Beleggingsfondsen « Terug naar discussie overzicht

Indexbeleggen: via welke partij of zelf? Wie heeft ervaringen met Meesman, BND, Ohpen, SNS Fundcoach?

59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
FreekBM
0
Je betaalt hogere kosten voor indexfondsen bij de Rabo, afhankelijk van het type fonds betaal je nog aankoopkosten over de Vanquard fondsen, deze rekenen ze aan je door.

[verwijderd]
0
quote:

FreekBM schreef op 25 januari 2013 09:14:

Je betaalt hogere kosten voor indexfondsen bij de Rabo, afhankelijk van het type fonds betaal je nog aankoopkosten over de Vanquard fondsen, deze rekenen ze aan je door.
Dat is eerder al aangegeven, maar geldt ook voor andere aanbieders als Fundcoach en Meesman.
Oosterbuurman
0

Hi,

Inderdaad berekent Rabo additionele kosten door bij de aankoop buiten de TER om.

Ik heb een overzicht gemaakt van de TER van de Vanguard fondsen via de verschillende aanbieders.

Rabo lijkt de gunstigste TER te houden en relatief lage (eenmalige) aan- en verkoopkosten.

Alleen vind ik Rabo minder doorzichtig met eventuele additionele kosten waar ik rekening mee zou moeten houden. Volgens mij zijn er voor Vanguard (giraal fonds) geen bewaarloon, maar weet iemand nog andere kosten waar ik op zou moeten letten?

Brand New Day SNS Rabo Meesman
Global Market Index 0.59 0.5 0.4 0.5
European Index 0.5 0.4 0.5
S&P Large Cap n/a 0.38 0.3
Small Cap 0.8 0.95
Emerg Markets 0.85 0.65 0.65 0.65
Bond 0.5 0.35 0.3 0.3
Buy 0.5 0.5 0.2 0.5
Sell 0 0.5 0.2 0.5


Additionele aankoopkosten bij Rabo (evt. worden die ook toegepast bij verkoop, na te kijken in fonds prospectus)

Global Market Index 0
European Index 0.2
S&P Large Cap 0
Emerg Markets 0.25
Bond 0.3
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
kiezen voor trackers vanwege lage kosten en dan 0,3% betalen voor advies plus een dure broker lijkt me niet heel erg logisch.

en wat is ontzettend goed gespreid? verschillende aandelen trackers is niet meer spreiding dan 1 wereldwijde tracker.
Hallo!
0
quote:

Let op spreiding en kosten schreef op 1 februari 2013 10:26:

Goed beleggen is niet gokken maar risico's beheersen en kosten mijden.
Totaalrendement 31 januari 2008 t/m 31 januari 2013:

iShares MSCI World +14,2%

ING Global Opportunities Fund +24,1%
Kempen Global High Dividend Fund +30,8%

Hieruit blijkt dat een low-budget tracker aanzienlijk beter scoort dan dure beleggingsfondsen-:)
Chicken_Skin_Music
1
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
Chicken_Skin_Music
0
quote:

Chicken_Skin_Music schreef op 1 februari 2013 14:55:

[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
Fijne vent, die moderator.
Ik wijs IEX erop dat iemand loopt te spammen en adviseer de spammert om gewoon advertentiegeld te betalen zoals het hoort.... krijg ik zo'n vlijmscherpe modbreak aan m'n broek.
Stank voor dank.
:'(
[verwijderd]
0
Ik kwam deze oude vraag tegen en wilde toch nog even reageren. Even een disclaimer vooraf. Ik vind dat je als particulier belegger zelf verantwoordelijk bent voor onderzoek en oordeelsvorming over waar je je geld gaat onderbrengen. Ik heb dat gedaan en ben bij Meesman terechtgekomen.

Ik beleg zelf al sinds 2006 als particulier naar volle tevredenheid bij Meesman. Sinds vorig jaar ben ik eigenaar van een stamrecht BV. Een aanzienlijk deel van het kapitaal heb ik in de gespreide fondsen bij Meesman ondergebracht. Het geld bevindt zich bij een onafhankelijke bewaarder. Mocht Meesman ooit failliet gaan, dan is mijn belegging zeker gesteld.

De fondsen en eigenlijk de volledige dienstverlening van Meesman blinken uit door transparantie en schitterende eenvoud. Hier wordt geen geld over de balk gegooid met te dure huisvesting, Formule 1 sponsoring. Ook worden geen loze beloften gedaan ten aanzien van rendement en vermogensontwikkeling. Er bestaat geen performance fee voor bovengemiddelde rendementen. Gewoon nuchter, eerlijk en transparant. In de begintijd verliep de opname en storting via formulieren. Nu is er een goedwerkende website in de lucht.

Vragen worden altijd snel beantwoord door een van de twee mensen achter Meesman.

Ik ben een aantal keren naar de jaarvergadering geweest. Er stond geen enkele Ferrari, BMW of Mercedes op de parkeerplaats. Hendrik Meesman komt gewoon op de fiets. Er zitten aansprekende mensen in de Raad van Toezicht, waaronder Arthur Doctors van Leeuwen, voormalig hoofd van de AFM, Rob Bauer, hoogleraar Institutionele Beleggers en Willem van der Schoot, een voormalige topman van diverse bedrijven en Nijenrode. Nu weet ik dat dat niet altijd een garantie is, meneer Hans Wiegel was immers ook commissaris bij Bouwhuis. Bij Meesman weet ik mijn geld in vertrouwde handen.

Ik ben een goed opgeleide particuliere belegger, door schade wijs geworden. Ik heb 2 jaar CFA, de meest aansprekende Amerikaanse opleiding voor beleggingsadviseur, afgerond. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het als particulier geen enkele zin heeft om individuele aandelen van ondernemingen te kopen, te weinig spreiding, te hoog risico. Ik volg nooit de beursberichten, stort alleen elke maand een bedrag bij Meesman, geen timing issues om over na te denken. Scheelt veel tijd.

Bijgaand citaat (http://www.berkshirehathaway.com/1996ar/1996.html) komt uit de "Chairman's Letter" van Warren Buffett bij een jaarverslag uit 1996! van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway:

"Let me add a few thoughts about your own investments. Most
investors, both institutional and individual, will find that the best way
to own common stocks is through an index fund that charges minimal fees.
Those following this path are sure to beat the net results (after fees
and expenses) delivered by the great majority of investment
professionals."

Je zult met indexfondsen van Meesman niet de markt "outperformen". Je volgt immers de markt. Ik verzeker je dat je wel minstens 95% van alle particuliere beleggers "outperformt".
Pinoooo
1
[verwijderd]
0
Beste Pinoooo,

Je ziet het helemaal verkeerd. Zie het als een reactie van iemand die zeer tevreden is over zijn financiële dienstverlener. Ik weet niet of dat een unicum is in deze tijd. Ik hoop het niet.

Ik heb gevonden wat ik zocht: een financiële dienstverlener die mij niets opdringt, niet lastig valt met aanbiedingen of adviezen. Ze leveren wat ze moeten leveren en werken kostenefficiënt, zijn transparant en helder.
[verwijderd]
0
Het nadeel aan Meesman is net dat je een vaste maandelijkse bijdrage moet leveren, vind ik. Als je een beetje de markt volgt, is het niet moeilijk om bij te kopen als de markt daalt. Als je dat bij Meesman wilt doen, moet je ineens 10k in het fonds smijten.

Op dat vlak lijkt Ohpen flexibeler. Je kan kiezen wanneer je geld bijsteekt. Zijn er mensen op dit forum die via Ohpen beleggen?
[verwijderd]
0
Beste SebaV,

Meesman kent alleen een minimum inleg als je eenmalig belegt. Bij maandelijks beleggen is er geen minimum inleg. De precieze tekst staat op de website onder de vragen en antwoorden, Ik heb het hieronder bijgevoegd.

''Wat is de minimumbelegging?

"Bij eenmalige beleggingen dient de eerste storting minimaal EUR 10.000 (in totaal, niet per fonds) te bedragen. Voor vervolgstortingen geldt geen minimum belegging."

"Bij maandelijks beleggen dient de vaste maandelijkse inleg minimaal EUR 100 (in totaal, niet per fonds) te zijn. U hoeft niet eerst een eenmalige storting van Eur 10.000 te doen."
[verwijderd]
0
Wellicht interessant om eens naar de Vanguard fondsen te kijken die via Euronext worden aangeboden. Dat is dezelfde fondsaanbieder die ook (onderliggend) bij Brand New Day en de hierboven genoemde Meesman worden gebruikt, hoewel de index nog wel eens kan afwijken.

Sinds een paar maanden kun je deze Vanguard fondsen dus gewoon via Euronext aanschaffen:
www.vanguardinvestments.de/content/do...

Bijvoorbeeld:
Wereldwijd beleggen in FTSE All-World via VWRL, TER 0,25%
Beleggen in FTSE Developed Europa, TER 0,15%
Beleggen in FTSE Emerging, TER 0,45%

Als je deze fondsen aankoopt via bijvoorbeeld Lynx betaal je geen bewaarloon en aanzienlijk goedkoper uit dan BND of Meesman. Maandelijks een bedrag inleggen is op (korte) termijn waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk vanwege de transactiekosten bij Lynx.

[verwijderd]
0
Dank je wel Sandoor. Ik ga een kijkje nemen. Meesman is overigens voor zijn MSCI World Index Fonds recent geswitcht naar Northern Trust, een andere grote indexfondsaanbieder. NT gaat efficiënter om met de dividendbelasting op uitgekeerde dividenden. Het terug vragen daarvan leidt tot een extra rendement van 0.4%/0.5% ten opzichte van Vanguard. TER wordt nagenoeg 0%.

Dit las ik op hun website:

"Door te beleggen in een indexfonds van Northern Trust, de fiscale structuur van het fonds en de vele Nederlandse belastingverdragen, kan Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd dividendbelasting terugkrijgen. De grootte van het dividendlek (de dividendbelasting die niet teruggevorderd kon worden) wordt geschat op 0,4% tot 0,5% per jaar. Het dichten van dit dividendlek betekent dus een extra rendement voor het fonds van 0,4% tot 0,5% per jaar. Hiermee worden de kosten van het Meesman Indexfonds Aandelen Wereldwijd (0,5% per jaar) vrijwel volledig terugverdiend. En is het fonds het voordeligste MSCI World Indexfonds dat in Nederland verkrijgbaar is."
Chicken_Skin_Music
1
quote:

bbol66 schreef op 6 november 2013 22:59:

Beste Pinoooo,
Je ziet het helemaal verkeerd. Zie het als een reactie van iemand die zeer tevreden is over zijn financiële dienstverlener.
Nou, ik denk dat Pinoooo het prima ziet.
[verwijderd]
0
Ben op dit forum terecht gekomen n.a.v. colum van Erica Verdegaal in de NRC van vandaag. Zij raad indexbeleggen aan. Ik heb nu vier jaar een portefeuille bij Alex, maar het rendement valt zwaar tegen, in vier jaar tijd maar 10% rendement. Ik vind hun presentatie misleidend, suggereert veel meer rendement dan ze in werkelijkheid waar maken.
Heeft iemand hier ervaring met Meesman; als je de gegevens op de website mag geloven, maken ze een goed rendement, maar misschien is ook hun presentatie misleidend. Moeilijk om doorheen te kijken als amateur.
Black pike
0
Ik kwam onderstaande tegen over Core/satellite-portefeuilles. Dit is in feite de wijze waarop ik mijn beleggingen nu ook heb opgebouwd. Via Morningstar X-ray bewaak ik een evenwichtige verdeling.

Core/satellite-beleggingen zijn gebaseerd op het idee om een portefeuille in twee segmenten te verdelen. Het eerste segment vormt de core, oftewel de kern – dit is het fundament van de strategie, waaromheen de meer gespecialiseerde satellietbeleggingen worden toegevoegd. De kern wordt veelal gevormd door één of meer beleggingen met een lager risico, zoals een index-fonds of ETF, dat tegen lage kosten een breed gespreide toegang tot een markt biedt. Het doel is een rendement te leveren dat overeenkomt met dat van de markt (aangeduid als ‘bèta’).

Het tweede segment van de portefeuille wordt samengesteld uit ‘satellieten‘. Dit zijn meestal meer gespecialiseerde beleggingen waarvan de portefeuillebeheerder verwacht dat ze extra rendement (alpha) kunnen leveren. Dit zijn bijvoorbeeld beleggingen in specifieke markten, actief beheerde fondsen, beleggingsthema’s, individuele aandelen en gespecialiseerde ETF’s. De satellietbeleggingen dragen vaak een hoger risico en kennen hogere kosten dan de kernbelegging.
erewerw
0
Meesman lijkt me ook een prima partij alleen heb ik het idee dat je de fondsen via een Meesman platform mag aankopen? Ze spreken over geen dividendlek, ik vraag me af in hoeverre dat er is, ik zie bij degiro.nl en bij binck wat aan buitenlands dividend is ingehouden en dat vraagt mijn belastingadviseur terug.
Als je advies wilt is www.ibeleggen.nl ook een optie, lagere kosten dan andere organisaties. Zij passen ook core sattelite toe. Veel partijen doen dat bv gericht op small en/of value gebaseerd op Fama/French toch vraag ik me af of of ook daar uiteindelijk niet regression to the mean zal plaatsvinden?! dus wellicht toch een 2 fund Boglehead portfolio met 1 indexfunds aandelen (Vanguard Total World Stock Index) en 1 indexfonds obligaties bv BND en dan aankopen via degiro.
59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  0,00  0,00%  29 apr
 Germany40^ 18.128,90 +0,06%
 BEL 20 3.886,76 0,00%
 Europe50^ 4.985,31 +0,08%
 US30^ 38.368,53 0,00%
 Nasd100^ 17.790,45 0,00%
 US500^ 5.114,78 0,00%
 Japan225^ 38.225,67 0,00%
 Gold spot 2.325,84 -0,43%
 EUR/USD 1,0703 -0,17%
 WTI 82,70 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront