Binck « Terug naar discussie overzicht

Vergeten aandeel?

211 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
viermeiden
0
L.s.,

5% minder aandelen.

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank trekt 3,5 miljoen ingekochte aandelen in. Dat maakte de online broker dinsdag bekend. Na de intrekking staan er nog 71 miljoen aandelen uit.

Het bedrijf kreeg tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 22 april toestemming voor de intrekking.

viermeiden
[verwijderd]
0
quote:

viermeiden schreef op 12 augustus 2014 10:26:

L.s.,

5% minder aandelen.

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank trekt 3,5 miljoen ingekochte aandelen in. Dat maakte de online broker dinsdag bekend. Na de intrekking staan er nog 71 miljoen aandelen uit.

Het bedrijf kreeg tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 22 april toestemming voor de intrekking.

viermeiden
Hadden ze eerder dit jaar misschien ook aandelen uitgegeven?
Volgens IEX-Fundamenteel stonden er in 2013 70,433 miljoen aandelen uit.

Op deze manier is het dweilen met de kraan open.

(Inderdaad: hugin.info/130685/R/1768004/600800.pdf 70.432.579 aandelen eind 2013)
[verwijderd]
0
Bowski, u refereert naar de "gemiddelde" hoeveelheid aandelen gedurende het jaar. Hoe deze berekend wordt weet ik niet en blijkbaar varieert deze. Echter waar men naar moet kijken, denk ik, is het aantal uitstaande aandelen aan het eind van het jaar. Deze is aan het eind van de jaren 2010, 2011, 2012, 2013 altijd hetzelfde gebleven nl. 74.500.000 stuks (zie blz.23 in jaarverslag 2013 onder "Issued shares at year-end"). Minus de ingetrokken 3.500.000 aandelen, blijven er 71.000.000 over.
Ruud88
0
Raar koersverloop de laatste dagen, alle indices dik in de plus en Binck elke dag in de min. Vandaag trouwens ook een hoog volume.
Iemand een idee over dit koersverloop?
[verwijderd]
0
Het lijkt erop dat een order van het complete dagvolume langskwam vanmiddag. Misschien dat dat artikel in FD vandaag iets/iemand aan het denken heeft gezet, al was dat niet al te positief.
[verwijderd]
0
fd.nl/beurs/222433-1409/koers-binck-s...

Alex vermogensbeheer belegt niet zo lekker dit jaar ivm zijwaartse markt, rendementen blijven achter = minder prestatievergoeding.
Kwast
0
De verliezen van de klanten van vermogensbeheer zijn dit jaar zodanig dat het waarschijnlijk een hele tijd duurt voordat er weer performance fee's in rekening gebracht kunnen worden. Zeker na hun paniekerige omwisseling van aandelen naar obligaties. Dat gaat met de huidige rente een hele tijd duren voordat die een performance fee gaan opleveren.
De 17 miljoen winst van vorig jaar zie ik voorlopig niet op hun V&W terugkomen.
voda
0
VOORUITBLIK 'Focus op Alex bij cijfers Binck'

VRIJDAG 17 OKTOBER 2014, 16:13 uur | 171 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - De focus bij de presentatie van de kwartaalcijfers van BinckBank ligt vooral op de ontwikkelingen bij vermogensbeheerder Alex. Dat stellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de onlinebroker maandag voorbeurs publiceert.
BinckBank heeft in het derde kwartaal waarschijnlijk aanzienlijk meer winst geboekt dan een jaar eerder, terwijl de totale opbrengsten afnamen. De analisten voorzien gemiddeld een aangepaste nettowinst van 24,2 miljoen euro. Dat resultaat kwam in het derde kwartaal van 2013 uit op 10,6 miljoen euro. De totale opbrengsten gingen naar verwachting met 4 miljoen euro omlaag naar 36 miljoen euro.

De winststijging hangt samen met de verkoop van het belang van 50 procent in pensioenonderdeel BeFrank aan samenwerkingspartner Delta Lloyd. In juli gaf Binck al aan dat die transactie zou zorgen voor een boekwinst van 15,5 miljoen euro in het derde kwartaal.

Transacties

De belangstelling van analisten gaat vooral uit naar vermogensbeheerder Alex. Die kan volgens Rabo-analist Cor Kluis onder druk zijn komen te staan door teleurstellende beleggingsresultaten. Ook ING kijkt om die reden met extra belangstelling naar Alex. Analist Albert Ploegh verwacht een netto-uitstroom van 75 miljoen euro.

Analisten verwachten verder dat de transacties van klanten van Binck vorig kwartaal stevig zijn gedaald ten opzichte van een jaar eerder, van 2,5 miljoen naar 1,6 miljoen. In het tweede kwartaal viel het aantal transacties dat klanten van de onlinebroker uitvoerden ook al fors terug, volgens Binck kwam dat door het rustige beursklimaat.

[verwijderd]
0

BinckBank verdrievoudigt nettowinst

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal ruimschoots verdrievoudigd op jaarbasis, vooral dankzij een boekwinst van 15,5 miljoen euro op de verkoop van een belang. Dat blijkt uit de cijfers die de onlinebroker maandag bekendmaakte.

De nettowinst bedroeg 18,2 miljoen euro, 338 procent meer dan de 4,1 miljoen euro die in het derde kwartaal van 2013 in de boeken werd gezet. De boekwinst werd behaald op de verkoop van een belang van 50 procent in BeFrank aan Delta Lloyd. De gecorrigeerde nettowinst steeg op jaarbasis met 132 procent tot 24,6 miljoen euro. Dat komt per aandeel neer op 0,35 euro, onder te verdelen in 0,13 euro uit bedrijfsactiviteiten en 0,22 euro uit de verkoop van BeFrank.

De activiteiten in Nederland en België ontwikkelden zich positief, terwijl de Franse markt in de zomermaanden een ,,sterke terugval'' kende. Volgens Binck liet de Franse markt in september wel herstel zien met een ,,beduidend hoger'' transactieniveau. In Italië nam het aantal transacties opnieuw toe, ten opzichte van het tweede kwartaal met 8 procent tot 97.212.

Alex

Vermogensbeheerder Alex presteerde in het afgelopen jaar ,,minder goed.'' Volgens Binck is dat te wijten aan ,,het ontbreken van duidelijke trends in de al langere tijd zijwaarts bewegende aandelenmarkten''. Volgens Binck is het afgelopen jaar voor Alex niet representatief voor de prestaties over een langere periode.

Het beheerd vermogen bij Alex steeg op jaarbasis, maar daalde ten opzichte van het tweede kwartaal met 242 miljoen euro tot 2,3 miljard euro. De afname is voor 142 miljoen euro toe te schrijven aan negatieve rendementen op beleggingen en kosten en voor het resterende deel door opnames van onze klanten.

Beentjes

Bestuursvoorzitter Koen Beentjes sprak tegen AFN van een rustig kwartaal. ,,Traditioneel zijn het tweede en derde kwartaal rustig. De afgelopen 2 weken was het echter volle bak.''

Beentjes zei desgevraagd dat het ,,moeilijker'' is geworden om een aantal 'targets' voor eind 2015 te halen. BinckBank mikt onder meer op 9,5 miljoen transacties in de Nederlandse retailmarkt, terwijl de teller over dit jaar tot nu toe stokte op 5,8 miljoen stuks. Daarnaast geldt een streefbedrag voor het beheerd vermogen bij Alex van 3,5 miljard euro.

Doelen

Binck is wel op streek met de doelen voor het geadministreerde vermogen bij de retailactiviteiten en een break-evenresultaat in Italië. Het vermogen bedraagt inmiddels 12,4 miljard euro ten opzichte van het doel van 12 miljard euro en in Italië gaat het ,,goed'' met een winst van 916.000 euro tot dusver.

Binck gaat zijn doelen herzien en doet de nieuwe uit de doeken bij de eerstekwartaalcijfers.






Diegy
0
Ze proberen de koers nog wat te drukken van 7,70 net naar 7,46 nu. Ik ga zo in ieder geval instappen. Prima cijfers en op deze lage koers zeker een overname kandidaat. Koersdoelen zullen deze week ook wel omhoog gaan.
objectief
0
De cijfers zijn matig. Reguliere winst dit kwartaal 2,7 mln vs 4,1 mln in 2013.
Bovendien forse kapitaal uitstroom bij Alex.
N.B. dit is geen verkoopadvies, want ze kunnen wel meer dividend betalen en blijven een prooi voor sommige banken.
Diegy
0
Echt bizar ja. Bij opening ging de koers van 7,50 naar 7,70 met aardig volume en nu op 7,31. Ik ben in ieder geval ingestapt op 7,33. Cijfers zijn gewoon erg goed. En Binck is een mooie prooi om binnenkort over te nemen. Mooie koop kans dit.
zeurpietje
0
ben toch bang voor een eventuele gedwongen provisieverlaging richting Degiro.
weet uit ervaring(heb bij beiden een rekening) dat Binck een beter platform heeft maar Degiro is hier ook druk mee bezig. met overnamegeruchten moet je altijd heel voorzichtig zijn. slechts heel weinig komen maar uit.
[verwijderd]
0
Binck CEO: Beurscorrectie activeert particuliere beleggers

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--De correctie op de aandelenmarkten heeft particuliere beleggers van BinckBank (BINCK.AE) de afgelopen weken sterk geactiveerd, nadat bij de vermogensbeheertak Alex de groeitrend afgelopen kwartaal juist duidelijk werd doorbroken, zegt bestuursvoorzitter Koen Beentjes van BinckBank (BINCK.AE) maandag.
"Het is in alle landen waar we aanwezig zijn erg druk geweest", zegt de topman over de handelsactiviteit. Hij spreekt van "een wereld van verschil" met de twee rustige kwartalen met weinig volatiliteit op de beurs, wat ongunstig is voor de transactie-inkomsten van de brokerage.
Veelbelovend is daarbij de 'snelle opmars' van de Binck-Turbo's - recent geintroduceerde producten waarmee particuliere beleggers hun rendement kunnen vergroten via een hefboomeffect. BinckBank hanteert een relatief smalle winstmarge op dit type product, zegt Beentjes, wat wordt gecompenseerd door inkomsten uit de financiering van de riskante hefboomconstructies. Mede dankzij de lage kosten heeft online-broker in korte tijd een derde van de markt voor turbo's veroverd, zegt de topman.
Bij vermogensbeheerder Alex zijn de ontwikkelingen minder gunstig. Hier is de sterke groeitrend van de afgelopen jaren in het derde kwartaal "duidelijk gebroken", zegt de topman. Het groeidoel voor eind volgend jaar is daardoor "bepaald niet makkelijker geworden". BinckBank gaat in het vierde kwartaal zijn financiele doelstellingen herzien en zal dan mogelijk ook het groeidoel voor Alex neerwaarts bijstellen. "Daar vertellen we begin volgend jaar meer over", zegt Beentjes.
Door de koersdalingen op de aandelenmarkten en een uitstroom van vermogen daalde het beheerd vermogen bij Alex van EUR2,52 miljard tot EUR2,27 miljard in het derde kwartaal. De daling is doorgegaan tot EUR2,005 miljard per 16 oktober. Door deze trendbreuk is de doelstelling van EUR3,5 miljard per eind 2015 "bepaald niet makkelijker geworden", erkent Beentjes.
De vermogensbeheerder is inmiddels 'uitgestapt' uit zijn beleggingen in verband met de beurscorrectie. Dat betekent dat een fors deel van het beheerd vermogen contant wordt aangehouden, in afwachting van betere tijden.
BinckBank boekte over het derde kwartaal een hogere nettowinst, dankzij de verkoop van de pensioendochter BeFrank aan de jointventure-partner Delta Lloyd (DL.AE). "Het was een mooi bedrijf en marktleider in de premiepensioenmarkt. We hadden niet erg gevonden om het te houden, maar het is een kernactiviteit voor Delta Lloyd en we zijn uiteindelijk tevreden met deze uitkomst."
voda
0
BinckBank afblazen verkoop rationeel besluit - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het is ongelukkig dat BinckBank (BINCK.AE) de verkoop van Able moet afblazen, maar geen groot probleem en lijkt een rationeel besluit, stelt analist Cor Kluis van Rabobank. De verkoopprijs van het outsourcing- en softwarelicentiebedrijf lag rond de boekwaarde van zo'n EUR4,5 miljoen, wat niet veel is op een marktkapitalisatie van EUR540 miljoen voor BinckBank. Het overzetten van alle klanten - vijf Nederlandse banken naar het IT-systeem van de koper, BaFin, was blijkbaar te riskant, te duur en mogelijk te tijdrovend voor BinckBank, concludeert de analist. De klanten zullen nu geleidelijk worden overgezet naar een andere externe partij, Olphen, meldt Kluis. Het softwarebedrijf Syntel wordt mogelijk eerst gereorganiseerd en dan verkocht. Rabobank heeft een buy-advies en koersdoel van EUR10,25. Het aandeel BinckBank noteert vrijdag rond 10.45 uur 0,8% lager op EUR7,56. De Midkap-index stijgt 0,6%.

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
211 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
886,13  +3,50  +0,40%  16:16
 Germany40^ 18.120,50 -0,22%
 BEL 20 3.890,42 +0,40%
 Europe50^ 4.985,92 -0,42%
 US30^ 38.347,54 +0,36%
 Nasd100^ 17.770,21 +0,41%
 US500^ 5.118,03 +0,45%
 Japan225^ 38.313,17 -0,08%
 Gold spot 2.334,79 -0,14%
 EUR/USD 1,0706 +0,10%
 WTI 83,21 -0,51%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +32,74%
Alfen N.V. +14,65%
EBUSCO HOLDING +6,16%
EXOR NV +4,15%
FASTNED +3,88%

Dalers

Vastned -6,65%
VIVORYON THER... -5,00%
ASMI -3,27%
ADYEN NV -2,92%
BESI -2,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront