Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell 2017

375 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
[verwijderd]
0
Accell heeft een qua koersverloop turbulent 2016 neergezet. Hele stevige bewegingen omhoog maar ook met regelmatig omlaag.

De winst in 2016 viel mij persoonlijk wat tegen, de omzet was wel zoals verwacht.

WPA/KW prognoses

2016 1.41 KW 15.4
2017 1.70 KW 12.8
2018 1.77 KW 12.5

Het is dus ondanks de stijgingen van afgelopen jaren zeker geen duur aandeel, dit ondanks de wel afvlakkende omzetgroei (van 5% in '17 naar 2.5% in '18) zorgelijk. Prognoses 2018 zijn nog wel vrij onduidelijk wat mij betreft, Accell zelf zal hier mijns inziens weinig duidelijkheid in bieden.

Als eerste is de vraag of de winst (lees marge) weer in een stijgende lijn zit. De schuld is relatief laag dus extra groei (acquisities) zijn waarschijnlijk.

Al met al verwacht ik 15% koerswinst in 2017, eindstand €24.75
hjs64
0
Ach, Accell heeft gewoon wat pech gehad in 2016. In de eerste helft van 2016 een boekhouder in Azie die ze bestolen heeft, in het derde kwartaal geleverd aan Amerikaanse distributeurs die vervolgens op de fles gingen.
Komt aalemaal wel weer goed en die Ebikes blijven een mooie groeimarkt.
kiekes
0
Vanuit een macroperspectief blijft NIBC Markets voor 2017 voorzichtig. Het bedrijfsleven staat er echter goed voor en dus presenteerde NIBC zeven favoriete Nederlandse aandelen voor de eerste helft van 2017.
"Ondanks de wereldwijde economische groei, zien we een groot risico in China. De groeiende schuldenberg begint er een probleem te worden."

"Ook in de eurozone zien we , ondanks redelijk goede vooruitzichten, weer toenemende risico's. De Franse verkiezingen kunnen tot verdere verdeeldheid leiden en na Brexit zou het zomaar kunnen dat meer landen de muntunie willen verlaten. In de VS kunnen hogere lonen leiden tot consumentgedreven economische groei, terwijl de politieke onzekerheid groot is", meldt NIBC vrijdag in een note.

Groeiende winst per aandeel

Toch staat het bedrijfsleven er goed voor. Zo is de verwachting dat de winstgroei, als wordt gekeken naar de verwachtingen van analisten voor de winst per aandeel voor de belangrijkste indices, in de Verenigde Staten dit jaar zo’n 11 procent zal zijn. In Europa wordt uitgegaan van een winstgroei van ongeveer 7 procent. In Nederland komt de groei naar verwachting uit op meer dan 12 procent.

Voor de lijst met favoriete aandelen voor 2017 heeft NIBC gekozen voor aandelen die duidelijk profiteren van wereldwijde trends en die zich sterk richten op Europa. Ook aandelen die herstelpotentieel hebben zijn geselecteerd.

Favoriete aandelen 2017

De top picks, voor het eerste helft van 2017, zijn onder andere Accell en Boskalis. NIBC ziet potentieel in de aandeelhoudersbeloning en strategie-update van de baggeraar. Verder staat Corbion op de lijst. Het bedrijf heeft "de wind in de rug en een groeiend groen imago".

Ook Kendrion, Nedap en SBM Offshore staan op de favorietenlijst. Nedap kan dit jaar volgens NIBC Markets op naar een sterkere omzetgroei en SBM zou het dieptepunt voorbij zijn.

Het laatste favoriete aandeel voor 2017 is TomTom. 2017 wordt voor TomTom "het jaar van de waarheid".

Lees ook: 42 kooptips voor 2017
hjs64
0
maci
0
ACCELL GROUP KONDIGT VERTREK CEO RENÉ TAKENS AAN
Heerenveen, 9 februari 2017 – Accell Group N.V. kondigt het vertrek aan van René Takens (62), Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de Raad van Bestuur. Beide partijen hebben dit in goed overleg besloten. De heer Takens treedt op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 25 april 2017 af als CEO en statutair bestuurder van Accell Group.
hjs64
0
Zag de lange termijn grafiek van Arend Jan Kamp van Accell, een saaie fietsenmaker is zo gek nog niet. Heer Takens bedankt.
maci
0
quote:

hjs64 schreef op 9 februari 2017 11:32:

Zag de lange termijn grafiek van Arend Jan Kamp van Accell, een saaie fietsenmaker is zo gek nog niet. Heer Takens bedankt.
Die je hier kan zien en bijbehorend artikel kan lezen: goo.gl/0kZaWn
[verwijderd]
0
Van de week heb ik op een elektronische racefiets gereden. Naast dat ik met 45KM! per uur rondfietste (en nog leef) ben ik uitermate enthousiast over deze snellere fietsen.

Dit segment gaat komende jaren enorm groeien verwacht ik. Files? Nee fietsen met 45KM pu.
Rikky007
0
Morgen de publicatie van de jaarcijfers 2016. Belangrijk daarbij is of het werkkapitaal afgenomen is. Omzet waarschijnlijk boven 1 miljard en winst ongeveer gelijk aan 2015 door een paar tegenvallers. Dividend range €0,70 - €0,75 / aandeel.

Eigenlijk is de outlook m.b.t. 2017 veel belangrijker. Waarbij ik een verdere toename van omzet en winst (behoudens onvoorziene omstandigheden, altijd een mooi zinnetje ;)) verwacht. Het aantal verkochte fietsen zal wederom dalen, dit is echter niet erg. De kosten en dalen immers ook. Vooral het nieuwe verkoop model (omnichannel strategie) in Amerika is belangrijk en zal ook in Europa steeds meer toegepast gaan worden. Dit zou voor een grotere leverbetrouwbaarheid moeten zorgen en een verdere afname van het werkkapitaal. De vakhandel blijft echter zeer belangrijk bij E-bikes. Het is zaak voor Accell daar een goed evenwicht in te vinden. Voorstellen nieuwe CEO?

25 april AVA bij experience center De Fietser

defietser.nl/?gclid=CJqUlpWsydICFYYaG...

27 april notering ex-dividend

Gr. Rikky

maci
0
Accell verkoopt minder fietsen maar tegen hogere prijs.

Omzetstijging elektrische fietsen zorgt nog niet voor hogere marges volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft in het afgelopen jaar minder fietsen verkocht, maar deed dit wel tegen een hogere prijs waardoor de resultaten alsnog licht aantrokken. Dit is de verwachting van ING in aanloop naar de jaarcijfers van de onderneming uit Heerenveen, die vrijdag voorbeurs verschijnen.

Volgens ING kan de omzet van Accell in 2016 zijn gegroeid van 986,4 miljoen in 2015 naar 1.083,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde fractioneel van 58,5 miljoen naar 58,1 miljoen euro, waardoor de EBIT-marge daalde van 5,9 naar 5,4 procent.

Onder de streep restte volgens ING een nettowinst van 33,7 miljoen euro, ofwel 1,31 euro per aandeel. In 2015 realiseerde Accell nog een winst van 32,3 miljoen euro.

Analist Tijs Hollestelle van ING verwacht met name een groeivertraging in de tweede helft van 2016, dat doorgaans een moeilijk seizoen is voor de fietsenfabrikant. De marktvorser mikt voor heel 2016 op circa 1,5 miljoen verkochte fietsen, hetgeen 7,2 procent minder zou zijn dan in 2015. De fietsen werden wel verkocht tegen een 23 procent hogere prijs per fiets.

Accell profiteert al een tijd van aanhoudende goede verkopen van elektrische fietsen. Hollestelle verwacht dat e-bikesverkopen nu voor circa 54 procent bijdragen aan de totale omzet uit fietsenverkoop. Wel merkte ING op dat de sterke verkoopgroei van elektrische fietsen tot dusver nog niet heeft gezorgd voor hogere operationele marges.

De omzet van andere traditionele fietsen en sportfietsen zou met circa 4 procent zijn gedaald, mede door kortingen bij de afbouw van seizoensvoorraden van reguliere fietsen.

Voor heel 2016 voorziet Accell zelf een toename van de omzet en een resultaat dat rond het niveau van 2015 zal uitkomen. De fietsenfabrikant kampte met eenmalige kosten als gevolg van de afboeking van debiteuren door twee faillissementen en de reorganisatie in de Verenigde Staten.

ING heeft een Houden advies op Accell Group met een koersdoel van 21,50 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 0,2 procent hoger op 22,11 euro.

Door: ABM Financial News.
Rikky007
0
Accell heeft vandaag cijfers gepresenteerd in lijn der verwachting en een verpletterende outlook!

Gr. Rikky
maci
0
RESULTATEN ACCELL GROUP IN LIJN MET VERWACHTING; OMZET VAN MEER DAN EUR 1 MILJARD.

Zie het bericht in bijlage
Bijlage:
maci
0
Update: om meer informatie toe te voegen.

Outlook

De fietsenfabrikant gaat voor 2017 uit van een toename van de omzet en de operationele resultaten.

Voor de middellange termijn, circa vijf jaar, voorziet Accell een omzet van 1,5 miljard euro met een EBIT-marge van 8 procent. Over 2016 bedroeg deze marge nog 6,3 procent. Accell scherpte vrijdag de strategie aan en wil zich richten op het uitbouwen van de posities, waarbij de huidige positie in het midden en hogere segment volgens de fietsenfabrikant een "sterke basis" biedt en op de korte en lange termijn synergievoordelen zal opleveren.

Voor de uitrol van de aangescherpte strategie zullen de extra kosten in de komende twee tot drie jaar in totaal 20 miljoen tot 30 miljoen euro bedragen. Dit komt met name door extra investeringen in de supply chain, human resources, innovaties en ICT. De vernieuwde strategie heeft volgens Accell geen consequenties voor de financiële positie en slagkracht, die "voldoende flexibiliteit" bieden om de benodigde extra kosten te dragen.

Het aandeel Accell Group sloot donderdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,35 euro.

Door: ABM Financial News.

Hier lees je het hele bericht incl. de cijfers: goo.gl/7HvTgu
maci
0
Beursblik: positieve vooruitzichten Accell.

ING ook te spreken over daling van werkkapitaal.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft met de vooruitzichten voor de middellange termijn een positief signaal afgegeven. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING vrijdag tegenover ABM Financial News in reactie op de jaarcijfers van de fietsenfabrikant.

Voor de middellange termijn, circa vijf jaar, voorziet Accell een omzet van 1,5 miljard euro met een EBIT-marge van 8 procent. Over 2016 bedroeg deze marge nog 6,3 procent. Hollestelle noemde deze vooruitzichten positief, al blijft het de vraag of de onderneming aan deze doelstellingen kan voldoen. "Maar zelfs als Accell halverwege zou komen, is dat al goed", aldus de marktvorser, die verwacht dat beleggers vrijdag positief zullen reageren op de jaarrapportage van het bedrijf.

Verder was Hollestelle te spreken over een daling van het werkkapitaal van 34,2 procent naar 29,2 procent van de omzet afgelopen jaar. Hierdoor daalde de nettoschuld van Accell op jaarbasis met 26 procent.

De resultaten over het afgelopen jaar noemde Hollestelle, net als het dividendvoorstel van 0,72 euro per aandeel, in lijn met de verwachting.

Het aandeel Accell Group sloot donderdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,35 euro.

Door: ABM Financial News.
375 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront