0
quote:

ONN schreef op 7 februari 2013 16:13:

De Dax had het weer 's op z'n heupen getuige de daggrafiek. Blijft toch het leukste fonds (ahum)

Going down babies.....
Procentje nog, maar dan is het echt op denk ik.
[verwijderd]
0
Ja ik dacht nog wel dat RDS een soort putoptie zou zijn. Stort alles in blijft RDS wel liggen. Ik zat te kijken maar de AEX was over een jaar bezien 10% hoger, maar RDS 8% lager.
Alleen fondsen in de problemen Aparam-Arcelor-SBM en natuurlijk ex staatsbedrijven KPN=-POST-TNT zijn in de min geeindigd.
Maar zo het nu gaat komt die 24,10 snel in zicht.
Volgende week ex dividend dan hoeven we nog maar 0,50 c..

Het zou mij niet verbazen indien die ouwe Soros erachter zit, een foute lobby meegeven, vriendjes short laten gaan , dat is niet geheel ongebruikelijk bij de man.
Brievenbus
0
quote:

op en top schreef op 7 februari 2013 16:35:

Ja ik dacht nog wel dat RDS een soort putoptie zou zijn. Stort alles in blijft RDS wel liggen. Ik zat te kijken maar de AEX was over een jaar bezien 10% hoger, maar RDS 8% lager.
Alleen fondsen in de problemen Aparam-Arcelor-SBM en natuurlijk ex staatsbedrijven KPN=-POST-TNT zijn in de min geeindigd.
Maar zo het nu gaat komt die 24,10 snel in zicht.
Volgende week ex dividend dan hoeven we nog maar 0,50 c..

Het zou mij niet verbazen indien die ouwe Soros erachter zit, een foute lobby meegeven, vriendjes short laten gaan , dat is niet geheel ongebruikelijk bij de man.
Die daling van RDS vindt ook voornamelijk zonder omzet plaats, dan weet je het wel.
Nee, dat zijn NIET bezorgde beleggers.....
[verwijderd]
0
Vandaag gaat zoals het jaar ging.
Aperam-AM- grote verliezers, kan ik nog begrijpen ook
RDS - idem ,kan ik niet begrijpen. ik dacht dat de US uit de recessie was
grt
Brievenbus
0
Hoe verbazend, not, KPN wordt op een halve omzet nu lekker goedkoop lager gebracht, alles moet stuk in A'dam, alles.
Vandaag iets verdienen, morgen allemaal arm.
Brievenbus
0
Afijn, als de Yanks stijgen, daalt A'dam; als de Yanks dalen, daalt A'dam.
Stijgt de Euro, daalt A'dam; daalt de Euro, daalt A'dam.
ONN
0
Yep, je vraagt je gewoon af hoe het toch mogelijk is dat de Aex in knap 8 maanden 25 procent omhoog is gegaan, lol
Stokertje
0
Ik zie een echte V op de intraday grafiek van de AEX....

We gaan zo nog groen eindigen...jiiiieha..
106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront