Fugro « Terug naar discussie overzicht

FUGRO - december 2013

50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
ff_relativeren
0
Het laatste maand-draadje van het jaar. We starten met een beurskoers van € 44,765 en een totale short-positie van 5,04%. (AQR Capital Management 1,4% sinds 15 november, Citadel Europe 0,7% sinds 12 november, BlackRock Investment Management UK 0,51% sinds 08 november, en AKO Capital 2,43% sinds 25 oktober)

De eerste 10 beursdagen van december brengen genoeg macro-data om weer volop 'mood-swing' teweeg te brengen. Eens zien hoe het aandeel FUGRO het kalenderjaar 2013 uit zal gaan ...

Greetzzz
[verwijderd]
0
hoop toch stiekem wel op een aardige up
voor de derde vrijdag van de maand.
bedankt voor je maanddraadje
ff_relativeren
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 1 december 2013 20:44:

hoop toch stiekem wel op een aardige up
voor de derde vrijdag van de maand.
bedankt voor je maanddraadje

Ach ja ... die roemruchte vrijdag ... 1 van de 4 quadruple witching days die het beursjaar kent ...

www.investinganswers.com/financial-di...

Greetzzz
YAMA
0
ik heb all vertrouwen in Fugro. Fugro is in overnamepad , de balans ziet goed uit en het is nog steeds een winstgevend bedrijf. dus alle hoop gericht op Fugro. Ik hoop dat we met zn allen eind 2013 een goede rendement halen.
dagobert1
0
Belangen in Fugro: ING sinds 5,05%
Harris Associates L.P sinds 27 september 5,0%
BlackRock, Inc. sinds 4 september 3,0%
Franklin Resources, Inc sinds 28 augustus 3,05%
etc
dagobert1
0
Verder nog positief nieuws over Fugro te melden. Een grote opdracht of wellicht toch nog verkoop van een onderdeel.
netweblady
0
Fugro-boegbeeld Kramer vangt miljoenen
van onze redactie


AMSTERDAM -
Oud-Fugro ceo en huidig commissaris Gert-Jan Kramer heeft 50.000 certificaten verkocht voor bijna €2,2 miljoen. Kramer was twintig jaar de hoogste baas bij de bodemonderzoeker.



Fugro 05-12-2013 (14:43)
43,295EUR-0,53% -0,23
grafiek
Naar Fugro detailpagina


Dat blijkt uit een melding bij de AFM. Na de verkoop heeft Kramer nog ruim 4,6 miljoen certificaten over, die tegen de huidige koers ruim €200 miljoen waard zijn.

In juli verkocht Kramer ook al voor €770.000 certificaten. ,,Ik ga mijn bestaande muziekcollectie aanvullen," zei hij toen tegen De Financiële Telegraaf.
dagobert1
0
Fugro begint meer en meer een triest aandeel te worden. Koers blijft maar dalen en het bestuur laat niets van zich horen. Ja alleen dat dhr Kramer zijn certificaten verkoopt daar zit je als aandeelhouder niet op te wachten. De koers heeft dit jaar niets gedaan sterker nog ze staan lager dan 1 jaar geleden terwijl de gehele beurs is hersteld. Dan moet je als bestuur toch bij jezelf te rade gaan.
Back
0
Fugro is onhip, niet spetterend noch sexy. Geen aandeel waar de jonge yup met dollartekens in de ogen wild van wordt.
Fugro is wel georganiseerde stabiliteit met een lange adem.
Voor de lange afstandsbelegger. Plots gaat zo'n aandeel er dan wel vandoor ( zoals dit jaar bv. ASML) en dan vraagt men zich af waarom men dit niet gezien heeft....
dagobert1
0
Goed nieuws voor olie gerelateerde fondsen.
Olieprijs sluit lager

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, na vorige week op weekbasis 5,3% gestegen te zijn, vanwege de verwachting van een sterke vraag naar olie in olieproducten.
De oliefutures bereikten vrijdag met $97,65 het hoogste niveau in een maand, na een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport.
Marktvolgers wachten nu op verse macro-data voordat zij inzetten op hogere prijzen of hun winst verzilveren, aldus Phil Flynn van Price Futures Group in Chicago.
We hadden een goede week vorige week en de vraag is nu of deze opwaartse trend duurzaam is", aldus Flynn.
Hoewel de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 29 november daalden met 5,6 miljoen vaten ruwe olie noteren de voorraden nog steeds op hun hoogste eind-november-niveau sinds 1930, stelt de Energy Information Administration (EIA).
De Amerikaanse olieproductie is naar recordhoogte gestegen vanwege hydraulic fracturing en horizontale boortechnieken, waarmee voorraden in schalie-olievelden gewonnen kunnen worden.
De Organisatie van Olie-exporterende landen (Opec) en het Internationaal Energie Agentschap publiceren respectievelijk dinsdag en woensdag hun maandelijkse rapporten. Daarmee hoopt de markt een beter inzicht te krijgen in de wereldwijde vraag en aanbod naar olie.
De Opec besloot onlangs zijn output-doelstellingen te handhaven, ondanks een mogelijke verhoging van de uitvoer van een aantal lidstaten.
De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange$0,31 lager op $96,34.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
December 09, 2013 15:03 ET (20:03 GMT)
RT2014
0
"CGG kampt met terughoudende investeringen klanten.
CGG heeft de winstverwachting voor 2013 neerwaarts bijgesteld als gevolg van uitgestelde orders door klanten. Dit meldde de partner van Fugro dinsdag tijdens een beleggersdag.

De bodemonderzoeker verwacht voor 2013 een bedrijfsresultaat (EBIT) van 400 tot 420 miljoen dollar. Aanvankelijk rekende CGG nog op 470 miljoen dollar. De sectorgenoot van Fugro stelde verder de verwachte bezettingsgraad neerwaarts bij van circa 90 tot 80 procent, wat van invloed is op de resultaten in het vierde kwartaal.

Ondanks het binnenhalen van drie nieuwe contracten in Brazilië, liet het bedrijf weten dat in 2014 "de onzekerheid blijft bestaan".

Fugro en CGG zijn samen eigenaar van Seabed Geosolutions.

Het aandeel CGG keldert op de Franse beurs bijna 15 procent tot 12,37 euro. Fugro daalt in het kielzog van het Franse bedrijf mee en noteert 2,0 procent lager.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl"
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
handyman6
0
Rond de €42,50 is het ,technies, een zwaar steunnivo...laatste 2013 bodem ligt op €41,40...dat moet wel houden,op slotbasis:lukt dat zo'n dag of 3 dan mooi instapmoment..grH6
ff_relativeren
0
quote:

handyman6 schreef op 17 december 2013 15:06:

(...) laatste 2013 bodem ligt op €41,40...dat moet wel houden,op slotbasis (...)
Oeps ?
dagobert1
0
zo kan het dus ook een omzetverhoging. Dit zal de branche goed doen en dus ook Fugro.
SBM Offshore verhoogt omzetverwachting 2013

AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) voorziet voor het boekjaar 2013 een omzet van ongeveer $4,6 miljard, aldus de dienstverlener aan de olie- en gassector dinsdag nabeurs.
Tijdens de presentatie van zijn derdekwartaalresultaten half november meldde het concern in 2013 nog een omzet te voorzien van $4,3 miljard. Het concern geeft tevens aan in 2013 een positief nettoresultaat te realiseren en veilig binnen zijn convenanten te blijven.
In het begeleidend schrijven meldt SBM, dat installaties maakt voor de productie en opslag van olie- en gasproducten, dat platform Deep Panuke inmiddels volledig operationeel is.
Het concern meldt tevens een verkoop en leaseback-overeenkomst gesloten te hebben voor twee van de drie kantoren in Monaco met een opbrengst van ruim $100 miljoen.
De bedrijfsbrede evaluatie met betrekking tot provisies voor het ontmantelen van een aantal schepen en de waardering van zijn vloot heeft geleid tot een eenmalige last van $160 miljoen.
"Vanuit een moeilijke start is 2013 een jaar geweest van successen", stelt Chief executive officer Bruno Chabas, waarmee de bestuurder onder andere refereert naar de geboekte vooruitgang met probleemproject Deep Panuke. "Dit was een lastig project, maar de oplevering van het platform weerspiegelt de vooruitgang die we hebben geboekt. We focussen ons nu op de wensen van de klant en de realisatie daarvan. Dit is een belangrijke factor in de voortgang die wordt geboekt in onze projectportefeuille, die tot uitdrukking komt in de verhoogde outlook voor 2013."
Het aandeel sloot dinsdag 1,9% lager op EUR13,57.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
December 17, 2013 13:33 ET (18:33 GMT)
ff_relativeren
0
quote:

dagobert1 schreef op 17 december 2013 19:58:

zo kan het dus ook (...)

en zo kan het ook ; Franklin Resources vergroot zijn belang in FUGRO. bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/fugro/...

Greetzzz
tmaster
0
Ondanks mooie berichten van SBMO en de al 9 euro daling van de koers bij Fugro gaat er toch weer ruim 2% van de koers af.. ongelooflijk..
Je zou zeggen dat er nu al heel wat ellende in de koers verwerkt zit.
dagobert1
0
en nog steeds zit het bestuur van Fugro te slapen. Als je dit soort berichten van concurrenten in de markt hoort dan behoor je als bestuur wat van je te laten horen. Of je geeft ook een winstwaarschuwing of je geeft aan dat het bij Fugro goed zit. Door niets te zeggen doe je het bedrijf en de aandeelhouders te kort. Ook verdenk ik dhr Kramer ervan op basis van voorkennis zijn aandelen te hebben verkocht. Men weet natuurlijk als bestuurder direct of het goed gaat of niet. Hij wist (waarschijnlijk) dat het niet goed zou gaan en heeft snel wat aandelen verkocht voor de echt grote daling. Overigens verbaast mij deze sterke koersdaling naar beneden wel. De winstwaarschuwing van de concurrenten is minim ipv 850 milj wordt het nu een bedrag tussen de 800 en 850 miljoen, dat is gemiddeld 3%. Koers reageerd mijns inziens sterk overdreven.
De aandeelhouders zoals ING, Franklin en nog een paar andere staan nu allemaal op verlies betreffende hun aankopen. Ben benieuwd of men bij gaat kopen?
[verwijderd]
0
Opnieuw een winstwaarschuwing van een concurrent vandaag. De steun van Fugro is naar de knoppen en een verdere daling is nu heel goed mogelijk.
dagobert1
0
Winstwaarschuwing rivaal raakt Fugro niet - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De winstwaarschuwing van jointventure-partner CGG geeft geen reden tot nieuwe bezorgdheid over Fugro (FUR.AE), zegt analist Quirijn Mulder van ING. De negatieve koersreactie is volgens hem vooral gebaseerd op sentiment en niet op de feiten. CGG waarschuwt voor vlakke prijzen in 2014. Een afwaardering op de seismische tak wijst op moeilijke marktomstandigheden voor dienstverleners aan de olie-industrie, met aarzelende klanten. Een zwakke omzet in MC Sales heeft Fugro echter al aangekondigd, merkt Mulder op. De Seabed-jointventure krijgt volgend jaar als het goed is meer opdrachten en dat kan de winst substantieel verbeteren. ING heeft een hold-advies omdat de markt maar langzaam aantrekt en Fugro nog in een overgangsfase zit na een moeilijk 2013. Het koersdoel is EUR42,10. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 2,7% lager op EUR40,21, terwijl de AEX met 0,5 stijgt. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires
December 18, 2013 04:05 ET (09:05 GMT)

*Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
Geef_Kwaliteit_de_Tijd
0
Het spijt me zeer voor jou Dagobert, maar Fugro is momenteel een aandeel dat je echt niet moet hebben denk ik. De beurskoers kachelt niet voor niks achteruit, 3 concurrenten komen met winstwaarschuwingen, het sentiment in de sector is momenteel negatief, de adviezen van analisten zijn het laatste jaar in rap tempo negatiever en lager geworden en als klap op de vuurpijl verkoopt een commissaris zijn aandelen....hoeveel indicaties wil je hebben?
50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 23,420
Verschil +0,080 (+0,34%)
Hoog 23,560
Laag 23,240
Volume 200.205
Volume gemiddeld 391.080
Volume gisteren 144.263

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront