Politiek « Terug naar discussie overzicht

Egypte

62 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
De wereld in Egypte valt bijna om en er word niks over gerept.

Daarom het draadje Egypte het landje aan de Nijl,Met de belangrijkste strategische ligging van het midden oosten.

Vandaag word er een miljoenenmars gehouden de bevolking is afgesloten van het internet verkeer om dat een gevaar zou betekenen voor het gehele midden oosten maar Google laat Egyptenaren twitteren
Zonder internetverbinding
01 februari 2011 | Andy Stevens

Google heeft samen met Twitter een dienst op poten gezet die het mogelijk maakt om te twitteren zonder internetverbinding.

Het systeem werd speciaal ontwikkeld voor burgers in Egypte, waar het internet volledig is afgesloten. Speak to Tweet is toegankelijk via drie internationale telefoonnummers en biedt iedereen met een gsm de mogelijkheid om een voicemailbericht in te spreken. Dat stembericht wordt vervolgens meteen op Twitter gepubliceerd, met de hashtag #egypt.

Het onlangs door Google overgenomen SayNow is het bedrijf dat de technologie hiervoor levert.

“We hopen dat de mensen in Egypte hiermee verbonden kunnen blijven in deze moeilijke tijden”, zeggen Ujjwal Singh, medeoprichter van SayNow, en AbdelKarim Mardini van Google Noord-Afrika in een blogpost.

De nummers waarop Egyptenaren kunnen inbellen zijn +16504194196, +390662207294 en +97316199855. Intussen staan er al honderden berichten op het Twitterprofiel.

Het internet in actie
Vrijwilligers buiten Egypte (waar het internet dus nog wel werkt) zijn begonnen met het systematisch vertalen van alle berichten die ingesproken worden op Speak to Tweet. Ze doen dat in een online spreadsheet, waar iedereen kan zien welke boodschappen het Egyptische volk de wereld instuurt. Crowdsourcing werkt, zoveel is duidelijk.

De enige overgebleven internetprovider in Egypte, Noor Group, is sinds maandag ook offline gehaald.
[verwijderd]
0
Oppositie stelt ultimatum: Mubarak heeft tot vrijdag
ElBaradei zei er niet bij wat er gaat gebeuren als Mubarak het ultimatum negeert.
De Egyptische president Hosni Mubarak heeft nog tot vrijdag om af treden. Dat heeft Mohammed ElBaradei, leider van de oppositie, dinsdag gezegd tegen televisiezender al-Arabiya.

Agenten
De oppositieleider verdenkt de president ook de afgelopen dagen van bedrog. Zo zouden sommige agenten hun uniform hebben uitgetrokken en aan het plunderen zijn geslagen, om zo te suggereren dat het land zonder hun president in chaos vervalt.

Als dit klopt, aldus ElBaradei, is het een misdaad en moeten vertegenwoordigers van de regering zich voor de rechter verantwoorden.

Dialoog
Een coalitie van oppositiegroepen heeft dinsdag bekendgemaakt dat ze pas met elkaar willen praten over een overgangsregering als Mubarak is afgetreden.

'Onze eerste eis is dat Mubarak vertrekt,' zei Mohammed al-Beltagi van de Moslimbroederschap. 'Pas daarna kan de dialoog met het militaire establishment beginnen over de details van de vreedzame overdracht van de macht.'

Massaprotest
Intussen is het massaprotest in de Egyptische hoofdstad Caïro op gang gekomen. Op het Tahrirplein in het centrum van de stad hebben zich tienduizenden mensen verzameld om wederom het aftreden van Mubarak te eisen.

Ook Nederlandse Egyptenaren protesteren tegen de president. Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf 14.00 uur gedemonstreerd.

Live nl.wwitv.com/tv/b1577.htm
[verwijderd]
0
Israël woedend op VS om Egypte-standpunt

Als het regime van president Hosni Mubarak in Egypte omvergeworpen wordt, zal Israël één van haar zeer schaarse vrienden in een vijandige omgeving verliezen. De president van de VS heeft hier schuld aan, zo zeggen Israëlische politieke commentators maandag.

De kranten en media reclameren geschoktheid om het gemak waarmee Obama een strategische en trouwe bondgenoot van zich af schudt, puur om 'te conformeren aan de huidige ideologie van politieke correctheid'. Krantenkoppen noemden het optreden van Obama 'een kogel van Oom Sam in onze rug'.

Benjamin Netanyahu, de premier van Israël, heeft zijn ministersploeg opgedragen geen commentaar op de gebeurtenissen in Egypte te geven, maar president Shimon Peres liet zich gisteren toch uit: "We hebben altijd, en nu nog steeds, diep respect gehad voor president Mubarak." Wellicht onbewust switchte de premier naar verleden tijd: "Ik zeg niet dat alles wat hij deed goed was, maar hij deed één ding waar we hem allemaal dankbaar voor zijn: vrede bewaren in het Midden-Oosten".

De meningen in de Israëlische media liegen er niet om, en bevestigen de visie van de premier. Onder andere viel er te horen en te lezen, dat 'Amerika het spoor volledig bijster is', 'Clinton en Obama een riskante, naïeve en hooghartige diplomatische koers volgen', en dat 'de diplomatie van politieke correctheid van generaties van Amerikaanse presidenten, pijnlijk naïef is'.

Sinds 1979 onderhoudt Israël vriendschappelijke banden met het dictatoriale Egypte onder Anwar Sadat en Hosni Mubarak. Obama riep eerder deze week op tot een vredevolle transitie naar een democratisch Egypte en nieuwe verkiezingen.

[verwijderd]
0
Ik kan niet de waarheid bevestigen van dit rapport en neem geen standpunt in deze rapport ,Bij deze geen commentaar..

CIA rapport: voorspelt val van Israël.

Een studie uitgevoerd door de Central Intelligence Agency (CIA) heeft twijfel over het voortbestaan van Israël de komende 20 jaar.

Een CIA-rapport voorspelt "een onstuitbare beweging weg van een twee-staten naar een één-staat oplossing, als het meest haalbare model op basis van democratische beginselen van volledige gelijkheid, en de terugkeer van de vluchtelingen 1947/1948 en 1967. Het "recht op terugkeer" is de voorwaarde voor duurzame vrede in de regio."

Het volledige rapport, die slechts tot een bepaald aantal personen beschikbaar is gemaakt, voorspelt verder de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar de bezette gebieden, en de uittocht van twee miljoen Israëli's — die zouden verhuizen naar de VS in de komende 15 jaar.

"Er zijn meer dan 500.000 Israëli's met Amerikaanse paspoorten waarvan meer dan 300.000 wonen in de staat Californië," internationaal advocaat Franklin Lam zei in een interview met Press TV, dat degenen die nog geen Amerikaanse of westerse paspoort hebben, al één hebben aangevraagd.

"Dus ik denk dat de geschiedenis al vast staat, althans volgens de israëliërs ...[deze] suggereren dat de geschiedenis het "koloniale project" vroeg of laat zal omverwerpen ,"benadrukt lam.

Hij merkte verder op in het CIA verslag, dat net als de onverwacht snelle val van het apartheids regime in Zuid-Afrika en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in de vroege jaren 1990, ook de "zionistische droom" onverwachts zal uit elkaar spatten.

De studie voorspelt verder de terugkeer van meer dan 1,5 miljoen Israëli's naar Rusland en andere delen van Europa, en geeft een daling van de Israëlische geboorten tegenover een stijging van de Palestijnse bevolking.

Lam zei gezien het Israëlische gedrag ten opzichte van de Palestijnen en de Gaza strook in het bijzonder, het Amerikaanse publiek - die reeds protest heeft geuit tegen het beleid van Tel Aviv van de afgelopen 25 jaar — dit 'niet meer zal pikken'. Sommige leden van de US Senate Intelligence Committee zijn al op de hoogte gesteld van het verslag.

www.nieuws.be/nieuws/CIA_rapport_voor...

[verwijderd]
0
Koning Jordanië ontslaat regering

(Novum/AP) - Koning Abdullah van Jordanië heeft dinsdag premier Samir Rifai en diens kabinet ontslagen. Hij heeft Marouf al-Bakhit, een ex-generaal en vroegere premier, gevraagd een nieuwe regering te vormen.

Betogers hadden het aftreden van Rifai geëist, na recente prijsverhogingen voor brandstof en levensmiddelen en het uitblijven van politieke hervormingen. Net als in Egypte voelen de demonstranten in Jordanië zich geïnspireerd door de volksopstand in Tunesië.
[verwijderd]
0
Amerikaanse gezant spreekt Mubarak

CAIRO (ANP) - De Amerikaanse regering heeft een ervaren diplomaat naar Caïro gestuurd voor overleg met de Egyptische president Hosni Mubarak. Officieel moet Frank Wisner het Amerikaanse standpunt nader uitleggen, maar bronnen dinsdag in The New York Times vragen zich af of de regering-Obama hem mogelijk inzet om Mubarak aan te sporen op te stappen.

De 72-jarige Wisner staat bekend als een diplomatieke 'troubleshooter', iemand die wordt ingezet om problemen op te lossen. Hij kent Mubarak persoonlijk; hij was ambassadeur in Caïro van 1986 tot 1991.

Volgens bronnen is Wisner de juiste persoon om openhartig met de tien jaar oudere Mubarak te spreken over diens opties. Als hij Mubarak zover krijgt om op te geven, zal die vermoedelijk niet in een keer opstappen, maar na een serie gesprekken, aldus de krant.

Officieel wil Washington bijna niets kwijt over de trip, zelfs niet of Wisner een persoonlijke boodschap van president Barack Obama bij zich heeft voor de Egyptische machthebber.
[verwijderd]
0
Terugkeer Nederlanders ‘voorspoedig’, opgravingen vernield
De repatriëring van Nederlandse toeristen uit Egypte verloopt voorspoedig. Van de ruim 3800 toeristen zijn de meeste inmiddels terug of op de weg terug, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Novum. Ook de Stichting Calamiteitenfonds Reizen verwacht dat het overgrote deel vandaag thuis is.

In Egypte worden Nederlandse opgravingsprojecten van het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden vernield en geplunderd. Het gaat om opgravingen van grafmonumenten in Sakkara, bij de pyramides vlak buiten de hoofdstad Caïro, meldt de Wereldomroep.

Het project is al sinds 1975 onder handen van het museum. Op het terrein liggen onder meer de beroemde trappenpyramiden en monumenten voor begraven koningen uit de dertiende en veertiende eeuw voor Christus, de tijd van Toetanchamon en Ramses de Tweede.
[verwijderd]
0
Just saw pro Mubarak demo for the first time at information ministry. About 50 guys chanting with signs.

Bron Twitter .
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
nederlanders aan het woord,

Als Nederlandse echtgenote van een Egyptenaar ben ik goed op de hoogte van de situatie. Zoals ik begrijp laat het nieuws in Nederland niet alles zien van wat er in Egypte gebeurd. Egypte is geografisch gezien een enorm groot land met een populatie van ruim 80 miljoen inwoners. In het nieuws ziet men enkel het noorden Caïro, Alexandrië, Suez. Maar het zuiden - dat het meest te lijden heeft onder het regime van Mubarak - krijgt men niet te zien. Het van oorsprong agriculturele conservatieve Egypte -Upper Egypt- heeft moeite met een revolutie.

Upper-Egypt kent een hele andere cultuur dan het noorden. Dit is de regio waar de Moslimbroederschap de grootste aanhang heeft. Dat Mubarak weg moet, is duidelijk. Dat is iets wat al jaren onder de bevolking leeft en is al jaren onderwerp van gesprek. Vooral jongeren identificeren zich al jaren met Che Guevara. Maar uit angst voor het enorme politie-apparaat van Mubarak heeft de bevolking niet eerder de moed gevonden zich hiertegen te verzetten. Wat opvalt in het nieuws is dat er gesproken wordt over het vertrek van Mubarak, maar niet wat het alternatief is. Daarbij is het van belang op te merken dat de bevolking dertig jaar 'gewend ' is aan een politiestaat. Dat wil zeggen: overal waar je maar kunt bedenken, is er politie. Hoe zal dat in de toekomst gaan met een zogenaamd democratisch Egypte? De afgelopen dagen heeft de hele wereld kunnen zien hoe de lokale bevolking zelf het heft in handen heeft MOETEN nemen door met alles wat maar lijkt op een wapen, de straat op te gaan. Om hun eigen huis, familie en wijk te beschermen."

Situatie in provincie Ghabria

Marceline zegt:

"Mijn man is op dit moment in Egypte. Hij is Egyptenaar en is daar voor familiebezoek. Zijn verblijfplaats is Mahella el Kobra in de provincie Ghabria. Dat ligt zo'n 22 km. van Tanta en 25 km van Mansoura.
Ik krijg geen telefonisch contact met hem vandaag. Zowel zijn mobiele telefoon als vaste telefoon werkt niet. Gisterenavond heb ik hem nog gesproken. Maar als wij het over de demonstraties hadden of over of iets wat daarmee te maken had, kregen we een hoge toon te horen en werd de lijn verbroken. Het is sinds vrijdag ook niet mogelijk om te sms'en.

Door de uitbraak van gevangenen is het 's nachts gevaarlijk in Mahella. Geweerschoten worden vooral in de nacht gehoord. Mijn man heeft mij eergisteren gevraagd om zijn ticket om te boeken, maar 's avonds kwam hij daar op terug om dat hij het te gevaarlijk vond om over de weg naar Caïro te reizen, zo'n 180 km. Inmiddels weet ik wel dat er in Tanta ook een demonstratie gaande is".

Plunderingen

S.M. Pasha laat de NOS weten via de mail:

"Ik sprak net mijn vader die op familiebezoek is in Egypte. Door zijn straat rijden momenteel twee tanks, militairen schieten af en toe in de lucht om demonstranten af te schrikken. De KFC en Pizza Hut onder onze flat zijn geplunderd. Evenals een wisselkantoor, waarbij ze de kluis naar buiten hebben weten te slepen en op straat uiteindelijk niet open kregen. In de supermarkt barricaderen ze 's nachts de deur met auto's. Het personeel loopt in de supermarkt rond met wapenstokken en messen.

Ook de nachtclub op enkele honderden meters van onze flat is geplunderd en afgebrand.

Op de drukke straten en de ringweg worden auto's tegengehouden door plunderaars. Geld en mobiele telefoons worden afgepakt. Geld is niet meer verkrijgbaar doordat de banken gesloten zijn en de geldautomaten geplunderd. Voedsel is 3 á 4 keer zo duur geworden en nieuwe goederen worden momenteel niet geleverd. De vraag is hoe dit afloopt."
voda
0
'Obama wil dat Mubarak opstapt'
1 februari 2011, 20:52 | ANP
CAIRO (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Egyptische ambtsgenoot Hosni Mubarak gezegd dat hij zich niet herkiesbaar moet stellen bij de stembusgang in september. De Amerikaanse oud-ambassadeur Frank Wisner heeft die boodschap overgebracht, berichtte The New York Times dinsdag op gezag van Amerikaanse diplomaten.

,,De boodschap van Wisner was niet een eis dat Mubarak nu onmiddellijk op moet stappen'', citeert de krant een diplomaat. ,,Het was een sterk advies dat hij de weg vrij moet maken voor een hervormingsproces. Dat moet uitmonden in vrije en eerlijke verkiezingen in september om een nieuwe Egyptische leider te kiezen.''

Een diplomaat zei dat de boodschap door Obama zelf is goedgekeurd.

Wisner was maandag naar Caïro gestuurd. Hij heeft dinsdagavond met Mubarak gesproken.

[verwijderd]
0
voda
0
President Mubarak niet herkiesbaar
1 februari 2011, 22:29 | ANP
CAÏRO (ANP) - De Egyptische president Hosni Mubarak heeft dinsdagavond in een tv-toespraak gemeld dat hij zich niet herkiesbaar stelt bij presidentsverkiezingen in september. De afgelopen dagen hadden Egyptenaren massaal betoogd tegen zijn regime. Mubarak regeert Egypte al sinds 1981.

Direct na Mubaraks aankondiging steeg een gejuich op onder tienduizenden betogers op het Tahrirplein in Caïro.

Mubarak zei dat hij Egypte niet zal verlaten. ,,Ik zal sterven op Egyptische bodem'', zei de 82-jarige leider. Hij doelde daarmee op de Tunesische president, die vorige maand zijn land ontvluchtte na dagenlange protesten van inwoners. Mubarak zei trots te zijn op de prestaties in zijn regeringsjaren.

'Blind en doof'

Mubarak hekelde de politieke bewegingen die volgens hem ,,blind en doof waren voor zijn uitnodiging voor een dialoog. Het resultaat is dat ik u vanavond rechtstreeks toespreek. Ik zocht nooit de macht. Ik ben niet iemand die wegloopt van zijn verantwoordelijkheid voor een vreedzame overdracht van de macht. Ik zeg u, ik was al niet van plan om me herkiesbaar te stellen.''

De president hekelde politieke bewegingen die volgens hem de demonstraties hebben gemanipuleerd. ,,De vreedzame meningsuitingen zijn daardoor uitgelopen op gewelddadige chaos''.

voda
0
Mubarak was bijna dertig jaar 'farao'
1 februari 2011, 22:17 | ANP
CAÏRO (ANP) - Vriend en vijand noemen de al dertig jaar heersende Hosni Mubarak (1928) de laatste farao van Egypte. Zij verwijzen daarbij naar naar zijn lange en autoritaire leiderschap. Zijn tegenstanders beklemtonen het ondemocratische karakter van Mubaraks regime. De Egyptenaar is vier keer als staatshoofd herkozen met een referendum, waarbij nog nooit een rivaal heeft meegedongen.

Voormalig gevechtspiloot en luchtmachtcommandant Mubarak werd vicepresident in 1975. Hij werd in de presidentszetel geschoven na de moord op Anwar Sadat in 1981. Mubarak heeft het beleid van Sadat voor een groot deel voortgezet. De vrede met Israël in 1979 leidde ertoe dat Egypte jaarlijks miljarden dollars aan economische en militaire steun kreeg van de Verenigde Staten. Als trouwe bondgenoot van de VS beloofde hij na de aanslagen van 11 september 2001 alle hulp in de strijd tegen het terrorisme. Maar hij volgt Washington niet klakkeloos.

Onder meer uit angst om in eigen land in de problemen te komen weigerde hij president George W. Bush te volgen in diens roep om een nieuw Palestijns leiderschap en Yasser Arafat te vervangen. Het qua inwoneraantal (bijna 80 miljoen) verreweg voornaamste Arabische land raakte echter door Sadats historische zet geïsoleerd in de Arabische wereld. Dankzij de voorzichtig manoeuvrerende Mubarak is Egypte echter weer een leider onder de Arabieren en geniet het land aanzien in oost en west.

Meedogenloos

In de jaren negentig rekende Mubarak meedogenloos af met moslimextremisten. Hij werd daarbij geholpen door de 'eeuwige noodtoestand', die normaal werd onder Mubarak. De president kan rekenen op de steun van de strijdkrachten, geheime diensten en de talrijke verklikkers onder de Egyptenaren, die dicht op elkaar wonen.

De moslimextremisten waren voor Mubarak een argument om de macht ferm in handen te houden. Zonder hem zouden de radicale islamieten het land overnemen, zo verdedigde hij zich steeds tegen westerse landen. De stelselmatig frauduleuze verkiezingen zijn nooit een probleem geweest voor de president en het apparaat van de Nationaal Democratische Partij (NDP). Zij leken de afgelopen jaren open te staan voor echte democratie, maar de verkiezingen werden desondanks steeds oneerlijker.

'Onschuldige verdachten'

De acties van het enorme politieapparaat hebben gewapende fundamentalistische groepen vrijwel uitgeroeid. De gevangenissen puilen uit met duizenden strijders, symphatisanten en tal van 'onschuldige verdachten'.

De laatste jaren klaagde de bevolking over de groeiende werkloosheid en armoede. De gemiddelde leeftijd van de bevolking is begin twintig jaar, wat relatief jong is. Velen moeten rondkomen van een euro per dag of minder. De spanning over de armoede en de onvrijheid leidde in januari tot een uitbarsting. De bevolking voelde zich sterk genoeg, toen het zag hoe boze Tunesiërs erin slaagden om hun president het land uit te jagen.

Mubarak zag hoe zijn inwoners acht dagen protesteerden en zijn oproerpolitie trotseerden. De avondklok werd genegeerd en een mars van minstens een miljoen Egyptenaren nam Mubaraks laatste sprankje hoop op een nieuwe ambtstermijn weg. Dinsdagavond kondigde hij aan in september afscheid te nemen.

voda
0
Oud-minister Egypte aangeklaagd
1 februari 2011, 22:55 | ANP
CAÏRO (ANP) - De Egyptische oud-minister van Binnenlandse Zaken Habib al-Adli moet verschijnen voor militaire aanklagers, meldde de Arabische tv-zender Al Arabiya dinsdag. President Hosni Mubarak had hem vorige week vervangen.

Betogers hadden zijn ontslag geëist nadat de politie volop traangas en rubber kogels had gebruikt tegen betogers.

[verwijderd]
0
Manager van Google vermist in Egypte
Uitgegeven: 1 februari 2011 20:48
Laatst gewijzigd: 1 februari 2011 20:48
SAN FRANCISCO - Een manager van Google wordt vermist in Egypte. Wael Ghonim, die aan het hoofd staat van de marketing in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, is donderdag voor het laatst gezien in het centrum van Cairo.
© AFP

Daar heerste toen ook al politieke onrust en vonden vernielingen plaats.

's Werelds grootste zoekmachinebedrijf deed dinsdag een oproep aan iedereen die inlichtingen kan geven over het lot van de manager.
voda
0
Egypte weigert onmiddellijke machtsoverdracht
2 februari 2011, 15:47 | ANP
CAÏRO (ANP) - Egypte wijst oproepen van de internationale gemeenschap voor een onmiddellijke machtsoverdracht in het land van de hand. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caïro woensdag. Volgens de zegsman zijn dergelijke oproepen gevaarlijk omdat ze de onrust verder aanwakkeren.

President Hosni Mubarak liet dinsdag na een week van protesten weten dat hij zich niet meer verkiesbaar zal stellen bij de presidentsverkiezingen later dit jaar. Velen in binnen- en buitenland willen dat hij eerder opstapt.

Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama zei dinsdag dat de machtsoverdracht nu moet beginnen. Overigens zei hij niet wanneer dat 'nu' precies is.

voda
0
Belgische journalist mishandeld in Egypte
2 februari 2011, 16:09 | ANP
BRUSSEL (ANP) - Een Belgische journalist is in Caïro in elkaar geslagen en door onbekende personen naar een kazerne in de Egyptische hoofdstad afgevoerd. Dat heeft de krant waarvoor hij werkt, Le Soir, woensdag laten weten.

Het slachtoffer, Serge Dumont, zei dat hij in het gezicht is geslagen door personen die hem ervan beschuldigden dat hij een aanhanger is van Mohammed ElBaradei, een tegenstander van de Egyptische president Hosni Mubarak. In de legerbarak in een buitenwijk van Caïro kreeg hij een glas met vervuild water uit de Nijl met de boodschap dat hij diarree zou krijgen. Dumont zou worden vastgehouden door twee militairen met kalasjnikovs.

Dumont doet verslag van de onrust in Egypte, waar het volk om het aftreden van Mubarak schreeuwt.

62 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  07 mei
 Germany40^ 18.444,40 +0,08%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.011,28 -0,10%
 US30^ 38.854,63 0,00%
 Nasd100^ 18.096,28 0,00%
 US500^ 5.188,03 0,00%
 Japan225^ 38.711,22 0,00%
 Gold spot 2.315,95 +0,08%
 EUR/USD 1,0750 -0,18%
 WTI 78,46 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront