Tigenix « Terug naar discussie overzicht

Tigenix - April 2016

240 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
hettieh
0
Gasten dit is toch al lang bekend. Aandeel is ondergewaardeerd. In het ergste geval als alles afketst gaat het aandeel zakken. Maar zo ver komt het echt niet. Cx601 heb ik 100% vertrouwen in. Komende weken komt daar nog wel onverwacht nieuws over wat de koers zal doen stijgen. Met goede tussentijdse resultaten van allocsc-01 ontploft de koers. Heb daar alleen me bedenkingen bij. Eduardo is daar wel lirisch over. Ik zit nog te hopen op nasdaq notering dit jaar. Ik verkoop niks. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. Helaas al 2 keer over me bep gegaan. Maarja als je alles van te voren weet....
Pi
[verwijderd]
0
@marios
Ik probeer het 1,70 koersdoel te doorgronden en Cadio maakt daar geen deel van uit. Natuurlijk begrijp ik dat er weinig zekerheden zijn en doe je allerlei kwantitatieve aannames moet doen. Maar van welke veronderstellingen hij uitgaat, dat blijft een raadsel.

@novatix
Ik denk dat het wel meevalt met die onderwaarding.
sanderus_1
0
quote:

BassieNL schreef op 15 april 2016 08:56:

Koersdoel van 1,7 is dus voor september. Onderneming zou dan een waarde vertegenwoordigen van 350 mio (ruim 2mio aandelen), waarvan 80% voor CX601 in EU is --> 270 mio.
De totale EU markt omvat 40.000 patienten. Bij 15.000 winst (aanname) op de behandelkosten voor CX601 is de maximale winst 600 mio, bij 100% marktaandeel. Bij 20% marktaandeel is dit nog maar 120 mio!!!
Omdat de jaarlijkse aanwas nieuwe patiënten zeer laag is, komt zal de winst op termijn niet ver meer oplopen.
Trek daarvan vanaf alle kosten die er nog bij komen tot het moment dat er winst gemaakt wordt (2019 misschien). En houdt rekening met alle risico's die nog aanwezig zijn.

Dan slaat die waardering van 1,70 (gebaseerd op 80% CX601 EU) over 5 maanden natuurlijk nergens op !!

BassieNL,

Die winst in 2019 is echt te hoog gegrepen. Ik word hier uitgelachen en bijna niemand gelooft mij maar de inkomsten van van CX601 in 2018 zullen ZEER weinig zijn. Tigenix schrijft zelf dat ze de goedkeuring in H2/17 verwachten en inderdaad dan zijn ze op de EU markt. Maar de terugbetaling regelen zal nog een VEEL hardere dobber zijn dan de goedkeuring. Ik dacht dat Bravo dit zelf al heeft toegegeven. Bovendien zitten we met een medicijn die gebaseerd is op een totaal nieuwe techniek.

Om jullie een idee te geven hoe moeilijk het allemaal is en inderdaad het hangt wel wat van medicijn tot medicijn af maar Thrombogenics zijn Jetrea is goedgekeurd in de EU in maart 2013. Hieronder wat ze schrijven in hun jaarcijfers van 2015 die zijn vrijgegeven ip 17 maart 2016:

ThromboGenics JETREA® is now approved in 54 countries globally, the latest territory being Hong Kong. Patients are being treated and reimbursed in over 20 countries.

PS : en wat KBC Securities betreft vind ik Jan De Kerpel een crack in zijn vak als het over de technische zaken gaat. Maar momenteel vind ik KBC geen objectieve partij om Tigenix te beoordelen want zij gaan Tigenix begeleiden (money , money) bij hun Nasdaq beursintroductie.
marios
0
Als we alleen afgaan op de inkomsten zijn er heel veel biotechbedrijven te hoog gewaardeerd.Hun stamceltherapie werkt en er zijn oneindig veel mogelijkheden dan.Dit is pas het begin. Het gaat over de toekomstperspectieven en natuurlijk over het geld dat er nog in het laatje zit. Bij een geslaagde nasdaqintroductie is dit probleem van de hand. Kijk maar eens naar galapagos en ablynx waar iedereen zo lyrisch over is,maar nog geen enkel product op de markt. Het is dan gemakkelijk om even thrombogenics er bij te halen om het negatief te laten klinken ,maar over ablynx praat je dan weer niks dan goed sanderus1. Zou je dan ook niet je realistische en kritische blik eens gaan werpen bij het ablynxforum aub. Ik hou van realisme en wat kritische kijk op de zaken ,maar dan moet je ook rechtlijnig zijn.
sanderus_1
1
quote:

marios schreef op 15 april 2016 11:19:

Als we alleen afgaan op de inkomsten zijn er heel veel biotechbedrijven te hoog gewaardeerd.Hun stamceltherapie werkt en er zijn oneindig veel mogelijkheden dan.Dit is pas het begin. Het gaat over de toekomstperspectieven en natuurlijk over het geld dat er nog in het laatje zit. Bij een geslaagde nasdaqintroductie is dit probleem van de hand. Kijk maar eens naar galapagos en ablynx waar iedereen zo lyrisch over is,maar nog geen enkel product op de markt. Het is dan gemakkelijk om even thrombogenics er bij te halen om het negatief te laten klinken ,maar over ablynx praat je dan weer niks dan goed sanderus1. Zou je dan ook niet je realistische en kritische blik eens gaan werpen bij het ablynxforum aub. Ik hou van realisme en wat kritische kijk op de zaken ,maar dan moet je ook rechtlijnig zijn.
Marios,
Natuurlijk werkt hun stamcel technologie , ik heb nog nooit gezegd dat die niet werkt maar ChondroCelect werkt ook maar toch zijn er maar een 125 tal mensen behandeld in 2015. Het is niet omdat je een je een geslaagde fase 3 hebt dat je een commercieel succes boekt met een product.
Wat die Nasdaq introductie betreft zien velen daar de heilige koe maar geloof mij vrij dat is absoluut niet zo. Amerkanen zijn zeer kritisch en er mag niet veel mis gaan voordat ze een aandeel dumpen. En naar nasdaq gaan is niet het probleem , het probleem is aan welke koersen ze geld moeten ophalen. Als je 50 milj moet ophalen aan 95 cent of je kan dit aan 5€ of hoger is dat een zeer groot verschil. En als je denkt dat de geldzorgen dan voorbij zijn dan is dat niet zo. Volgens mij moet Tigenix zeker nog eens dezelfde som ophalen voordat ze eventueel winstgevend kunnen zijn. Uw vergelijking met Galapagos gaat niet op.
En om het over Ablynx te hebben , momenteel is er geen negatief nieuws maar het blijft afwachten wat die studies voor Reuma, TTP en RSV gaan geven. En dat ik niet kritisch ben zou ik niet durven zeggen. Je moet maar eens nakijken op Beursig. Ik ben zowat de enige die ooit gezegd heeft dat ABT-122 van Abbvie een licentie met ALX0061 in de weg kan staan.
Ook heb ik de voorbije weken van minsten 3 biotech bedrijven de klinische vooruitgang vermeld met RSV. Sommigen op het Ablynx forum weten dat ook maar vertikken dit om dit te melden. Ik zie niet in wat voor voordeel dit heeft om dit niet te weten.
Tenslotte denk ik niet dat je een kritische mening op prijs stelt. BassieNL bewonder ik enorm omdat die iets te vertellen heeft EN alles in vraag durft te stellen. Voor iemand die zelf in Tigenix zit waardeer ik dat ten zeerste maar ook hij werd zonder reden afgesnauwd omdat hij niet de zaken schrijft die u graag wilt lezen.

PS: ik zal ook de positieve zaken schrijven over Tigenix. Over de indiening van het dossier in de EU heb ik op beursig op 2 maart het volgende geschreven :

Dat heeft tigenix heel goed gedaan. Het dossier is in ingediend recordtempo klaargestoomd voor indiening. Ze hebben op dit gebied zeker ervaring opgedaan met chondrocelect. Als het goed is mag het gezegd worden!!!

Hoe gaat het nu verder?Tigenix gaat binnen 1 maand antwoord krijgen of hun dossier aanvaard is. Vanaf dan loopt dag 1. Na 120 dagen krijgt tigenix een loq (list of questions) waarvoor ze 60 dagen hebben om te antwoorden. Tijdens die periode list de klok stil. Nadat tigenix op loq heeft geantwoord loopt de klok opnieuw tot dag 180 waarop tigenix een LoOI: (List of Outstanding Issues) krijgt. Ze hebben hier 1 maand de tijd om te antwoorden. Ook dan ligt de klok stil. Na antwoord hierop loopt de klok tot dag 210 waarop de CHMP zijn advies geeft aan de EMA. De EMA beslist dan tegen dag 277 of ze definitief goedkeuring geven. Meestal volgt de EMA het advies van de CHMP. - See more at: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...
sanderus_1
0
quote:

sanderus_1 schreef op 15 april 2016 11:06:

[...]

BassieNL,

Tigenix schrijft zelf dat ze de goedkeuring in H2/17 verwachten en inderdaad dan zijn ze op de EU markt. Maar de terugbetaling regelen zal nog een VEEL hardere dobber zijn dan de goedkeuring. Ik dacht dat Bravo dit zelf al heeft toegegeven. Bovendien zitten we met een medicijn die gebaseerd is op een totaal nieuwe techniek.


De woorden van BRAVO.....

Mr Bravo hopes for a smoother path to commercialisation with Cx601, as an allogeneic product, than with the company’s other breakthrough advanced therapy, Chondrocelect, for repairing damaged knee cartilage.

The cartilage product was the first autologous cell therapy to be allowed on the market under the EMA’s Advanced Therapy Medicinal Products regulation, getting approval in 2009. However, difficulties with agreeing reimbursement and existence of cheaper copies in some important European markets have hampered market development.

As an allogeneic product, Cx601 presents fewer complications in terms of manufacturing and logistics than Chondrocelect. “We are bearing previous experience with Chondrocelect in mind as preparations for marketing Cx601 progress,” Mr Bravo says.

We do have to convince the payers, but given the significant medical need for patients suffering from this severe condition and the positive results of our phase III clinical trial we are confident that we will have broad approval and reimbursement for Cx601”.


vitaltransformation.com/2015/11/views...
Guus_Geluk
0
quote:

sanderus_1 schreef op 15 april 2016 12:28:

[...]
Hoe gaat het nu verder?Tigenix gaat binnen 1 maand antwoord krijgen of hun dossier aanvaard is. Vanaf dan loopt dag 1. Na 120 dagen krijgt tigenix een loq (list of questions) waarvoor ze 60 dagen hebben om te antwoorden. Tijdens die periode list de klok stil. Nadat tigenix op loq heeft geantwoord loopt de klok opnieuw tot dag 180 waarop tigenix een LoOI: (List of Outstanding Issues) krijgt. Ze hebben hier 1 maand de tijd om te antwoorden. Ook dan ligt de klok stil. Na antwoord hierop loopt de klok tot dag 210 waarop de CHMP zijn advies geeft aan de EMA. De EMA beslist dan tegen dag 277 of ze definitief goedkeuring geven. Meestal volgt de EMA het advies van de CHMP. - See more at: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...
Wat denk jij dat de koers gaat doen de komende maanden?
cruiser2010
0
Nou rustig dagje zeg maar gerust weken iedere dag 1% omhoog 2% omlaag om dan op een vrijdag middag met 4,5% omhoog te schieten en net zo snel weer omlaag te gaan ja dat is schrikken
Ik vermoed iemand heeft op het verkeerde knopje gedrukt.
hettieh
0
Olie olie olie... Hopelijk vandaag nog goed nieuws aex staat nu op -5%. Bel -2. Man man
[verwijderd]
0
Aangezien het toch maar een zondag is gooi ik hem er weer even in, waar verwachten jullie dat het aandeel eind van het jaar staat?

ik hoop veel hoger maar ik gok 95 eurocent...
[verwijderd]
0
quote:

Gordon_Gekko! schreef op 17 april 2016 15:51:

Aangezien het toch maar een zondag is gooi ik hem er weer even in, waar verwachten jullie dat het aandeel eind van het jaar staat?

ik hoop veel hoger maar ik gok 95 eurocent...
Hangt van de NASDAQ IPO en een USA partner af. Als dat allebij dit jaar gebeurd, waar ik vanuit ga, dan gaan we zo naar de 1,50€.

Maar daar gaat het echt niet om voor mij. Ik kijk naar H2 2017 met approval van CX601 en begin van de vermarkting/verkoop. Daar moet de SP een ATH berijken en daar moet ik bedenken of ik een deel of alle aandelen verkoop.

p.s. Eerst moet ik mijn aandelen nog terug kopen. Had ze op 1.05 verkocht. Hoop ze rond de 0,90 terug te kopen....
Endless
0
quote:

Gordon_Gekko! schreef op 17 april 2016 15:51:

Aangezien het toch maar een zondag is gooi ik hem er weer even in, waar verwachten jullie dat het aandeel eind van het jaar staat?

ik hoop veel hoger maar ik gok 95 eurocent...
Er zit veel aan te komen maar voral in 2017 Verwacht eind van het jaar 1,45 -1,5 want tegen die tijd is er vanalles meer duidelijk ;-)
hettieh
0
Ik ben echt niet bang dat de i.o. Weer gaat zakken hoor maar kan iemand mij uitleggen waarom die nu op 0,962 staat? Hoe gaat dat in zijn werk
[verwijderd]
0
quote:

Novatix schreef op 18 april 2016 07:22:

Ik ben echt niet bang dat de i.o. Weer gaat zakken hoor maar kan iemand mij uitleggen waarom die nu op 0,962 staat? Hoe gaat dat in zijn werk
Dat is op basis van de eerste kooporders versus verkoop die nu worden ingelegd. Geef maar eens 10.000 stuks aan 1€ in .... zal je hem zien stijgen tenzij anderen dan verkooplimiet op bv 0,98 leggen. Dan wordt dat ongeveer de io
sanderus_1
0
Nu lees ik de zopas verschenen "Full Year 2015 Business and Financial Update" en daar schrijven ze in die partnerships in de EU:

Exploring partnership opportunities in main regions terwijl in de Company presentatie van januari nog staat : Considering partnerships in certain EU countries


Lijkt mij toch niet hetzelfde. Positief als ze inzien dat zelf op de markt brengen niet het beste idee is.
Hangyodon
0
hettieh
0
Tussen verkennen en overwegen zit wel een verschil. Overwegen hebben ze dus gedaan en zijn nu aan het verkennen wat de mogelijkheden zijn. Veel kan je er niet mee. En korte termijn nee. Q4 2016 ja
TheShortBig
0
quote:

Novatix schreef op 18 april 2016 13:59:

Tussen verkennen en overwegen zit wel een verschil. Overwegen hebben ze dus gedaan en zijn nu aan het verkennen wat de mogelijkheden zijn. Veel kan je er niet mee. En korte termijn nee. Q4 2016 ja
Is geen goed nieuws, dit betekend dat ze geen partner in de US hebben kunnen vinden, dus dan maar in de EU, gebrek aan beter dus.
240 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.971,60 +0,66%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.336,36 +0,19%
 EUR/USD 1,0725 -0,04%
 WTI 84,01 +0,31%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront