Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Onze (on)betrouwbare overheid

279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
josti5
0
'we zullen als participatieburger zelf de handschoen moeten oppakken, politici aan de kant zetten, overheid minimaliseren en voor onszelf moeten gaan zorgen...'

Nou, de door velen verfoeide draad 'fiscale optimalisatie' biedt in dit opzicht al enig soelaas...
Verder zul je NAAST een of andere van inkomen een redelijke hoeveelheid (voor hebberige handen onzichtbaar, zoals een gouden munten-verzameling, géén goudbaren) eigen vermogen nodig hebben, EN genoeg cash om een jaar tegenslag te kunnen overbruggen.
Dan kom je een heel eind, als individu, zéker als je het consumptieve uitgavenpatroon óók nog eens aan een kritische beschouwing onderwerpt -:)

Wat het lokale belang betreft: er wordt al zó veel vrijwilligerswerk gedaan, zó veel geparticipeerd, maar ook in dit opzicht gedraagt Vadertje staat zich als Holle Bolle Gijs: nooit is het genoeg.
Onlangs maakte iemand de opmerking; 'eigenlijk zouden ALLE vrijwilligers, van oppassende grootouders tot en met helpers in de bejaardenzorg, ven vrijwillige brandweer tot en met vrijwilligers bij verenigingen, allemaal tegelijk eens een half jaar in staking moeten gaan - en kijk dán eens, wat een berg ellende dát oplevert!'

Het zal niet gebeuren, want je laat je kind niet in de steek, en je laat die bejaarde niet in de steek, maar die persoon sloeg de spijker wel degelijk op de kop...
[verwijderd]
0
We sukkelen inderdaad van de enige crisis naar de andere crisis en de zware problemen van gigantische schuldenbergen, massale en onbetaalbare vluchtelingenstroom, dreigende en verlammende terreur, opwarming van de aarde etc. worden niet krachtdadig aangepakt. De wereldleiders à la Merkel, Juncker en Co zijn onbekwaam en we gaan steeds verder de dieperik in.
haas
0
Ik zag bij toeval de zendtijd voor politieke partijen zo tegen 18.00 uur: dat was slechts 2 minuten:)
was dat "vroeger" niet zoiets van 10 minuten ??
haas
0
Het liegen begint zelfs de Overheid de keel uit te hangen ?
============================================================================
Ambtenaren hebben inderdaad aan het
kabinet gemeld dat er dit jaar mogelijk
93.600 asielzoekers naar Nederland
komen.Dat schrijft staatssecretaris
Dijkhoff aan de Tweede Kamer.

Nieuwsuur meldde eergisteren dat het
kabinet die prognose naast zich neer
had neergelegd en de verwachting
verlaagde naar 58.000.De oppositie in
de Tweede Kamer eiste opheldering.
[verwijderd]
0
Inmiddels schuiven ze onder toeziend oog van dit VVD kabinet de vrijheid van meningsuiting volkomen aan de kant.

Protestverbod in Heesch

HEESCH -
Vanwege de noodverordening die burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze heeft afgekondigd, zijn nieuwe protesten in het Brabantse Heesch tegen de komst van een azc verboden.

www.telegraaf.nl/binnenland/25056466/...
[verwijderd]
1
quote:

haas schreef op 21 januari 2016 19:45:

Het liegen begint zelfs de Overheid de keel uit te hangen ?
============================================================================
Ambtenaren hebben inderdaad aan het
kabinet gemeld dat er dit jaar mogelijk
93.600 asielzoekers naar Nederland
komen.Dat schrijft staatssecretaris
Dijkhoff aan de Tweede Kamer.

Nieuwsuur meldde eergisteren dat het
kabinet die prognose naast zich neer
had neergelegd en de verwachting
verlaagde naar 58.000.De oppositie in
de Tweede Kamer eiste opheldering.

Een wijze les nooit op de grootste partij meer te stemmen en vooral VVD toont dit gedrag, sluiten monsterverbond met liefst 1 partij en voeren een politiek welke meer en meer op dictatuur gaat lijken.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/binnenland/25062446/...

vr 22 jan 2016, 16:22 | 137 reacties | lees voor
Topvrouw SVB treedt terug

DEN HAAG -
Voorzitter Nicoly Vermeulen van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vertrekt. De SVB kwam in opspraak toen er begin 2015 grote problemen ontstonden met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Vermeulen maakte daar excuses voor.
,,Met de voorzitter van de Raad van bestuur van de SVB, mevrouw Vermeulen, ben ik overeengekomen haar met ingang van 1 februari 2016 ontslag te geven'', schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vrijdag aan de Kamer. Ook stelt de bewindsvrouw tijdelijk een extern adviseur aan om de ICT en bedrijfsvoering bij de SVB te verbeteren.
De SVB heeft onder Vermeulen flinke stappen vooruit gezet, aldus de staatssecretaris. ,,Tegelijk moet ik constateren dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap.''
Vermeulen gaf zes jaar leiding aan het bedrijf dat ook de betalingen voor de kinderbijslag, aow en nabestaandenwet verzorgt. Tot ze een nieuwe baan heeft gevonden kan ze tot uiterlijk 1 februari 2018 aan de slag op het ministerie van Sociale Zaken. José Lazeroms, lid van de Raad van Bestuur UWV, neemt tot 1 mei de leiding van de SVB op zich. In de tussentijd wordt gezocht naar een nieuwe voorzitter.
haas
0
NEP-regering ? NEP-parlement ? NEP-burgers ?
===============================================
Doet D66-Kamerlid een 'Rehwinkeltje'?
Mysterie Hachchi groter

DEN HAAG -
De twijfel groeit over de Amerikaanse baan die het plots opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi zegt te hebben. De 36-jarige politica claimt voor de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton aan de slag te gaan, maar de Democraten kunnen dat niet bevestigen.
Onder Nederlandse Amerika-deskundigen wordt inmiddels gesproken van een ’onzinverhaal’ van de politica, waarbij overeenkomsten worden gezien met de affaire rond PvdA’er Peter Rehwinkel. Deze burgemeester van Groningen maakte in 2013 zijn vertrek bekend en beweerde een baan in Barcelona te hebben gekregen als rampenmanager bij het internationaal verbond van gemeenten. De functie bleek echter niet te bestaan.
Het vermoeden bestaat dat ook Hachchi zich op kosten van de Nederlandse belastingbetaler in een Amerikaans verkiezingsavontuur stort: als vrijwilligster. Ze vliegt binnenkort naar Boston voor haar nieuwe ’uitdaging’. Dat is vreemd omdat de Clinton-campagne vanuit New York opereert. In Boston staat slechts een veldkantoor van de Democraten. Bovendien geldt de staat Massachusetts als een democratisch bolwerk, en wordt de campagne in die staat gezien als een gelopen race.
snorky
0
Ik weet niet of de overheid onbetrouwbaar is, maar de radarsnelheidscontroles in ieder geval wel
dus iedereen met een snelheidsovertreding in beroep!!
haas
0
er is nog met onbekende bestemming 'n volksvertegenwoordiger van EU66 vertrokken zonder adresachterlating:)
voda
0
'Zoekactie bij Teevendeal van hogerhand stilgelegd'


Door: redactie
25-1-16 - 19:48
Onderzoek van commissie-Oosting wordt heropend
Fred Teeven © ANP.

ICT-medewerkers van de overheid die in 2014 het veelbesproken bonnetje van de Teevendeal bijna hadden opgespoord, mochten van hogerhand niet verder zoeken. Dat onthult Nieuwsuur.

Minister Van der Steur © ANP.
Ivo Opstelten vlak voordat hij zijn aftreden bekendmaakt © ANP.

De commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de Teevendeal, gaat het onderzoek in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie heropenen. Dat schrijft minister Ard van der Steur maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een e-mailwisseling van ICT-medewerkers die Nieuwsuur aan Marten Oosting, de voormalige voorzitter van de onderzoekscommissie, en aan het ministerie voorlegde om commentaar.

In maart 2014 bracht Nieuwsuur de zaak voor het eerst naar buiten. Experts spraken over een 'witwasdeal'. Minister Opstelten had het na de bekendmaking over een bedrag van 1,25 miljoen gulden, maar een 'bonnetje' ontbrak. Ondertussen klonken er geluiden dat het om bijna 5 miljoen ging. Het bonnetje is onvindbaar, verklaarde Opstelten keer op keer en hij ontkende de aantijgingen dat het om meer dan 1,25 miljoen gulden zou gaan.

Wel te vinden
Uit een mailwisseling blijkt maandag dat ICT-ambtenaren al in 2014 wisten waar de betalingsgegevens van de Teevendeal te vinden waren. Ze waren al bezig om met succes een backup van het bestand gereed te maken, toen ze opdracht kregen hun werkzaamheden te stoppen.

Maar op 5 juni 2014 kregen die ICT'ers de opdracht daarmee te stoppen. Volgens de mailwisseling was de reden daarvoor dat het ,,voldoende is als feitelijk is vastgesteld dat er een back-up tape beschikbaar is. Hiermee is (blijkbaar) voldaan aan de meer 'politieke' vraag of er inderdaad een back-up tape beschikbaar is.''

Back-up
Volgens Nieuwsuur is de mail verstuurd twee dagen nadat minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer schreef dat het bonnetje onvindbaar was en dat er geen back-up systeem meer bestond. ,,De commissie zal haar onderzoek zo snel mogelijk aanvangen en afronden'', schrijft Van der Steur maandag in de brief. ,,In overleg met de commissie wordt bezien welke tijd zij nodig heeft om het onderzoek op verantwoorde wijze te doen.''

Uiteindelijk werd pas op 8 maart 2015 een uitdraai gemaakt van de betalingsgegevens, kort nadat Nieuwsuur daarover berichtte. Een dag later treden minister Opstelten en staatssecretaris Teeven af.

Doofpot
De partijen in de Tweede Kamer reageren maandag in duidelijke bewoordingen op het nieuws. ,,Waarschijnlijk dus toch een doofpot. Zo kwalijk en schadelijk. Opnieuw onderzoek en dus ook debat'', zo meldt Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid van het CDA op Twitter.

Jeroen Recourt van regeringspartij PvdA: ,,Het is om moedeloos van te worden. We hebben uitvoerig gedebatteerd over deze zaak, een onafhankelijke commissie heeft onderzoek gedaan en er is een minister op afgetreden. En nu lijkt de modderpoel bij het ministerie weer groter te zijn dan die al was. Deze nieuwe onthullingen moeten opnieuw worden uitgezocht door een onafhankelijke commissie, en zo snel mogelijk."

Geert Wilders van de PVV schrijft op Twitter: ,,Wat een enorme puinhoop weer op Justitie, wat een onbetrouwbaarheid en bedrog, het is tijd voor verkiezingen!''

D66 richt de pijlen op Van der Steur en Rutte. ,,We willen weten wie de ambtenaren hebben gestopt bij het vinden van het bonnetje van de Teeven-deal. En waarom is er nog eens 50.000 euro tegen aangegooid voor een ICT-bedrijf om het systeem op te starten als ambtenaren het zelf al konden?'', aldus D66-leider Alexander Pechtold. ,,En we willen een debat, ook om Rutte te vragen hoe hij de informatievoorziening van dit ministerie op orde gaat brengen.''

Lees alles over de Teevendeal in ons dossier.

www.ad.nl/ad/nl/34201/Vertrek-Opstelt...
haas
0
De onbetrouwbaarheid dringt ook door in het parlement !
Zelfs volksvertegenwoordigers die liegen kunnen nog Minister van Justitie worden !
====================================================
ma 25 jan 2016, 15:19| lees voor
Hachchi laat van zich horen

Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -
Zes dagen na haar plotselinge vertrek uit de Tweede Kamer heeft Wassila Hachchi eindelijk van zich laten horen. D66-leider Pechtold heeft maandagmiddag met haar getelefoneerd.
haas
0
'n voorbleed van pluchevaste mensen !
ongehoord 3x 6 jaren willen blijven !
zou wettelijk verboden moeten worden !
Inteelt beslissingen zijn vaak het gevolg?
krokedillentranen !
==========================================
Arnoud Rodenburg in tranen na 'verbijsterend' besluit raad Midden-Delfland
Woede na wegsturen burgemeester

Marieke van Essen
SCHIPLUIDEN -
Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland (CDA) is dinsdagavond geheel tegen de verwachting in door de raad weggestemd. Rodenburg, die aan zijn derde termijn in de kleine landelijke gemeente wilde beginnen, verliet na afloop van de stemming in tranen de raadszaal.
www.telegraaf.nl/binnenland/25087471/...
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 25 januari 2016 21:56:

De onbetrouwbaarheid dringt ook door in het parlement !
Zelfs volksvertegenwoordigers die liegen kunnen nog Minister van Justitie worden !
====================================================
ma 25 jan 2016, 15:19| lees voor
Hachchi laat van zich horen

Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -
Zes dagen na haar plotselinge vertrek uit de Tweede Kamer heeft Wassila Hachchi eindelijk van zich laten horen. D66-leider Pechtold heeft maandagmiddag met haar getelefoneerd.
Vanavond bij Jinek was Wouther de Winter telegraaf, hij had het over gaande geruchten dat er mogelijk iets in de relationele sfeer speelde.
Dit zou wel al het wazige gebeuren verklaren.
haas
0
relationele sfeer: oorzaak of gevolg van dat gesjumel ?

PS:
ER zitten afgedankte mensen als volksvertegenwoordiger in de 2e kamer(Teeven, Anouska,etc.etc.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 27 januari 2016 00:50:

relationele sfeer: oorzaak of gevolg van dat gesjumel ?
Nee in de liefde, speelt wel vaker en meer af in DH, normaal zwijgt men daarover.
haas
0
Zoiets gebeurd overal:0
wordt met de mantel der liefde toegedekt:)

het wachten is op 'n ICT ér die klokkenluider wordt ?
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 27 januari 2016 00:50:

ER zitten afgedankte mensen als volksvertegenwoordiger in de 2e kamer(Teeven, Anouska,etc.etc.
Er zit meest gewoon stemvee, google maar op Minerva Leiden, dan leer je wie hier de touwtjes in handen hebben het overgrootte deel is slechts stemvee, nepparlement in nepdemocratie.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 27 januari 2016 00:53:

Zoiets gebeurd overal:0
wordt met de mantel der liefde toegedekt:)

het wachten is op 'n ICT ér die klokkenluider wordt ?
Ja maar als het waar is, staat Peggolt als medeveroorzaker gewoon de goegemeente te belazeren als hij roept het ook niet te weten.
haas
0
Ze zouden elke dag voorleesuurje (voorleessuitje:):)mogen hebben ?
Komen ze nog eens onder het Volk:)

Én kunnen ze niet staan liegen voor de klas: want dat merkt elke kleuter !
PLUS: dat ze niet in Denhaag de zaken kunnen verknoeien :0
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront