Beurskoers UCB

530 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
JdeFL
0
Volgens Bolero:
"Opnieuw een mooie opsteker voor UCB die samen met gelegenheidspartner Amgen een positief advies kreeg van een comité binnen de Amerikaanse Food and Drug Administration voor het gebruik van Evenity bij vrouwen in de post-menopauze met osteoporose en met een hoge kans op botfracturen. Het betreft weliswaar nog maar een advies, maar dat wordt doorgaans ook bekrachtigd. Zeker gezien het stemresultaat: 18 van de 19 leden duwden het groene knopje in. Vorige week kreeg Evenity in Japan het eerste groen licht voor een marktlancering. Met het positieve advies in de VS komt de wereldwijde lancering een stuk dichter. Dat Evenity enkel voor een specifieke groep kan worden voorgeschreven staat volgens KBC Securities het succes niet in de weg. De piekverkopen worden geschat op 1 miljard euro. Het “kopen”-advies wordt bevestigd, samen met het koersdoel van 84 euro. "

Wil er nog op wijzen dat door de jaren heen het koersdoel voor ucb door KBC eerder laag lag. Hoe ze nu aan die behoorlijke 84 komen is me een raadsel.
JdeFL
0
Tijd.be: ...In mei 2017 beleefde UCB een van zijn zwartste beursdagen nadat uit Fase 3-onderzoek bleek dat Evenity problemen met hart en bloedvaten kon veroorzaken...

Teruggevonden: koers ucb ging toen van 76.59 naar 62.77 (22 mei '17)
JdeFL
1
Analisten verdeeld over fiat voor geneesmiddeld UCB in VS (tijd.be)
….
De analisten blijven sceptisch. Ze zijn nog niet overtuigd dat de FDA zal volgen. Wat zijn hun bedenkingen?
- De werking van Evenity bij botontkalking is bewezen, maar uiteindelijk is de doelgroep beperkt tot vrouwen de postmenopauze met een hoog risico op fracturen. Bovendien zijn vrouwen met hartproblemen uitgesloten. Dat maakt dat slechts een beperkte groep mensen in aanmerking komt voor Evenity. Was de voorspelling aanvankelijk 2,7 miljard euro inkomsten per jaar voor Evenity, nu heeft KBC Securities het over 1 miljard. UBS houdt het op slechts 210 miljoen euro in 2027.

- Er komt hoogstwaarschijnlijk een 'box warning' op de doos met Evenity-pilletjes in de VS. Een waarschuwing voor de gezondheid, net als op pakjes sigaretten bij ons. Met als vermelding dat Evenity een infarct of een beroerte kan veroorzaken. Amgen, de partner van UCB voor het osteoporosemiddel, heeft dat zelf aangeboden. Artsen en patiënten kunnen daardoor afhaken. UCB maakt zich echter sterk dat zo'n 'box warning' niet uitzonderlijk is in de VS voor geneesmiddelen van 'de nieuwe generatie'. 'Tot zover heeft dat de toegang tot de patiënten niet belemmerd', zegt Laurent Schots, de woordvoerder van UCB.
- Een opmerkelijk kritisch punt van UBS is ook dat het geneesmiddel 'maar' 1 jaar moet worden toegediend en 'maar' 1 keer per maand, terwijl de concurrentie een dagelijkse pil heeft. Waardoor UCB uiteindelijk minder zal opstrijken dan zijn concurrenten.
- Het risico op hartfalen maakt dat verdere opvolging noodzakelijk is. De FDA moet dus op de hoogte worden gehouden van de effecten bij de patiënten.
Voordelen
Wat speelt in het voordeel van UCB?
- Het geneesmiddel werd onlangs goedgekeurd in Japan en ook Europa overweegt zijn toestemming te geven. Uitsluitsel zou nog in de eerste helft van dit jaar moeten komen.
- Er werden al 14.000 patiënten behandeld met Evenity, in 19 experimentele studies, waardoor de effectiviteit van het geneesmiddel wel degelijk is bewezen.
- Het risico op hartfalen bij het gebruik van het geneesmiddel is niet helemaal duidelijk. Hoe groot dat risico exact is, werd nog niet uitgemaakt. Dat er hoge nood is aan een nieuw osteoporosemiddel speelt in het voordeel van UCB.
- 1 op de 2 vrouwen in de VS, ouder dan 50 jaar, krijgt ooit een breuk door botontkalking. Slechts 20 procent daarvan ontvangt in het eerste jaar na de breuk een behandeling tegen osteoporose.
…...


Tsja hoeveel inkomsten. Valt soms lelijk tegen (thrombo's vloeibaar goud, tigenix' Chondroselect, nu weer MDX met een test), maar ucb is veel beter in marketing dan nieuwe medicijnen op de markt brengen. Laat ons hopen dat ze dat niet verleerd zijn.
JdeFL
1
Uit Bolero:
De raad van bestuur van Financière de Tubize ging op zijn vergadering van 14 december 2018 over tot de beslissing om 36.000 eigen aandelen te vernietigen, die op 26 november 2018 werden verworven door de vennootschap. Die akte werd gisteren verleden, zodat er nog 44.512.598 aandelen met stemrecht uitstaan. Koersdoel van 77 euro en “Kopen”advies blijven behouden bij KBC Securities.

Heb daar ergens boven wat berekeningen mee uitgevoerd, het verschil in waarde is miniem. Maar, beter dan niets. Afgerond blijven er nu 99.92% van het oorspronkelijk aantal aandelen over. Mijn tabelletje aangepast,... and that's it.

JdeFL
0
JdeFL
0
UCB heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en trekt op basis van een 6 procent hogere nettowinst het dividend op. Hogere onderzoekskosten zullen dit jaar echter op de winstmarge wegen.
UCB kende in 2018 opnieuw een jaar van 'winstgevende groei', het vijfde op rij al. De omzet dikte met 2 procent aan tot 4,63 miljard euro. Dat is aan de bovenkant van de eigen verwachtingsvork (4,5-4,6 miljard euro) en een fractie meer dan analisten hadden verwacht.
De omzetstijging is vooral te danken aan de aanhoudende groei van UCB’s vijf kernproducten. De groei van Cimzia, een middel tegen ontstekingsziekten (ziekte van Crohn, reuma, psoriasis), bracht 2 procent meer omzet binnen en dat is een vertraging tegenover de eerste negen maanden, toen er nog 3 procent groei was.
De verkoop van de epilepsiemiddelen Vimpat en Keppra steeg met respectievelijk 13 en 2 procent. Dat betekent dat Keppra in het vierde kwartaal een inhaalbeweging maakte.
Onder de kleinere middelen blonk Briviact uit met een groei van 63 procent. De verkoop van Neupro (voor de behandeling van Parkinson) steeg met een bescheiden 2 procent, maar daarmee werd een daling van 1 procent over de eerste negen maanden wel goedgemaakt.
De winst volgde de evolutie van de omzet. De recurrente brutobedrijfswinst (rebitda) verbeterde eveneens met 2 procent tot 1,398 miljard euro, ondanks hogere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Ook dit cijfer is aan de bovenkant van de eigen prognose (1,3-1,4 miljard euro).
Mede dankzij iets gunstigere belastingen steeg de nettowinst van UCB met 6 procent tot 800 miljoen euro. De kernwinst per aandeel bedraagt 4,78 euro en dat is meer dan vooropgesteld (4,3-4,7 euro).
De aandeelhouders worden beloond met een dividend van 1,21 euro bruto per aandeel. Dat is 2,5 procent meer dan wat ze over het boekjaar 2017 ontvingen.
Voor 2019 stelt UCB een verdere omzetgroei in het vooruitzicht. Het concern schuift een vork van 4,6-4,7 miljard euro naar voor, groei die moet komen van de hogere verkoop van de kernproducten.
Door hogere investeringen in onderzoek en ontwikkeling zal de ruime operationele winstmarge (rebitda op omzet) echter dalen tot 27 à 29 procent. In 2018 bedroeg de rebitda-marge nog 30,2 procent. Door de lagere winstmarge zal de kernwinst per aandeel tussen 4,40 en 4,80 euro uitkomen.
UCB verhoogt wel zijn prognose voor de piekverkopen van Cimzia en Vimpat: Cimzia zal naar verwachting pieken op 1,7 miljard euro tegen 2024, Vimpat in 2022 op 1,4 miljard euro. De verwachting voor de piekverkoop voor Briviact (600 miljoen euro in 2026) blijft onveranderd. Voor Neupro werd in 2018 al het hoogtepunt qua verkoop bereikt. De wereldwijde verkoop van Keppra blijft in het mature stadium. (Tijd.be)

Mooi. R&D blijft verschrikkelijk hoog. Altijd zo geweest.
JdeFL
0
UCB maakt sterke resultaten psoriasismiddel bekend
De biofarmagroep UCB UCB1,41% heeft dit weekend positieve onderzoeksresultaten gepubliceerd van een langlopende studie naar bimekizumab tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology in Washington. Bimekizumab is een behandeling tegen de huidziekte psoriasis.
De fase 2b ABLE-uitbreidingsstudie toonde aan dat er een verbetering is van 90 procent over een periode van 60 weken. UCB heeft al een fase 3-studie lopen om het middel op nog grotere schaal klinisch te testen. (Tijd.be)
en
KBC Securities heeft commentaar gegeven op de positieve onderzoeksresultaten die UCB presenteerde van een middel tegen psoriasis. Het beurshuis geeft aan te wachten op de uitkomst van de derde fase in het onderzoek naar het middel. Daarnaast kijken de analisten uit naar het besluit van de Amerikaanse FDA omtrent haar onderzoek naar de Midazolam spray van de farmaceut tegen epilepsie.
De aandelenanalisten herhalen het koopadvies voor UCB en houden het koersdoel op 84 euro.(Tijd.be)
In Bolero niets van teruggevonden...
JdeFL
0
Beetje vreemd dat ucb goed standhoudt. Zijn na nieuwjaar niet meegestegen met de index, oké, maar hebben toch nogal wat belangen in de brexitzone.
Leefloon
0
Dat is dan nog meer pech voor de xenofoben met hun dure eilandcultuur. UCB rapporteert, net zoals Unilever, in EUR: www.theguardian.com/business/2017/jan...
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 8 maart 2019 13:11:

Beetje vreemd dat ucb goed standhoudt.

Ook maar even hier: slechte week voor, op jaarbasis, vallende en gevallen engelen. Waaronder bijv. toevallig veel banken. UCB behoort niet tot die hele groep engelen.
JdeFL
0
Deutsche Bank blijft fan van UCB
De analisten van Deutsche Bank zoomden in op de extra data die UCB publiceerde over rozanolixizumab voor de behandeling van myasthenia gravis (MG), een zware spieraandoening waarvoor nog geen effectieve behandeling op de markt is. De farmagroep gaf die data vrij in de aanloop naar de jamboree van Amerikaanse neurologen begin mei (4 tot 10 mei) in Philadelphia.
De data stellen het beurshuis gerust dat UCB's middel de concurrentie aankan met andere kandidaat-behandelingen voor de spierziekte, inclusief Argenx' efgartigimod.
De vorige data gaven nog aan dat de behandeling van UCB de patiënten vaak opzadelde met hoofdpijn.
Deutsche Bank blijft geloven dat de FcRN-klasse, waar rozanolixizumab toe behoort, kan uitgroeien tot een multi blockbuster en dat 'roza' over een concurrentieel profiel beschikt. (Tijd.be)
JdeFL
0
Bolero:
UCB meldde dat de fase III C-AXSPAND studie met Cimzia (aan patiënten met spondyloartritis) een sterke verbetering vertoonde ten opzichte van placebo-patiënten. Het primaire en secundaire eindpunt van het anti-TNFa middel werd met andere woorden vlot gehaald, wat een nieuwe commerciële deur opent. Het biedt patiënten die momenteel niet voldoende profiteren van de bestaande behandelingsmogelijkheden immers hoop. Een extra veiligheidsopvolgingstest zal 2 jaar in beslag nemen. Geen impact op “Kopen”-advies en koersdoel van 84 euro.
JdeFL
0
Uit Bolero:
UCB maakte bekend dat de FDA UCB een goedkeuring heeft toegekend voor een bijkomende indicatie voor Cimzia bij patiënten die lijden aan nr-axSpA (Non-Radiographic Axial Spondyloarthritis, patiënten met Spondyloarthritis, zonder radiografische tekenen van ontstekingen). Cimzia was al eerder goedgekeurd voor ankylosing spondylitis (AS), reumatoïde artritis (RA), psoriatische artritis (PsA), plaque psoriasis en de ziekte van Crohn. KBC Securities handhaaft het “kopen”-advies met een koersdoel van 84 euro. •
ff_relativeren
1
FDA (USA) vraagt om aanvullende informatie over UCB's kwaliteits-systemen :


The FDA request for additional information is not related to the safety or efficacy data submitted to support the application. As UCB will hold the NDA, the FDA is requiring an update to the New Drug Application to include information related to UCB’s quality systems related specifically to the regulations governing devices.


Het betreft een review van het product Midazolam, waarvan UCB de licenties overgenomen heeft van Proxymagen (juni 2018).

bron : www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .

JdeFL
0
UCB koopt eigen aandelen in
Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 08:00 |


UCB (13:02)
EUR 78,100 +0,040 (+0,05%)

(ABM FN) UCB heeft 121.459 eigen aandelen gekocht aan 76,59 euro per aandeel. Dit maakte de Brusselse farmaceut donderdagavond bekend.
Deze aandelen werden verworven om te gebruiken voor de beloningsprogramma's voor het personeel.

en op de website zelf:
www.ucb.com/stories-media/Press-Relea...
Acquisition of own shares
Brussels (Belgium), 4 April 2019 – 20:00 (CEST) – regulated information
In application of article 207 of the Royal Decree executing the Companies Code, UCB SA/NV announces that on 28 March 2019, UCB SA/NV and 14 direct affiliates bought 39 327 and 82 132 UCB shares respectively (settlement date 1 April 2019), OTC from an affiliate, at a price of € 76.59 per share, in view of deliveries of shares to employees within the framework of the Long Term Incentive Program of the UCB Group.
The highest independent bid price on Euronext Brussels on 28 March 2019 was € 77.34.
On 1 April 2019, after settlement of these transactions and the deliveries of these shares to employees, UCB SA/NV (taking into account the holdings of its affiliates) owned 5 879 678 UCB shares, which represent 3.02% of the total number of shares issued by the company (194 505 658).

Een beetje typisch ucb. Niet op de beurs gekocht, maar van een bevriende partij (de familie zelf?) overgenomen. Ook worden ze niet vernietigd, is van een heel ander kaliber dan een inkoop door Ageas of Delhaize. Altijd handig als eentje van de familie er een pak kwijt wil.

Zal binnen een weekje eens kijken bij FSMA vanwaar die aandelen kwamen.
JdeFL
0
KBC Securities verhoogt het koersdoel van UCB van 84 naar 86 euro en behoudt het "Kopen"-advies.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 5 april 2019 13:31:


UCB koopt eigen aandelen in
Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 08:00 |


UCB (13:02)
EUR 78,100 +0,040 (+0,05%)

(ABM FN) UCB heeft 121.459 eigen aandelen gekocht aan 76,59 euro per aandeel. Dit maakte de Brusselse farmaceut donderdagavond bekend.
Deze aandelen werden verworven om te gebruiken voor de beloningsprogramma's voor het personeel.
...
Zal binnen een weekje eens kijken bij FSMA vanwaar die aandelen kwamen.


Enige dat er te vinden is, is dat tal van bestuurders aandelen kregen op 8/4 in het kader van een lopend beloningsprogramma. Niet vanwaar die aandelen kwamen.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 10 april 2019 09:56:

Enige dat er te vinden is, is dat tal van bestuurders aandelen kregen op 8/4 in het kader van een lopend beloningsprogramma. Niet vanwaar die aandelen kwamen.

Ik vind zoiets geen spannend onderwerp om te volgen, maar kijk een volgende keer dan eventueel ook naar eventuele block trades en equivalenten tussen de transacties bij Euronext. Als de aandelen niet allang in bezit waren als dekking voor een lopend programma, en dergelijke. UCB zal geen onnodige koersrisico's willen lopen bij een vooraf bekend inkoop- en beloningsprogramma, laat staan dat UCB dan voor een zeer tijdelijke koersexplosie zou willen zorgen door met alle geweld aandelen in te moeten gaan kopen. Een soort zeer zeldzame short squeeze, maar dna anders. Getrapt inkopen gedurende een langere periode is waarschijnlijker.
530 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2020 17:35
Koers 88,360
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 89,820
Laag 87,800
Volume 318.581
Volume gemiddeld 473.457
Volume gisteren 318.581