Imtech « Terug naar discussie overzicht

***Imtech zakelijk: Post hier nieuws, tips, quotes en relevante info voor medebeleggers***

128 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0
Aangemaakt op: 17-4-2013
Imtech heeft overeenstemming met Shell bereikt over de verlenging van het onderhouds- en projectencontract op de sites van Shell Pernis en Shell Moerdijk voor een periode van vijf jaar. Imtech werkt al meer dan twintig jaar op deze Shell sites, waarbij de laatste vier jaar ook ongevalsvrij.

Het contract biedt werkgelegenheid aan honderden medewerkers op beide sites. Shell en Imtech gaan een innovatieve contractvorm implementeren, waarbij bewezen efficiëntieverbeteringen tot aanpassingen van het verdienmodel zullen leiden. Hiermee willen beide bedrijven de samenwerking intensiveren en een continue verbetercultuur stimuleren.

“We zijn trots op deze belangrijke overeenkomst met Shell en beschouwen het als een blijk van waardering voor onze prestaties. Dit biedt ons de kans om op een veilige en duurzame manier de samenwerking met Shell naar een hoger niveau te tillen”, zegt Paul Krutzen, Directeur Imtech Industrial Services (onderdeel van Imtech Nederland).
[verwijderd]
0
Aangemaakt op 18-04-2013

In 2013 zal Imtech 5 duurzame micro datacentra realiseren in Breda, Maarssen, Waddinxveen en Vleuten. Deze lokale micro datacentra, ook wel LC’s genoemd, zijn nodig om de netwerkdiensten van Ziggo mogelijk te maken. De datacentra worden vernieuwd omdat er meer capaciteit nodig is, de gebouwen duurzamer moeten zijn en een eenheid vormen met de bebouwing die eromheen gaat komen.

Ziggo is in het najaar van 2011 in Noordwijk gestart met de bouw van het eerste duurzame micro datacentrum. Ziggo gaat verspreid over het land meerdere regionale en lokale centra op dezelfde duurzame manier herbouwen.
In het nieuwe, duurzame en compacte micro datacentrum wordt de temperatuur optimaal beheerd. Door gebruik te maken van verdampingskoeling in combinatie met warmte opslag zal het energieverbruik in dit nieuwe datacentrum ruim 40% lager liggen dan in een vergelijkbaar datacentrum.

Verdampingskoeling is een koelconcept waarbij lucht gekoeld wordt door het laten verdampen van water. De energie die nodig is voor het verdampen, wordt onttrokken aan de lucht, waardoor de lucht afkoelt. De opslag van warmte vindt plaats in fase overgangsmateriaal (PCM, phase change materials). Dit zijn natuurlijke zouthydraten waarbij de faseverandering, van vast naar vloeibaar en omgekeerd, wordt gebruikt om warmte te bufferen voor gebruik op een later moment.

In het datacentrum is informatie- en communicatieapparatuur ten behoeve van het Ziggo netwerk ondergebracht. Het gebouw zelf is zo compact mogelijk gemaakt en als een soort bouwpakket in korte tijd op de locatie in elkaar te zetten. Het veroorzaakt op die manier tijdens de bouw weinig overlast en CO2-uitstoot. Het datacentrum is bovendien zo gebouwd, dat bijna alle materialen opnieuw te gebruiken zijn, mocht het verplaatst worden. Het unieke van het concept is dat het gebouw een eenheid vormt met de bebouwing die eromheen gaat komen. Dit wordt altijd overlegd en afgestemd met de gemeente.
AliaTuur
1
Is er ook een bron hiervan? kan namelijk hierover niks vinden. Alleen dat ze in 2011 er 1 hebben gemaakt.
[verwijderd]
1
quote:

AliaTuur schreef op 18 april 2013 22:12:

Is er ook een bron hiervan? kan namelijk hierover niks vinden. Alleen dat ze in 2011 er 1 hebben gemaakt.
excuus

imtech.com/NL/IMTECHNL/Over-ImtechNL/...
AliaTuur
0
quote:

zonnetje-in-huis schreef op 19 april 2013 08:59:

[...]

excuus

imtech.com/NL/IMTECHNL/Over-ImtechNL/...
Haha, super bedankt.

Kon het gisteren niet vinden sorry.
[verwijderd]
0
Added on: 15 April 2013

Amersfoort - Imtech announces that as from April 15 the company name Peek Traffic will be changed into Imtech Traffic & Infra.

Willem Hartman, director Traffic of Imtech Traffic & Infra the Netherlands: ‘This renaming and rebranding makes clear that we have a broad portfolio of knowledge, products and services to serve our relations as one partner for total traffic solutions.

Total traffic solutions in one name: Imtech
Peek Traffic, since April 2007 part of Royal Imtech N.V., is a strong player in the field of traffic solutions and traffic management, including ITS technology (Intelligent Transport Systems). Imtech develops next generation information and communication technologies in both transport infrastructure and vehicles for the purpose of making traffic safer, more efficient, more reliable and environmental friendly.

Offering these competences together with those of Imtech Traffic & Infra in the field of technical infrastructure (including tunnels and bridges, underground solutions as cables and pipelines), traffic installations and parking management with one company name, creates clarity in the market and makes it possible to strengthen Imtech’s position as total solutions provider.

imtech.com/EN/traffic-infra/Traffic-I...
[verwijderd]
0
Aangemaakt op 19-04-2013

Bavaria heeft gekozen voor Imtech om Nedap’s fysieke beveiligingsoplossing AEOS te implementeren, te beheren en te onderhouden.

De veroudering van het vorige systeem heeft Bavaria doen besluiten tot de keuze voor een nieuw systeem. Een doorslaggevende factor hierin is het feit dat AEOS gebruik maakt van open standaarden en IT-gebaseerd is. Het combineert bovendien functionaliteiten als toegangscontrole, IP videomanagement en intercom in één security controller. Dit maakt AEOS een gebruiksvriendelijk, flexibel en toekomstbestendig security management platform, dat kan meegroeien met de wensen van Bavaria.

Het project omvat voor Bavaria Nederland de installatie van paslezers, IP camera’s, intercom en bezoekersregistratie (gekoppeld met AEOS), waarbij 3500 paslicenties voor AEOS zijn uitgegeven. Functionaliteiten als toegangscontrole, IP videomanagement en intercom zijn integraal gecombineerd in één applicatie, waarbij meldingen op overzichtelijke wijze grafisch worden weergegeven in de AEOS Graphical Alarm Handle

imtech.com/NL/IMTECHNL/Over-ImtechNL/...
closer
0
VEB stelt Imtech-top aansprakelijk

vrijdag 26 apr 2013, 07:51

De voormalige top van technisch dienstverlener Imtech heeft beleggers misleid door onjuiste cijfers te publiceren. Dat vindt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De VEB stelt daarom voormalig bestuurders en commissarissen aansprakelijk.

De halfjaarcijfers van 2012 blijken achteraf niet te kloppen, door grote problemen in Duitsland en Polen. In dat laatste land liep een grote opdracht voor een groot pretpark spaak, terwijl in Duitsland het management aan creatief boekhouden deed. Imtech lijdt hierdoor een miljoenenverlies.

Beter toezicht
De VEB rekent dat niet alleen oud-topman Rene van der Bruggen en de voormalige financiële topman Boudewijn Gerner aan, maar ook de commissarissen, die beter toezicht hadden moeten houden. Zij hebben beleggers verder misleid door te communiceren dat alles in orde was, aldus de beleggersvereniging. Ook accountant KPMG heeft wat uit te leggen, vindt de VEB.

De vereniging wil voor 20 mei een reactie van de voormalige top.

Grote problemen
Imtech maakte afgelopen dinsdag bekend dat de problemen in Duitsland nog erger bleken te zijn dan gedacht. Het bedrijf stelt de publicatie van de jaarcijfers verder uit tot juni. Vanwege slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland schrapt Imtech vooral in deze landen 1300 banen, aldus het bedrijf eerder deze week.

nos.nl/artikel/499801-veb-stelt-imtec...
closer
0
vr 26 apr 2013, 06:00
VEB claimt €1 miljard schade bij oud-bestuur Imtech
Joris Polman

AMSTERDAM - De Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) stelt oud-topman René van der Bruggen van Imtech en diens voormalige financiële rechterhand Boudewijn Gerner persoonlijk aansprakelijk voor de door aandeelhouders geleden schade van bijna €1 miljard.

Uit een exploot afkomstig van de VEB en dat in het bezit is van De Telegraaf blijkt dat de VEB de oud-bestuurders beschuldigt van ,,onbehoorlijk bestuur” en ,,misleiding”. Mochten Van der Bruggen en Gerner niet willen schikken met de VEB, dan wacht een gang naar de rechter.

Ook de onderneming Imtech, het huidige bestuur en de Raad van Commissarissen hangt een aansprakelijkheidsprocedure boven het hoofd, zo blijkt uit een ander document, een zogeheten bezwaarbrief gericht aan het concern. Alle documenten worden vandaag door een gerechtsdeurwaarder aan betrokkenen bezorgd, zegt adjunct-directeur Errol Keyner van de VEB. Het zijn volgens Keyner de inleidende beschietingen van wat zo maar zou kunnen uitmonden in een jarenlange gerechtelijke procedure vergelijkbaar met de schadeloosstelling van aandeelhouders na het boekhoudschandaal bij Ahold of de misleiding bij Fortis.

De VEB beoogt drie dingen, zegt Keyner. ,,Allereerst willen we dat de beleggers zoveel mogelijk schadeloos worden gesteld. Er is toch een slordige €900 miljoen aan beurswaarde verdampt. Ten tweede willen we snel een einde aan de onzekerheid. Beleggers weten na al die maanden nog steeds niet hoe groot de problemen bij Imtech daadwerkelijk zijn. De onderste steen moet boven. Ten derde staat de VEB voor goede corporate governance. Een beursgenoteerd bedrijf leiden is immers geen spelletje.”

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

closer schreef op 26 april 2013 08:08:

De voormalige top van technisch dienstverlener Imtech heeft beleggers misleid door onjuiste cijfers te publiceren. Dat vindt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De VEB stelt daarom voormalig bestuurders en commissarissen aansprakelijk.

En zo komt er een einde aan vele decaden van haantjesgedrag. Het begon al bij G. Bresser, die bij Gist-Brocades rond 1989 te veel wilde en opgevolgd werd (eruit gewerkt, zeggen sommigen) door H. Scheffer:
www.digibron.nl/search/detail/012e915...

Deze Scheffer spande DSM voor z'n karretje en vertrok vervolgens naar Internatio. Waar ene R. vd. Bruggen al gauw aan de poten van zijn stoel begon te knagen:
www.ad.nl/ad/nl/1401/ad/integration/n...

De wereld verandert steeds, de techniek schrijdt voort. Waarom dan toch vaak zo'n déjà vu?
beterwisdanonwis
0
quote:

closer schreef op 26 april 2013 08:08:

VEB stelt Imtech-top aansprakelijk

vrijdag 26 apr 2013, 07:51

De voormalige top van technisch dienstverlener Imtech heeft beleggers misleid door onjuiste cijfers te publiceren. Dat vindt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De VEB stelt daarom voormalig bestuurders en commissarissen aansprakelijk.

De halfjaarcijfers van 2012 blijken achteraf niet te kloppen, door grote problemen in Duitsland en Polen. In dat laatste land liep een grote opdracht voor een groot pretpark spaak, terwijl in Duitsland het management aan creatief boekhouden deed. Imtech lijdt hierdoor een miljoenenverlies.

Beter toezicht
De VEB rekent dat niet alleen oud-topman Rene van der Bruggen en de voormalige financiële topman Boudewijn Gerner aan, maar ook de commissarissen, die beter toezicht hadden moeten houden. Zij hebben beleggers verder misleid door te communiceren dat alles in orde was, aldus de beleggersvereniging. Ook accountant KPMG heeft wat uit te leggen, vindt de VEB.

De vereniging wil voor 20 mei een reactie van de voormalige top.

Grote problemen
Imtech maakte afgelopen dinsdag bekend dat de problemen in Duitsland nog erger bleken te zijn dan gedacht. Het bedrijf stelt de publicatie van de jaarcijfers verder uit tot juni. Vanwege slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland schrapt Imtech vooral in deze landen 1300 banen, aldus het bedrijf eerder deze week.

nos.nl/artikel/499801-veb-stelt-imtec...
Bij bekendmaking van de pools/duitse ellende schreef ik al dat de toenmalige bestuursleden beter hun bonus en en hun salaris van 2011 en 1012 terug konden geven aan Imtech. De RvB en RvC die, -naast strategie denken - als enige taak hebben goed op de winkel te passen hebben totaal gefaald in hun taak. "Ik habe es nicht gewust" is van de jaren 50 dacht ik en zo retro zijn we ook weer niet geworden. Dus mannen, geef je fouten toe, betoon spijt en tref passende maatregelen.
Beperktedijkbewaking
0
Bepaal ik zelf wel.
Overigens 'discussieerde' ik niet, ik zei iets historisch adhv van twee informative links. Volgens mij een adequate reactie op iets wat je zelf hier begon.

PS. Van dag- en weekdraadjes hou ik over 't algemeen niet. Te kifterig, te oppervlakkig en te 'twitterig' .

[verwijderd]
0
Ff voor het geheel

Voorlopig tijdschema belangrijke vennootschappelijke gebeurtenissen

-- Begin juni publicatie jaarrekening 2012 en oproeping Buitengewone
Algemene Vergadering van Aandeelhouders;

-- 28 juni 2013 Algemene Vergadering van Aandeelhouders te Rotterdam.

Op de agenda zal onder andere staan het bespreken van de jaarcijfers
2012, het bespreken van de onderzoeksresultaten inzake Duitsland en
Polen, de statutenwijziging en uitgifte van aandelen voor de
claimemissie en de aanpassing van het beloningsbeleid;

-- Tweede helft juli 2013 Buitengewone Algemene Vergadering van
Aandeelhouders.

Op de agenda zal staan het vaststellen van de jaarrekening 2012;

-- 27 augustus 2013 publicatie halfjaar cijfers 2013.

* * *
[verwijderd]
0
quote:

AliaTuur schreef op 26 april 2013 13:43:

Ik heb ergens gelezen dat maandag ava is, maar dit is niet zo?

www.beurs.nl/nieuws/binnenland/319512...
Is oud, vervallen wegens jaarcijfers en onderzoek
128 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  18:05
 Germany40^ 18.128,90 -0,18%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.985,31 -0,43%
 US30^ 38.368,53 +0,41%
 Nasd100^ 17.790,45 +0,52%
 US500^ 5.114,78 +0,38%
 Japan225^ 38.225,67 -0,31%
 Gold spot 2.336,87 -0,05%
 EUR/USD 1,0721 +0,24%
 WTI 82,70 -1,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront