Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 10 november 2013 15:54:

Chris Martenson Warns "There Is Nothing More Important Than Understanding This..."

www.zerohedge.com/news/2013-11-09/chr...
Dat klinkt gezellig, al die andere berichten doen eigenlijk niet zo heel veel meer ter zake begrijp ik dat goed?? Ik ga voortaan maar bidden ipv beleggen, op een goede afloop...
voda
2
Wat een bemoeizucht vanuit Brussel! Kappen met die euro!
Terug met die DM en gulden!

Brussel wil onderzoek Duitse economie

Gepubliceerd op 11 nov 2013 om 13:59 | Views: 1.459

BRUSSEL (AFN/RTR) - Brussel overweegt een onderzoek naar de Duitse economie, de grootste van de eurozone. Onder meer de concurrentiekracht en de forse export hebben nadelige gevolgen voor andere landen met de euro, vooral in Zuid-Europa.

Volgens verantwoordelijk Europees Commissaris Olli Rehn buigt de Europese Commissie zich deze week over de kwestie. Rehn plaatst in zijn jongste blog kanttekeningen bij de economische sterkte van Duitsland.

De commissaris wil dat de regering in Berlijn de binnenlandse investeringen en de nog steeds bescheiden binnenlandse vraag naar goederen aanzwengelt. Op die manier kan het Duitse handelsoverschot worden teruggedrongen. Daardoor zal de koers van de euro niets verder stijgen. En dat is gunstig voor Zuid-Europese landen, redeneert Rehn. Die eurolanden kunnen goedkopere producten naar de rest van de wereld exporteren.

De Italiaanse premier Enrico Letta riep de nog te vormen nieuwe Duitse regering op te zorgen voor meer economische groei in Europa. Volgens Letta is het ook in het belang van Duitsland als Zuid-Europese landen kunnen ontsnappen aan hun recessie. ,,Als er alleen groei en stabiliteit is in Duitsland, terwijl de rest van Europa wordt buitengesloten, dan is dat ook slecht voor Duitsland'', stelde hij.
voda
0
Het aantal mensenlevens is natuurlijk velen malen erger dan geld...

'Schade tyfoon 12 tot 15 miljard dollar'

MAANDAG 11 NOVEMBER 2013, 20:09 uur | 1 keer gelezen

SILVER SPRING (AFN) - De economische schade die tyfoon Haiyan op de Filipijnen heeft aangericht, bedraagt 12 tot 15 miljard dollar (9 à 11 miljard euro). Dat cijfer bracht Kinetic Analysis Corporation maandag naar buiten op basis van computerberekeningen. De schadepost staat gelijk aan ongeveer 5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van het Aziatische land.

Hoofdonderzoeker Charles Watson van Kinetic Analysis noemde de schade “catastrofaal” voor de Filipijnen. Volgens hem is mogelijk maar 10 tot 15 procent van de schadegevallen verzekerd.

Ter vergelijking wees Watson op de schade van 50 miljard dollar die superstorm Sandy vorig jaar aanrichtte in met name New York en New Jersey. Dat bedrag is minder dan 1 procent van het Amerikaanse bbp en was bovendien voor meer dan de helft verzekerd.
NoRiskAtAll
0
Meet One Of The Victims Of Obama's “Economic Recovery”

Yes, things have never been better for the top 0.01 percent of ultra-wealthy Americans that have got millions of dollars invested in the stock market.

theeconomiccollapseblog.com/archives/...
voda
0
Mijn hemel, wat een gigantisch aantal...

Extreem weer kostte 530.000 mensen het leven


Door: redactie
12-11-13 - 13:13 bron: ANP

Extreme weersomstandigheden door de klimaatveranderingen hebben het afgelopen jaar aan duizenden mensen het leven gekost en enorme financiële schade veroorzaakt. Sinds 1993 zijn meer dan 530.000 mensen gestorven door 15.000 gevallen van extreem weer, berekende de Duitse ontwikkelingsorganisatie Germanwatch.

Haïti, de Filipijnen en Pakistan werden vorig jaar het zwaarst getroffen, verklaarde woordvoerder Sönke Kreft op de VN-klimaatconferentie in Warschau. Haïti, dat nog altijd niet is bijgekomen van de zware aardbeving die het land in 2010 trof, kreeg vorige jaar zowel de orkaan Isaac als Sandy over zich heen. Daardoor werden zeker 200.000 mensen dakloos.
NoRiskAtAll
0
Federal Reserve Whistleblower Tells America The REAL Reason For Quantitative Easing

theeconomiccollapseblog.com/archives/...

Former Fed Quantitative Easer Confesses, Apologizes: "I Can Only Say: I'm Sorry, America"

www.zerohedge.com/news/2013-11-12/for...
voda
0
Industriele productie eurozone daalt in september harder dan verwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--De industriele productie in de eurozone is in september op maandbasis harder gedaald dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Commissie.

Ten opzichte van augustus daalde het volume van de industriele productie in de muntunie met 0,5%, waar een daling met 0,3% was verwacht voor de maand september.

Op jaarbasis steeg de productie in september met 1,1%, waar een toename met 0,1% was geraamd.

In augustus steeg de industriele productie op maandbasis met 1,0%. Op jaarbasis was in augustus sprake van een daling met 2,1%.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
Nederlandse detailhandelsomzet daalt in derde kwartaal

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van de Nederlandse detailhandel is in het derde kwartaal met 2,0% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijzen lagen in het derde kwartaal 2,2% hoger, terwijl het volume met 4,2% afnam.

Non-foodwinkels leverden daarbij volgens het statistiekbureau bijna 5% aan omzet in. "Het volume kromp met 6%", aldus het CBS. "In vrijwel alle non-foodbranches was de omzet lager dan een jaar eerder. Winkels in consumentenelektronica zetten bijna 13% minder om. Ook de omzet van winkels in woninginrichtingartikelen en doe-het-zelfwinkels liep fors terug. Alleen de textielsupermarkten noteerden een omzetstijging."

Winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 2% meer omzet te behalen dan een jaar geleden, vervolgt het CBS. "De prijzen waren bijna 4% hoger, terwijl het volume bijna 2% kleiner was. Voor de speciaalzaken viel de omzetkrimp dit kwartaal iets minder sterk uit dan in de drie voorgaande kwartalen. Supermarkten boekten weliswaar een omzetstijging, maar net als een kwartaal eerder kromp het volume licht.

De omzet van de postorderbedrijven en internetwijkels was volgens het CBS bijna 8% hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar.

Het CBS meldt tevens dat de omzet van de Nederlandse detailhandel in september ten opzichte van een jaar eerder met circa 6% is gedaald. "Het volume kromp fors, terwijl de prijsstijging kleiner uitpakte dan in de voorgaande maanden. De koopdagsamenstelling was minder gunstig dan in september vorig jaar. Het negatieve effect hiervan op de omzet bedraagt voor de totale detailhandel ongeveer 2%. Verder hangt de stevige krimp in september mogelijk samen met de verhoging van het hoge btw-tarief per 1 oktober 2012", aldus het CBS.

In augustus was sprake van een daling van de detailhandelsomzet ten opzichte van een jaar eerder met 0,7%.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
Nederlandse export valt in september lager uit

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederland heeft in september minder geexporteerd dan een jaar eerder, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het volume van de uitvoer daalde op jaarbasis met 0,6%, terwijl in de drie maanden ervoor telkens sprake was van een groei van ongeveer 2%, meldt het CBS.

Er werd in september wel meer geimporteerd, het volume steeg met 1,6% ten opzichte van dezelfde maand in 2012. In augustus daalde de import nog met 2,1%.

De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De exportwaarde kwam in september uit op EUR35,1 miljard, gelijk aan een jaar eerder, terwijl de invoerwaarde met 1,4% steeg tot EUR31,9 miljard. De waardecijfers zijn niet gecorrigeerd, bovendien had september 2013 e e n werkdag meer.

Het handelsoverschot kwam uit op EUR3,3 miljard, EUR0,4 miljard minder dan het overschot op de handelsbalans in september 2012.

De in- en uitvoerprijzen lagen in september opnieuw op een lager niveau dan een jaar eerder en daarmee werd de trend van de zes maanden ervoor voortgezet. De uitvoerprijzen namen met 2,0% af, de invoerprijzen met 2,9%.

Daarmee verbeterde de ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel op jaarbasis.

Uit de Exportradar blijkt verder dat het beeld voor de export in november gunstiger is dan een maand eerder, aldus het CBS.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
Wéér die bemoeizucht vanuit Brussel! kappen ermee...

Brussel gaat Duits overschot onderzoeken

Gepubliceerd op 13 nov 2013 om 13:51 | Views: 1.735

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar het handelsoverschot van Duitsland. Dat maakte de commissie woensdag bekend.

Het onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een onevenwichtige ontwikkeling in de Duitse economie. Dankzij zijn sterke export boekt Duitsland een aanhoudend groot overschot op zijn handelsbalans. De afgelopen weken kreeg Duitsland veel kritiek vanwege het overschot. Critici vinden dat de Duitse regering de bestedingen in eigen land meer moet aanjagen, zodat de internationale handel meer in evenwicht komt.

De Europese Commissie stelt jaarlijks vast welke economische onevenwichtigheden er in Europa bestaan. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de handelsbalans, waarop het overschot gemiddeld over 3 jaar beperkt moet blijven tot 6 procent van het bruto binnenlands product (bbp), terwijl het tekort niet groter mag zijn dan 4 procent. Europees commissaris Olli Rehn gaf eerder deze week al aan dat het Duitse overschot door Brussel zou worden onderzocht.

Commissie

Duitsland, Luxemburg en Nederland hebben volgens de commissie een bijzonder groot handelsoverschot. Dit is aan de ene kant het gevolg van een goede concurrentiepositie. De overschotten wijzen echter ook op achterblijvende groei van de binnenlandse bestedingen. Volgens Brussel doen de landen er daarom goed aan de investeringen en consumptie in eigen land aan te jagen. Daarmee kan worden gezorgd voor een meer duurzame economische groei, terwijl de concurrentiepositie intact blijft.

Door de grote overschotten van de genoemde landen heeft de hele eurozone nu ook een handelsoverschot met de rest van de wereld, terwijl de handelsbalans voorheen in evenwicht was. Dat kan ervoor zorgen dat de euro meer waard wordt, waardoor het voor de zuidelijke landen nog lastiger wordt om hun concurrentiepositie te verbeteren.
voda
0
Ach ja...

Brussel blijft Nederland in de gaten houden

Gepubliceerd op 13 nov 2013 om 14:07 | Views: 1.466

BRUSSEL (AFN) - Brussel vindt het nuttig om Nederland in de gaten te blijven houden omdat de Nederlandse economie niet in balans is. De Europese Commissie wijst met name op de problemen op de huizenmarkt en de grote (hypotheek-)schulden van de huishoudens.

Dat maakte de commissie woensdag bekend. Brussel stelde ruim een half jaar geleden al dat de Nederlandse economie uit balans is, maar noemde de situatie niet buitensporig. De commissie blijft Nederland nu volgen om te kijken of het beter of slechter gaat.

Brussel plaatst nog andere kanttekeningen bij de Nederlandse economie. Zo is er een te groot overschot op de handelsbalans, terwijl de binnenlandse investeringen achterblijven. Het grote handelsoverschot komt vooral door de export van gas en de positieve bijdrage van de wederuitvoer. Dat zijn buitenlandse goederen die via Nederland verder worden vervoerd. Nederlandse producenten hebben daarentegen hun aandeel op de internationale markten licht zien krimpen.
voda
0
Negatieve rente zelfs? Toe maar...

ECB's Praet: negatieve depositorente, opkopen activa zijn opties

FRANKFURT (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) kan negatieve rentetarieven hanteren of activa van banken opkopen als dit nodig is om de inflatie dichterbij het beoogde niveau te brengen, meldt een topfunctionaris van de ECB woensdag.

De uitspraak lijkt bedoeld om zorgen bij beleggers weg te nemen dat de centrale bank na de recente verlaging van de refi-rente geen instrumenten meer heeft of niet bereid is om die in te zetten.

"Als ons mandaat risico loopt dan zullen we een beroep doen op alle maatregelen waarvan wij denken dat we ze moeten inzetten om dat mandaat te vervullen. Dat is een duidelijk signaal", zegt uitvoerend ECB-bestuurder Peter Praet in een interview met The Wall Street Journal. De inflatie in de eurozone daalde in oktober tot 0,7% op jaarbasis. Dat is veel lager dan de doelstelling van de centrale bank voor de middellange termijn van net onder de 2%.

De hoofdeconoom van de ECB sloot niet uit wat analisten zien als de sterkste en meest controversiele optie: het opkopen van activa van banken om de financieringskosten in de private sector te verlagen. "De capaciteit op de balans van de centrale bank kan ook worden gebruikt", zei Praet. Zijn opinies dragen extra gewicht omdat hij aan het hoofd staat van de machtige economie-afdeling binnen de ECB. "Daaronder vallen ook rechtstreekse aankopen die alle centrale banken kunnen doen."

Op dit moment is extra stimulering van de economie door de ECB niet nodig, gaf Praet aan. Hij merkte op dat inflatierisico's voor de eurozone al met al in balans zijn na de onverwachte renteverlaging door de ECB vorige week.

Door Brian Blackstone. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
De top drie fatale beleggingsrisico’s

WOENSDAG 13 NOVEMBER 2013, 09:11 uur | 3623 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Een voedsel-, water-, of energiecrisis zijn het meest fataal voor beleggingen. Ook stagnatie en een wereldwijde temperatuurverandering zijn niet goed voor de aandelen.

Dit stelt consultancybedrijf Towers Watson. Het bedrijf voert elke twee jaar een onderzoek uit en stelt op basis van het onderzoek een ranglijst op met extreme risico’s voor aandelenbeleggers.

De risico’s treden treden volgens Towers Watson zelden op, maar kunnen wel een zeer grote impact hebben op de wereldwijde economische groei en op het rendement van investeringen.

In vergelijking met twee jaar terug zijn extreme risico’s zoals het inzakken van de wereldhandel en een wereldwijde temperatuurveranderingen respectievelijk 4 en 3 plaatsen gestegen op de ranglijst. Het consultancybureau maakt zich minder zorgen over kredietverzuim op de staatsschuld en een mogelijke verzekeringscrisis: beiden zijn vijf plaatsen gezakt naar respectievelijk plaats 7 en 13.

Ook het risico op een bankencrisis wordt minder waarschijnlijk geacht. Het risico op een depressie is voor het eerst sinds de start van dit onderzoek in 2009 uit de top-15 verdwenen.

Nieuw in de top 15 zijn risico’s zoals terrorisme en extreme levensduur. Deze twee risico’s zijn gestegen, omdat men verwacht dat de waarschijnlijkheid is toegenomen. Zo schat Towers Watson de kans op een terroristische aanslag groter in dan een nieuwe wereldoorlog en lijkt het realistischer om uit te gaan van extreem lange levensduur dan een dodelijke pandemie.

Bescherming

Hoewel de kans op een van deze risico’s klein is, lijkt het voor beleggers geen slecht idee om enige bescherming in te nemen. Towers Watson ziet drie hedging-strategieën: het aanhouden van cash, derivaten en het aanhouden van negatief gecorreleerde activa.

Voor lijst, zie link:

www.belegger.nl/nieuws/2642306/top-dr...

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 13 november 2013 19:36:

De top drie fatale beleggingsrisico’s

WOENSDAG 13 NOVEMBER 2013, 09:11 uur | 3623 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Een voedsel-, water-, of energiecrisis zijn het meest fataal voor beleggingen. Ook stagnatie en een wereldwijde temperatuurverandering zijn niet goed voor de aandelen.

Dit stelt consultancybedrijf Towers Watson. Het bedrijf voert elke twee jaar een onderzoek uit en stelt op basis van het onderzoek een ranglijst op met extreme risico’s voor aandelenbeleggers.

De risico’s treden treden volgens Towers Watson zelden op, maar kunnen wel een zeer grote impact hebben op de wereldwijde economische groei en op het rendement van investeringen.

In vergelijking met twee jaar terug zijn extreme risico’s zoals het inzakken van de wereldhandel en een wereldwijde temperatuurveranderingen respectievelijk 4 en 3 plaatsen gestegen op de ranglijst. Het consultancybureau maakt zich minder zorgen over kredietverzuim op de staatsschuld en een mogelijke verzekeringscrisis: beiden zijn vijf plaatsen gezakt naar respectievelijk plaats 7 en 13.

Ook het risico op een bankencrisis wordt minder waarschijnlijk geacht. Het risico op een depressie is voor het eerst sinds de start van dit onderzoek in 2009 uit de top-15 verdwenen.

Nieuw in de top 15 zijn risico’s zoals terrorisme en extreme levensduur. Deze twee risico’s zijn gestegen, omdat men verwacht dat de waarschijnlijkheid is toegenomen. Zo schat Towers Watson de kans op een terroristische aanslag groter in dan een nieuwe wereldoorlog en lijkt het realistischer om uit te gaan van extreem lange levensduur dan een dodelijke pandemie.

Bescherming

Hoewel de kans op een van deze risico’s klein is, lijkt het voor beleggers geen slecht idee om enige bescherming in te nemen. Towers Watson ziet drie hedging-strategieën: het aanhouden van cash, derivaten en het aanhouden van negatief gecorreleerde activa.

Voor lijst, zie link:

www.belegger.nl/nieuws/2642306/top-dr...

allemaal gebeuzel : Dit heeft word de grootste gamechanger sinds 20 jaar " de eunato-out , de duitsers sterk en de beer wel gezond en terug ." (ALs hij ze zin krijgt natuurlijk)
Ukraine's 'stalling' on EU trade pact seen as victory for Vladimir Putin

Ukraine throws EU deal in jeopardy as it delays key vote

Georgia KO
syria KO
armenia
Moldavia KO
oekraine Nog onbeslist

Als ik pool/balt was , dan zou er alle reden voor bibberen zijn er staat daar immers nog een russiche en danzig rekening open .

Kroq
0
Het geld van QE vloeit — direct of indirect — naar risicovollere activa, weg uit valuta. Aandelenmarkten reiken daarom tot recordhoogtes. En met die stijgende aandelenprijzen gaat een enorme toename van margeschuld gepaard. Margeschuld is het krediet waarmee beleggers aandelen kopen. Om margekrediet te lenen, dient de belegger al een aandelenpositie te hebben: deze aandelen functioneren als onderpand. Beleggers kunnen een deel van de waarde van dit onderpand erbij lenen om eveneens te beleggen: er ontstaat een hefboomeffect.

biflatie.nl/artikelen/economisch/qe-w...
voda
0
Franse economie krimpt in derde kwartaal onverwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Franse economie is in het derde kwartaal van 2013 ten opzichte van een kwartaal eerder onverwacht gekrompen, blijkt donderdag uit een eerste raming van het nationale statistiekbureau.

Het Franse bruto binnenlands product (bbp) kromp in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 0,1%. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een groei op kwartaalbasis met 0,1%.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2%, waarbij economen vooraf uitgingen van een groei met 0,3%.

In het tweede kwartaal groeide de Franse economie op kwartaalbasis nog met 0,5% en op jaarbasis met 0,4%.

- Door Elco van Groningen, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@wsj.com


[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 14 november 2013 15:11:

Franse economie krimpt in derde kwartaal onverwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Franse economie is in het derde kwartaal van 2013 ten opzichte van een kwartaal eerder onverwacht gekrompen, blijkt donderdag uit een eerste raming van het nationale statistiekbureau.

Het Franse bruto binnenlands product (bbp) kromp in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 0,1%. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een groei op kwartaalbasis met 0,1%.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2%, waarbij economen vooraf uitgingen van een groei met 0,3%.

In het tweede kwartaal groeide de Franse economie op kwartaalbasis nog met 0,5% en op jaarbasis met 0,4%.

- Door Elco van Groningen, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@wsj.com



Mits er geen wisselkoersen meer zijn in de EU om dit probleem om te lossen , rest enkel het boeteinstrument voor excessieve groei in de (noord)kern in de EU om dit probleem op te lossen en de eu objectieven te halen . Veel succes en simulatieplezier sau ik so segge daar bij het planbureau van de eu en ecb :).
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  0,00  0,00%  29 apr
 Germany40^ 18.128,90 +0,06%
 BEL 20 3.886,76 0,00%
 Europe50^ 4.985,31 +0,08%
 US30^ 38.368,53 0,00%
 Nasd100^ 17.790,45 0,00%
 US500^ 5.114,78 0,00%
 Japan225^ 38.225,67 0,00%
 Gold spot 2.326,46 -0,40%
 EUR/USD 1,0703 -0,17%
 WTI 82,70 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront