Forum Basic-Fit geopend

649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Onder de regenboog
0
Wij zitten nu zo'n twee jaar in Basic -FIT en gaan er nu toch maar eens vandoor. Het bedrijf is geen starter meer, waar wij het liefst in beleggen en nu toch wel behoorlijk overgewaardeerd en dus een risico, er zit te veel lucht in. We weten als groepje dat er nog zeer veel clubs uitgerold gaan worden, maar mocht er iets gaan spelen op de beurs de komende tijd dan is een verlaging van 20% zeker niet vreemd gezien de overwaardering van dit fonds. Te veel getoeter aan de kant dat de koers nog omhoog kan, is voor ons ook een teken dat de kuddedieren er zijn. Neem je winst dames/heren, dit fonds heeft zeker nog wel een kans op groei, maar eerder een kans een flinke tik te krijgen als de kudde dieren naar de uitgang lopen. En reken maar dat deze nu aanwezig zijn. Veel succes allemaal !
Onder de regenboog
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 16 december 2019 11:37:


Wij zitten nu zo'n twee jaar in Basic -FIT en gaan er nu toch maar eens vandoor. Het bedrijf is geen starter meer, nu toch wel behoorlijk overgewaardeerd en dus een risico, er zit te veel lucht in. We weten als groep dat er nog zeer veel clubs uitgerold gaan worden, maar mocht er iets gaan spelen op de beurs de komende tijd, dan is een verlaging van 25% zeker niet vreemd gezien enorme overwaardering van dit fonds. Te veel getoeter aan de kant dat de koers nog verder omhoog kan, het is voor ons een duidelijk teken dat de kuddedieren aangekomen zijn. Neem je winst dames/heren, dit fonds heeft zeker nog wel een kans op groei, maar eerder een kans een flinke tik te krijgen als de kudde dieren naar de uitgang rennen. En reken maar dat deze nu aanwezig zijn. Veel succes allemaal.
Warrant
0
Overgewaardeerd? Jij lijkt me zo een belegger die enkel naar de P/E kijkt zonder een duidelijk begrip te hebben van boekhoudkundige principes alsook het onderliggende business model.
Onder de regenboog
0
quote:

Warrant schreef op 16 december 2019 23:00:


Overgewaardeerd? Jij lijkt me zo een belegger die enkel naar de P/E kijkt zonder een duidelijk begrip te hebben van boekhoudkundige principes alsook het onderliggende business model.


1/ik (wij) hebben geen begrip van boekhoudkundige principes ( 3 boekhouders in ons clubje )
2/Ik (wij ) kijken alleen maar naar de K/W (We zitten al enige tijd in Alfen groep)
3/En het business model snappen wij hellemaal niets van.
( het business model hebben wij juist omarmt vanaf dag 1, waren zelfs behoorlijk onder de indruk van de heren )

U mag alles van ons vinden , wij hebben respect voor uw inzicht en beslissingen tov dit fonds. Ik (wij) vertellen waarom de keuze is om eruit stappen, we hebben de rit gemaakt en zijn voldaan.

Waarom wij in starters zitten en elk model goed bestuderen, bedrijven bezoeken en weloverwogen beslissingen nemen en soms met behoorlijk veel risico's. Maar we weten ook wanneer we er uitstappen, als de run naar boven al is gemaakt of soms als de run naar beneden in volle gang is (Kiadis )

5/ Natuurlijk heeft u gelijk dat dit fonds de 40 nog wel kan halen, maar gezien de overwaardering tov het aantal uit rollen clubs binnen 2 jaar vinden (wij) het tijd afscheid te nemen van dit fonds. En blijkbaar zijn wij ook niet de enige investeerder die afscheid neemt.

Maar vanzelfsprekend denkt u er anders over , wij stapten erin vanaf maand twee en zijn met ons resultaat zeer, tevreden. Meestal nemen uit onze ervaring de rendieren het over met alle gevolgen van dien.

Wij zijn inmiddels al een tijdje actief in Alfen groep , dus puntje 2 van uw opmerking klopt niet ;-)

Succes allemaal met Basic-Fit


Warrant
0
Je bent inderdaad niet de enige investeerder die afscheid neemt van Basic-Fit, net zoals de grootste aandeelhouder van Alfen onlangs ook een groot deel verkocht heeft, maar dat laat je er gemakkelijkshalve even uit natuurlijk.
voda
0
Kooplijst 2020: Nico Inberg
Door Belegger.nl op 19 dec 2019 om 08:10 | Views: 12.024

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en dan weet u: het is weer tijd voor de jaarlijkse Belegger.nl Kooplijsten! We vragen experts, die regelmatig langskomen op onze site, drie aandelen aan te wijzen waarvan zij denken dat ze aankomend jaar goed gaan presteren.

We bijten vandaag het spits af met onze eigen Nico Inberg, analist bij de IEX Beleggersdesk. Hij kiest voor Alfen, Basic-Fit en Heijmans.

'Achterblijvers interessant'
"In zijn algemeenheid denk ik dat het opnieuw een lastig beursjaar zal worden. De lage rente zorgt voor een natuurlijke steun voor de beurzen maar de grote vraag is hoe de cyclische aandelen zich gaan gedragen volgend jaar.

De achterblijvers van dit jaar zullen eerder interessant zijn dan de hardlopers van 2018. Hoewel ik geen recessie verwacht zal het waarschijnlijk tot aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen onrustig blijven."

'Kijk door de waan heen'
"Belangrijk is daarom om door die waan heen te kijken en naar bedrijven te zoeken die het, recessie of niet, sowieso goed zullen gaan doen. Daartoe moet je langlopende trends opzoeken: daar gaat de komende jaren geld naar toe en bedrijven die daar goed gepositioneerd zitten gaan daar dus van profiteren.

De belangrijkste grote trends zijn in mijn ogen gezondheid - we worden steeds ouder -, klimaatverandering en verdergaande technologische ontwikkelingen. Dat laatste zien we natuurlijk overal in terug. Om wat dichter bij huis te blijven kies ik voor drie Nederlandse aandelen die met deze trends te maken hebben."

Alfen
"Alfen wordt in mijn ogen nog niet helemaal op haar merites beoordeeld. Na de moeizame beursintroductie is het inmiddels wel een procent of 30/40 opgelopen maar dat was meer het inlopen van een achterstand.

De elektrificatie van de samenleving gaat de komende jaren enorm hard en daar gaat Alfen de komende jaren flink van profiteren. Er is nood aan meer dan een miljoen laadpalen in Europa de komende jaren en ook op andere gebieden wordt er veel meer naar elektriciteit gekeken als energiedrager. Het bedrijf groeit qua omzet met ca. 40% per jaar en hoewel de winstgevendheid nu wat achterblijft, is het belangrijker dat er doorgeinvesteerd wordt in verdere groei."

Basic-Fit
"Ik noem dit aandeel al jaren en het gaat ook al jaren de goede kant op. Basic-Fit heeft onlangs haar groeiprognoses nog eens opwaarts bijgesteld. Ook hier blijft de winst achter, maar dat komt omdat de kasstroom vooral gebruikt wordt om verder te groeien."

Het plan is simpel: er ligt een blauwdruk voor een sportschool en dat kan overal waar zo'n 30.000 mensen bij elkaar wonen neergezet worden. Er komen nu jaarlijks circa 150 sportscholen bij en dat betekent snel verdere groei. De koers lag even wat onder druk omdat private equity weer wat geplaatst heeft.

Die raakten de stukken echter makkelijk kwijt. Het is ook niets verontrustends: zij snoepen vooral de eerste, meest risicovolle jaren mee en als het zware werk erop zit, laten ze het aan de langetermijnbeleggers over. Rond de 30 - 33 euro koopwaardig."

Heijmans
"De bouwsector heeft zoveel problemen gehad de afgelopen jaren dat veel beleggers er niet eens meer naar willen kijken. Dat betekent een forse discount en de grootaandeelhouder van VolkerWessels, de familie Wessels, heeft dat goed begrepen.
Heijmans en ook BAM staan nog steeds voor een koerswinstverhouding van 5 á 6 (2020) op de beurs. Ok, ze hebben het er zelf naar gemaakt, maar beleggen is vooruitzien."

Ook hier speelt klimaatverandering een rol. De komende jaren zullen alle gebouwen in Nederland moeten voldoen aan bepaalde klimaateisen en dat gaat heel veel werk opleveren voor onze bouwbedrijven en de aanverwante sector. Dit is iets wat onderschat wordt.

Daarnaast is de politiek in Nederland zich als geen ander bewust van het feit dat er de komende jaren honderdduizenden woningen bij moeten komen. Ook daar valt goed geld te verdienen.

De grote infraprojecten tenslotte, waar in het verleden enorme bleeders werden opgelopen, zullen beter betaald moeten worden door Rijkswaterstaat. Momenteel lopen er onderhandelingen waarin de bouwers niet alleen betere prijzen, maar ook minder risico eisen van deze belangrijke opdrachtgever.

Bij Heijmans speelt er nog wel een arbitragezaak met Tennet, waar al 10 miljoen euro voor gereserveerd is en waar in de loop van Q2, Q3 een eerste zitting zal zijn. Maar verder verwacht ik een sterke winst dit en volgend jaar met weer een dividend in het voorjaar van 2020."

www.belegger.nl/Column/490667/Kooplij...
The Third Way...
1
nav. bovenstaande aankondiging v/d expansie van PureGym naar het vasteland, nu bijna even groot als BFIT, weer mezelf even laten updaten bij bovenstaanden en The Gym Group.

Wat enorm opvalt is dat alle presentaties op elkaar lijken, het is alsof ze steeds meer van elkaar afkijken. "Innovaties" zoals verschillende club formats worden door allen gebezigd.

Allen noemen bv. locatieselectie als hun sterkste punt. Wat ik echter weer moet concluderen is dat het nog steeds een aanbod-, een product-push-, markt is, niemand meldt minder succesvolle clubs, bijna elk schot is raak. Elke club groeit snel naar een 30% ROIC.

Daaruit mag je imho als les trekken dat groei alles is: hoe snel bouwt een keten zijn gebied vol, waarna geldt: winner takes all.

Ik kan me niet indenken dat BFIT niet naar de bovengenoemde overname gekeken heeft. En het weet nu dat er meer echte concurrentie op komst is. Opschieten dus met de landjepik strategie…
voda
1
Video: drie aandelentips van Nico Inberg voor 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alfen NV
16,48 -0,30 -1,79 % Euronext Amsterdam
Basic-Fit NV
33,50 -0,40 -1,18 % Euronext Amsterdam
Heijmans
7,68 -0,02 -0,26 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Alfen, Basic-Fit en Heijmans zijn de kooptips voor 2020. Dit zegt analist Nico Inberg van IEX voor de camera van ABM Financial News.

Alfen wordt in de ogen van Inberg nog niet helemaal op haar merites beoordeeld. "Na de moeizame beursintroductie is het inmiddels wel een procent of 30 à 40 opgelopen maar dat was meer het inlopen van een achterstand."

Inberg tipte Basic-Fit al meermaals, wat zich ook al jaren uitbetaalt. Basic-Fit heeft onlangs haar groeiprognoses nog eens opwaarts bijgesteld. Ook hier blijft de winst achter, maar dat komt omdat de kasstroom vooral gebruikt wordt om verder te groeien, legt Inberg uit.

Bij Heijmans verwacht Inberg een sterke winst en in het voorjaar weer een dividend. "De bouwsector heeft zoveel problemen gehad de afgelopen jaren dat veel beleggers er niet eens meer naar willen kijken. Dat betekent een forse discount en de grootaandeelhouder van VolkerWessels, de familie Wessels, heeft dat goed begrepen."

www.youtube.com/watch?v=G0ModzYYcF0

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 13,440
Verschil -0,860 (-6,01%)
Hoog 14,420
Laag 13,400
Volume 411.598
Volume gemiddeld 232.737
Volume gisteren 446.568