Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

solide aandelen als aanvulling op een obligatieportefeuille

771 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
benito c.
0
Vinden jullie het een leuk idee op dit draadje wat gedachten uit te wisselen over aandelen, die een goede aanvulling kunnen zijn op onze obligaties? Ik zou dat op deze plek willen doen, omdat wij veelal een andere invalshoek hebben, dan sommige andere aandelenbeleggers. Wij letten op rendement, soliditeit, zijn gericht op de langere termijn. En we proberen ons huiswerk goed te doen. Als we kiezen voor de koffiekamer, komt er wel heel veel ruis ongemerkt mee, dat merkte je op het SNS-draadje ten tijde van de nationalisatie.
Ik heb vanaf het begin in aandelen belegd, nu al meer dan 40 jaar. Mijn methode is altijd value investing geweest, ik was het al toen het woord nog moest worden uitgevonden, waardebelegger. Sinds 2008 heb ik veel in obligaties gedaan, eerst in kortlopende staatsobligaties, toen ik dacht dat de banken failliet zouden gaan. Daarna in solide bedrijfsobligaties,die toen ook 6 of 7% rente gaven, en daarna de perps.
Ik denk dat we een tijd tegemoet gaan, waarin solide aandelen een inkomen opleveren en veiliger zijn dan beleggingen in obligaties, zeker achtergesteld papier.
Wie doet mee?
Diggler
0
Hoi Benito, ik lees je bijdrages met grote interesse. ik hb er zelf niet zoveel kijk op, maar ik volg je met interesse en handel daar ook naar.
ik vind het een goed idee, maar ik ben meer een lezer dan een schrijver.

Ben jij je posities in de perpsen aan het afbouwen?
ik heb op dit moment alleen maar perpsen.
alle financials en BA, Campina, Wolters en Tennent.
bedoel je met solide aandelen dan met name ook de hoog dividend aandelen, of niet per sé ? ik hou het draadje in de gaten. beetje spreiding kan geen kwaad denk ik. fijn weekend allen!

sremmal1
0
Goed idee, ik doe mee.
Mijn aanpak met aandelen is ook value based, en dat doe ik al een jaar of 25. Ik hanteer de strategie van Benjamin Graham ('The intelligent investor').
Momenteel probeer ik de exposure zo veel mogelijk buiten Europa te houden, maar doe dit vaak indirect, dat wil zeggen met bijvoorbeeld Shell of Unilever. Ook veel beleggingen in de VS met het oog op de recovery daar.
pukka
0
Mooi initiatief en zal zeker mijn interesse hebben. Ik beleg nu in perpen, obligaties en zo af en toe in fti(wat meer gokken is...). Ik heb wat in onroerend goed aandelen gedaan met het idee een constante inkomstenbron te hebben. Op basis van het dividend en 2 maandelijks geschreven calls. Bij de meeste onr.gd fondsen blijven de directe inkomsten(huren) over het algemeen (nog) goed liggen, echter gezien de grote negatieve herwaarderingen van onderliggende stenen, heeft mij doen besluiten eruit te stappen.
Er wordt tegenwoordig veel, door fondsmanagers, gesproken over de rotatie van oblies naar aandelen. Ik sta er voor open echter ben ook zeer content met mijn perp portf. Wellicht een aanvulling met "veilige" aandelen als besteding voor de cash uit calls.
Vrgr
jrxs4all
0
Ik ben al een tijdje met die rotatie bezig, heb nog maar 4 perps/prefs in portefeuille waarvan 3 financials. Volgens mij hebben we het mooiste gehad in die sector en de (politieke) risico's van Europese financials nemen toe.

De meeste aandelen die ik heb zijn hoog dividend aandelen, ik heb liever geregeld cash in handen dan een onzekere waardestijging die bovendien zo weer weg kan zijn.

Vastgoed hoort daar zeker bij. Nederlands vastgoed heeft inderdaad te maken met waardedalingen, die is in veel gevallen echter ook al (deels) ingebouwd in de beurskoersen. Ik heb zelf VastNed Retail en Wereldhave. Bovendien nog wat Nieuwe Steen, die laatste is wel riskant en niet geschikt voor een grote positie. En je kunt ook in de VS en in Azie gaan kijken, daar zijn diverse mogelijkheden eventueel via een ETF.

Verder heb ik enkele mREITs en BDC's in portefeuille, zie:
www.iex.nl/Forum/Topic/1291066/Koffie...

Tenslotte nog Volta Finance, maar dat is eigenlijk een soort obligatiefonds.
beursstrateeg
0
Mooi initiatief.

Zou je ook een draadje kunnen starten voor konverteerbare obligaties (had ik vroeger veel, maar kan er nu geen goede meer vinden) ?

Omdat mijn aandelenkeuze niet altijd goed is (Telekom, Nutsbedrijven) koop ik nu ETFs.
modaaltje
0
Goed initiatief, ik ben altijd op zoek geweest naar rendement , maakt niet uit wat.
2jaar geleden in perpen terecht gekomen, bevalt goed maar........zoals alles ...er komt een eind aan.
Maar let op met "solide"aandelen: KPN was tijdens alle dippen een rots in de branding ( onder scheepbouwer) maar ook die gingen ineens als een speer onderuit.De bewegingen van aandelen zijn momenteel zo volatiel dat je in procentjes moet denken, de tijd van buy and hold is ver achter ons.
benito c.
0

Ik doe een klein voorzetje. Het betreft 2 beleggingen voor de zeer lange termijn, ik weet ook niet of ze qua timing nu gunstig geprijsd zijn. Maar het zijn bedrijven, waarvoor ik mijn hand in het vuur steek qua betrouwbaarheid en kwaliteit van het management. Het management is tevens grootaandeelhouder.

Een van mijn kernholdings al heel lang:
HAL Investments, dividendvoorstel 3,90, koers rond 98. Vermogenswaarde per aandeel ult. 2012 104 euro per aandeel excl. geschatte meerwaarde op niet-beursgenoteerde participaties van 8,85 per aandeel (Pearl). Grote deelnemingen zijn Vopak, Boskalis,SBM,Dockwise en Pearl(en andere brillendetailhandelszaken in meer dan 40 landen).

Een andere kernholding, nog veel langer in bezit dan HAL:
Plantagegroep Socfin.(www.socfin.com)
Deze groep heeft palmolie en rubberplantages in Azie en Afrika(Socfinasia en Socfinaf), met de holding Socfin er boven, die meerderheidsbelangen heeft in de twee werkmaatschappijen.
In dit geval concentreer ik mij op Socfinasia. Men beschikt over 50.000 ha palmolie en rubber op Sumatra. Het betreft hier van oudsher Nederlandse plantages, die echter formeel in Belgie geregistreerd stonden en daardoor aan de nationalisatie in 1957 ontsnapten. De koers van het aandeel (fondscode 520743) is rond de 31, er is een interimdividend uitgekeerd van 2 euro eind vorig jaar, en er is een slotdividend te verwachten van 1 euro, dus 3 euro totaal.
Het management is buitengewoon conservatief, geen schulden en omvangrijke liquiditeiten. Omdat de opbrengst van de producten niet te beinvloeden is, streeft men naar een zo laag mogelijke kostprijs. Naast Indonesie is nu een plantage in Cambodja in aanleg(7000 ha)
Voor liefhebbers van beleggen in Afrika is Socfinaf geschikt, Azie is echter stabieler en kan efficienter gerund worden, vanwege de concentratie op Sumatra.Het dividend bij Socfinaf is ook lager. Ook de aandelen Socfin, de holding, zijn geschikt, dividendverwachting is 2,25 euro bij een koers tussen 35 en 37 euro.

Het gaat me er in dit draadje eigenlijk om, om rustige beleggingen te bekijken, buiten de hectiek van de speculatie. Vastgoedaandelen kijk ik ook wel naar, ik vrees echter dat daar de waardedalingen nog niet voldoende in de koersen zijn verdisconteerd.
Ik kijk ook altijd naar fallen angels, fondsen die om welke reden dan ook door buitengewone, en hopelijk incidentele omstandigheden enorm gedaald zijn, en die herstelpotentieel hebben. Imtech zou daar onder kunnen vallen, of TNT, of KPN, maar met name bij de eerste is de stilte van het management wel een teken aan de wand.

[verwijderd]
0
Misschien domme vraag maar roerende voorheffing,is die er af of ken Luxemburg dat niet?
allessalregtkom
0
Goed idee.

Ben zelf mijn percentage perpetuals ook aan het verlagen omdat ik geen grote stijgingen meer verwacht. Heb zelf ook vastned Retail in portefeuille.

Verder heb ik Rio Tinto gekocht, geeft aardig dividend en met de groeiende wereldbevolking zijn grondstoffen altijd veilig.

Verder nog Gazprom gekocht, moeilijk om de financiele cijfers ervan te doorgronden maar volgens mij is de KW heel laag en aardig dividend. Over dat dividend verkeer ik wel wat in onzekerheid want er staan nogal wat zinnen op de site over dividend voor buitenlanders misschien dat iemand hier iets van kan zeggen (ik beleg bij Binck).

Bij de utiliteitsaandelen zitten ook aandelen met aardig dividendrendement, uiteindelijk voor EON gekozen omdat die aardige tik hebben gehad en volgens mij mometeel niet duur zijn.

Verder een plukje Cisco, Intel en microsoft gekocht. Drie leading bedrijven, zijn momenteel niet duur, verwacht meer groei in Amerika en van technologie aandelen werd in het verleden wonderen verwacht terwijl ze nu volgens mij wat ondergewaardeerd zijn.

Ga ook eens kijken naar de tips die jij gegeven hebt bedankt.

benito c.
0
quote:

cootje22 schreef op 23 februari 2013 09:48:

Misschien domme vraag maar roerende voorheffing,is die er af of ken Luxemburg dat niet?

Tot nu toe geen inhoudingen op het dividend van Socfin, Socfinasia en Socfinaf.
Nog een liefhebber:
forum.belegger.nl/viewtopic.php?f=29&...
mjmj
0
Benito en anderen, zeer goed idee. Misschien kunnen jullie mij helpen om eerst alvast een paar criteria of aandachtspunten te formuleren (met marge omdat ik ook wel besef dat er verschil van mening of inzicht bestaat) voor dit type aandelen.
[verwijderd]
0
Leuk idee dit draadje! Zelf loop ik al een tijdje rond met de vraag of het aanhouden van mijn financiële perps verstandig is tegen de huidige rendementen.
Als alternatief hiervoor heb ik oa gekozen voor een constructie met RDS. Al jaren een stabiel dividend en omdat het mij vooral gaat om de dividend inkomsten en niet om de koersstijging heb ik een lange call 15 dec 2016 op geschreven. Met de premie inkomsten nieuwe aandelen gekocht. Evt koersstijging krijg ik niet maar het rendement op de begininvestering gaat naar ong 8,5% zolang RDS het huidige dividend uitkeert. De defensieve belegger kan er een put 15 dec 16 onder kopen om evt koers verlies tot 0 te beperken.
Als er meer ideeën zijn graag!
benito c.
0
quote:

Reinder schreef op 23 februari 2013 14:33:

Leuk idee dit draadje! Zelf loop ik al een tijdje rond met de vraag of het aanhouden van mijn financiële perps verstandig is tegen de huidige rendementen.
Als alternatief hiervoor heb ik oa gekozen voor een constructie met RDS. Al jaren een stabiel dividend en omdat het mij vooral gaat om de dividend inkomsten en niet om de koersstijging heb ik een lange call 15 dec 2016 op geschreven. Met de premie inkomsten nieuwe aandelen gekocht. Evt koersstijging krijg ik niet maar het rendement op de begininvestering gaat naar ong 8,5% zolang RDS het huidige dividend uitkeert. De defensieve belegger kan er een put 15 dec 16 onder kopen om evt koers verlies tot 0 te beperken.
Als er meer ideeën zijn graag!

Dat idee spreekt me aan, met dien verstande dat ik hier heb geleerd, dat je beter kort kan schrijven, en dat telkens weer, juist nu de volatiliteit laag is, is lang schrijven minder profijtelijk. Aan de andere kant, als jij het door jou gewenste rendement maakt, is het prima.
Zelf zit ik te broeden om wat lange calls te kopen, bijv. van KPN, vervolgens even te wachten tot die wat herstelt, en dan op een iets hoger niveau korte calls te gaan schrijven. Dus bijv. december 2016 3 kopen, en 3,2 gaan schrijven.KPN zal voorlopig toch nauwelijks dividend uitbetalen, dus het kopen van de aandelen ipv. de lange call heeft daar minder zin.
Voordeel van jou aanpak, is dat het rustiger is, meer onze wijze van beleggen met de obligaties.
benito c.
0
quote:

mjmj schreef op 23 februari 2013 11:41:

Benito en anderen, zeer goed idee. Misschien kunnen jullie mij helpen om eerst alvast een paar criteria of aandachtspunten te formuleren (met marge omdat ik ook wel besef dat er verschil van mening of inzicht bestaat) voor dit type aandelen.
Ik vind het moeilijk om voor derden criteria te geven. Mijn belangrijkste criterium is, dat je zelf goed moet begrijpen wat je doet, en dat ligt voor iedereen anders. Iedereen heeft immers zijn of haar eigen kwaliteiten en zwaktes.
Mijn tweede criterium is, dat ik op basis van mijn eigen kwaliteiten een vorm van strategie heb, die overigens niet in een paar zinnen samen te vatten is, maar waar ik mij aan moet houden. Als ik iets nieuws verzin,en ik heb het idee, dat ik de materie niet geheel beheers, doe ik dat voorzichtig, met kleinere bedragen.
Mijn derde criterium is, dat ik probeer in een omgeving te beleggen, waar rechtsbescherming bestaat, min of meer vergelijkbaar met de onze, en als dat niet het geval lijkt, moet minimaal het management van die onderneming door mij volledig vertrouwd kunnen worden, m.a.w. ik vertrouw er op, dat die mensen de lokale situatie goed kennen en weten wat zij doen.
Uit het vorige vloeit dus ook voort dat de managementfactor van doorslaggevend belang is. De kwaliteit van het management kan een onderneming maken of breken, in iedere branche of sector is een onderneming bloeiend te maken, of naar de afgrond te helpen.

Er is het criterium van timing, ik moet het idee hebben dat de onderneming goedkoop is, en een behoorlijk opwaarts potentieel heeft.Daar komt ook het aspect van de waardebelegging om de hoek kijken.Of de koers op een all time high is daarbij niet relevant, het gaat om het perspectief.
Misschien een klein voorbeeld ter verduidelijking van het laatste. Ik zit naar Douwe Egberts te kijken, ondanks de hoge koers en hoge kw. Ik denk nl. dat daar grote groeimogelijkheden bestaan in de markt van koffiespecialiteiten, en DE heeft onder Sara Lee daar veel te weinig aandacht aan besteed. Dat kunnen we Jan Bennink, de succesvolle voormalige directievoorzitter van Numico wel toevertrouwen. Omdat ik nog wel een correctie op de beurzen verwacht, denk ik op een beter niveau te kunnen instappen, maar misschien ga ik toch gefaseerd al wat op zwakte oppikken.

Ander criterium: als je het idee hebt dat je een verkeerde beslissing hebt genomen, verkoop, desnoods met verlies. Vervelend, maar helaas. Als je het fonds vandaag niet zou willen kopen, moet je verkopen.
Daarentegen is winstnemen ook vaak een vijand van de belegger. Wat had ik veel winsten laten lopen, als ik te vroeg verkocht had. Het door mij eerder genoemde fonds Socfinasia is enkele tientallen malen over de kop gegaan in ruim 20 jaar, staat nu op een all time high en is nog steeds koopwaardig. Wanneer had ik dat moeten verkopen?

De nieuwsgaring is ook van groot belang. Het maakt tegenwoordig niet zo heel veel meer uit, of de onderneming in Nederland of de VS gevestigd is.Via Yahoo.finance kun je met behulp van een watchlist dagelijks bekijken of je onderneming in het nieuws is. Maar op beurzen in het verre oosten? En hoe is daar de informatieplicht naar aandeelhouders geregeld? Ik blijf liever op vertrouwd terrein.

Het is dus aan een ieder, zijn of haar eigen stijl te volgen. Daarbij helpt het, om ideeen van anderen te bekijken. Om te kijken wat bij je past. Ik hoop dus in dit draadje op veel verschillende benaderingen, zodat iedereen daar het beste voor zichzelf uit kan halen. En natuurlijk concrete ideeen, zodat je daar zelf onderzoek naar kan doen.
jrxs4all
0
quote:

Reinder schreef op 23 februari 2013 14:33:

Als alternatief hiervoor heb ik oa gekozen voor een constructie met RDS. Al jaren een stabiel dividend en omdat het mij vooral gaat om de dividend inkomsten en niet om de koersstijging heb ik een lange call 15 dec 2016 op geschreven. Met de premie inkomsten nieuwe aandelen gekocht. Evt koersstijging krijg ik niet maar het rendement op de begininvestering gaat naar ong 8,5% zolang RDS het huidige dividend uitkeert. De defensieve belegger kan er een put 15 dec 16 onder kopen om evt koers verlies tot 0 te beperken.

Met die gekochte put kun je geen koersverlies meer lijden, dan is het dividend gratis geld. Dat lijkt haast te mooi om waar te zijn....

Doe je dit al lang ? Bij het schrijven van een zo diep ITM call waar heel weinig premie in zit lijkt me de kans levensgroot dat die tussentijds wordt uitgeoefend. En al helemaal als het dividend wordt verhoogd ten opzichte van het huidige.

Ik zie geen koersen voor de dec 16, dus ik doe het even met de dec 17 opties. Koop het aandeel voor 24,97, verkoop een dec 17 call strike 15 a 9,80 en koop een dec 17 put strike 15 a 1,14. Je verliest geld aan de optiespread en 2 keer transactiekosten voor de optie, reken een netto investering van ongeveer 17 euro.

Daar krijg je 15 euro voor terug in dec 17 als de optie niet tussentijds wordt uitgeoefend. Stel het dividend op 1,33 dat is 8,8% van 15 euro.

Je kunt dat behandelen als een obligatie die je nu koopt voor 17/15=113,33% met 8,8% coupon die afloopt in dec 17 -> 5,6% effectief.

Stel de optie wordt in dec 16 uitgeoefend -> 4,9% effectief. De strike 15 put is dan waarschijnlijk ook vrijwel niets meer waard.

Als het dividend daarentegen tussentijds wordt verhoogd is de kans des te groter dat de optie voortijdig en nog eerder wordt uitgeoefend, dan zal het effectief rendement nog lager uit kunnen komen.

Koop je de put niet, dan wordt de investering lager en dus komt het rendement hoger uit. Daar staat tegenover dat je dan wel koersrisico loopt onder de 15 euro en nog steeds is de kans groot dat de optie tussentijds wordt uitgeoefend.
The Third Way...
0
Koop de RDS long turbo op de helft v/d koers en dankzij de uitzonderlijk lage financiering tik je uit mijn hoofd nu 7.5% dividend binnen op een uiterst liquide positie.

Indien je ook nog dubbel ingedekt wilt zijn tegen inflatie, wat een fijne positie...

[verwijderd]
0
quote:

jrxs4all schreef op 23 februari 2013 17:22:

[...]

Met die gekochte put kun je geen koersverlies meer lijden, dan is het dividend gratis geld. Dat lijkt haast te mooi om waar te zijn....

Doe je dit al lang ? Bij het schrijven van een zo diep ITM call waar heel weinig premie in zit lijkt me de kans levensgroot dat die tussentijds wordt uitgeoefend. En al helemaal als het dividend wordt verhoogd ten opzichte van het huidige.

Ik zie geen koersen voor de dec 16, dus ik doe het even met de dec 17 opties. Koop het aandeel voor 24,97, verkoop een dec 17 call strike 15 a 9,80 en koop een dec 17 put strike 15 a 1,14. Je verliest geld aan de optiespread en 2 keer transactiekosten voor de optie, reken een netto investering van ongeveer 17 euro.

Daar krijg je 15 euro voor terug in dec 17 als de optie niet tussentijds wordt uitgeoefend. Stel het dividend op 1,33 dat is 8,8% van 15 euro.

Je kunt dat behandelen als een obligatie die je nu koopt voor 17/15=113,33% met 8,8% coupon die afloopt in dec 17 -> 5,6% effectief.

Stel de optie wordt in dec 16 uitgeoefend -> 4,9% effectief. De strike 15 put is dan waarschijnlijk ook vrijwel niets meer waard.

Als het dividend daarentegen tussentijds wordt verhoogd is de kans des te groter dat de optie voortijdig en nog eerder wordt uitgeoefend, dan zal het effectief rendement nog lager uit kunnen komen.

Koop je de put niet, dan wordt de investering lager en dus komt het rendement hoger uit. Daar staat tegenover dat je dan wel koersrisico loopt onder de 15 euro en nog steeds is de kans groot dat de optie tussentijds wordt uitgeoefend.
Er bestaat inderdaad een grote kans dat de optie uitgeoefend wordt. (Helaas bestaan er geen Europese stijl opties voor RDS.)
Echter wanneer dit gebeurd is dit niet gelijk een ramp, en de constructie kan weer opnieuw opgezet worden. De put verlaagt het rendement inderdaad net als de transactiekosten bij het opnieuw opzetten van deze constructie. Zelf heb ik er voor gekozen geen put te kopen en loop ik hiermee bewust het koersrisico onder de 15.
Meer als hopen dat de optie niet wordt uitgeoefend kan ik helaas niet doen. De tijd zal het leren..
De constructie loopt nu een half jaar, en beslaat de helft van mijn RDS positie. Op de andere helft schrijf ik korte calls en hoop ik zo wat extra rendement te maken.

Als er meer ideeën zijn lijkt het mij leuk deze te lezen!

benito c.
0
Ik heb het volgende aaandeel op de watchlist gezet:
PEO Petroleum en Resources Corp. Een closed-end beleggingsfonds in olie en gas, met een jaarlijks dividend van 6%.Onderwaardering thans 13%.
seekingalpha.com/article/1150401-petr...
www.peteres.com/investment-informatio...
In een keer een mooie spreiding over vele belangrijke spelers in de sector. Nadeel is bronbelasting (15%) op (een deel van) het dividend.
jrxs4all
0
quote:

Reinder schreef op 23 februari 2013 23:56:

[...]

Er bestaat inderdaad een grote kans dat de optie uitgeoefend wordt. (Helaas bestaan er geen Europese stijl opties voor RDS.)
Echter wanneer dit gebeurd is dit niet gelijk een ramp, en de constructie kan weer opnieuw opgezet worden. De put verlaagt het rendement inderdaad net als de transactiekosten bij het opnieuw opzetten van deze constructie. Zelf heb ik er voor gekozen geen put te kopen en loop ik hiermee bewust het koersrisico onder de 15.
Meer als hopen dat de optie niet wordt uitgeoefend kan ik helaas niet doen. De tijd zal het leren..
De constructie loopt nu een half jaar, en beslaat de helft van mijn RDS positie. Op de andere helft schrijf ik korte calls en hoop ik zo wat extra rendement te maken.
Een ramp is zwaar uitgedrukt, maar iedere keer als die optie tussentijds wordt uitgeoefend krijg je minder terug dan je erin hebt gestopt. Per saldo zul je hier weinig aan verdienen.

Dat de optie tussentijds wordt uitgeoefend (en waarschijnlijk vroeger dan later) is >99% zeker, de andere partij is een computer die constant met alle informatie wordt gevoed en bovendien geen transactiekosten betaalt. Daar kun je het nooit van winnen.

Korte calls schrijven en doorrollen als ze itm raken is een goede strategie. Turbo's met een hefboom 2 ook. Je kunt ook gewoon de stukken op margin kopen, bij Interactive Broker betaal je 1,6% rente. Een alternatief zijn de memory coupon notes van RBS, die hebben een vergelijkbaar risicoprofiel met wat jij probeert te doen.

771 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  18:05
 Germany40^ 18.128,90 -0,18%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.985,31 -0,43%
 US30^ 38.385,53 +0,46%
 Nasd100^ 17.789,45 +0,52%
 US500^ 5.116,28 +0,41%
 Japan225^ 38.225,67 -0,31%
 Gold spot 2.336,44 -0,06%
 EUR/USD 1,0722 +0,25%
 WTI 82,70 -1,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront